Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 20 of 46

Thread: Apple lanseaza in sfarsit iPhone 5

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Apple lanseaza in sfarsit iPhone 5

    Dupa ce anul trecut toti cei care asteptau iPhone 5 au avut surpriza de a primi doar un 4S, iata ca astazi Apple se tine de cuvant si lanseaza la apa noul iPhone 5. De data aceasta nu mai este un simplu "refresh" intern, si vine cu un design conceput astfel incat sa poata face loc noului ecran widescreen de 4". Mai mult avem spatele din brushed aluminium in loc de sticla. Per total, designul castigator de pe iPhone 4 a fost pastrat, doar ca acum avem o combinatie mai interesanta de metal si sticla (eu unul sunt fericit ca in sfarsit nu voi mai fi nevoit sa cumpar un back cover).

    Noul iPhone 5 este cu 18% mai subtire decat iPhone 4S cu ai sai 7.6mm si este cu 20% mai usor la 112 grame. Sincer, avand in vedere ca iPhone 5 are dimensiuni mai mari (bigger battery, bigger screen), e o minune ce au reusit sa faca "nebunii" de la Apple in doar 112 grame (concurenta reuseste astfel de valori folosind plastic, grr). Conform Apple, dimensiunile sunt acum de 123.8mm x 58.6mm (imo ideal pentru a putea fi folosit single handed).

    Bineinteles ca ecranul reprezinta cea mai mare schimbare, de data aceasta avand un Retina Display la 326ppi insa cu rezolutia 1136 x 640 (aspect apropiat de 16:9). S-a vorbit si de color saturation cu 40% mai mare pentru iPhone 5 vs 4S si in plus avem de data aceasta full sRGB rendering (ca pe noul iPad). La conferinta ni s-a specificat ca majoritatea aplicatiilor vor fi regandite pentru iPhone 5, iar cele "vechi" vor porni in mod letterbox (cu margini negre).

    "Inima" lui iPhone 5 este noul chip A6, despre care Apple afirma ca este de 2 ori mai rapid decat cel din iPhone 4S. Dimensiunile sale sunt cu 22% mai mici decat predecesorul, ceea ce probabil a permis un smartphone atat de slim. Despre cantitatea de memorie RAM inca nu stim amanunte, dar se presupune ca vom regasi 1GB RAM. Ca si capacitate de stocare inca nu gasim nimic legat de 128GB, ramanand disponibile momentan variantele cu 16GB, 32GB si 64GB.

    Pe partea de conectivitate par a fi aduse cele mai multe modificari, de aceasta data Apple reusind sa tina absolut toate conexiunile cu un singur chip (avand astfel si o eficienta mai mare). Avem GPRS, EDGE, EV-DO, HSPA, HSPA+, DC-HSDPA, LTE, Bluetooth 4.0 si in plus avem o antena WiFi capabila sa se conecteze pe 802.11 a/b/g/n cu viteze pana la 150Mbps. Din pacate insa, lipseste NFC-ul. Ca un un punct in minus (nu este confirmat insa), zvonurile spun ca nu va fi un "world phone" asa cum a fost iPhone4... deci vom avea probabil 2 variante (una pt. US si alta pentru restul lumii).

    Camera pare a fi la acelasi nivel cu cea din iPhone 4S (care oricum era exceptionala). In cazul lui iPhone 5 avem ca avantaj faptul ca e mai subtire si are un "sapphire crystal cover", dar vine tot cu 8Mpx, 5 elemente si f/2.4. Insa de data aceasta se vorbeste de optimizari la nivel de CPU, lucru care permite fotografierea cu 40% mai rapida decat pe iPhone 4S (care, ma repet... era oricum super fast). Mai mult, avem si optiunea de fotografiere panoramica, rezultatul fiind o imagine de 28 de Megapixeli. Un alt mic boost la camera avem in cazul celei frontale, care in sfarsit este capabila sa filmeze in 720p si este "backside-illuminated" (mai ok pentru filmare in conditii de iluminare slaba). Camera de 8Mpx ramane la filmarea clasica deja in 1080p.

    Au fost aduse imbunatatiri si la partea audio. Avem acum 3 microfoane in loc de 2 (pentru noise cancellation si voice recognitiona), ear speaker-ul a primit de asemenea filtrul de noise cancellation. Speakerul are acum un nou design, venind cu 5 magneti (in loc de 3), lucru care ar trebui sa aduca o imbunatatire in frecventa audio precum si o putere mai mare. Pentru convorbirile telefonice, avem acum inca o tehnologie, numita Wideband Audio (care va trebui sa fie insa suportata de catre operator - a fost rostit numele celor de la Orange si Deutsche Telecom).

    O alta schimbare fata de iPhone 4S este faptul ca Apple a renuntat la dock connectorul clasic in favoarea unui conector mai mic, denumit Lightning. No worries here, Apple a anuntat ca vor exista convertoare pentru old devices. Cu aceasta ocazie cei de la Apple au lansat si noile casti cu un design cum nu s-a mai vazut pana acum: EarPods. Aici inca nu stim daca Lightning va fi USB 3 sau va ramane pe clasicul USB 2. Inca un lucru despre care nu s-a vorbit la conferinta este cel legat de noul nano-SIM (care este mai mic cu 44% decat micro-SIM-ul), si chiar sunt curios in cat timp vor raspunde toti operatorii GSM la partea legata de acest nano.

    Un lucru bun de stiut este ca desi avem un ecran mai mare, procesor mult mai rapid, noul iPhone 5 reuseste sa aiba o durata a bateriei chiar mai buna decat fratele sau mai mic 4S. Mai exact, avem 8 ore de talk time pe 3G, 10 ore internet pe WiFi, 8 ore internet pe 3G si LTE, 10 ore video playback si 40 de ore audio playback.

    Si in final trebuie spus ca iPhone 5 va veni cu noul iOS6 (care are in prezent cateva sute de tweak-uri, modificari, noutati fata de iOS5). Siri vine cu imbunatatiri, avem si o noua aplicatie Passbook pentru cei care calatoresc mult sau care doresc sa-si tina toate ticketele si cupoanele in acelasi loc (personal cred ar fi fost mult mai eficienta daca exista si NFC). Avem si noul Maps care acum nu mai depinde de Google Maps - acesta vine cu turn-by-turn navigation (free) precum si cu un mod de "flyover" 3D care mi s-a parut a fi exceptional de bine realizat. Foarte interesant mi s-a parut modul fullscreen pentru Safari (realizabil pana acum doar cu tweak-uri din Cydia) precum si iCloud Tabs, care iti permite sa faci sharing intre paginile deschise pe alte device-uri (un alt iPad, iPhone, iPod sau Mac). Also, pe langa integrarea cu Twitter, apare si integrarea cu Facebook. Mai avem si Share Photostream, o optiune prin care putem foarte simplu sa facem share cu persoanele din agenda la imaginile din albumele existente deja pe iPhone.

    iPhone 5 va fi disponibil ca de obicei in 2 culori: black si white. Doar ca de data aceasta spatele va fi un aluminiu argintiu pe varianta alba si un aluminiu inchis la culoare pentru varianta neagra. Pretul va incepe de la 199 USD pentru varianta de 16GB, 299 USD pentru 32 si 399 USD pentru 64GB. Bineinteles ca odata cu lansarea iPhone 5, preturile la iPhone 4S au scazut automat cu 100 USD, ceea ce e un lucru superb pentru cei care pana acum nu puteau ajunge la el...

    Preorder-ul la iPhone 5 va incepe din data de 14 Septembrie, iar livrarile pentru US, Canada, UK, Germania, Franta, Australia, Japonia, Hong Kong si Singapore vor incepe din 21 Septembrie. Pentru restul tarilor, Apple anunta livrarile pentru data de 28 Septembrie. Mai exact pentru Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Ungaria, Irlanda, Italia, Liechenstein, Lituania, Luxemburg, Olanda, Noua Zeelanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia. Din pacate, Romania lipseste cu desavarsire din lista, prin urmare nu putem decat spera ca pana in Decembrie 2012 il vom avea si noi oficial.

    Personal sunt super incantat si cred ca in sfarsit pot sa-i spun Adios monstrului numit Galaxy Note. Sunt curios la ce preturi vom vedea si in Romania noul iPhone. Mai multe detalii gasiti pe pagina oficiala: Apple - iPhone 5 - The thinnest, lightest, fastest iPhone ever iar threadul pentru discutii referitoare la iPhone 5 il gasiti aici: http://www.consolegames.ro/forum/f81...69-iphone-5-a/.

    P.S. I really missed Steve Jobs...
    Attached Images Attached Images iphone5.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Mai jos aveti si imaginile cu iPhone 5 (care fac mai mult decat 1000 de cuvinte, nu?)
    Attached Images Attached Images iphone5.jpg iphone5_1.jpg iphone5_2.jpg iphone5_3.jpg iphone5_4.jpg iphone5_5.jpg iphone5_6.jpg iphone5_7.png iphone5_8.png iphone5_9.jpg iphone5_a.jpg iphone5_b.png iphone5_c.png iphone5_d.png iphone5_e.jpg iphone5_e.png iphone5_f.jpg iphone5_g.jpg

  3. #3 SP
    Senior Member GoodFella10's Avatar
    x% thinner, x% faster, x% better


  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by HotDoc View Post
    x% thinner, x% faster, x% better
    Cam spre asta tinde majoritatea in ultima vreme (si e un lucru bun, zic eu). Mai ales ca pe partea de design cred ca se merge pe ideea "don't fix it if it ain't broken"!

  5. #5 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    Since April 20, 2011, a hidden unencrypted file on the iPhone and other iOS devices has been widely discussed in the media.[237][238] It was alleged that the file, labeled "consolidated.db", constantly stores the iPhone user's movement by approximating geographic locations calculated by triangulating nearby cell phone towers, a technology proven to be inaccurate at times.[239] The file was released with the June 2010 update of Apple iOS4 and may contain almost one year's worth of data. Previous versions of iOS stored similar information in a file called "h-cells.plist".[240]
    nu ca cele de pe Android sau Windows Phone n-ar putea avea o chestie similara..

  6. #6 SP
    Senior Member Spike's Avatar
    sunt curios la ce pret va fi adus la noi si cand va fi lansat...

  7. #7 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Quote Originally Posted by Spike View Post
    sunt curios la ce pret va fi adus la noi si cand va fi lansat...
    Intre 2999 si 3999 RON. O sa il primim in octombrie.
    Ceva mai ieftinut cu un abonament pe 2 ani.

  8. #8 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Daca performanta va fi 2x4S este nobrainer pentru orice posesor de telefon mobil - pentru ca pretul lui 4S (poate chiar si 4) nu cred ca va fi de 2x LESS.

    Sunt curios ce feel va avea in mana, ma refer la faptul ca prima data cand am atins 4 mi s-a parut ca e cam "alunecos" poate si datorita faptului ca avea sticla pe ambele fete. Sincer vorbit pare interesant, ecran nou (mai spatios si mai calitativ), camera pare imbunatatite (speram ca nu e doar un trick software), o baterie mai mare => o porabilitate mai mare. Nu-mi place ca au schimbat portul preferam sa aibe o linie comuna cu cele vechi (fara adaptor)

    Avand in vedere faptul ca am iphone 4 sunt aproape sold sa-l cumpar - sa speram ca apple nu va modifica si politica de preturi si modelul de 16 GB va fi 499 EU

  9. #9 SP
    Senior Member Alexandru's Avatar
    Cine mai dorește, cine mai poftește?

    Vand ( precomanda ) iPhone 5 - Okazii (118016162)

  10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Alexandru View Post
    Cine mai dorește, cine mai poftește?

    Vand ( precomanda ) iPhone 5 - Okazii (118016162)
    1000 EUR... Au sarit repede nemancatii romani (pardon de expresie). In final nu e prost cel care cere, e cel care da...

  11. #11 SP
    Admin MonkY's Avatar
    OK, dupa ce am urmarit keynote-ul full - 2 ore (care poate fi vizualizat pe Apple - Apple Events - Apple Special Event September 2012), am updatat news-ul cu toate detaliile peste care initial sarisem (sleep deprevation - sorry). Revazand toate cele si comparand cu competitia... eu unul sunt decis sa-mi achizitionez un astfel de Black Beauty. Good job Apple!
    Attached Images Attached Images iphone5-black.jpg

  12. #12 SP
    iry
    Senior Member iry's Avatar
    Quote Originally Posted by Alexandru View Post
    Cine mai dorește, cine mai poftește?

    Vand ( precomanda ) iPhone 5 - Okazii (118016162)
    Omu chiar are in premiera si versiunea de 128 gb )), mai foame ca aici nu vezi nicaieri in lumea asta...

  13. #13 SP
    Banned isis's Avatar
    Superb si atat!

  14. #14 SP
    Q
    Member Q's Avatar
    Buhaha ... "dimensiunile sunt acum de 123.8mm x 58.6mm (imo ideal pentru a putea fi folosit single handed)". Cind am luat HTC Desire HD-ul multi au spus ca-i paleta de ping - pong cu 123 mm x 68 mm ... e adevarat, 10 mm mai putin dar si ecran de 4" insa totusi dimensiunile deja sint "pe acolo"

  15. #15 SP
    iry
    Senior Member iry's Avatar

  16. #16 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Q View Post
    Buhaha ... "dimensiunile sunt acum de 123.8mm x 58.6mm (imo ideal pentru a putea fi folosit single handed)". Cind am luat HTC Desire HD-ul multi au spus ca-i paleta de ping - pong cu 123 mm x 68 mm ... e adevarat, 10 mm mai putin dar si ecran de 4" insa totusi dimensiunile deja sint "pe acolo"
    Daca al tau HTC Desire HD e "paleta de ping-pong" cu 123 x 68 x 11.8 mm si 164 gr, pai atunci al meu Samsung Galaxy Note cu 146.9 x 83 x 9.7 mm si 178 gr este deja racheta de tenis, nu? Oricum, amandoua fata de iPhone 5 cu 123.8 x 58.6 x 7.6 mm si 112 gr (si tinem cont ca e din aluminiu si sticla, nu plastic) par a fi cu cateva generatii in urma. Hmm, chiar sunt

  17. #17 SP
    S.T.A.L.K.E.R. FallouT's Avatar
    Eu anul asta o sa zic pas la iPhone 5 si o sa ma orientez spre iPhone 4S si noul iPod touch, si asa imi ramasesera gandul la Nokia acum pot sa am un fel de Nokia de la Apple!.

  18. #18 SP
    Senior Member SublimingSun's Avatar
    Arata foarte bine noul iPhone (intotdeauna mi-a placut mult calitatea materialelor din care sunt facute iPhone-urile, iar 5-ul e chiar exceptional din punctul asta de vedere), insa nu cred ca e Galaxy S3/ One X killer-ul la care se astepta lumea (sau pe care si l-ar fi dorit Apple).

    Asta, strict din keynote si cele cateva review-uri care au aparut. Sunt foarte curios de benchmark-uri, odata ce va ajunge pe la utilizatori (desi probabil endgadget, gsmarena, gizmodo, etc.) il vor testa inainte. Sunt, de asemenea, curios de Lumia 920.

    A, p.s.: chiar nu vreau sa incep vreun flame pe tema iOs vs. Android vs. WP sau mai stiu eu ce cretinsim de genul asta, asa ca don't hate, appreciate.

  19. #19 SP
    Member Sadismek's Avatar
    Nokia Lumia 920 ar fi fost c�știgătorul meu absolut la categoria smartphone, dar e prea mare. Vreau un telefon �n limita bunul simț din punctul de vedere al mărimii, nu alt hibrid tabletă-telefon.

  20. #20 SP
    Senior Member SublimingSun's Avatar
    Da, va fi mare, insa mi-e ca spre asta se cam indreapta lucrurile acum. Pana si Apple a crescut dimensiunea ecranului de la 3.5" (pe care-l mentinuse pana acum) la 4" - oricum, sunt convins ca a ramas super ergonomic, asta este iarasi o calitate constanta la iPhone; din punctul meu de vedere, atata timp cat nu ajung toate telefoanele la dimensiunile Galaxy Note, suntem ok.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 96 Last Post: 13-10-2014, 18:58
  2. Apple lanseaza noul iOS 7.1 By MonkY in forum Tech News
    Replies: 21 Last Post: 22-03-2014, 02:25
  3. Replies: 97 Last Post: 04-10-2013, 12:12
  4. Apple lanseaza Noul iPad! By MonkY in forum Hot Story
    Replies: 83 Last Post: 15-03-2012, 19:16
  5. Apple iPhone 4 anuntat By naz in forum Stories & Other News
    Replies: 0 Last Post: 07-06-2010, 20:51

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts