Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 18 of 18

Thread: Playstation 2 horror games retrospective

  1. #1 SP
    Senior Member ilie11's Avatar

    Playstation 2 horror games retrospective

    Fiind mare fan al genului horror ma gandeam sa fac o retrospectiva a acestor jocuri pentru consola Playstation 2 deoarece, dupa parerea mea aceasta consola are cea mai buna si cea mai vasta colectie de acest gen.
    1) Seria Fatal Frame ( Project Zero )
    Pentru cei ce nu stiu, seria Fatal Frame a fost creeata de Tecmo, avand radacini adanci in folclorul japonez. In prima parte actiunea se petrece in Himuro Mansion care se pare ca este una dintre cele mai 'bantuite' locatii din Japonia Se pot observa asemanari cu cateva filme horror gen The Ring, The Grudge, etc. In fiecare din cele 3 parti personajele principale sunt fete care din varii motive sunt prinse in aventuri supranaturale in diverse locatii foarte bine detaliate. Punctul forte al gameplay-ului il reprezinta singura arma disponibila pe parcursul jocului, si anume o CAMERA FOTO cu care se pot captura fantomele. Jocul combina intr-un mod exceptional luptele cu fantome in first person view cu explorarea unor case, sate, paduri, etc in third person view. Atmosfera e incredibil de creepy, totul scartaie, trosneste, iti da un sentiment de neliniste, gen 'ce o fi dupa coltul asta?' . Story-ul devine putin repetitiv in cele 3 parti pentru Playstation 2 dar are atatea inovatii incat se poate trece cu vederea.
    Poate cine nu a jucat aceste jocuri o sa zica ' pai si cum omori fantome cu o camera foto? ' Ei bine, cei care au creeat jocul au gandit acest lucru atat de bine incat este aproape 'flawless' , in prima jumatate de ora de joc o sa deveniti experti in a captura fantome :)
    Veti observa ca exista si un sistem de upgrade bazat pe felul in care capturati fantomele. Se vor primi experience points pentru fiecare spirit capturat cu care se pot face upgrade-uri la lentilele camerei iar aceasta va deveni foarte puternica spre sfarsitul jocului. Bineinteles ca jocul devine mai greu pe masura ce avansati iar 'boss-fights' sunt minunate. Puzzle-urile sunt unele din cele mai grele pe care le-am intalnit, va trebui sa strabateti harta in lung si in lat pentru diverse item-uri care sa va ajute sa avansati.
    Ar mai fi multe de spus dar sper ca v-am facut destul de curiosi cat sa le jucati si sa descoperiti singuri ce feeling ofera. Daca vreti un survival horror classic aceasta serie este un 'must play'.
    Concluzie:
    Story: 8 pentru ca se cam repeta
    Gameplay: 8.5 pentru ca in anumite momente se controleaza greu
    Sunet: 10+
    Grafica: 9.5
    Nota finala: 9
    Attached Images Attached Images 1408ba76628529817d381cd5264efc6364b28989_lis.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member ilie11's Avatar
    Sa continuam...
    Seria Silent Hill:
    Silent Hill este un joc creeat de Team Silent si publicat de Konami, primul joc fiind lansat in 1999. Actiunea jocurilor din serie se petrece in orasul fictional Silent Hill in care personajele principale ajung dintr-un motiv sau altul. Chiar daca precursorul genului 'survival horror' este considerat Alone in the Dark sau chiar Resident Evil, odata cu Silent Hill a luat amploare acest gen de joc. Simbolul seriei Silent Hill il reprezinta ceata. Aceasta a fost folosita initial pentru a 'acoperi' defectele de grafica iar ulterior a fost folosita in toate jocurile din serie pentru a crea sentimentul de izolare, teama de a nu sti ce se ascunde in fata...
    Jocurile din seria Silent Hill sunt diferite de celelalte jocuri survival horror prin factorul psihologic. In timp ce alte jocuri au monstri, zombie, etc, Silent Hill are monstrii lui, parca plasmuiti de imaginatia jucatorului iar atmosfera jocului pare desprinsa din Twin Peaks.
    Pentru cei care l-au jucat, stiti ca nu numai monstrii sunt greu de ucis dar si sistemul de puzzle este foarte dificil, jucatorul fiind nevoit sa strabata orasul de la un capat la celalalt pentru a obtine 'key items' cu care sa avanseze.
    Cloana sonora a fost creeata de Akira Yamaoka, acesta optand pentru 'industrial music' , stil care a fost influentat de Angelo Badalamenti si formatiile Metallica si Depeche Mode.
    Toate jocurile din serie au multiple ending, influentat de actiunile jucatorului in anumite momente din joc. Pentru cine nu stie, exista un 'good ending' , un 'bad ending' , chiar si un ' UFO ending' , acestea contribuind mult la 'replay value' al jocurilor Silent Hill.
    In final, daca va plac jocurile ciudate, Silent Hill este alegerea perfecta, mai ales ca exista si versiunea remasterizata pentru consolele current-gen.
    Concluzie:
    Story: 7.5 pentru ca de multe ori lipsesc informatii
    Gameplay: 8
    Sunet: 9
    Grafica: 8.5 pentru ca au compensat limitarea hardware intr-un mod inovativ
    Nota finala: 8.2
    Attached Images Attached Images silent_hill_hd_collection-550x303.jpg

  3. #3 SP
    Senior Member ilie11's Avatar
    Sa revenim la folclorul japonez!
    3)Kuon
    Nu stiu cati dintre voi au auzit de acest joc si cati l-au jucat. Creeat dupa vechi povesti japoneze, un stil numit Kwaidan, Kuon ofera o experienta horror de neuitat. Actiunea se desfasoara intr-o casa veche din Kyoto plina de fantome si monstri, in 2 faze, Yin si Yang.
    Kuon a fost lansat in 2004, o perioada in care survival horror-ul era 'la putere' . Ce diferentiaza acest joc de altele e ca e al naiba de greu
    Sunetul tobelor japoneze, cantecul trist al copiilor precum si fantomele si monstrii care asteapta dupa colt fac acest joc un must play.
    Kuon ofera posibilitatea de a incepe cu unul din cele 2 personaje, Utsuki sau Sakuya. Ambele personaje ajung la Fujiwara, una pentru a purifica locul de rau iar cealalta pentru a cauta o cale sa isi vindece sora bolnava. Povestea jocului e cat se poate de simpla, o casa bantuita, un ritual, stilul clasic japonez, dar dupa parerea mea merita pentru fanii genului. Problema principala este controlul personajului, de multe ori acesta nu raspunde cum trebuie la comenzi, sau, daca esti inconjurat e cam greu sa lupti, mai bine fugi. Sistemul de combat de destul de complex, personajul cu care joci putand sa foloseasca o arma sau spells pe care le obtine gasind 'cartonase' cu spell-ul respectiv. Ca sa compenseze sistemul de combat destul de greoi exista o gramada de healing items si chiar posibilitatea de a medita pentru vindecare.
    Se spune ca poti termina Kuon in mai putin de 10 ore. Ei bine, eu nu am reusit sa il termin pana acum. Boss-fight's sunt extem de grele, controlul nu raspunde cum trebuie si toate aste il fac un joc extrem de greu.
    Totusi, Kuon compenseaza prin sunet si atmosfera incarcata de mister. Grafica e ok pentru un joc din generatia lui, detaliile locatiilor sunt foarte bine definite. Melodia principala este destul de 'disturbing' fiind cantata de o pereche de gemeni pe care o sa-i intalniti pe parcursul jocului.
    Sper ca v-am facut curiosi... nu are rost sa insist
    Concluzie:
    Story: 8.5 destul de interesanta
    Gameplay: 7 pentru ca se controleaza greoi
    Sunet: 9 pentru ca e very disturbing
    Grafica: 8 pentru ca are detalii si locatii destul de bune
    Nota finala: 8.1
    Va las cu un trailer, max-up the volume!


  4. #4 SP
    Senior Member ilie11's Avatar
    And i'm back
    4) Haunting ground aka Demento
    Lansat in 2005 pentru Playstation 2, Haunting Ground ne pune in rolul Fionei Belli, o adolescenta ce calatoreste impreuna cu parintii ei. Dupa un accident de masina se trezeste intr-un vechi castel fara sa aiba vreo amintire despre cum a ajuns acolo. De aici incepe misiunea ei, aceea de a iesi din castel si de a se intoarce la familia sa. Problema sunt 'locuitorii' castelului care vor incerca sa o captureze/omoare pe Fiona, unii din dragoste, altii din ura.
    Ei bine, acest joc chiar se poate numi survival horror. Fara arme, doar cu posibilitatea de a lovi cu piciorul (si nu ca Van Damme) jucatorul va putea doar sa fuga sau sa se ascunda in diverse locuri. Singurul lucru ce ajuta este ''man's best friend'' Hewie, un caine pe care il salveaza la inceputul jocului si care nu o va parasi pana la final... Acesta le va distrage atentia inamicilor si o va ajuta pe Fiona sa scape din ghearele lor.
    Indraznet pentru acele vremuri este faptul ca poti controla cainele, exista comenzi ca '' sit/attack/fetch '' iar felul in care interactionezi cu Hewie pe parcursul jocului afecteaza finalul.
    Fiona va fi urmarita prin castel si prin imprejurimile sale de diferiti 'enemies' fiecare cu sectiunea lui din joc. Dezavantajul este ca, in timpul urmaririlor, pe ce usa intra Fiona intra si ei, nu exista loading-screen care sa te salveze. Singura speranta este sa te ascunzi, sa-i sperie cainele sau sa le distragi atentia cu diverse obiecte. Jocul ofera o senzatie deosebita in momentul in care Fiona sta ascunsa sub pat sau in vreun dulap in timp ce vreun nebun o cauta sa o omoare
    Deci, daca va place survival horror-ul trebuie sa jucati acest joc! Chiar daca se aseamana mult cu Clock Tower 3, este un joc excelent.
    IGN wrote "Haunting Ground's combination of high-end presentation, disturbing sexuality, and psychological mindjobbing makes it one of the most interesting games of the last couple of months,"[20] and selected it as the "Game of the Month" for May 2005

    Concluzie:
    Story: 9 destul de interesanta
    Gameplay: 9 pentru Hewie
    Sunet: 8.5 straluceste in momentele in care te fugareste cineva si te ascunzi
    Grafica: 10 pentru ca mi-a placut mie
    Nota finala: 9.1

  5. #5 SP
    Senior Member ilie11's Avatar
    5) Seria Siren sau Forbidden Siren
    Jocul Forbidden Siren s-a lansat in 2003, fiind creat de Project Siren, o echipa de developeri din cadrul SCE Japan Studio.
    Povestea e destul de simpla si se rezuma la cateva personaje aparent fara legatura intre ele care au puterea de a-i 'poseda' pe inamicii numiti 'Shibito' prin 'sightjack' . Aceasta functie de sightjack permite jucatorului sa vada si sa auda ce vad si aud acesti Shibito, astfel putand sa-i localizeze si sa isi faca un 'plan de atac'
    Din proprie experienta va spun ca nu e indicat sa luptati cu acesti Shibito, fuga e cea mai buna solutie. Cu toate ca exista o varietate de arme, de la melee la fire-powerd, in multe momente e greu sa luptati. Jocul ofera foarte multe posibilitati de a te ascunde: usi care se incuie, dulapuri, etc. Avantajul este ca, odata iesit din 'raza' unui Shibito, in scurt timp acesta va renunta la urmarire.
    Actiunea se petrece intr-un sat japonez numit Hanuda si bineinteles ca are in spate un ritual 'gone-wrong' , o entitate ce trebuie trezita, acesti Shibito ce sunt de fapt zombie, si 10 playable characters.
    Siren e probabil putin cunoscut, a primit mixed reviews, dar ce il face deosebit este sentimentul de neajutorare pe care il ofera jucatorului si modul ciudat in care se desfasoara povestea.
    So, go for it at least once! Si, aviz amatorilor, exista si un film
    Concluzie:
    Story: 8 ca e cam fuc**d up
    Gameplay: 8.5 pentru sightjack
    Sunet: 8.5
    Grafica: 8
    Nota finala: 8.2


  6. #6 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Haunting ground este un spinoff ... seria principala a inceput pe SNES a continuat pe Playstation si apoi pe playstation 2 (cu 2 titluri chiar). Te las pe tine sa le dezvalui (daca tot ai inceput )

  7. #7 SP
    Senior Member ilie11's Avatar
    Quote Originally Posted by rodarkone View Post
    Haunting ground este un spinoff ... seria principala a inceput pe SNES a continuat pe Playstation si apoi pe playstation 2 (cu 2 titluri chiar). Te las pe tine sa le dezvalui (daca tot ai inceput )
    urmeaza

  8. #8 SP
    Member AzFaust's Avatar
    Dupa ce ai postat despre Kuon, am luat si eu jocul si este chiar fain + creepy . La cat mai multe jocuri horror

  9. #9 SP
    Senior Member ilie11's Avatar
    6) Clock Tower 3
    The cutscenes in the game are some of the best that you'll find in any game.
    Ce sa zic, mi-a luat o saptamana sa il termin dar a meritat fiecare secunda de joc....
    Totul a inceput cu Clock Tower pentru SNES, a continuat cu Clock Tower II: The Struggle Within pentru Playstation si a ajuns la Clock Tower 3 pentru Playstation 2 despre care va voi povesti cate ceva. Este primul joc din serie in care avem control complet asupra personajului fata de stilu 'point and click' al jocurilor precedente.
    Povestea o are in centru pe Alyssa Hamilton, o fetita de 14 ani care primeste o scrisoare de la mama ei in care i se spune ca trebuie sa se ascunda pana cand va implini 15 ani.
    Ei, si de aici incepe nebunia...
    Actiunea se petrece in Londra anului 2003 intr-o atmosfera gotica cu o grafica foarte buna si multa atentie la detalii. In fiecare nivel, Alyssa va trebui sa gaseasca indicii despre disparitia mame printr-o casa enorma iar in anumite momente cheie ale jocului va fi trimisa inapoi in timp in diverse locuri pentru a lupta cu asa numitii 'Subordinates' . Interesant e ca o parte din acesti 'Subordinates' se bazeza pe criminali care chiar au existat, gen The Coroder bazat pe Acid Bath Murderer. . Ceea ce face jocul interesant este faptul ca Alyssa nu are nici o arma, cel putin pana la boss-fight, bazandu-se doar pe holly water care si asa se gaseste in cantitati insuficiente
    O noutate in gameplay o reprezinta ‘panic meter’ . Cand Alyssa e urmarita, acest panic meter se umple incet incet iar cand devine plin, controlul asupra Alyssei devine practic inexistent, ea alergand aiurea si impiedicandu-se de toate obiectele pana cand, inevitabil va fi prinsa. Acest ‘panic meter’ poate fi scazut folosind ‘lavender water’ , item care bineinteles ca nu prea se gaseste.
    Despre boss fights nu va spun prea multe, decat ca sunt foarte ‘challenging’
    Concluzie:
    Story: 9 bine elaborata
    Gameplay: 9
    Sunet: 9
    Grafica: 9
    Nota finala: 9


  10. #10 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar

  11. #11 SP
    Senior Member ilie11's Avatar
    Doamne cat mi-as dori jocurile de pe primele 2 randuri.
    PS2 Horror list

    ---------- Post added 16-01-2015 at 09:28 ----------


  12. #12 SP
    Senior Member ilie11's Avatar
    Nu e chiar survival horror dar e un joc ce trebuie mentionat, un 'hidden gem'. Exista chiar si un film care e destul de bun.

  13. #13 SP
    Senior Member ilie11's Avatar
    A shi*storm of scariness
    La fel de obscur, Echo Night Beyond e un joc survival horror a carui actiune se petrece viitor intr-un cadru SF

  14. #14 SP
    Senior Member ilie11's Avatar
    Nu e tocmai horror dar merita mentionat. Shadow of Memories( Destiny) e un joc destul de obscur si are o nota buna de la IGN si Metacritic.

  15. #15 SP
    Senior Member ilie11's Avatar
    De mentionat si Darkwatch, un FPS cu tente horror a carui actiune se petrece in vestul salbatic. L-am jucat la vremea lui si l-am si terminat, e chiar bun si e destul de funny

  16. #16 SP
    Senior Member ilie11's Avatar
    Acum imi dau seama ca nu am mentionat nimic despre seria Resident Evil
    Jocurile nu mai au nevoie de prezentare, asa ca, enjoy:

  17. #17 SP
    Senior Member ilie11's Avatar
    Cine nu a auzit de Altered Beasts? Ei bine, daca ati jucat variantele de Sega si alte platforme, trebuie sa stiti ca exista si varianta de Playstation2.
    Pot sa va spun ca e un joc super, singurul defect pe care il are este controlul personajului. Deci, go for it!

  18. #18 SP
    Senior Member ilie11's Avatar
    Na ca mi-am adus aminte si de astea


Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 2 Last Post: 05-09-2012, 00:21
  2. Top 5-10 Playstation One Games By carcru in forum Console Retro & Arcade
    Replies: 5 Last Post: 09-04-2011, 12:19
  3. Top 10 PSP Horror Games By klausn in forum Sony PSP, PSP Go & Vita
    Replies: 9 Last Post: 27-08-2010, 17:16
  4. Horror PSP Games By klausn in forum Sony PSP, PSP Go & Vita
    Replies: 8 Last Post: 11-08-2010, 21:32
  5. Survival - horror games: Top 7 By DonAdryan in forum Stories & Other News
    Replies: 21 Last Post: 10-04-2009, 17:29

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts