Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 33

Thread: E clar: urmatorea piesa de rezistenta Apple este safirul!

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    E clar: urmatorea piesa de rezistenta Apple este safirul!

    Poate multi nu stiu ce este safir-ul (sapphire in engleza) asa ca voi incepe stirea incercand sa explic pe scurt: ca mineral, acesta este urmatorul dupa diamant ca durabilitate si rezistenta la zgarieturi, avand nota 9 pe scala Mosh (in acest clasament avem diamantul cu nota 10, topazul cu nota 8, cuarţul cu nota 7, coborand pana la talc cu nota 1). Desi safir-ul se poate gasi si in natura, acesta are avantajul ca poate fi produs in mod artificial. Apple a mai folosit in trecut safir-ul, si a facut acest lucru prin productia de sticla protectoare pentru camerele de pe smartphone-urilor iPhone 5 si iPhone 5S precum si cea de pe senzorul de amprenta de pe iPhone 5S.

    Pe langa zvonurile legate de urmatorul iPhone de la Apple, a aparut si unul legat de posibilitatea ca acestia sa produca in cantitati industriale safir, care intre timp a evoluat de la stadiul de zvon la informatie reala 100%. Astfel aflam ca Apple si-a unit fortele cu GT Advanced (o companie americana specializata in fabricarea materialelor bazate pe minerale) pentru a porni o fabrica de mari dimensiuni in Mesa (Arizona). Fabrica va avea aproximativ 700 de angajati in primul an, plus alte 1300 de locuri de munca adiacente.

    Mentionez si faptul ca fabrica din Arizona face parte din noul plan Apple denumit "Made in America", prin care acestia incearca sa externalizeze din ce in ce mai putin procesele de fabricatie pentru propriile componente. Astfel prin fabrica din Austin (Texas), Apple si Flextronics au reusit sa fabrice noul Mac Pro, made in USA.

    Trecand inapoi la safir, avem informatia ca s-au achizitionat (si primit deja) 518 furnale si cuptoare pentru productia de safir, cu alte 420 ce urmeaza sa vina (sursa vine de la analistul Matt Margolis). Apple a achizitionat totodata si mai multe unitati denumite "Sapphire Display Inspection Tools" de la compania Intego.

    Capacitatea de productie estimata este intre 103 si 116 milioane de display-uri din safir pe an, cu inca 89 pana la 94 de milioane de unitati extra din momentul in care intra in functiune si celelalte 420 de furnale comandate. Practic Apple ar putea produce pana la 200 de milioane de display-uri de 5" din safir, suficient pentru toata linia sa de smartphone-uri (ca sa va faceti o idee, in 2013 Apple a vandut aproximativ 150 de milioane de iPhone-uri).

    Prin urmare, e 100% adevarat, Apple vine si mai face un mare pas inovativ. In speranta ca totul va merge bine pe linia de productie si nu vor exista prea multe probleme, practic in 2014 vom putea avea in sfarsit un smartphone al carui ecran ar fi imposibil de zgariat. Adio shield-uri de protectie, adio huse, adio cover-uri si bumpere nenorocite! Ramane de vazut daca cumva Apple va merge pe acelasi design ca la iPhone 4/4S (complet din sticla/safir) sau un design asemanator cu iPhone 5/5S (partial sticla, partial aluminiu).

    Acum, eu unul sunt extrem de curios, in cat timp isi va deschide si Samsung o fabrica de safir... sau cat de repede cei de la Dow Corning isi vor schimba strategia si vor "inventa" noul Gorilla Glass. Oricum ar fi, anul acesta vom vedea intr-adevar o serie de inovatii, avand in vedere ca pe partea de performanta deja au cam atins o limita.

    Mai jos aveti ceva filmulete in care sunt testate 2 ecrane de protectie facute din safir. Enjoy!

    Surse:
    Apple fires up new furnaces for iPhone 6's sapphire screen | News | TechRadar
    Apple Preparing for Massive Production of Devices with Sapphire Displays - Mac Rumors
    Apple to Build Sapphire Glass Manufacturing Plant in Arizona - Mac Rumors



    Attached Images Attached Images apple_sapphire.jpg

  2. #2 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Si crezi tu ca daca abea au primit furnalele si au deschis fabrica, vor face suficient de multe pentru lansarea din septembrie/octombrie ? Cred ca sunt sanse mai mari ca asta sa fie inovatia din 6S si 6-le sa fie "normal", dar cu design complet now.

    Sau poate ai dreptate

  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca din estimari reiese ca pot produce pana la 200 de milioane pe an... sa zicem ca au mari probleme si nu reusesc sa produca decat un sfert pana in Septembrie/Octombrie... sunt totusi 50 de milioane de unitati pentru lansare. Eu zic ca e mai mult decat suficient. Oricum, stii vorba aceea "nu spune Hop pana nu sari parleazul". Parca vad ca sare repede Samsung si-i da in judecata... cum ca safirul artificial a fost inventat de un coreean acum nu stiu cate sute de ani si ei detin patentul...

    Important e faptul ca nu mai e la categoria "zvonuri"... si treaba cu ecran din safir e una din cele mai tari idei ever (nu stiu de ce mama naibii nu au facut mai demult treaba asta).

  4. #4 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Sa speram ca safirul ala nu afecteaza in vreun fel sau altu vizibilitatea sau afisarea culorilor, presupunand ca "barfele" de la lansarea iPhone 5 cu nuantele de violet la efectuarea pozelor, sunt adevarate.

  5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Man, eu nu stiu cat de adevarata a fost chestia aceea cu "purple flare-ul"... adica, eu nu am avut nici macar intr-o singura poza asa ceva pe i5 si nici nu am vazut asta pe telefoanele de la clienti. Dar presupunand ca e totusi reala, nu trebuie sa uitam ca totusi acolo vorbim de un senzor de 8Mpx care prinde orice "sclipire" aiurea a sticlei de cativa mm... pe cand aici avem cat? Maxim 2Mpx pe o diagonala de 5"... Ma indoiesc ca ar fi o problema. Dar, ramane de vazut. Din cate am inteles cei de la Foxconn au avut aproximativ 100 de terminale noi cu ecran din safir pentru teste, de mai bine de o luna. Presupun ca daca nu era OK, nu pornea toata nebunia.

  6. #6 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Cred ca de numar de nuclee si frecvente uriase la temperaturi si mai mari, asa cum vad ca aduc cei de la Samsung de fiecare data, ne-am saturat toti. La fel si de functii inutile precum deblocarea telefonului prin detectarea amprentei. In sfarsit, ceva inovator.

  7. #7 SP
    Member Dark Wadder's Avatar
    fiind pregatit intr-un domeniu asemanator va pot spune cateva idei. sunt strict necesare 3-9 luni pentru calibrarea furnalelor si realizarea procedurilor de productie. sunt necesare 2-4 luni pentru instruirea personalului. sunt necesare 1-2 luni pentru realizarea fluxului integrat de productie a telefonului. in opinia mea mai devreme de Q2 2015 nu poate fi vorba de un iphone safir made in USA, asta in conditiile in care chiar nu te intereseaza costurile. realist ar fii sping 2016. dar poate nu ma pricep io...

  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu astept momentul in care o sa pot sa scriu urmatoarea stire: "Soc! Producatorii de smartphone-uri s-au apucat sa faca baterii cu capacitate dubla/tripla si greutate mai mica!"

    Dark Wadder: Apple produce deja safir de cativa ani. Deci au experienta in lucrul asta... nu e ca si cand ar porni totul de la zero. In plus, de treaba asta se ocupa GT Advanced Technologies, care la fel, are experienta, produce astfel de nebunii pe banda rulanta. Nu cred ca va dura atat de mult pe cat zici tu. Dar, vom trai si vom vedea. Orice se poate intampla.

  9. #9 SP
    Member Dark Wadder's Avatar
    una este productie de laborator, alta e productie de masa. la o productie de masa in sute de furnale iti trebuie o calibrare foarte buna pentru a nu avea 20 de calitati diferite. abaterea de la standard va fi +/- 0.1% daca compania vrea sa-si respecte renumele. si in asa conditii rebuturile vor fi in primele luni in procente de doua cifre, nu ca i-ar interesa. raman la estimarile mele. totusi trebuie sa avem o rezerva. compania sta pe un munte de bani cash. iar lichiditatea poate face minuni.

  10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Dark Wadder View Post
    una este productie de laborator, alta e productie de masa.
    Despre ce vorbesti? In ultimii 2 ani or so trecut Apple a produs peste peste 100 de milioane de cover-uri din safir. Asta cu siguranta nu se poate numi "productie de laborator". Parerea mea.

  11. #11 SP
    OEE
    VIP Member OEE's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Eu astept momentul in care o sa pot sa scriu urmatoarea stire: "Soc! Producatorii de smartphone-uri s-au apucat sa faca baterii cu capacitate dubla/tripla si greutate mai mica!"
    DA! Asta si optiunea de a putea dezactiva pe orice mobil bloatware.

  12. #12 SP
    Member Dark Wadder's Avatar
    le-au produs ei? le-au produs in aceasta uzina? le-au produs in aceste furnale? asadar ramane de vazut...

  13. #13 SP
    Member -=Gamer X=-'s Avatar
    Eu nu inteleg daca tot s-au apucat de ceva...de ce nu au incercat direct cu diamantul. Asa rupea gura targului.
    In felul asta, o sa fie ambitia lui Samsung in viitorul apropiat.

  14. #14 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Fantastic

    Apple a venit cu sticla, apoi aluminiu, marea majoritatea inca sunt la plastic. Viitoarele Samsung tot plastic se pare ca vor fi. Acum ca Apple vrea sa vina cu safir, nu va convine, vreti diamant. Sunteti fantastici.

  15. #15 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Eu vreau platina cu ecran de rubin si butoane de smarald

  16. #16 SP
    OEE
    VIP Member OEE's Avatar
    Daca nu e din adamantium tot degeaba.

  17. #17 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by -=Gamer X=- View Post
    Eu nu inteleg daca tot s-au apucat de ceva...de ce nu au incercat direct cu diamantul. Asa rupea gura targului.
    Nu pot sa cred ca ai intrebat asa ceva. Presupun ca esti constient de faptul ca diamantul, chiar si cele non-natural, costa mult mai mult decat safirul. In plus, n-am auzit pana acum sa existe fabrici/furnale de productie in masa pentru diamante... Cred ca daca Apple ar fi facut asa ceva, s-ar fi lasat de facut telefoane si ar fi produs diamante

  18. #18 SP
    esbhrwvnjfkajhd SeikQ's Avatar
    eu sper sa nu fie la fel de casant ca un safir folosit la ceasuri.

  19. #19 SP
    Member bungabunga's Avatar
    Quote Originally Posted by SeikQ View Post
    eu sper sa nu fie la fel de casant ca un safir folosit la ceasuri.

    Bineinteles ca va fi exact la fel, doar nu reinventeaza Apple safirul

    Si-au dat seama ca pierd razboiul cu Samsung/Android si acum incearca sa tina captiv publicul american cu sloganul Made in America. Mutarea cu fabrica de safir e doar primul pas, usor-usor probabil ca vor incerca sa mute toata productia. De acum, discutia dintre fanii americani ai celor doua platforme se va derula astfel:

    -Fan Samsung/Android: telefonul meu a costat cu 30% mai putin.
    - Fan Apple: da, dar al meu e made in America.
    -FS/A: al meu stie sa faca nu stiu ce
    -FA: da, dar al meu e made in America.
    -FS/A: pe al meu pot instala o aplicatie GPS offline
    -FA: da, dar al meu e made in America.

    etc etc etc

    Americanii sunt destul de spalati pe creier cu un patriotism de-asta de parada (gen arborat steagul in curte) deci daca Apple reuseste sa se pozitioneze pe piata ca "firma care a readus productia in America" vs "asiaticii malefici" e posibil sa reuseasca sa-si mareasca semnificativ cota de piata in SUA.

  20. #20 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Hai ca de la "evolutie in tehnologie" ai dus-o pe campii... la discutii despre 'Murica. Uite de-asta n-o sa mai cumparam noi produse bune, pt. ca vor fi facute in USA si nu in CHINA. Ptiu drace! Am trait sa o aud si pe-asta.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Gorilla vrea sa bata safirul By MonkY in forum Tech News
    Replies: 0 Last Post: 08-02-2015, 09:19
  2. Piesa cu cea mai mare valoare din colectia ta By ilie11 in forum Console Club
    Replies: 10 Last Post: 24-07-2014, 03:06
  3. Replies: 5 Last Post: 07-10-2013, 22:28
  4. Replies: 14 Last Post: 15-01-2013, 00:18
  5. Ultima piesa (de teatru) vazuta By trickz in forum Muzica, Filme & Seriale
    Replies: 1 Last Post: 11-06-2009, 22:29

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts