Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 16 FirstFirst 1 2 3 4 5 13 ... LastLast
Results 41 to 60 of 303

Thread: Clubul PC Gaming

  1. #41 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Ma, baieti, vreau sa imi iau si eu o placa video. Am un i5 4590, 8GB RAM si un GTX 650 2GB. Procesorul e OK, are 10/10 la aproape toate jocurile cand verific system requirements. Problema e ca nu stiu exact ce ciclu de upgrade au placile video.

    Bugetul meu se invarte pe la 1500-1800 de lei, iar pana acum, oscilez intre un GTX 970 si un AMD Radeon R9 290/290X. Am citit zvonuri cum ca luna viitoare AMD va lansa noi produse, in speta un GPU Radeon R9 390X, un fel de succesor al modelelor de acum. Am auzit ca chiar si Nvidia va lansa in perioada urmatoare GTX 980Ti ( Iisuse, ce sistem tampit de numerotatie, parca sunt telefoanele Lumia ), dar si acum exista o diferenta de pret, nu neaparat considerabila, dar sesizabila, intre GPU-urile AMD si Nvidia. Am inteles ca Nvidia sta mai bine pe partea de drivere.

    Ce imi recomandati? Sa iau acum, sa mai astept? Va fi notabila diferenta de performanta intre placile actuale si cele viitoare? Dupa ce ar trebui sa ma ghidez cand fac acest tip de achizitie?

  2. #42 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    970 clar ... cu placile de la AMD vei avea multe probleme in jocurile noi ( Vezi Project Cars , Tomb Raider , Witcher 3 etc ).

    Placile de la AMD in sine sunt ok cat timp treci cu vederea consumul . Cei de la Nvidia fac multe "dealuri" necurate cu devs ( Uitate in vid de mai jos sa intelegi despre ce vorbesc )

    Partile interesante incep pe la min 30.




  3. #43 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Depinde cat de grabit esti. Dar indiferent de graba, si eu iti recomand nVidia. Stau foarte bine la capitolul compatibilitate, lucreaza la drivere in draci... raport bun performanta/consum/temperatura. AMD/Ati sunt un pic mai ieftine la aceeasi performanta, dar cam atat. Prea multe probleme in rest ca sa te complici. Bafta!

  4. #44 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Nu prea stiu unde sa postez si cum nu am gasit thread Origin, am zis sa incerc aici.

    Am primit ieri un mail dubios in Rusa, cum ca tocmai am achizitionat Battlefield 4 de pe Origin. Am verificat link-urile si am vazut ca toate sunt interne, de Origin, nimic fake.

    Azi dimineata cand am intrat in cont, imi apare Battlefield 4 luat de ieri si mi se pare foarte dubios si suspect.

    In primul rand, nu ma joc FPS-uri si nu as da bani pe asa ceva, mai ales ca-l am prin EA Access pe Xbox One.

    In al doilea rand, nu am un PC capabil sa ruleze asa ceva, asa ca nici nu m-as obosi.
    Attached Images Attached Images capture.jpg

  5. #45 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Ti-au spart hackerii contul si ti-au cumparat un joc! e dubios, dar nu mi-as face griji, mai ales daca nu il joci. Avem si cont cu origin pe aria de jocuri pc.

  6. #46 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Muta-l si tu plz, ca eu n-am gasit.

    Bine ca nu am niciun fel de date personale pe cont si ce am acolo chiar nu ma deranjeaza daca pierd. E un cont folosit in principal la NFS pe iPad si l-am asociat si conturilor de pe console, pentru jocurile EA. Oare e safe sa-l las asa ?

  7. #47 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Eu zic ca e ok avand in vedere ce faci tu cu el. Nu mi-as face griji.

    LE: se pare ca nu era topic, doar unul cu ID-uri.

  8. #48 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Un mini documentar interesant: Evolution Of PC Gaming Hardware

  9. #49 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Pentru cei care vor sa se joace pe PC stand "aruncati" pe canapea sau fotoliu si vor sa fie tastatura si mouse-ul perfect pozitionate: nerdytec - Get your Couch-Gaming setup now!. Nu detin asa ceva, dar pare super interesant
    Attached Images Attached Images couchmaster.jpg

  10. #50 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Demo disponibil


  11. #51 SP
    Senior Member Strike105X's Avatar
    Acesta da build:




  12. #52 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Imi place Vortex asta, arata bine si pretul nu e atat de rau pentru un procesor de top si un SLI cu doua placi mega puternice, not that bad. La 3000$ cu un 6700k si SLI de 980Ti nu e rau.


  13. #53 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    E GTX 980, nu 980 Ti. Mare diferenta, atat ca pret, cat si ca performanta. 980-ul e un 970 pe steroizi, cu un raport performanta-pret slabut, in timp ce 980 Ti se apropie de ce poate un Titan X - ideala pentru 1440p, iar in SLI, e mai mult decat suficienta pentru 4K. Daca ii faci si un picut de overclock, e un deliciu.
    Arata foarte bine, intr-adevar, dar eu unul am mari retineri fata de prebuilt-uri in general. Am vazut recent o "oferta" pentru un PC prebuilt. Carcasa arata ca un extraterestru, cu un i7 4790K, 16GB RAM si un 750 Ti, iar la descriere era ceva de genul : "Mega computer pentru gaming!". Evident ca pretul sarea de 3000 de lei pentru aceasta "bestie". Daca 750 Ti e "mega", eu sunt popa. Asta e boala lor, in fond si parca dupa reteta asta merg toate : un i7 complet inutil, memorie RAM mai mult decat necesar si o placa video total underpowered.
    Asa si jucarioara asta. Placile alea video si procesorul sunt vreo 1500$, iar cu ce mai are prin el, costa maxim inca 500-700$. Form factor-ul ala si design-ul nu fac, dupa parerea mea, 800-1000$.

  14. #54 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    In alt video spuneau 980Ti, fiind si motivul pentru care am zis Ti. Iar cu un SLI de 980Ti la un pret de 3000$ (in video-ul postat de mine zice mai mult) e chiar decent. Am ales video-ul de mai sus pentru ca il arata mai ok si ii face o prezentare mai buna spre deosebire de celelalte doua pe care le-am vazut. Ma rog, daca e intradevar doar 980, sunt de acord cu ce zici.

  15. #55 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Pana la urma se pare ca e intradevar doar GTX980:

    The Vortex gaming tower packs a desktop-class quad-core Intel Skylake Core i7 chip, DDR4 RAM, and not one, but two of Nvidia’s powerful GeForce GTX 980 mobile processors, which offer true performance parity with the company’s GTX 980 desktop graphics cards.
    Meh...

    PS: Nu cred ca mai e mult si vom avea preturi decente la astfel de sisteme in cativa ani. E clar trendul, chiar si eu personal am ales sa schimb PC-ul cu unul mai mic, iar ceva precum acest Vortex ar fi fost de vis.
    Attached Images Attached Images 9896-msi-vortex-3.jpg 9896-msi-vortex-3b.jpg dsc00046-100636251-large.jpg

  16. #56 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Interesant. Eu unul nu as opta pentru un form factor mai mic. Ce diferentiaza un PC de orice alt produs electronic din zilele noastre (telefon, tableta, Mac, consola) e ca atunci cand nu mai e suficient de performant, nu trebuie aruncat cu totul. Avantajul asta atrage dupa el alte probleme, si anume cele legate de intretinere, spatiu, aerisire si modul in care pui parti noi in el cand faci upgrade. Nu ma simt niciodata in regula sa stiu ca toate componentele imi sunt inghesuite intr-o cutiuta dintr-asta. Imi e de ajuns MacBook-ul ca se incalzeste de il ia mama naibii cand pornesc ceva din suita Adobe pe el sau ma joc ceva care necesita un minim de resurse (Grim Fandango, de exemplu), daramite sa am dilema asta si cu desktop-ul.

    Trecand de la GTX 650 la 970, 650-ul era nesemnificativ ca dimensiuni, in timp 970-ul nu mai imi incapea in carcasa veche. Am fost nevoit sa mut SSD-ul ca sa incapa. OK, cred ca am si cel mai lung 970, intr-adevar, masoara vreo 30 de cm, dar totusi... Iar cu cablurile alea nu am fost in stare sa fac nimic, era un clusterf*ck de proportii, dupa cum se vede si in poza. Am prins insa o oferta la o carcasa decenta de Black Friday, atat ca dimensiuni, cat si ca design si am luat-o, are si vreo 2-3 coolere, i-am mai montat unul... Ce am stiut eu ca e OK sa fac, am facut.

    De-asta spun, separat de partea estetica, nu cred ca mi-as lua asa ceva. Daca as calatori mult si as avea nevoie de ceva performant, da. Doar pentru home use, insa, nicio sansa. Sa fie cat de mare, ca are unde sub birou. E feeling-ul ala, stii, cand schimb placa video sau procesorul, sa simt ca am spatiu. Legat de componente, oricat de stupid ar suna, incerc sa fac o analogie cu viata reala. Sa stai intr-o garsoniera vara la 40 de grade, o si iei razna. Daca stai intr-un apartament cu 3 camere care are si aer conditionat, parca e altceva. Inteleg sistemul de cooling pe care il are Vortex, dar sa ma gandesc ca sunt doua 980-uri in piticania aia... Oh, Lord.
    Attached Images Attached Images 1918280_1094827007203702_8275919042798234198_n.jpg 12494540_1094823787204024_1796173715_o.jpg

  17. #57 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Nu zic nu, dar pe mine sa stii ca m-a deranjat sa am ditamai matahala sub birou, desi era o carcasa de dimensiuni normale.

    Adica am trecut de la primele doua poze, carcasa normala ATX si imediat termin mATX din ultima poza. E aproape jumatate, iar Vortex ala era super ca dimensiuni, de Mac Pro nici nu mai zic, dar cred ca mai dureaza 1-2 ani pana primim ceva la un buget mai omenesc la dimensiunile celor doua.

    Au si astea pre-built avantajele lor, nu ai dureri de cap, trimiti totul inapoi si stai linistit si nu iti bati capul cu scos piese si alte alea. Sa scoti un cooler pe apa sa il trimiti inapoi la garantie? Oh boy ce nebunie. La cele pre-built ramai insa fara sistemul complet daca pica un GPU de exemplu, in timp ce la un PC obisnuit mergi pe onboard. Eh, avantaje si dezavantaje.
    Attached Images Attached Images poz-c4-83-205.jpg 1904087_840517815964750_1194652841_n.jpg dsc01539.jpg

  18. #58 SP
    Senior Member Strike105X's Avatar
    Vad ca in aceea poza apare "tomberonul cu personalitate" .

  19. #59 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Yup, se luase Ronan de el cand l-am luat, dar cum era sub birou nu m-a deranjat cum arata, ba chiar mi se parea decent. Dar la interior pot spune ca nu mi-a placut deloc si nu l-as recomanda. Curios ce zice Ronan de el acum dupa ce l-a folosit.

  20. #60 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Quote Originally Posted by Razzosinni View Post
    ......
    Asa si jucarioara asta. Placile alea video si procesorul sunt vreo 1500$, iar cu ce mai are prin el, costa maxim inca 500-700$. Form factor-ul ala si design-ul nu fac, dupa parerea mea, 800-1000$.
    Absolut gresit ceea ce spui tu vis-a-vis de preturi (iti dau eu acum 1500 $ sa-mi iei cele 2 placi video si procesorul) iti garantez ca vei avea o surpriza de proportii deoarece respectivul PC contine placi video MXM 3.0b (modelul de laptop) 1 singura placa costa 1000 $ (RRP) => rezultand ca doar placile video si procesorul au valoare de piata undeva la 2500-2600 $ ... ce suspectez eu este faptul ca respectiva jucarie este mai apropiata de 4000 $ (pret cu taxe) decat de 3000 $ cum este specificat.

    PS: tinand cont ca are 2 SSD-uri NVME pe m2.0 (chiar si cea mai mica capacitate 128 GB cred ca e vreo 150 $ => inca vreo 300 $ aici daca pui si un minim de 8 GB ram inca 150-200 $ ajungi la 3000, fara placa de baza, fara carcasa, fara sursa - presupun ca placa de baza e undeva la 300-400 $ (poate si mai mult avand in vedere dotarile) sursa e si ea minim 100-150 $ , iar carcasa cu racirea mirobolanta probabil la fel minim 100-150 $ ... deci pretul minim 3350 $ si un pret sa zicem mai aproape de realitate 3700 $ (lunad maximele "estimate" de mine)

    later edit: estimarile sunt bazate pe preturi pentru consumer ... nu pe ceva "cunoscut" pentru ca nu putem estima cu precizie ce nu exista inca pe piata, sunt in general componente custom (carcasa/sursa/sistemul racire)

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 16 FirstFirst 1 2 3 4 5 13 ... LastLast

Similar Threads

  1. Clubul PlayStation 5 By nelutzzu in forum Sony PlayStation 5
    Replies: 4275 Last Post: 17-04-2024, 21:38
  2. Clubul PlayStation 3 By MonkY in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 23485 Last Post: 09-04-2024, 10:42
  3. Clubul PlayStation 4 By krOOm in forum Sony PlayStation 4
    Replies: 18052 Last Post: 20-03-2024, 12:27
  4. Clubul de narghilea By Uziwood in forum Offtopic
    Replies: 36 Last Post: 25-10-2015, 20:11
  5. Clubul Bacauanilor By BoTeAlEx in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 2 Last Post: 28-02-2011, 12:05

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts