Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 11 of 11

Thread: Noutati din cadrul Conferintei Google I/O 2016

  1. #1 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar

    Noutati din cadrul Conferintei Google I/O 2016

    Astazi este prima zi din cadrul Conferintei Google I/O 2016, asa ca impreuna cu marele nostru lider MonkY (i see what you did) am decis sa va tinem la curent cu noutatile si sa va punem la dispozie un mini-rezumat al conferintei pentru voi pasionatii de high-tech. Eu as scrie mult si bine dar fiind impartit intre job si ConsoleGames.ro am reusit sa va fac un mic rezumat precum si o mica idee despre ceea ce ne pregateste Google in viitorul apropiat. Si pentru ca un filmulet de prezentare face cat o mie de cuvinte aveti mai jos rezumatul video al conferintei. Enjoy!

    * Google Assistant - Asistentul personal devine mai inteligent
    Era de asteptat ca angajatii Google sa nu doarma pe lauri si sa vina cu un upgrade serios al asistentului personal, upgrade menit sa il ridice la nivelul Cortanei de la Microsoft (mai nou ajunsa pe Android ca varianta de test) sau Siri de la Apple. Ni s-a prezentat felul cum interactioneaza vocal, cum raspunde la comenzi, se pot comanda servicii: taxi, bilete la film, etc...

    * Google Home - Asistentul Google de acasa
    Urmeaza bineinteles asistentul de acasa numit "Google Home" (trebuie sa recunoasteti ca este un nume unic, ceva la care nu va asteptati...:evil: ). Este respunsul Google la celebrul wireless smart speaker Amazon Echo. Practic puteti asculta muzica voastra din cloud oriunde in casa, puteti comanda deviceurile smart ca Nest Thermostat, puteti partaja filme prin Google Cast, etc. Nu, nu faci si clatite dar partea cea mai buna este ca vine in mai mule culori. Wow!

    *Google Allo - un nou serviciu de mesagerie
    Pai Hangouts? Let's be fair...Hangouts is dead! Da, Google tocmai a anuntat un nou serviciu de mesagerie (text, voce si video) numit Allo, concurent al Facebook Messenger sau WhatsApp, un serviciu smart care aduce ca noutate capabilitatea de invatare "learns over time" courtesy of Google's newly announced personal assistant.

    * Google Android N - urmatorul Android vine cu extra performance pentru VR
    VR, VR.....VR. De fapt conferinta Google despre asta a fost vorba in 60% din timpul ei. Da dragilor....realitatea virtuala este noua moda. Iar Android N a capatat in software un mod de performanta crescuta datorita noului API "VULKAN" doar cand detecteaza pornirea aplicatiilor de VR, acest mod facand chiar si telefoanele mai de buget "VR-ready" - capabile sa ruleze continut VR. Bineinteles Samsung, LG, Xiaomi, HTC....si restul gastii au zis: "I'm in!"

    *Google Daydream - realitatea virtuala pluseaza din nou
    Am zis ca 60% din conferinta a fost despre VR. Well....realitatea virtuala primeste categoria ei in magazinul de aplicatii Google Play. In plus Google a creat o platforma unificata numita Google Daydream astfel incat orice producator de telefoane compatibile VR-Ready vor putea folosi platforma software si hardware Daydream. Si nu se opresc aici, deoarece nu numai producatorii de headseturi s-au inscris ci si cei de continut, printre numele mari fiind: The New York Times, CNN, HBO si IMAX pe partea de continut media, iar pe partea de jocuri momentan Electronic Arts si Ubisoft aparand in lista. Pe langa aplicatii si continut ne-a fost prezentat si un controller pentru headsetul VR care semana extrem de mult cu Wiimote...

    *Google Android Wear - sau cum putem imbunatati softul unui ceas
    Pasionatii de smart-watch-uri au aflat ca incepand din aceasta toamna se va lansa Android Wear 2.0, sistemul venind cu imbunatatiri substantiale, de la recunoasterea scrisului de mana, la imbunatatirea mesajelor, icoanelor, a aplicatiilor de fitness, etc. Este considerat de David Singleton ca fiind "biggest platform update yet".

    http://videos.vidible.tv/prod/2016-0...LhhSmJ0JOgNahW

    Attached Images Attached Images 1463589742-iofiller.jpg

  2. #2 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Vad ca n-ai zis nimic de asta, dar de departe cel mai tare "feature" prezentat aseara mi s-a parut Instant Apps si chiar e ceva ce mi-as dori sa vad si pe iOS.

    Dar sunt curios daca va functiona si cu aplicatii platite, de testare gen, sau doar cu cele free, sau daca nici macar cu alea, ci doar cu cele free care ofera servicii.

  3. #3 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Vad ca n-ai zis nimic de asta, dar de departe cel mai tare "feature" prezentat aseara mi s-a parut Instant Apps si chiar e ceva ce mi-as dori sa vad si pe iOS.

    Dar sunt curios daca va functiona si cu aplicatii platite, de testare gen, sau doar cu cele free, sau daca nici macar cu alea, ci doar cu cele free care ofera servicii.
    Domnu' Razvan nu am zis multe, daca le spuneam pe toate trebuia sa ma angajez ca editor la CG full time De asta am atasat la final filmuletul, sa vada lumea ce am ratat eu sa spun.

  4. #4 SP
    Member blondutzu's Avatar
    stilul google, aceleasi prostii sub un alt nume. Vorba baietilor de la Parazitii: "C...a ramane c...a si la a 10-a reincarnare"

  5. #5 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Mah, nu e chiar asa. Oricat de Apple fanboy sunt, sau am fost (ca nu stiu cat voi mai ramane), trebuie sa recunosc inovatiile Google.

    I mean, faza cu Instant Apps mi se pare geniala si foarte folositoare.

    Iar faza cu AI-ul, mult superior Siri si Cortana si cine mai e, cineva efectiv capabil sa invete si sa poarte discutii cu tine, deja e mind blowing, dar ma sperie fff tare ideea de a avea acces la atat de multe informatii personale despre toata lumea.

  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    thanks djleo666 (i see what you did in there!)! razvanrazy, eu n-am avut timp sa urmaresc toata conferinta... poti sa ma luminezi un pic legat de Instant Apps?

  7. #7 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Eu n-am urmarit deloc, dar am aruncat un ochi fugitiv pe The Verge dimineata


  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    ZOMG... sper sa retraga chestia asta la fel de instant precum ii este numele. Nici nu vreau sa ma gandesc la ce de spyware, virusi si alte alea or sa apara INSTANT! Frack no! Stiu ca suna bine... dar frack noooo!

    Daca nu... atunci eu nu pot sa zic decat Welcome to the world of "Instant Spyware" & "Instant Virus"! Instant Brick anyone?

  9. #9 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar

  10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Wow, o sa ajunga Google la 4 messaging aps? Unde Dzeu e partea cu unificarea de care tot vorbeau (mai ales ca da Facebook / Whatsapp / Facetime cu ei de toti peretii)? E bina insa ca la VR procedeaza fix invers, adica unifica tot ce tine de VR prin Daydream. Ole!

  11. #11 SP
    Senior Member Encman's Avatar
    Multe aceleasi Marii cu alte palarii.. mult "social".. multa gargara.. oh da, era sa uit, spyware si invadare a intimitatii sub forma de "invovatie".
    O sa ajunga astia sa ne mapeze sufletul si o sa "croiasca ei o experienta desavarsita pe masura" (comportamentul digital oricum ni-l vand deja). Hei dar cui ii mai pasa de asa ceva.. sunt din alta era.

    In alta ordine de idei, multumesc de post Leo, mai suntem si noi la curent cu una, cu alta.

    PS: nu cred ca e jucator major in piata care sa nu fi investit (mult) in VR, bani ce trebuie scosi..

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Google Play Store By MonkY in forum Android
    Replies: 6 Last Post: 16-03-2021, 21:26
  2. Noutati EA Games inainte de E3 2016 By djleo666 in forum Console News
    Replies: 6 Last Post: 12-05-2016, 23:59
  3. Replies: 107 Last Post: 16-06-2012, 22:09
  4. Noutati din PlayStation: The OFficial Magazine By Bobby in forum Console News
    Replies: 1 Last Post: 11-01-2010, 16:52

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts