Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 3 of 3

Thread: AMD ne dezvaluie noua generatie de procesoare "ZEN"

 1. #1 SP
  Admin MonkY's Avatar

  AMD ne dezvaluie noua generatie de procesoare "ZEN"

  In cadrul prezentarii "AMD's Financial Analyst Day 2015", AMD a anuntat ca lucreaza la o noua arhitectura x86 pentru procesoare, denumita "Zen". Aceasta arhitectura, desi ar fi un succesor direct pentru "Excavator", este complet noua si foloseste un design special, design care conform AMD va aduce peste 40% mai multe instructiuni executate per clock fata de cea anterioara. Dupa cum era de asteptat, avand o noua arhitectura, vom avea si un nou socket. De data aceasta un AM4 CPU socket cu suport pentru memorie DDR4. Si totul incepand cu 2016.

  Ce mai stim despre noile procesoare este ca vor folosi tehnologia FinFET pentru a fi cat mai eficient din punct de vedere energetic si termic. Cu alte cuvinte ne asteptam ca noua serie sa o regasim si in notebook-uri si tablete.

  O alta noutate ar fi HBM (High Bandwith Memory) care practic este o memorie cache ce foloseste tehnologia 3D (sunt asezate chip-urile unele peste altele) pentru o viteza sporita. Conform AMD, aceasta memorie HBM ar fi de 3x mai performanta per watt decat clasica memorie GDDR5, avand totodata si avantajul ca ar consuma doar 50%.

  Personal cred ca AMD a cam ramas in urma dar sper ca din 2016 cu ajutorul lui Zen, sa revina in forta. Concurenta e intotdeauna buna! Din pacate AMD nu a dezvaluit modele sau preturi, dar cum vom afla extra informatii, voi updata aici.

  P.S. Cine stie, poate noul Zen va fi combo-ul perfect pentru urmatoare generatie de console...
  Attached Images Attached Images amd_zen_1.jpg amd_zen_2.jpg amd_zen_3.jpg

 2. #2 SP
  Junior Member Metaf's Avatar
  Stiri imbucuratoare, pentru ei, si pentru noi.
  Sper sa iasa ceva bun si sa se tina de 2016. Nu de alta dar au nevoie de ceva, si repede.

  PS: cred ca urmatoarea generatie de console va fi va fi un soi de streaming machine (poate cumva hibrid sa multumeasca pe toata lumea, nu cred ca viitorul o sa mai presupuna limitari HW locale, dar ma rog deja asta este o alta discutie). Ce-i drept vor avea nevoie si acelea de un procesor

 3. #3 SP
  Junior Member Biscuite's Avatar
  AMD FTW !!!

  Orice PC am avut a fost custom AMD Build si asa va si ramane !

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

 1. Replies: 4 Last Post: 02-01-2014, 15:04
 2. Replies: 2 Last Post: 05-11-2011, 14:53
 3. Atlus dezvaluie "The Cursed Crusade" By apbaciu in forum Console News
  Replies: 10 Last Post: 05-11-2010, 23:39

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts