Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 46 of 48 FirstFirst ... 36 44 45 46 47 48 LastLast
Results 901 to 920 of 944

Thread: Probleme si solutii PC

  1. #901 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    deci tudy - ce ti-ai luat pana la urma pe partea video ? ... deja s-a anuntat ca productia de Pascal o sa vine la second half 2016 ... sau astepti noile placi video AMD

  2. #902 SP
    Admin MonkY's Avatar
    ConuGeo: descarca si tu CrystalDiskInfo si pune un screenshot cu ce iti apare (daca apare ceva). Dupa care, iti recomand sa incerci un alt port USB, sa il incerci pe un Windows 7 (XP is not supported anymore!).

    Totodata, mergi in Disk Management (click dreapta pe My Computer - Manage - Storage - Disk Management) si vezi daca nu cumva o fi formatat in vreun format ciudat. Formateaza-l tu din nou ca NTFS. Bafta!

  3. #903 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Quote Originally Posted by rodarkone View Post
    deci tudy - ce ti-ai luat pana la urma pe partea video ? ... deja s-a anuntat ca productia de Pascal o sa vine la second half 2016 ... sau astepti noile placi video AMD
    Nu am luat inca nimic, inca sunt in dubii, dar probabil merg pe un 970 in februarie si mai vad apoi cand apar cele noi daca fac upgrade sau nu. Nu voi lua de la AMD probabil, decat daca chiar ma dau pe spate. Am nevoie de CUDA cores si AMD nu imi ofera asta. La treburi prin Premiere placile lor au stat mereu prost fata de NVIDIA, apoi mai e si caldura care poate fi problematica intr-o carcasa mica precum a mea, asa ca probabil tot pe NVIDIA merg pentru moment.

    970 e bun datorita pretului, dat fiind ca o sa vreau probabil upgrade cand vin placile noi. Sa investesc mai mult acum si sa vreau altceva la toamna nu merita. Ba chiar si un 960 isi face treaba pana atunci. Iau ce prind la oferta acum in februarie, altfel 970 de la Asus/EVGA/Gigabyte/MSI/, care o fi mai ieftin, si aia e.

  4. #904 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Diferenta dintre 960 si 970 e foarte mare (ca si performanta) chiar si in 1080p - tinand cont de pret (realizez cu stupoare ca lumea a inebunit si a uitat preturile de prin 2000-2005 pentru placi video, cand puteai cumpara high-end-ul cu 2-300 $, acum acesta bate lejer spre 800-1000 $)

    Oricum bafta la cumparaturi eu astept plaforma noua de la Intel mi-am dat seama ca vreau multe core-uri (in special pentru virtualizare - conteaza enorm)

  5. #905 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Jocurile nu ma intereseaza, pe PC ma joc ocazional si doar RTS-uri sau simulatoare gen SimCity sau Cites Skylines, caz in care sunt ok cu orice am mentionat. Upgrade-ul serios il fac abia la generatia urmatoare. Pana atunci iau ce prind la vreo oferta dintre cele doua. Eu am vrut clock mare pe core la cpu pentru chestiile simple si niste Cuda cores de la gpu, iar intre 960 si 970 nu e mare diferenta la asta. Pe vechiul meu 780 aveam mai multe si decat pe 980.

  6. #906 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by rodarkone View Post
    realizez cu stupoare ca lumea a inebunit si a uitat preturile de prin 2000-2005 pentru placi video, cand puteai cumpara high-end-ul cu 2-300 $, acum acesta bate lejer spre 800-1000 $
    Hmm, cred ca in 2000, un Geforce 2 Ultra (cam pe atunci s-a lansat daca nu ma insel), costa vreo 5-600$. Daca luam in calcul rata inflatiei, 5-600$ din anii 2000 se transforma usor in vreo 7-800$ in 2015. Pe mine ma omoara preturile acelea de la monstrii... gen Radeon Dual R9 290X la 1800-2000$. Daca vrei sa-ti faci un super sistem in ziua de azi, platesti niste carute de bani...

    P.S. Ai dreptate cu virtualizarea si mai multe core-uri, dar eu sunt curios... pentru asa ceva de ce nu folosesti procesoare dedicate (gen Xeon)? Si eu dupa upgrade-ul cu gust amar la Skylake (noroc ca n-am dat bani), cred ca imi voi face urmatorul sistem cu procesor de server...

  7. #907 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Pai boss eu am trecut pe laptop cand nvidia avea FX-uri insa tin minte ca s-a intamplat cam asa (*unele preturi sunt documentate pe internet deci "reale" va rog sa nu credeti ca le-am scos eu din burta) in 1999 eu am cumparat voodoo 3 3500 cand s-a lansat (exact in ziua lansarii) si m-a costat 249 dolari, stiu ca unii ar spune ca TNT 2 ultra ar depasi V3 3500 dar e o chestiune relativa, plus ca TNT 2 ultra e mai "tanara" (cu aproape 1 generatie si oricum pretul era undeva pe la 230-240 $ (stiu ca m-am gandit atunci ca e ceva mai ieftina decat V3-ul)

    in 2000 geforce 256 DDR - care a aparut la putina vreme dupa costa 300 $

    in 2000 (mid) geforce 2 ultra a costat 499 $ (care a fost o "exceptie" la vremea respectiva - un fel de ce face nvidia azi)

    2001 (end) geforce 3 ti 500 avea pret 350 $

    2002 (inceput) insa geforce 4 ti 4600 a costat 400$

    2003 (end) pasul urmator a fost urias geforce fx 5950 ultra a fost la 499 $

    2004 (mid) pasul urmator a fost in aceelasi ritm 6800 ultra a avut MSRP de 599 $

    urmatorul pas - CULMEA - a fost chiar decent 7950 GX2 - doar 600 $ (placa dual GPU) - (probabil pentru ca in urma lui 7800 GTX care a muls piata destul de mult)

    In 2007 soc maxim un 8800 Ultra... a aparut sub MSRP de 830 $ ... si de aici inainte totul e razna ... insa ATi deja nu mai exista (trenul plecase din gara, ma mir ca nu i-au cumparat Nvidia ca si pe 3dfx)

    eu cred ca Nvidia sunt singurii responsabili pentru aceasta goana dupa $$$$ .. din cauza lipsei concurentei reale, ma rog e doar parerea mea.

    PS: era un grafic pe undeva cu ATi vs nvidia ... daca il gaseste cineva ar trebuie sa-l posteze, era foarte interesant.

    PPS: am gasit si un calculator de inflatie http://www.usinflationcalculator.com/ foarte interesant

    later edit: cat despre monstul de la AMD Radeon R9 295x2 ... care costa peste 1500 $ la lansare (crazy stuff) insanity

  8. #908 SP
    Member ConuGeo's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    ConuGeo: descarca si tu CrystalDiskInfo si pune un screenshot cu ce iti apare (daca apare ceva). Dupa care, iti recomand sa incerci un alt port USB, sa il incerci pe un Windows 7 (XP is not supported anymore!).

    Totodata, mergi in Disk Management (click dreapta pe My Computer - Manage - Storage - Disk Management) si vezi daca nu cumva o fi formatat in vreun format ciudat. Formateaza-l tu din nou ca NTFS. Bafta!
    Programul acela nu am mai apucat sa il folosesc.Am incercat si un alt port USB si pe un Windows 10, acelasi rezultat.Nici in Disk Management nu si-a facut aparitia si m-am decis sa-i dau retur. Multumesc pentru sfaturi!

  9. #909 SP
    Senior Member Strike105X's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Jocurile nu ma intereseaza, pe PC ma joc ocazional si doar RTS-uri sau simulatoare gen SimCity sau Cites Skylines, caz in care sunt ok cu orice am mentionat. Upgrade-ul serios il fac abia la generatia urmatoare. Pana atunci iau ce prind la vreo oferta dintre cele doua. Eu am vrut clock mare pe core la cpu pentru chestiile simple si niste Cuda cores de la gpu, iar intre 960 si 970 nu e mare diferenta la asta. Pe vechiul meu 780 aveam mai multe si decat pe 980.
    Noile placi video AMD s-ar putea sa contina cuda, a aplicat si AMD pentru tehnologie cam prin al 3-lea trimestru al anului 2015.

  10. #910 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Am si eu o problemă cu un HDD extern. Încerc să copiez pe el niște fișiere și merge ca un melc. Folosesc USB 3 bineînțeles. Pe același laptop, cu același HDD extern atașat am copiat până acum cu viteze între 60-80MB/s. Acum nu trec de 25-30 Am verificat hardul, nu are probleme. Se poate verifica cu vreun program viteza prin mufa USB? Să nu fie defecta mufa lu' pește...

  11. #911 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Dant3: nu exista o aplicatie care sa testeze viteza unui USB3, ci doar a unui dispozitiv conectat la USB3. Eu ti-as recomanda sa incerci (daca ai) un USB stick, ceva... si vezi daca si acela merge mai prost decat ar trebui. Daca da, ori e o problema cu portul/mufa, ori s-a intamplat ceva cu driverele. In functie de ce chipset USB ai (Nec, Intel, Asmedia), pune ultimele drivere si vezi ca unele au si un firmware update (mostly bugfixes). La fel, ajuta in unele cazuri update-ul de BIOS.

    P.S. 25-30MB/s ar fi cam viteza de USB2.0... ia verifica sa nu fie cablul de vina!

  12. #912 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Nu cred ca e cablu de vină, nu am altul la dispozitie din pacate. Pe USB 2 merge cu 15... Am doar un stick vechi de 2.0. Iar pe ăla tot jale cu viteza. Nu înțeleg ce naiba s-a întâmplat.

  13. #913 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Auzi, fiind laptop... pe langa drivere, mai incearca o duda. Conecteaza-l la priza (curent), mergi la Power Settings si treci pe Performance Mode si vezi daca se intampla vreo minune. De multe ori am vazut laptopuri care in balanced mode faceau un power saving de iti statea mintea in loc (mai ales pe WiFi si GPU).

  14. #914 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    L-am trecut pe high performance, băgat în priză, verificat driver, chipset intel, nimic nou O să încerc hardul la altcineva zilele următoare.

  15. #915 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Spune-mi te rog ce driver ai de USB 3.0 si ce model de chipset e, sa ma uit si eu prin tolba mea... Presupun ca ai incercat si alt port USB 3.0 (in caz ca ai mai multe)...

  16. #916 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Sper ca am făcut o poză la ce trebuie, scuze de calitate, nu mai aveam chef de prt. sc. Am doar o mufa USB 3
    uploadfromtaptalk1463515512941.jpg

  17. #917 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Auzi, dar stii ca viteze de 80-100mb/s vezi doar la fisiere mari, nu? Adica daca incerci sa copiezi 1000 de poze de 2mb va dura mult si nu va copia cu 80mb/s.

  18. #918 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Am copiat ce nu am mai copiat de ceva vreme, niște seriale HD Aceleași seriale le-am copiat si in trecut cu viteză de 3 ori mai mare. Să îl ia naiba, iar mi-e scârbă de calculator si de Netflix România

    LE: Am încercat și separat, fiecare episod, praf, la fel... Mă bag la somn, să il...pup

  19. #919 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Aoleu mai Dant3, pai la ce-mi arati tu acolo nu ajuta cu nimic. Pune te rog AIDA64 si mergi la Physical Devices si fa-i un screenshot/poza. Ar trebui sa arate cam asa:
    Attached Images Attached Images 2016-05-17_233806.png

  20. #920 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Sper ca e ok acum
    Attached Images Attached Images untitled.jpg untitled2.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 46 of 48 FirstFirst ... 36 44 45 46 47 48 LastLast

Similar Threads

  1. DualShock 4 - DS4 - Probleme si solutii By MonkY in forum Sony PlayStation 4
    Replies: 70 Last Post: 09-11-2019, 16:32
  2. Replies: 537 Last Post: 16-02-2019, 10:47
  3. Solutii pt monitor fara boxe By gmn in forum Sony PlayStation 4
    Replies: 10 Last Post: 05-01-2015, 20:11
  4. Replies: 7 Last Post: 15-08-2014, 13:37
  5. Hauppauge HD PVR (Probleme si solutii) By eXist in forum Console Club
    Replies: 1 Last Post: 28-03-2011, 15:05

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts