Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 26

Thread: Apple cheama la apel noul MacBook si Apple Watch

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Apple cheama la apel noul MacBook si Apple Watch

    Asa cum bine stiati, astazi era programata lansarea noului Apple Watch in cadrul conferintei oficiale si cu totii asteptam raspunsuri la avalansa de intrebari care ne macina (de la cat va costa si pana la ce autonomie vom avea pe un astfel de smartwatch). In special acum dupa ce am trecut prin MWC (Mobile World Congress), CES (Consume Electronic Show) si GDC (Game Developers Conference) 2015... si am fost asaltati cu diverse smartphone-uri, smartwatch-uri si alte device-uri interesante (gen Runcible). Insa, pana la a ajunge la Apple Watch, sa parcurgem pe rand fiecare pas facut la conferinta. Voi incerca sa fiu mai concis decat de obicei si sa nu mai stresez atat de mult pe cei care oricum citesc stirile mele doar pentru a mai imi cauta un nod in papura. So, here we go:

    Conferinta a inceput cu o surpriza, si anume anuntul unui nou serviciu, disponibil initial exclusiv pe device-urile Apple: HBO Now! Cred ca ati vazut plangerile mele la adresa lui HBO Go, la care de-abia am asteptat sa-mi expire abonamentul pe un an pentru a renuntat (atat de bun a fost). Probabil si cei de la HBO au observat treaba aceasta, pentru ca in sfarsit pornesc un serviciu demn de HBO. Now se va deosebi de Go in primul rand pentru ca va permite accesul la TOATE filmele, serialele, show-urile si documentarele realizate vreodata de HBO, nu doar bucati sau doar anumite serii (care mai si expirau pe deasupra). Asa cum am spus noul HBO Now va fi exclusiv pentru device-urile Apple (iPhone, iPad, Mac, MacBook, Apple TV) pentru inceput, iar abonamentul (pentru US) va fi de 14.99$ pe luna. O fi mult, o fi putin... voi decideti! Doar sa nu ma intrebati cand va fi disponibil si in Romania, pentru ca nu stiu.

    Conferinta continua cu un update pentru Apple TV. Personal speram (si sper de cativa ani) ca vom vedea in sfarsit un update hardware pentru Apple TV, insa anuntul a venit doar prin forma unei reduceri de pret. Astfel de la 99$, Apple TV se va vinde la 69$. Avand in vedere ca pana acum s-au vandut nici mai mult nici mai putin de 25 de milioane de Apple TV-uri, nu e rau! Prin urmare, daca ti-ai dorit vreodata asa ceva, acum e momentul!

    Urmeaza cateva detalii despre cat de bine se vand produsele Apple, despre developmentul la CarKit, HomeKit si Health, toate cele abreviate de o cifra soc: 700 de milioane de iPhone-uri vandute! Felicitari, ce pot sa zic? Ne auzim la un miliard, cand poate o sa mai coboare Ive cu capul din nori si o sa procedeze ca Microsoft si o sa inceapa sa-si asculte utilizatorii. Amen!

    Pentru mine, urmatorul moment mi s-a parut ceva demn de Apple, si caruia i se pot aloca cu usurinta cuvinte precum "revolutionary", "evolutionary", sau chiar si un simplu neaos "Bravo baieti (si fete)!"... Este legat de proiectul de Medical Research care se va realiza cu ajutorul unui framework denumit ResearchKit. Acesta, in colaborare cu spitale universitare si laboratoare, va permite trecerea la un nou nivel pentru tot ceea ce inseamna cercetare in medicina.

    Au fost prezentate succint aplicatii pentru Parkinson - mPower, Diabet - GlucoSuccess, Cardiovascular Disease - MyHeart Counts, Asthma - Asthma Health, Breast Cancer - Share the Journey... aplicatii care probabil vor schimba multe vieti de-acum inainte. Si partea cea mai frumoasa (si neasteptata de la Apple) este ca HealthKit-ul va fi OPEN SOURCE! Once again, Bravo Apple!

    Trecem repede la partea in care eu unul speram la un iPad Pro sau un MacBook Air cu Retina. N-a fost sa fie niciunul dintre ele, pentru ca Apple a venit cu inca o surpriza: un nou membru in familia de laptop-uri, denumit pur si simplu MacBook. Fara Air, fara Pro, fara nimic altceva! Well, trebuie spus ca la o prima vedere, e o bijuterie tehnologica. Si la a doua vedere, la fel e!

    Cu o grosime de doar 1.31cm si o greutate totala de 0,92Kg, MacBook-ul nou nu doar ca arata senzational, dar e si al naibii de subtire si de usor. Vine cu un ecran cu o diagonala de 12", o rezolutie Retina Display (2304x1440) cu un aspect ratio de 16:10. Sub capota vom putea alege configuratii incepand cu noul procesor de 1.1GHz dual-core Intel Core M (cu Turbo Boost pana la 2.4GHz) si terminand cu procesorul 1.3GHz dual-core Intel Core M (Turbo Boost pana la 2.9GHz). Ca memorie avem 8GB RAM LPDDR3 (non-upgradable) iar ca solutie de storage putem alege intre 256GB si 512GB PCIe flash storage. Ca solutie grafica avem Intel HD Graphics 5300. Avem si deja "clasicele" 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0 and so on, dar haideti sa trecem la "goodies":

    - primul goodie este faptul ca MacBook este primul laptop din seria MacBook (Air sau Pro) care va fi fanless! Deci zero noise!
    - al doilea goodie este faptul ca Apple a "reinventat" tastatura, folosind acum un mecanism de tip butterfly (nu se mai duc tastele intr-o parte sau alta, ci se apasa "echidistant")
    - avem un nou sistem de iluminare (cu cate un led per tasta) mult mai destept
    - avem un nou tip de trackpad, regandit de la zero, care acum stie sa foloseasca Force Touch (Force Click) - cu alte cuvinte stie sa inteleaga daca ai apasat mai usor sau mai tare
    - bateria care permite upto 10 ore de movie playback (poate parea mai putin decat erati obisnuiti, dar totusi la asemenea dimensiuni si pentru o asemenea rezolutie, e admirabil)

    Trecand peste rezolutia bizara (poor developers), ajung la chestia care nu mi-a placut la MacBook. De fapt, nu mi-au placut 3 lucruri:
    - faptul ca nu este un ecran de tip touch, eventual sa fie rotativ ca la FlipBook & Co.
    - faptul ca are doar 2 conectori. Cei doi conectori sunt: jack pt. casti/microfon si noul conector de tip USB-C. Recunosc, acesta este un conector foarte versatil si foarte rapid (USB 3.1 Gen 1 - pana la 5Gbps), care stie sa foloseasca DisplayPort, VGA, HDMI... insa la naiba, este prea putin. Mai ales ca prin acest port se va face si alimentarea. Chiar si faptul ca e reversible (seamana cu Lightning) nu sterge faptul ca totusi nu este decat unul. Traiasca adaptoarele (deja vad ca pe store-ul Apple a si aparut un USB-C Digital AV Multiport Adapter, care costa nici mai mult nici mai putin de 79$).
    - camera 480p FaceTime. Serios Apple? 480p... in 2015?

    Noul MacBook va putea fi achizitionat in curand in varianta Silver, Space Grey si "HAUR" (Gold pentru necunoscatori). Cele doua variante de pret (in functie de configuratie) vor fi 1229$ si 1599$. Si va veni cu OS X Yosemite, desigur.

    Foarte succint va anunt si faptul ca atat MacBook Air cat si MacBook Pro au primit un refresh, acestea putand fi acum achizitionate cu procesoare 5th gen i5 si i7 (cu Intel HD Graphics 6000), vor avea Thunderbolt 2, 802.11ac si un flash drive de 2x mai rapid. MacBook Pro va primi si el Force Touch. Din pacate, no MacBook Air Retina for you. Sorry guys!

    Si uite ca m-am lungit rau de tot cu vorba (desi am zis ca o sa incerc sa scurtez la maxim) si am ajuns la ceea ce a "provocat" acest event: Apple Watch. Well, o sa recunosc din start ca nu ma pasioneaza ceasurile... dar m-am uitat in speranta ca Apple imi va schimba opinia (stricata si mai mult de diversele ciudatenii de smartwatch-uri aparute in ultima vreme, care de-abia daca ofera o zi de autonomie).

    Incep prin a spune ca-mi place designul. Nu spun ca e Mega-Uber-Super-WoW, ci doar ca imi place. In primul rand pentru ca pe mine ma deranjeaza ideea de "smartwatch" cu ecran rotund, unde se pierde prea mult spatiu (nu mai vorbim ca nu poti vizualiza o imagine sau vedea un site corect, pentru ca ai "margini" taiate - sau sa nu mai vorbim de Motorola care e rotund doar ca forma, pentru ca partea de jos a ecranului lipseste cu desavarsire). So, ca build e OK. Sa trecem la detalii.

    Inainte de toate, Apple Watch se va putea achizitiona in 3 modele:
    - Primul va fi Apple Watch Sport, care e realizat din aluminiu si are un ecran din sticla (chiar daca e Ion-X glass, tot sticla e). Curelele disponibile sunt realizate din "aluminosilicate glass" sau "fluoroelastomer" (whatever that is - se pare ca sunt foarte usoare si se zgarie mai greu). Se va putea achizitiona in 2 dimensiuni: 38mm (la 349$) si 42mm (la 399$).
    - Al doilea model se va numi pur si simplu Apple Watch, care este realizat din otel inoxidabil (316L) si al carui ecran va fi proteja de safir. Curelele se vor gasi intr-o variata gama de modele, de la piele naturala, acelasi "fluoroelastomre" si otel inoxidabil. La fel, vom avea 2 dimensiuni: 38mm (cu pret intre 549$ – 1.049$) si 42mm (cu pret intre 599$ – 1.099$).
    - Iar al treilea este modelul Becali... pardon, modelul Watch Edition. Care desigur, va fi realizat din HAUR de 18 karate, cu ecran de safir. In aceleasi dimensiuni de 38mm si 42mm. V-as spune mai multe despre el dar cum nu vreau sa va imbolnaviti de inima, va precizez doar ca preturile incep de la 10.000$.

    Ceea ce intereseaza cel mai mult pe majoritatea in acest moment, este desigur raspunsul la intrebarea "Si cu autonomia cum sta?". Well, raspunsul Apple a fost un picut evaziv, specificand faptul ca va rezista "all-day 18 hours". Mai jos aveti exact ce considera Apple ca insemnand "all-day battery":
    18-hour battery
    The “all-day battery life”, as Apple puts it, assumes you’ll be checking the time 90 times per day, checking out up to 90 notifications, spending 45 minutes in apps and doing a 30-minute workout with music playback from the Watch, streamed from your iPhone via Bluetooth.

    In addition to the aforementioned combined activities that fall within the target 18-hour battery life, Apple has also broken down the device’s energy efficiency around single user activities, including the following:

    Talk time: up to three hours
    Because the Watch pairs with an iPhone in your pocket, it lets you receive phone calls and make outgoing calls from your wrist and Apple is claiming three hours of talk time.

    Audio playback: up to 6.5 hours
    Streaming music from an iPhone to your Watch via Bluetooth will get you up to 6.5 hour of audio playback.

    Workout: up to 7 hours
    If you’re a fitness nut like me, you’ll be using the Watch to measure your movement, activity and workouts. The Workout alone will deplete the battery after seven hours of non-stop use. Of course, no one spends seven hours running or working out so you’ll still have plenty of charge left if you spend about two hours in the gym.

    Watch test: up to 48 hours
    Apple boasted about the Watch’s ability to tell tie within 50 milliseconds of the Universal Time Standard. Assuming you’ll be using your Watch exclusively for timekeeping, Apple says you’ll be able to do five time checks per hour lasting four seconds each over the course of 48 hours before the battery dies.

    Power Reserve mode: up to 72 hours
    The Apple Watch has what’s called a Power Reserve mode which disables all functionality but timekeeping whenever your battery “gets too low,” allowing you to continue to see the time for up to 72 hours.

    Charge time
    Charging the Watch up to 80 percent capacity takes about 1.5 hours using the included MagSafe inductive charger, or 2.5 hours in total to charge the battery from zero to 100 percent. “Charge time varies with environmental factors; actual results will vary,” cautions the firm.
    Sigur, nu putea fi un produs Apple fara a fi prezentate cateva functii mai mult sau mai putin interesante. Astfel am aflat ca poti suna si poti raspunde la telefon via Apple Watch, poti folosi Digital Touch pentru a comunica cu persoana favorita (via Sketch, Tap si Heartbeat). Poti scrie si primi mesaje si email-uri, poti da share locatiei in care te afli, poti inregistra rapid un mesaj vocal.

    In plus acum pe un Apple Watch avem si Force Touch. Acesta, pe langa clasicul touchscreen, butonul de "Home" precum si rotita de tip analog (crown), ofera o multitudine de optiuni pentru a ajunge in meniurile dorite. Cred ca va fi un picut mai complicat de invatat sa folosesti un Apple Watch fata de alte smartwatch-uri, dar in final cred ca merita... pentru ca la un device atat de mic e bine sa ai optiuni.

    Sigur, nu putea fi un smartwatch, si mai ales unul Apple, daca nu se lega de health & fitness. Astfel Apple Watch iti va contoriza miscarea, va fi capabil sa inteleaga daca stai jos, daca alergi... va sti cate calorii ai consumat si iti va oferi recomandari. Si va face toate acestea masurandu-ti bataile inimii, verificand cu ajutorul accelerometrului, a GPS-ului si a conexiunii WiFi.

    Acestea fiind spuse, asteptam sa vedem un full review si varianta finala, cu toate aplicatiile functionale. Ceasurile vor putea fi comandate incepand cu 10 Aprilie 2015, iar de livrat acest lucru se va intampla pe 24 Aprilie 2015.

    Mai multe detalii si inregistrarea keynote-ului gasiti desigur pe pagina oficiala: Apple si pe threadurile dedicate: http://www.consolegames.ro/forum/f81...0-apple-watch/ si http://www.consolegames.ro/forum/f81...clubul-mac-os/.

    Va astept cu impresii. Multumesc pentru rabdare si sorry daca am sarit ceva important!

    One more thing (damn, i miss Steve)... iOS 8.2 poate fi downloadat de azi, cu tons of updates & changes! I hope we all like it!
    Attached Images Attached Images apple_watch.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Aveti mai jos si ceva imagini cu noul MacBook. Enjoy!
    Attached Images Attached Images gold-macbook.jpg new-macbook-silver.jpg new-macbook-space-gray.jpg thinner-macbook.jpg

  3. #3 SP
    Ex: phat_sua amermofo's Avatar
    misto jucarii pentru early adopteri.. nu sunt eu convins inca de OSX si prefer magneziu fata de aluminiu dar pentru cine e fan, e o mega realizare.. sunt curios cum o sa se descurce procesorul M, pe Lenovo Yoga 3 nu a fost prea bine primit.

  4. #4 SP
    iry
    Senior Member iry's Avatar
    Si ceva de la fata locului:




  5. #5 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Ma oftica rau refresh-ul la toata gama de Macbooks. Ma oftica grav!

    In rest, e dementiala jucaria aia de 12". 900g si mai mult de 1440p e ceva de vis. Sa nu mai vorbesc de grosimea ridicola. Pretul e si el foarte ok si ma gandesc serios sa iau unul.

    Am sarit peste stirea cu Apple Tv, bine ca ai precizat-o Monky, de ceva timp vroiam sa iau unul dar ma gandeam ca apare un refresh, acum e clar ca cel putin un an nu vine si mai e si redus acum. Fain refresh, mai putin ala de la laptopuri care ma oftica destul de mult.

    Ceasul a fost urat cand l-au anuntat, acum la 349€ pentru cel mai amarat dintre ele e si mai urat. Eu am cumparat mereu ceasurile pentru felul in care arata, doar e accesoriu vestimentar. Ca purtator de ceasuri consider marea majoritate a smartwatchurilor ca fiind urate, cu putine exceptii. Apple Watch chiar mi se pare un model foarte nereusit din punctul asta de vedere, iar designul consider ca primeaza la un ceas. Cand iei un ceas ca si mine, intai ca accesoriu vestimentar si abia apoi ca gadget, nu te uiti la experimentul asta nereusit facut de Apple.

    In fine, sunt cam ofticat de refreshul la Macbooks, dar asta este.

  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Referitor la MacBook, eu unul nu m-am putut abtine sa nu-l compar cu un Surface Pro 3... si n-o sa ma credeti, dar votez cu solutia Microsoft. O sa vedeti si voi din comparatie de ce:
     MacBookSurface Pro 3
    Greutate900g800g
    Grosime13.1mm9.1mm
    CPUIntel Core MIntel i3 / i5 / i7
    GPUHD Graphics 5300HD Graphics 4200-5000
    Rezolutie2304 x 14402160 x 1440
    Screen ratio16:103:2
    Baterie web browsing9 ore9 ore
    Camera480p2 * 5Mpx
    Slot extensieNonemicroSD
    TouchscreenNoYes
    Tablet ModeNoYes
    PenNoYes
    PortsUSB3.1USB3.0 + DP + charge
    MaterialAluminiuMagneziu
    Starting price1299$799$
    Concluzia o trageti singuri. Si da, uite ca mai zic "de rau" si de Apple. Oricum, atat MacBook-ul cat si Surface Pro 3 sunt niste bijuterii.

  7. #7 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    MonkY cum ar fi sa instalezi OsX Yosemite pe Surface Pro 3?

  8. #8 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Foarte bine scris, felicitari

    Ce pot sa zic. Cea mai tare chestie mi se pare ResearchKit. PUNCT. Mai ales ca eu lucrez intr-o companie care se ocupa de studii farmaceutice, pot spune ca este ceva cu adevarat revolutionar.

    Noul Macbook este o realizare tehnologica absolut geniala dpdv al designe-ului, este foarte portabil, force touch-ului nu-i vad utilitatea, iar ca un device pentru internet, muzica, filme, programare, este foarte misto (but then again, la fel este si un chromebook), dar in rest, chiar nu ai ce face cu el. Iar renuntarea la apple logo iluminat, mi se pare un pas inapoi (normal, e prea subtire ca sa mai poata sa-l bage, dar totusi) si e pacat ca nu le mai poti recunoaste si intr-un mediu slab luminat (are farmecul lui).
    Prietena mea era topita cand l-au prezentat, pana s-a ajuns la faza cu porturile. Acum nu o mai intereseaza si mi se pare normal. E foarte aiurea sa stai cu adaptor dupa tine, ca sa ai cum sa-l alimentezi si sa pui si un USB (daca ai nevoie, eventual un stick de net, daca nu ai wi-fi).

    Despre ceas...am scris in thread-ul dedicat, deci nu mai are rost.

  9. #9 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Sunt dezamagit de Apple TV. Ultimul update a avut loc acum vreo 3 ani pe vremea asta. Si din cate vad, castiga teren in zona asta Google cu al lor Chromecast, chiar si Roku sau cum s-or fi numind. HBO Now mi se pare putin cam scump, desi ofera o tona de continut, dar pana va ramane un serviciu exclusiv Apple, nu cred ca se va schimba pretul.

    Despre Research Kit, nu am decat cuvinte de lauda. Mi se pare cu adevarat o idee ingenioasa si imi place sa vad ca Apple isi indreapta atentia si spre alte domenii decat cele pentru care e consacrat.

    MacBook-ul făr' de nume imi place la nebunie. Design-ul este incredibil. Are Retina, are o baterie decenta, nici nu e asa de scump... Si e bine sa vad MacBook-uri in mai mult de o culoare - chiar in niste culori superbe, pot spune. Chiar OK e. Nu pot sa ma plang de faptul ca e un dual-core mai slabut chiar si decat cel din Air - jucaria asta se vrea oricum super light si mi se pare ideala pentru jurnalisti si studenti. Legat de partile proaste... Nu imi place sa vad cat de mult au redus conectivitatea. Un singur port pentru toate? O idee nu prea buna, dupa parerea mea. Poti face cel mult un lucru deodata : sa il incarci, sa il conectezi la un display extern, sa ai un USB inauntru etc. Se vede ca Apple e insusi Jony Ive acum, in sensul ca nu mai are cine sa ii spuna cand duce lucrurile prea departe. Sigur, si Jobs avea chestia asta, cu lucrurile cat mai subtiri posibil, dar parca nu chiar atat de drastic. Regret disparitia logo-ului iluminat, sper sincer sa ramana in celelalte MacBook-uri pentru cat mai mult timp posibil. Cred ca va mai dura niste timp pana cand Pro-ul va avea dimensiunile astea, de exemplu, fiind necesara iluminarea logo-ului. Laptop-ul asta ar fi fost perfect pentru mine cand am inceput facultatea - display-ul a fost motivul principal pentru care am trecut de la Air la Pro. Dar daca as avea un iMac acasa, cu siguranta mi-as lua noul MacBook.

    Legat de toaaaata nebunia si dubiile care apar in jurul ceasului... Eu cred ca se va intampla exact cum a fost la iPad. Iese produsul, toata lumea e sceptica, i se pare stupid - pana cand vin developerii si pana la urmatoarea iteratie, toata lumea ajunge sa isi cumpere unul. Ceasul asta e accesoriul tau, telefonul tau, biletul tau de avion, Apple Pay, e antrenorul tau, e cheia ta de la garaj si va deveni multe altele. Pe langa asta, necesita un iPhone. Anul trecut la WWDC au anuntat ca au vandut 500 de milioane, dupa 9 luni anunta ca au vandut 700 de milioane. Miliardul ala e foarte aproape. Ceasul, nu stiu de ce toata lumea si-l imagineaza ca pe urmatorul Newton - va avea un succes dement si in cativa ani, va deveni la fel de indispensabil ca telefonul. In momentul asta, sunt complet neinteresat de el si sunt convins ca nu mi-l voi cumpara pana la cel putin urmatorul model.

  10. #10 SP
    Senior Member poiuyt's Avatar
    eu unul sunt lesinat dupa MacBook

  11. #11 SP
    Junior Member pitagora's Avatar
    Ca tot suntem pe un forum de gaming... Nu pot sa nu ma intreb cum rahat noul macbook are o placa hd5300 care e o mizerie in comparație cu IRIS pro si cum o sa ducă mizeria asta un retina display in cel mai prost joc?? Am vazut ca se descurca ridicol de prost si pentru dota 2, mergând fluent doar pe low... De ce rahat nu a băgat un hd6000 sau hd6100 cum e in macbook airul lansat tot ieri..

  12. #12 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Cine naiba-si cumpara Macbook pentru jocuri ? Si mai mult decat atat, cine-si cumpara Macbook Air sau noul Macbook pentru jocuri ?

    Si ca tot ai zis-o, cine de pe acest forum (CONSOLEgames) isi cumpara asa ceva pentru gaming, cand avem console pentru asta ?

    Eu inafara de fff putine jocuri 2D, singurul pe care l-am jucat 3D (dar izometric) pe Pro-ul meu (care are HD3000) a fost This War of Mine, care merge fara probleme, chiar nu ma joc. Am console si iPad pentru jocuri.

  13. #13 SP
    Junior Member pitagora's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Cine naiba-si cumpara Macbook pentru jocuri ? Si mai mult decat atat, cine-si cumpara Macbook Air sau noul Macbook pentru jocuri ?

    Si ca tot ai zis-o, cine de pe acest forum (CONSOLEgames) isi cumpara asa ceva pentru gaming, cand avem console pentru asta ?

    Eu inafara de fff putine jocuri 2D, singurul pe care l-am jucat 3D (dar izometric) pe Pro-ul meu (care are HD3000) a fost This War of Mine, care merge fara probleme, chiar nu ma joc. Am console si iPad pentru jocuri.

    Eu. Am folosit macbook pro pt gaming si da, se comporta flawless pentru un laptop si da, am si mac pro si ghici?mam gtx 670 si rup jocurile in el.

  14. #14 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Ce pot sa zic, bravo tie. Cred ca de banii pe care i-ai dat pe Macbook Pro pentru gaming, iti luai 2 laptopuri identice sau mai bune, ca si configuratie. Parerea mea...

  15. #15 SP
    Junior Member pitagora's Avatar
    L-am luat din state, nimic special, configurație standard, dar si un laptop de gaming, gen alienware nu sunt chiar asa ieftine, eu am vrut in primul rând pentru sistem, si sunt multe jocuri care merg pe mac nativ. Witcher 2 de ex l-am terminat pe mac pro prima data si mi-a plăcut asa mukt încât m- a facut sa vand ps3 si sa iau Xbox 360 doar pt ca era singura care avea witcher. De fapt toate jocurile pe care le-am luat pt Xbox le am terminat prealabil, pe mac si mi-au plăcut asa tare încât am zis sa imi fac colecția mea pt Xbox. Dar e greu, cel putin pentru mine, sa joc un metro 2033 sau un battlefield pe controler.. Sau jocurile de strategie? Sunt inexistente pe console, dar ele mi-au marcat copilaria( un warcraft, starcraft).. Hai ca deja am dat-o amintiri..

  16. #16 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by pitagora View Post
    Ca tot suntem pe un forum de gaming... Nu pot sa nu ma intreb cum rahat noul macbook are o placa hd5300 care e o mizerie in comparație cu IRIS pro si cum o sa ducă mizeria asta un retina display in cel mai prost joc??
    Nu e dedicat jocurilor, segmentul lui e poate mai mult cel al Chromebook-urilor sau al Ultrabook-urilor subtiri... asta e clar de la inceput. Cat despre de ce n-au pus un GPU mai bun, asta nu tine si nu a tinut niciodata de ei, ci de Intel. Acela este GPU-ul integrat in Intel Core M, nu pot alege alternative. Oricum eu tot astept un device dedicat de gaming de la ei (o consola, please), dar vad ca nu vor. Speram sa upgradeze Apple TV-ul acela la rangul de consola, sa-i dea un controller si un hardware cel putin la fel de performant precum Air 2... dar, n-a fost sa fie.

  17. #17 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    HD 5300 nu e chiar mizerie ... poti face multe pe el , inclusiv gaming casual ( sa zicem ceva gen hotline miami , LoL sau binding of issac sau poate sunt unii mai speciali si vor sa se joace Battlefield in cafenea , cine stie ) , poti face editari video pe el destul de usor , chestile de baza gen browsing , muzica , filme etc le face cu brio.

    Laptopul asta e suficient pentru 90% din populatie , pentru restul exista Pro sau ... desktop.

  18. #18 SP
    Member Hansel31's Avatar
    eu deja astept sa pot cumpara ceasul mi se pare formidabila varianta watch simpla(totul tine de gust)! sper ca pe viitor sa adauge mai multe aplicatii pt health care .. inafara de puls. din punctul meu de vedere al inovatiei viitorul o sa stea in ceasuri.. gen porti o casa minuscula in ureche si faci tot de pe un ceas ultra performant (apeluri/foto/video/navighezi/te orientezi/platesti etc.)

  19. #19 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Ziceti ce vreti de laptopul nou, dar arata de nu e adevarat. Eu ma holbez ca prostul la poze de cand l-au aratat. E ceva de SF la asa o grosime. Bun, are lipsuri, sure, dar cum arata


  20. #20 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Hahaha. N-a durat mult si a trecut si Google la USB-C. Daca vi se pare ca Apple n-a facut nimic inovativ, uitati-va la cate inovatii a adus Google la Chromebook Pixel din 2013 pana in 2015 (arata identic cele doua modele). Si da, pretul porneste de la 999$ (pentru o chestie care ruleaza Chrome & stuff like that). Jeeez.


Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts