Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 4 of 4

Thread: Conferinta Nokia din Abu Dhabi: noi produse lansate!

  1. #1 SP
    \ tudyniuz's Avatar

    Conferinta Nokia din Abu Dhabi: noi produse lansate!

    Toata lumea a asteptat astazi conferinta celor de la Apple, dar la Nokia s-au gandit mai putini. Desi conferinta fostilor finlandezi a avut loc inaintea celor de la Apple, aceasta nu a atras atat de multa atentie. La aceasta conferinta Nokia a anuntat mai multe dispozitive noi. Avem cel mai mare telefon al lor de pana acum, prima tableta, aplicatii noi si altele. Produsele prezentate sunt ultimele facute de Nokia inainte de a fi preluati complet de Microsoft in urma achizitiei in valoare de aproximativ 7 miliarde $.

    La conferinta au prezentat urmatoarele:

    Lumia 2520

    Cu un pret de pornire de 499$ si o lansare inainte de Craciun, Lumia 2520 este prima tableta facuta de Nokia. Tableta vine in standard o diagonala de 10", rezolutie Full HD (1920x1080), procesor Quad-core Snapdragon 800 ruland la 2.2GHz si 2GB RAM. Memoria interna este de 32GB si exista posibilitatea extinderii cu un card microSD de pana la 64GB. Tableta ruleaza Windows RT 8.1. Precum tableta celor de la Microsoft, avem o tastatura aditionala denumita "Power Keyboard" care vine insa cu o baterie inclusa aducand pana la 5 ore suplimentare. Astfel se ajunge la o autonomie impresionanta de 16 ore (11 + 5). Ruland Windows RT 8.1, avem intreaga suita Office oferita gratuit cu fiecare tableta vanduta.

    Nokia a reusit sa faca din seria Lumia niste terminale construite foarte solid si acest lucru se vede si la 2520. Tableta are o forma similara cu restul gamei si este disponibila in mai multe culori.

    Lumia 1320 si 1520

    Dupa prima lor tableta, Nokia a anuntat si primul phablet. Nu unul singur, ci doua! Ambele au o diagonala de 6" si ruleaza ultima versiune de Windows Phone. Atat 1320 cat si 1520 beneficiaza de conectivitate 4G si display-uri actionabile chiar si atunci cand purtam manusi.
    Diferenta intre cele doua este destul de semnificativa.

    Lumia 1320 vine cu un procesor dual-core ruland la 1.7GHz, 1GB RAM si 8GB spatiu de stocare in timp ce 1520 vine cu specificatii asemanatoare cu tableta 2520, avand un quad-core la 2.2GHz, 2GB RAM si 32GB spatiu de stocare. Ambele telefoane suporta carduri microSD de pana la 64GB. Ambele telefoane vin cu spatiu pe cloud folosind SkyDrive-ul celor de la Microsoft in timp ce 1520 vine preinstalat si cu intreaga suita Office. Cele doua au primit si aplicatii noi printre care o camera noua numita Refocus (se fac mai multe poze dand utilizatorului sansa sa schimbe focus-ul intr-o imagine) si Beamer ( stream direct al ecranului intr-un browser care suporta HTML5).

    Asadar avem doua variante de phablet, una high end iar cealalta low end. In felul acesta Nokia vine cu primul phablet accesibil ca pret. Lumia 1520 incepe de la 749$ (incluzand o camera de 20MP si wireless charging) iar Lumia 1320 va costa 339$.

    Gama low-end

    Nokia a anuntat trei telefoane noi din gama Asha: 500, 502 si 503. Toate acestea un interior colorat acoperit de un plastic transparent. Aceste telefoane sunt orientate catre pietele mai putin dezvoltate si ofera acces la aplicatii de baza precum Foursquare, Facebook, Twitter si WhatsApp.

    Desi nu s-au bucurat de toata atentia presei in urma prezentarii de astazi, Nokia pare hotarata sa dobandeasca un loc pe piata oferind ceva pentru toata lumea. Incepand cu gama low-end pana la phablets si tablete in toata regula, Nokia a venit cu multe produse noi astazi. Sa vedem acum insa cum se descurca pe piata si cum vor sta cu vanzarile.
    Attached Images Attached Images abud.jpg

  2. #2 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Niste poze cu produsele:
    Attached Images Attached Images nokia-lumia-2520-11.jpg nokia-lumia-2520-1-featured-2.jpg lumia-1520-2.jpg lumia-1520-1.jpg 1200-nokia_lumia_1320_group.jpg nokia-asha-500.jpg

  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Pacat de Nokia, ca au scos tableta de-abia acum, dupa ce au fost cumparati. Sunt curios cine si-ar lua o tableta Nokia, avand in vedere ca exista cateva sute de aplicatii (din care eu doar la vreo 8-9 le-am gasit utilitatea)? Stiu, sunt rautacios... mai bine mai tarziu decat niciodata. La urma urmei arata bine, are specificatii bune, rezolutie decenta, extensie pe microSD... unii sunt foarte multumiti de Office RT. Pretul pare cam maricel, dar... pentru un device cu Windows RT, nu e chiar atat de rau.

    De phablets nici nu ma ating... nici macar in scris. Nu le inteleg rostul si prefer sa ramana asa

    Cat despre gama low end, Asha... mi se pare chiar prea low sa lansezi telefoane cu rezolutie 240 x 320 in 2013. Mai bine ramaneau la categoria "telefon cu butoane" si lasau 240 x 320 pe diagonala de maxim 1.5" - 2"...

  4. #4 SP
    Member cipvas's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Produsele prezentate sunt ultimele facute de Nokia inainte de a fi preluati complet de Microsoft ...
    Adio Nokia...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 23 Last Post: 02-11-2012, 15:22

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts