Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 21 to 32 of 32

Thread: Achizitie laptop

  1. #21 SP
    Senior Member iPaul's Avatar
    Quote Originally Posted by Tudoran View Post
    inca ceva: ce brand-uri recomandati si de care ar trebui sa ma feresc? Avand in vedere ca o sa il cumpar din Romania si dupaia un an nu o sa ma intorc ar fi cam nasol daca s-ar strica . La Apple e faza ca ai un an de garantie internationala da au ei niste preturi
    Sa te feresti de Acer ,am avut un laptop care la vremea lui era cel mai scump de la ei si intr-un an numai era bun de nimic.

  2. #22 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Lenovo sunt mai ok (anumite serii) ca nah, sunt fostii IBM. Thinkpad-urile de exp. Acer insa, incearca sa reduca preturile pana la extrem (de exp. racire insuficienta, materiale de calitate indoielnica). Eu de exp. am acum vre-o 4 Acer-uri busite... la care nu se mai poate face nimic. Eu inteleg ca Acer e printre cele mai vandute marci de notebook-uri din .ro... insa singurul motiv este pretul.

    HP-urile sunt cu dus si intors. Au fost serii cu bug-uri de-ti statea mintea in loc... Am avut clienti care mai mult au stat cu ele in service decat sa le foloseasca.

    Eu personal recomand cu incredere Dell si Toshiba.

  3. #23 SP
    Member poolonik's Avatar
    Am ales Laptop Dell Inspiron N5040 .Multumesc pentru sfaturi.

  4. #24 SP
    Senior Member consol3's Avatar
    Quote Originally Posted by Tudoran View Post
    inca ceva: ce brand-uri recomandati si de care ar trebui sa ma feresc? Avand in vedere ca o sa il cumpar din Romania si dupaia un an nu o sa ma intorc ar fi cam nasol daca s-ar strica . La Apple e faza ca ai un an de garantie internationala da au ei niste preturi
    Tudoran, daca faci rost de niste bani in plus pana pleci, poate reusesti si iti cumperi asta, are o configuratie destul de buna... sa nu uiti ca o sa folosesti OS X care se descurca mult mai bine ca Windows-ul in gestionarea resurselor. Calitatea laptop-urilor este egala cu superlativul in domeniu. Am un macbook care merge cam 12h pe zi, abia il aud + ca nu s-a incalzit niciodata atat de mult in cat sa nu il tin pe picior. Autonomia bateriei este ridicata, mai ales la modelele noi, rezista cam 1000 de cicluri.
    Daca nu poti sa il cumperi pe cel de 15 inch, te poti orienta la cel de 13 inch cu i5... e mult mai ieftin. Cum ti-a zis si MonkY la design este foarte important ecranul, sa ii bifezi neaparat optiunea ( MacBook Pro 15-inch Hi-Res Glossy Widescreen Display [+ �80.00]).
    Bafta la facultate si sa faci o alegere cat mai buna!

    P.S. Am inteles ca apple are un program de reduceri pentru studenti.

  5. #25 SP
    Admin MonkY's Avatar
    consol3, sa stii ca am un client care a venit cu un Macbook Air (penultima generatie) pentru ca nu mai rezista. E un i5 caruia cand ii porneste ventilatorul, nu mai auzi nimic. N-am vazut inca laptop care sa se duca ventilatorul la 10.000 RPM de zici ca-i avion. Si din pacate vara asta cam tot timpul i-a stat in full load. I-am zis sa se duca la ei oficial, pt. ca era pacat sa-si piarda garantia doar sa-l desfac sa-i schimb ventilatorul. Exemplul l-am dat ca sa nu creada cineva ca totul e perfect si in tabara Apple. Nu mai vorbim de anumite modele de SSD-uri care aveau un wearing imens (si fara TRIM). La acelea, daca te tine HDD-ul un an e un miracol. Din fericire, Apple schimba "no questions asked" cand vine vorba de prostii d-astea. Nu ca la HP unde a stat un client aproape 3 luni cu el in service ca sa-i schimbe un buton de power (care pornea din cand in cand automat laptopul de-i era sa ia foc in geanta). La prima schimbare de buton, nu i-a mai mers bluetooth-ul... a mers cu bluetooth-ul i-au stricat iar butonul de power... si tot asa

  6. #26 SP
    Senior Member consol3's Avatar
    De acord cu tine, exista si exceptii. Macbook Air nu este un laptop la fel de fiabil ca Macbook si Macbook Pro, asta e clar. Majoritatea care au Macbook Air au cate o problema cu el. Eu pana acum nu am intalnit laptop mai silentios si in acelasi timp stabil vis a vis de temperatura ca Macbook... fie el simplu sau Pro.

    P.S. Am Mac de putin peste jumate de an, dar nu stiu ce ar putea Microsoft sa scoata sa ma faca sa ma intorc pe PC/ Windows. E mult mai bine gandit Mac OS, chiar daca mai are si el mici probleme.
    Acum sper sa nu ma luati de fanboy, inca am PC-uri in casa

  7. #27 SP
    Senior Member Tudoran's Avatar
    Azi mi-a ajuns noul meu laptop . Asta l-am luat Dell Inspiron N5110 i7-2630QM 8GB 640GB nVIDIA GT 525M 1GB FreeDOS Negru laptop . Eu spun ca e destul de bun: quad core, 8 gb ram si altele si m-a costat doar 3000 de ron. Pentru o vreme asta o sa fie bun. Imi iau Mac atunci cnad o sa am propriul meu salar .

    Mai trebuie doar sa instalez windows 7 impreuna cu celelalte drivere. Un antivirus nu am la dispozitie. Poate o sa ma duc in oras la un magfzin sa vad ce au de vanzare (acu 2-3 ani parca aveau Panda si/sau Kaspersky). Voi ce anti virus imi recomandati. As aprecia daca ati zice unu pe bani si unu gratis care sa il pot lua de pe internet(nu piratat). Un prieten mi-a zis de avira. E ceva de capul lui? Sau sunt si alte antivirusuri bune si ieftine?

  8. #28 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Tudoran: pacat de laptopul acela. Are un monstru de componente bune in el, si au trantit cel mai lent HDD pe care-l puteau pune. Eu zic sa nici nu te chinui sa instalezi. Ia-ti un HDD de 7200 RPM sau un SSD... Altfel, e pacat ca ai i7 si 8GB RAM, cand totul se reduce la un load de vre-o 20ms timp de acces...

    Cat despre antivirus, nu exista nimic mai bun decat Kaspersky Internet Security

  9. #29 SP
    Senior Member Tudoran's Avatar
    ce sa fac daca cei de la oktal nu ofereau si hard mai rapid cadou (cum au fost cei 4 gb in plus). Am vazut si un acer care avea chestii in plus fata de dell-ul asta da era acer... Am vazut alte laptop-uri care aveau HDD cu 7200 de RPM dar era doar i5 sau avea doar 4 gb RAM, asa ca am decis mai bine sa iau laptop-ul asta si poate mai tarziu o sa ii cumpar un HDD mai rapid. Nu? Acuma nu mai cheltuiesc prea multi bani pe alte chestii la laptop pentru ca oricum am tocat la bani de la a mei si o sa toc in continuare incepand din septembrie . Eu vroiam un laptop cat mai performat si de preferat cat mai ieftin. Spun ca dell-ul asta are un raportul cel mai bun "dotari-pret". O sa instalez o gramada de programe zilele astea sa vad cum se comporta (nu am mai avut un PC cu RAM mai mult de 1 GB de nu stiu cat timp ).

  10. #30 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Stai linistit Tudoran, ca nu Oktal face cadouri... de obicei vin de la distribuitori si producatori pachete bonus (mai ales la produsele mai scumpe) gen "extra memory, external drive, carry case si mouse". Si da, poti oricand sa pui HDD mai rapid (ia verifica sa nu ai sigiliul pus FIX pe casuta de HDD - ca se mai practica d-astea). Daca nu ai nevoie de spatiu mare, mergi pe un SSD serios. Scade si consumul si caldura si riscul sa pierzi datele la vre-o cazatura (desi majoritatea au senzor de acceleratie g). Nu mai vorbim de timp de acces de 20-40 de ori mai rapid

    Sa-l stapanesti sanatos!

  11. #31 SP
    Member OxygeN's Avatar
    Cum vi se pare laptopul acesta?? Merita sau sa ma orientez spre altceva?
    Laptop / Notebook ASUS X52JT-SX280D, X52JT-SX280D

  12. #32 SP
    Senior Member HoTSaucE's Avatar
    Nu este cam putin 2gb Ram?:-s

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Similar Threads

  1. Achizitie Laptop By LeGenD in forum Hardware
    Replies: 5 Last Post: 06-08-2012, 17:38
  2. Sfaturi Achizitie Laptop By Danny in forum Hardware
    Replies: 3 Last Post: 19-12-2011, 20:23
  3. Achizitie laptop By HoTSaucE in forum Hardware
    Replies: 0 Last Post: 22-01-2011, 15:47
  4. Achizitie Laptop By pooaul in forum Hardware
    Replies: 6 Last Post: 26-05-2010, 14:34
  5. Sugestie achizitie laptop By nameless_fear in forum Hardware
    Replies: 6 Last Post: 22-06-2009, 19:31

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts