Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 3 of 3

Thread: Netgear isi updateaza routerele 802.11ac pentru beamforming

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Netgear isi updateaza routerele 802.11ac pentru beamforming

    Oricine si-a achizitionat un router cu noul standard 802.11ac a fost probabil dezamagit de testele initiale, cei 1.3Gbps promisi fiind aproape imposibil de atins. Well, de ceva vreme producatorii importanti de produse WiFi (printre care si Linksys) au inceput sa-si updateze routerele (via firmware) pentru a fi capabile de "beamforming". Netgear promite ca prin update-ul de firmware la modelele R6300 si A6200 sa aduca un spor de performanta de aproape 60% (pe o distanta de maxim 15 metri). Tot este ceva, dar tineti cont de faptul ca beamformingul este o procesare de semnal de tip directional (cu alte cuvinte trebuie sa va pozitionati routerul si clientul in anumite pozitii pentru a obtine maximul de performanta).

    60% extra nu suna rau deloc. Astept insa ca si Asus sa-si updateze firmware-ul pentru asa ceva... si voi posta ceva rezultate cand se va intampla acest lucru. Pana nu vad, nu cred...

    Puteti citi mai multe despre beamforming aici: Beamforming - Wikipedia, the free encyclopedia
    Attached Images Attached Images asus_wifi.jpg

  2. #2 SP
    Member paulone's Avatar
    Spui la un moment dat ca cei care si-au achizitionat routere cu norma ac "au fost dezamagiti ca nu s.au putut atinge vitezele promise".....pai e normal sa nu le atingi din moment ce nu ai un device compatibil. Cate device-uri sunt in present cu norma ac? Galaxy S4 si cateva laptopuri cu preturi astronomice in rest totul este cu norma N....

  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Sper ca nu ai postat doar de dragul de a posta... Cand am spus de dezamagiri, nici macar nu m-am gandit la "cate device-uri cu ac sunt". E atat de prost gandit standardul actual incat majoritatea lucreaza cu drivere beta de la producatori (Broadcom in special, pt. ca majoritatea folosesc chip-urile lor). Ar trebui sa fie un standard "ac draft", asa cum a fost n-ul ani de zile.

    Si nu, nu vorbesc de teste cu alte device-uri... ci teste cu 2 routere identice. Unul pus ca router si altul ca bridge (sau router + ap)... si viteza reala nu are nici cea mai mica legatura cu cea din "reclama". Daca routerul cu el insusi merge prost, cat de bine crezi ca va merge cu third party devices?!?

    In plus (de fapt in minus), majoritatea routerelor ac (vezi pe smallnetbuilders & co) stau foarte prost pe standardul n si au probleme mari pe 2.4Ghz. Prin urmare, da... stiu ce zic. S-au grabit sa scoata repede pe piata toti ac-uri, cand de fapt el nu e nici pe departe gata.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 14 Last Post: 15-11-2016, 10:00
  2. Replies: 3 Last Post: 22-09-2015, 15:24
  3. Replies: 0 Last Post: 18-07-2012, 01:20
  4. Replies: 9 Last Post: 12-06-2011, 14:55
  5. Pentru cei care isi uita cheia in masina By DeeJay-RainY in forum Auto & Moto
    Replies: 19 Last Post: 29-01-2010, 03:04

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts