Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 17 of 17

Thread: Copiere filme pe consola. Necesar a fi modata?

  1. #1 SP
    Junior Member acernat's Avatar

    Copiere filme pe consola. Necesar a fi modata?

    Cum spuneam si in titlu, este necesar ca o consola sa fie modata pentru a se putea copia fisiere video pe hdd? As dori sa cumpar o consola, am aflat ca are cateva filme pe hdd, iar proprietarul sustine ca nu este modata. Stiu ca la PS4 situatia sta altfel. Multumesc anticipat!

  2. #2 SP
    Senior Member raducucosmin's Avatar
    poti copia fisiere pe consola, restrictia vine la vizionare in functie de formatul fisierelor video si codecurile folosite la encoding

  3. #3 SP
    Junior Member acernat's Avatar
    Multumesc pentru raspuns.

    Intre timp consola este inca in probe. O mare problema (care decide balanta definitiv intre a o cumpara sau nu) o reprezinta faptul ca are lag in jocuri. Incercand pana in momentul de fata doar jocuri digitale (voi incerca si instalarea unora de pe dvd pentru a vedea daca problema persista). Consola a fost conectata prin hdmi, la doua televizoare, la ambele aparand acceasi problema. Precizez faptul ca, in ultimul timp (an), consola a fost foarte putin folosita, in ultima jumatate de an aproape deloc. Pare-se ca inainte nu avea aceasta problema.

    Exista cumva sansa unei rezolvari simple? (cumva alt cablu hdmi). Am incercat pana acum varianta rebuild database, curatarea ventilatoarelor prin acea combinatie de butoane, fara insa vreun rezultat. Momentan astept procesul de Restore Ps3 System, care dureaza aproximativ 10 ore. De mentionat, consola este varianta slim de 160 de Gb. Mi-ar parea tare rau sa nu o pot achizitiona.

    Orice sugestie, idee, sfat, sunt bine venite. Multumesc mult!

  4. #4 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Lagul este o durata observabila intre momentul in care tu apesi un buton si momentul in care actiunea are loc efectiv in joc. Sigur despre asta e vorba? Cel mai bine ar fi sa filmezi problema, ca sa vedem exact ce nu ii place.

  5. #5 SP
    Junior Member acernat's Avatar
    Lag porneste chiar de la cinematic-ul jocului, asadar inca din start. Nu stiu daca am spus bine lag, de fapt "agata", un fel de cadere a frame rate-ului. In joc, in special in zona cu grafica mai incarcata, unde sunt mai multe detalii. Interesant ca in cinematic "agata" cam fix in aceleasi locuri. Uneori mai putin, alteori probabil si jumatate de secunda(foarte sesizabil).

    Jocurile, cum spuneam, au fost digitale ambele - Dragon Age: Origins si Medal of Honor: Warfighter. La Dragon Age a facut mult mai mult, in special in partea de cinematic(dar nu numai). La Medal of Honor cinematicul a fost fluent, a facut in joc, in zona mai incarcata cu detalii.

    Poate fi cauza, versiunea de soft a PS-ului?

    In legatura cu filmuletul, poate o sa fac eventual dupa ce se finalizeaza procesul de Restore. Dar in principal, "agata", cam asa poate fi descrisa problema.

  6. #6 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Daca procesul de restore nu o rezolva, tind sa cred ca problema este de la hardware, iar atunci va trebui sa renunti la ea.


  7. #7 SP
    Junior Member acernat's Avatar
    Merci pentru raspuns. O sa revin cu detalii. O sa incerc inclusiv chestia asta


    Bine, n-as vrea sa ameliorez din setari(limitand capacitatea consolei), o problema tehnica, daca asta ar fi eventual posibil. La setari chiar n-am umblat deloc. Exista sansa sa fie de acolo ceva?

  8. #8 SP
    Junior Member acernat's Avatar
    Ok, am mai testat alte jocuri. Uncharted 1 si 2 au probleme cu cutscene-urile, acele filmulete de pe parcurs. Ori sacadeaza, ori imaginea e decalata de sunet, etc. La Uncharted 3 nicio problema de acest fel. E posibil sa fie din cauza discurilor? M-am uitat, par ca nu prezinta zgarieturi. Alte jocuri gen Batman arkham asylum, Gran Turismo 6, Red Dead Redemption, ruleaza Ok (poate o mica sacadare din cand in cand dar nimic deranjant).

    Asadar, incertitudinea ar fi. Ce sanse sa fie de la discuri/optimizarea unor jocuri, si ce sanse de la consola? Din moment ce jocuri precum cele din seria Uncharted, cumparate toate 3 in acelasi timp, primele 2 au problemele mentionate mai sus, iar al 3-lea e ok.

    Ati mai avut asemenea probleme, e ceva comun la Ps3?

    Sigur, varianta cea mai directa ar fi sa testez jocurile pe alt Ps3, insa momentan nu am optiunea asta. Cautand pe net, regasesc multe din problemele mele, insa nicio solutie concreta. E chiar asa o loterie cu jocurile Ps3?

  9. #9 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Eu am jucat Uncharted la vremea lui pe PS3 si nu am avut niciun fel de problema... Sorry, no idea. Dar nu mai bine cauti alta consola?

  10. #10 SP
    Junior Member acernat's Avatar
    Daca as fi convins ca e de la jocuri, n-ar fi o problema asta, as putea achizitiona consola. Insa aici e intreaga poveste, incertitudine: daca ar fi o problema a consolei, de ce unele jocuri ruleaza ok, iar altele nu? Jocuri cu grafica mai avansata ca Uncharted 1 (gen Rage, Red Dead Redemption , Batman arkham asylum) n-au problemele astea. Pe de alta parte, poate fi si ceva de la consola.

    Intrebarea cu care m-ati putea ajuta ar fi: in ce masura, de-a lungul timpul, cine a avut ps3 o perioada mai mare de timp, a constatat probleme de genul? Cum spuneam, sunt jocurile Ps3 o loterie? (optimizari slabe, probleme la discuri, etc)

  11. #11 SP
    Member cj_quest's Avatar
    Nu am avut vreo problema cu discurile de ps3, chiar si cu cele cumparate de pe eBay. Sunt discuri blu-ray mult mai rezistente la zgaraieturi decat dvd-urile obisnuite. Ca sa imi dau cu parerea in legatura cu acel PS3, as zice ori ca hard-ul e pe duca ori pasta de pe GPU e deja uscata, consola avand cativa ani deja. Spor.

  12. #12 SP
    Junior Member acernat's Avatar
    Curios totusi ca problema, tehnica fiind sa spunem, se manifesta doar la unele jocuri. Si culmea, Uncharted 1 si 2, jocuri slabute d.p.d.v. al graficii. Uncharted 3 merge foarte ok. Ciudat.

  13. #13 SP
    Member mittyredstar's Avatar
    Scoate hdd din consola si testeaza-l pe PC cu HdTune Pro, tab-ul Health si un Benchmark, foarte posibil sa aiba sectoare realocate !

  14. #14 SP
    Member chris diaz's Avatar
    Hm, am avut atat PS3 phat de 80 Gb, PS3 slim de 120 gb cat si varianta superslim de 500 Gb. La niciunul dintre aceste modele de PS3 nu am avut problemele descrise de tine, cu exceptia lui GTA V, unde in anumite zone intens populate, cand se intampla vreun schimb de focuri, cadea rau frame-rate-ul.
    Si eu cred ca ar trebui sa verifici urmatoarele, in ordinea indicata mai jos :
    - durata de viata a hdd-ului si ce probleme posibile ar avea.
    - pasta termoconductoare a GPU verificata daca trebuie inlocuita.

    Modelul PS3 slim de 160 gb a aparut in 2010, deci sa nu te mire ca pasta termoconductoare poate fi dusa. Iar hdd-ul poate sa nu fie cel original, ci schimbat cu vreunul intens folosit de laptop.

  15. #15 SP
    Junior Member acernat's Avatar
    Multumesc pentru toate raspunsurile. Problema era de la HDD, am schimbat hdd-ul cu cel din laptop si acum situatia s-a imbunatatit. Mai sunt probleme de frame rate si unele mici agatari intr-unele cutscene-uri ale unor jocuri (testat si pe alt ps3, facand la fel, in aceleasi locuri, insa nederanjant, posibil dvd-ul).

    L-am si achizitionat. Momentan il las cu hdd-ul acesta (de 250 Gb). Atata timp cat lucrurile merg ok, nu vreau sa investesc intr-un hdd nou. In plus, schimbarea hdd-ul a fost un proces neasteptat de simplu.

  16. #16 SP
    Member mittyredstar's Avatar
    Ma bucur ca ai rezolvat problema...spor la butonat

  17. #17 SP
    Junior Member acernat's Avatar
    Merci

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Necesar Sony Sharp Shooter Gun? By Fanel in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 8 Last Post: 02-09-2016, 21:32
  2. Copiere jocuri pe hdd By skyppy in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 2 Last Post: 26-05-2016, 17:02
  3. Copiere fisiere 4Gb pe hdd PS3 By dgalec in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 12 Last Post: 24-09-2010, 04:53

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts