Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 15 of 15

Thread: Netgear PL1200 - Ethernet prin priza la 1200Mbps

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Netgear PL1200 - Ethernet prin priza la 1200Mbps

    Trebuie sa recunoastem ca adaptoarele de networking ce folosesc reteaua electrica nu au primit suficient "avant", iar in Romania sunt aproape neutilizate. Porbabil una dintre cauze era si faptul ca nu reuseau sa se apropie de vitezele unei retele clasice via switch sau router gigabit. Well, Netgear vine cu un produs care nu doar ca spera sa rezolve problema vitezelor pana la 1Gbps, ba din contra, se prezinta cu un maxim de 1200Mbps (adica 1.2Gbps). Acesta se numeste PL1200 si vad ca in prezentari are functii precum Beamforming si MIMO, functii pe care trebuie sa recunosc ca le-am vazut pana acum doar pe produse wireless.

    Cele 2 adaptoare din pachet sunt compatibile cu standardele HomePlug AV2 si IEE 802.3, putand fi utilizate maxim 16 astfel de adaptoare pe aceeasi retea electrica. Pentru cei care nu vor cabluri prin casa, eu zic ca e o solutie foarte interesanta, mai ales ca pretul (pentru US) este de 79.99$. Mai exista un model, denumit PLP1200, care fata de PL1200 permite passthrough la priza si are integrat si un filtru de retea - pretul acestuia insa este un pic mai mare, de 89.99$. Desigur, pot fi achizitionate si in EU (dar nu le-am vazut inca la vanzare).

    Mai jos aveti link-urile oficiale ale produselor, precum si 2 filmulete de prezentare. Enjoy!

    Sursa US: PL1200 | Powerline | Networking | Home | NETGEAR.
    Sursa EU: Powerline 1200 + Extra-Steckdose.



    Attached Images Attached Images netgear_powerline_1200.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member nameless_fear's Avatar
    Pfai ce cadou îmi fac, mulțam fain.

  3. #3 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Foloseste cineva solutii similare? Am vazut de mult produse si de la TP Link, Belkin si etc, dar nu m-am incumetat pana acum. M-ar tenta ca sa scap de cablaraia de la console. Pentru astea nu e nevoie de 1200mbps, iar solutii de 500mbps sunt cu duiumul.

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Netgear PL1200 - Ethernet prin priza la 1200Mbps

    tudy: eu zic sa nu iei treaba cu 1200mbps ca fiind exact ca la solutia clasica ethernet (cablu de retea), pentru simplul motiv ca pe reteaua electrica, in functie de cat de bine e facuta, vei avea pierderi mai mari sau mai mici. Seamana oarecum cu WiFi-ul... cu cat e mai departe si cu cat ai mai multe device-uri, cu atat va merge mai prost (sau chiar deloc).

    Ce spui tu cu 500mbps ca ar fi suficient... well, eu am instalat o singura data la un client asa ceva, se "lauda" la vremea respectiva cu 300Mbps. Cu doar 3 device-uri, n-am reusit sa prind nici macar 100Mbps (in total). A returnat omul jucaria si i-am pus un router normal la cap. Era un ZyXel... poate ca fiind generatie mai veche avea issues... i don't know!

    Cumpara, testeaza... si daca nu e ok, da-l inapoi. Easy as that. Asteptam opinia ta

  5. #5 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Eu am vazut clipul de mai jos acum cativa ani si ramasesem cu impresia ca nu prea sunt pierderi, dar nu m-am agitat pentru ca nu am simtit nevoie de asta pana acum, dar acum ca mi-am adus aminte de tehnologia asta am zis ca poate ati incercat. O sa incerc sa caut un magazin unde sa pot si returna, dar pana atunci poate isi procura nameless_fear modelul de mai sus si ne spune una-alta.

    Si clipul de care vorbeam:


  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Hai mai tudy, te iei si tu dupa d-astia care fac review-uri si se bucura ca au 20Mbps download speed? Eu vorbeam de viteze serioase aici...

  7. #7 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Mda, good point

  8. #8 SP
    DY2
    Junior Member DY2's Avatar
    Prin retea electrica am si eu, nu ma intereseaza pierderile ca oricum mai mult de 7mb nu ofera providerul.
    Ma enerveaza ca trebuie mereu sa ma conectez cu user si parola cand ajung in zona respectiva.
    Ce-i drept nici nu am sapat prea mult, am sanse sa ma conectez automat la cel mai puternic semnal wi-fi detectat, fara sa ma mai tot loghez cand trec din camera in camera?

  9. #9 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Pai de ce nu setezi peste tot acelasi SSID? Dar nu inteleg de ce iti cere user/pass de fiecare data?!? Ar trebui sa introduci odata si gata...

  10. #10 SP
    DY2
    Junior Member DY2's Avatar
    Nu imi cere, le tine minte, daca vreau sa ma conectez trebuie sa aleg de fiecare data unul din cele doua puncte de acces.
    MonkY, cand ajung acasa (vineri) te caut pe privat, poate reusesc sa configurez cum trebuie, mersi anticipat.

  11. #11 SP
    Admin MonkY's Avatar
    In caz ca nu ma prinzi online, pur si simplu pui acelasi SSiD (nume) la toate punctele de acces. Daca acum ai "wifi_2.4_1", "wifi_2.4_2" si "wifi_2.4_3", le redenumesti pe toate "wifi_2.4". Am mai facut chestia asta intr-o casoaie imensa (si al naibii de ecranata), cu 3 routere diferite. Folosesti acelasi user/pass... si cand te duci intr-o camera unde pierde semnalul, se reconecteaza automat pe cea cu semnalul cel mai OK. Sau cel putin asa face iPhone-ul si iPad-ul. Bafta!

  12. #12 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Dezgrop topic vechi, dar e o tehnologie care poate ii mai intereseaza pe mai multi. Am fost nevoit sa folosesc o solutie asemanatoare celei din stirea lui MonkY, insa nu ceva atat de "rapid", neavand in locatia respectiva nici viteze de internet foarte buna. In loc sa folosesc un range extender am ales solutia asta intrucat sistemul electric din apartamentul cu pricina fusese refacut in totalitate in urma cu cateva luni si am considerat ca este de cea mai buna calitate si imi va oferi rezultate bune cu un CPL.

    Rezultatele obtinute de mine sunt excelente, sunt aproximativ 15m de la primul adaptor (cel care e conectat la router) pana la cel care ofera retea wi-fi si pierderea este insesizabila. Vitezele atinse cu speedtest sunt aproape identice, pierderea cred ca e in cel mai rau caz pe la 5%. Habar n-am cat de afectat va fi daca sunt aprinse toate luminile din casa din toate camerele, daca umpli toate prizele din casa sau alte situatii de genul asta. E un apartament foarte mare si nu prea am cum sa testez ceva de genul asta.

    Este foarte probabil ca la viteze precum cele din Romania unde vorbim de sute de mb si nu zeci de mb, pierderile sa fie si mai mari. Aici insa de la 17mb up langa router am ajuns la 16-17mb langa extenderul CPL.

    Apoi, as face o precizare la problema lui DY2, cea cu conectarea la alta retea. Nu stiu daca a rezolvat-o intr-un fel sau altul de atunci, dar si eu initial ma gandisem la solutia lui MonkY, sa numesc ambele retele la fel si sa aiba aceasi parola, insa nu este atat de usor. Intradevar, atat iPhone-ul, iPad-ul cat si telefonul cu Android au reusit sa se mute de pe reteaua X cu o liniuta la X cu semnal full. Atat Macbook-ul cat si laptopul Windows insa nu au facut asta in mod automat si trebuie oprit/pornit wi-fi pentru a se realiza conexiunea din nou la reteaua X mai apropiata si cu semnal full, nu sa ramana la cea initiala. Daca exista ceva setari pentru treburile astea, eu nu le-am gasit.

    Anyway, am zis intial ca arunc niste impresii despre tehnologia asta pe topicul despre routere, dar e o tehnologie care consider ca isi merita propriul topic si am zis ca isi au locul aici.

  13. #13 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    Am comandat asa ceva de pe Argos, trebuie să fac setări separate în pc sau doar introduc cablul din router în adaptor și la fel din adaptor în consolă, am un semnal de *** prin wifi și nu pot face alt abonament de internet pt. ca doar închiriez camera, asta ar fi singura soluție, mă interesează doar pt gaming dacă o să am 10mb eu sunt mulțumit. Îmi puteți explica ce pasi am de facut.

    http://www.argos.co.uk/product/5742734


    Sent from my EVA-L09

  14. #14 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Are instructiuni in pachet, depinzand de setarile din routerul tau, s-ar putea sa fie plug and play si sa trebuiasca doar sa faci imperecherea. In caz contrar, va trebui sa urmezi pasii avansati pe care ii gasesti in utilitarul care insoteste pachetul. In mare, nu e cine stie ce grozavie de facut, nu ar trebui sa iti ia mai mult de 20min.

  15. #15 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    L-am instalat ieri însă nu este ceva wow, primești două adaptoare si două cabluri de conectare, din instrucțiuni eu nu am văzut undeva să scrie că trebuie fie pe același fir, teoretic toată casa este pe același circuit, se pun in direct în priză fără alte conexiuni (prelungitor) pe fiecare adaptor ai un buton care trebuie apăsat între 1-8 sec pentru a putea face împerechere, prima oară apeși pe cel din router apoi pe cel din camera unde ai nevoie de internet, am jucat aseară BF1 MP și a mers mult mai bine ca pe WiFi.

    Sent from my EVA-L09

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 2 Last Post: 03-05-2013, 04:04

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts