Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 31

Thread: 4K Gaming

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    4K Gaming

    Avand deja un thread pentru 3D Gaming, de ce nu am avea si unul dedicat pentru 4K? Mai ales ca a inceput nebunia... au inceput sa scada preturile la televizoare si monitoare iar placile video incep sa "atinga" subiectul din ce in ce mai des.

    Probabil ca ma veti intelege... nu avea rost sa creem threadul de 4K Gaming pe o arie de Console, intrucat in momentul de fata nu avem nimic capabil de asa ceva. Ba chiar si noul PS4 si Xbox One... ating subiectul 4K doar cand vine vorba de video playback. Pentru mai multe detalii de oficializarea 4K (aka UHD), take a look in here: http://www.consolegames.ro/forum/f11...d-tv-este-uhd/.

    O sa va rog ca in cazul in care gasiti ceva articole interesante legate de 4K Gaming... super oferte la TV-uri si monitoare 4K, sa postati aici! Let the games begin!
    Attached Images Attached Images 4k_gaming.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Din categoria "cheap 4K" eu am gasit Seiki-ul de 50", la 1.500 USD (fata de nebuniile de peste 10.000 USD de la Samsung si LG). Mai jos aveti si press release-ul:
    SEIKI SETS PRICING BENCHMARK FOR ULTRA HDTV WITH ITS 50-INCH LED 4K2K MODEL

    SEIKI Targets Smart, Savvy TV Buyers Wanting the Ultimate Digital Entertainment Experience Without Breaking the Bank

    DIAMOND BAR, Calif. – April 15, 2013 – Building upon its reputation as the value-driven HDTV maker for today's value-conscious consumers, SEIKI Digital, Inc. (Seiki.com), introduces its 50-inch class LED 4K2K Ultra High-Definition television (Ultra HDTV) featuring a panel resolution of 3,840-by-2,160, which is twice the resolution with four times as many pixels as full 1080p HDTVs. Shipping late-April, the SEIKI 50-inch 4K2K Ultra HDTV (Model: SE50UY04) will be priced at an MSRP of $1,499.99.

    The 50-inch model is the first to be introduced by SEIKI to the U.S. market. SEIKI plans to roll out a 65-inch screen size model in 2013. SEIKI 50-inch 4K2K Ultra HDTV will be available through select authorized retailers including Amazon.com and QVC.

    "The introduction of Ultra HDTV is perhaps the biggest news since the first arrival of HDTV, and SEIKI is leading the charge to make the next generation of high-definition entertainment attainable for today's television buyers at an affordable price," said Frank Kendzora, executive vice president at SEIKI. "The SEIKI 4K2K picture quality is stunning with clarity and vivid colors that far surpasses conventional HDTVs. At the SEIKI price point, today's TV buyers can future-proof their next purchase with the latest Ultra HDTV technology, enjoy current high-definition video content, and be ready to experience 4K content as it becomes available in the near future."

    The SEIKI 50-inch 4K2K Ultra HDTV model features 120Hz response rate with built-in digital and analog channel tuning, and multiple video and audio connections to support current high-definition video content. The model is also packaged with an HDMI 1.4 standard cable to enable video resolutions beyond 1080p.

    For all of its Ultra HDTV and HDTV models, SEIKI offers the industry's first one-year, no-nonsense, replacement warranty through its U.S.-based technical support at (855) MY-SEIKI.
    Attached Images Attached Images seiki-50-inch-4ktv.jpg

  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Si vestea buna (tot de la Seiki) este ca vom putea gasi pana in toamna si un model de 39", tot 4K la pretul de (tineti-va bine)... 699 USD! Din pacate doar in U.S. momentan... dar e un inceput!
    Attached Images Attached Images seiki-39-inch-4k-ultra-hd.jpg

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Si daca tot "avem" monitoare (TV-uri cel putin... intrucat modelul anuntat de Asus, si anume PQ321, va avea pretul "modic" de 4000 USD), hai sa vedem ce nebunii de placi video ar fi necesare. Cei de la AnandTech (niste nebuni curajosi dealtfel), au incercat sa afle ce este necesar pentru gaming 4K, cu toate setarile la maxim, in rezolutia 3840x2160. Full article in here: AnandTech | Some Quick Gaming Numbers at 4K, Max Settings.
    Attached Images Attached Images 4k_gaming_max_settings_1.png 4k_gaming_max_settings_2.png titans.jpg

  5. #5 SP
    Member Kratos's Avatar
    Buna ideea cu threadul! Vin si eu cu un filmulet in care este testat Battlefield 3 in 4K pe un i7 clasic la 3.3Ghz si un GTX 680! Deci se poate!
    A se tine cont de faptul ca in nivelul respectiv framerate-ul este blocat la maxim 30FPS.


  6. #6 SP
    Member Caponescu's Avatar
    Care gireaza cu casa pt. un tv?

    TV UHD LED Samsung UE85S9ST

  7. #7 SP
    Member chesterb's Avatar
    Tre' să fii rudă cu Becali ca să îţi cumperi d'asta.

  8. #8 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    nu chiar am fost in mall baneasa acum cateva luni si era un TV de la Sony parca expus in hol care era inr-adevar la jumatat de pret fata de TV din link, 25.000 de euro, si m-am dus si eu la stand si i-am intrebat daca au vandut macar un televizor si raspunsul m-a surprins. ei se asteptau sa vand cam 4-6 bucati, iar intr-o luna au vandut peste 10 televizoare si erau foarte happy. oamenii isi permit ma intreb ce comison iei la un astfel de produs

  9. #9 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    nah, usor - usor tehnologia avanseaza si asa cum multa lume isi permite FullHD, asa si peste 3-4 ani isi vor permite multi 4k UHD. Nu e de speriat. Si la 1500$ asta vine cam 5.000 de lei, in zona asta se gasesc multi potentiali cumparatori.
    Partea a 2-a e problematica, cum joci jocuri 4k pe acele TV-uri. ok, am intele 2xTitan. SI totusi pe console cum....??????

  10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Pe console momentan n-o sa poti juca 4K... decat probabil ceva arcade-uri sau cine stie ce joc super mega optimizat. Daca va aduceti aminte, exact la fel s-a intamplat cu FullHD-ul si toti au zis ca peste 10 ani vom ajunge sa jucam in FullHD. Si uite ca dupa doar vreo 5 ani, lumea se joaca in mai mult decat FullHD (Retina Display avand 2048×1536 pe iPad, 2560×1600 si 2880×1800 pe MacBook-uri - si ca sa nu spuna cineva ca nu vad lucrurile bune decat la Apple, si Google are Nexus 10 cu 2560x1600, Chromebook cu 2560×1700). La ritmul in care evolueaza lucrurile... intr-un an - doi ne vom juca linistiti in 4K. Din pacate consolele "next-gen" nu vor prinde acest tren (decat daca se intampla o minune si vor putea rescrie in totalitate modul in care lucreaza GPU-ul de la AMD).

    Si nu, nu e nevoie de 2 x Titan (decat pe PC, unde Microsoft controleaza tot - cu producatorii de mana, desigur)... O sa vedeti ce "subit" or sa inceapa sa apara GPU-uri optimizate pentru 4K... moment in care cei de la nVidia si Ati nu vor mai putea controla piata si vor scoate si ei de la naftalina proiecte amanate pentru viitor.

    4K necesita atat de multe resurse din cauza DirectX-ului cu care Microsoft moare in brate si cu care ne baga pe gat placi de mii de euro (repet, de mana cu producatorii). Si ca dovada ca pana si ei sunt constienti de cat de prost e optimizat DirectX-ul... vedeti ultima conferinta despre DirectX 11.2, in care in sfarsit au aflat si ei ce inseamna alocare de resurse dinamice (ei ii spun "tiled resources") prin care minune... nu mai ai nevoie de placa video cu 3GB RAM, pt. ca toate datele respective pot fi incarcate linistit in doar (tineti-va bine), 16MB RAM.

    Hai sa va reamintesc eu de vremurile in care existau competitiile de 64K. Acum 13 ani in 64KB, un coder bun reusea sa scoata (si citez) "66 de texturi de 16MB, 178MB de texturi adiacente, 15 minute de sunet de aproximativ 159MB, 80.000 de triunghiuri texturate si colorate in 5.7MB de vertex buffers, etc... - asta inseamna 1.9GB de date, cu o compresie de 30.000:1". Pentru cine nu crede, atasez un mic demo... care culmea, merge si in ziua de azi, chiar si pe 64bits.

    Asta e dovada clara ca producatorii au preferat ca pe genul asta de oameni (coderi buni) au preferat sa-i "cumpere" doar pentru a nu le da peste cap planurile lor pe urmatorii 50 de ani. De ce sa scoata azi un GPU capabil de 4K la 200 EUR (de exp.) cand mai bine iti vand 2 x Titan la 1000 EUR? De ce sa vina Microsoft cu un DirectX rescris de la zero si optimizat in draci... pai cum vor mai vinde Windows 9, 10, 11... daca ar avea un DirectX serios care ar merge chiar si pe Windows XP?

    Din fericire, vin din urma MacOS-ul, iOS-ul, Android-ul... chiar si Linux-ul. Si Microsoft are de ales. Ori se cramponeaza in acelasi stil si pierde, ori incepe sa miste lucrurile (si deja Windows 8.1 si Xbox One promit asta) si mai exista sanse.

    P.S. Vedeti ca demo-ul de 64KB este arhivat. Enjoy and relax!
    Attached Files

  11. #11 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by djleo666 View Post
    SI totusi pe console cum....??????
    Raspunsul e chiar in primul post.

    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    nu avea rost sa creem threadul de 4K Gaming pe o arie de Console, intrucat in momentul de fata nu avem nimic capabil de asa ceva. Ba chiar si noul PS4 si Xbox One... ating subiectul 4K doar cand vine vorba de video playback.
    Pe scurt: nu joci pe console... inca.

    Oricum era cazul sa facem un pas inainte cu rezolutia, suntem blocati in full HD de ceva vreme. In plus imi amintesc ca in februarie 2002 mi-am cumparat un monitor CRT mai "special" - Samsung 757DFX. Oficial suporta pana in 1600x1200, dar mergea fara probleme si in 2048x1536. Aveam Geforce3 Ti200 128 MB si ma jucam (extrem de cursiv, peste 100 fps) Quake 3 in 2048x1536.

    Pentru mine trecerea la un LCD de 22" a fost downgrade dpdv al rezolutiei, suporta doar 1680x1050. Actualul monitor (full HD) e si el sub rezolutia pe care o foloseam in 2002. Nu zic, sunt monitoare cu 2560x1600 de ceva vreme, dar nu prea s-au impus ca standard, deci pasul asta spre 4K trebuia sa vina si vine cam tarziu...

  12. #12 SP
    Member Caponescu's Avatar
    @Monky Daca totul este asa de simplu cum zici tu, si majoritatea jocurilor se invart in jurul directx, de ce nu au scos cei de la Sony pt. al lor PS3 un joc macar la 1080p (rezolutie nativa + texturi)? Daca totul tine de optimizare ce i-a oprit pe cei de la Sony sa faca un Uncharted la 1080P, ca doar aici nu tine de directx?

  13. #13 SP
    Senior Member paunstefan's Avatar
    Quote Originally Posted by Caponescu View Post
    @Monky Daca totul este asa de simplu cum zici tu, si majoritatea jocurilor se invart in jurul directx, de ce nu au scos cei de la Sony pt. al lor PS3 un joc macar la 1080p (rezolutie nativa + texturi)? Daca totul tine de optimizare ce i-a oprit pe cei de la Sony sa faca un Uncharted la 1080P, ca doar aici nu tine de directx?
    Gran Turismo 5 (si 6) sunt 1080p nativ.

  14. #14 SP
    Member Caponescu's Avatar
    Quote Originally Posted by paunstefan View Post
    Gran Turismo 5 (si 6) sunt 1080p nativ.
    GT5 este la 1280x1080 care nu este full hd nativ. GT6 la 1440x1080, 1080p = 1920x1080.

    sursa: Gran Turismo 6 demo vs. Gran Turismo 5 • Articles • Eurogamer.net

  15. #15 SP
    Member Drag05azs's Avatar
    Quote Originally Posted by Caponescu View Post
    @Monky Daca totul este asa de simplu cum zici tu, si majoritatea jocurilor se invart in jurul directx, de ce nu au scos cei de la Sony pt. al lor PS3 un joc macar la 1080p (rezolutie nativa + texturi)? Daca totul tine de optimizare ce i-a oprit pe cei de la Sony sa faca un Uncharted la 1080P, ca doar aici nu tine de directx?
    Ps4

  16. #16 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Caponescu View Post
    @Monky Daca totul este asa de simplu cum zici tu, si majoritatea jocurilor se invart in jurul directx, de ce nu au scos cei de la Sony pt. al lor PS3 un joc macar la 1080p (rezolutie nativa + texturi)? Daca totul tine de optimizare ce i-a oprit pe cei de la Sony sa faca un Uncharted la 1080P, ca doar aici nu tine de directx?
    Eh nu tine pe naiba... Ia spune-mi ce GPU foloseste PS3? Cumva un nVidia G70 (aka 7800GTX)? Care 7800GTX nu este nimic altceva decat un GPU dedicat DirectX 9... Case closed.

    Si da, au reusit sa faca ceva minuni cei de la Sony (si developeri precum Naughty Dog). Ca dovada vezi jocuri care pe PC cer DirectX 11, super configuratie hardware (super placa video), iar pe PS3 merg foarte bine pe amarata aia de placa video din 2005. Au rescris ei runtime-ul si optimizat in draci (ajuta si Cell-ul), dar iti dai seama ca in final sunt limitati de un GPU gandit pentru o librarie "slaba" (DX9).

    Si ca sa finalizez demonstratia, incearca tu sa joci Skyrim sau Crysis 3 pe PC, folosind o placa video cu 256MB RAM

  17. #17 SP
    Member Snake's Avatar
    Vin si eu si intreb: oare ce s-a intamplat cu OpenGL si toate alternativele la DirectX? Mai ales vazand ca Valve vrea sa treaca Steam-ul pe Linux, ma intreb ce vor folosi odata ce DirectX nu poate rula decat pe Windows?

    Cat despre 4K gaming si eu cred ca suntem constransi la ce vor producatorii sa scoata pe piata PC-urilor. Din fericire pentru unii si din nefericire pentru altii piata PC-urilor e in scadere si ma tem ca o sa vad mai repede diverse jucarii care pot 4K decat o placa video decenta.

  18. #18 SP
    Member MSlv's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Eh nu tine pe naiba... Ia spune-mi ce GPU foloseste PS3? Cumva un nVidia G70 (aka 7800GTX)? Care 7800GTX nu este nimic altceva decat un GPU dedicat DirectX 9... Case closed.
    daca tin eu bine minte, la lansarea PS3 developerii trebuiau sa-si scrie singuri driverele (si toate instructiunile erau in japoneza) si oricum, se poate programa low-level, la ce te referi cand zici "dedicat DirectX 9"?

  19. #19 SP
    Admin MonkY's Avatar
    MSlv: desi RSX-ul (bazat pe G70 de la nVidia) poate fi reprogramat la nivel de driver si SDK... arhitectura software care a stat la conceptia chip-ului grafic respectiv ramane tot DirectX 9. Da, ruleaza cod OpenGL ES + Nvidia Cg, are vertex/shaders & co... dar asta nu inseamna ca este custom 100% si poate fi rescris complet. De cele mai multe ori developerii au fost nevoiti sa se foloseasca de cate un SPE pentru a da sarcini pe care GPU-ul nu le stia (sau nu avea suficienta putere). Dar repet, asta nu schimba foarte mult lucrurile.

    Si cel mai bun exemplu aici este faptul ca multe din jocuri au mers sau aratat mai prost pe PS3 decat pe Xbox 360. Asta pentru simplul motiv ca developerii au folosit acel "API Translator" care le-a permis sa converteasca din DirectX in OpenGL... cu ceva hit de performanta.

    Nu am studiat prea mult ce poate noul GPU din PS4 si Xbox One... dar daca la Xbox One stim clar ca va veni cu suport DirectX 11.2, sper ca la PS4 acesta sa poata fi mult mai bine customizat, mai ales ca totusi avem OpenGL 4.3 de mai bine de un an. Sa tinem cont ca acum nu mai exista acele SPE-uri care sa poata fi folosite in paralel.

    Anyway, revenind la 4K... multi au impresia ca un joc in 4K va folosi in mod neaparat texturi de 4 sau 8 ori mai mari... ca un shader va ocupa de n ori mai mult... si ca toata procesarea inseamna un total de 10x mai mult decat in FullHD (de exemplu). De fapt, in unele cazuri se pot folosi aceleasi texturi, shaderul ocupa la fel de mult... ba chiar se mai reduce din resurse pentru ca nu mai este necesar un antialiasing puternic. Intr-adevar, acolo unde vorbim de particule, triunghiuri & co... e ncesara putere pura. Dar per total nu inseamna absolut deloc de 10x... ci poate doar de 2-3 ori. Repet, cu o optimizare serioasa, si gandita pentru 4K. Lucru care in momentul de fata (si e si normal dealtfel) pe developeri si producatori de GPU-uri ii intereseaza foarte putin spre deloc. De ce sa se chinuie atat cand pe piata nu exista nici 0.1% TV-uri in 4K. Mai ales cand pot vinde linistiti inca 2-3 generatii de placi video pana 4K va deveni mainstream. Si-atunci, va veti intoarce aici si veti spune "bai, dar nebunul asta chiar a avut dreptate... uite ca poti 4K si pe un GPU care nu costa o avere". Dupa care va incepe discutia despre 8K... desigur...

  20. #20 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Si iata ca a venit si raspunsul celor de la Dell: http://www.consolegames.ro/forum/f11...ia-ultrasharp/.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Gaming pe Linux By BigBibi in forum Jocuri PC
    Replies: 4 Last Post: 09-07-2014, 19:05
  2. 3D Gaming By MonkY in forum Console Club
    Replies: 247 Last Post: 28-01-2014, 02:52
  3. Canal TV gaming By BoDoPSX in forum Console Club
    Replies: 37 Last Post: 26-05-2013, 12:46
  4. Gaming Headset By PERFECT ME in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 2 Last Post: 09-08-2011, 11:33
  5. Gaming Job By apbaciu in forum Console Club
    Replies: 71 Last Post: 09-06-2011, 22:57

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts