Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 14 of 14

Thread: Problema HDD HP SimpleSave 2TB

  1. #1 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar

    Problema HDD HP SimpleSave 2TB

    Am de mai putin de un an un HDD SimpleSave 2TB ( HP - HP SimpleSave 2TB Desktop Hard Drive customer reviews - product reviews - read top consumer ratings ) .
    Totul a functionat ireprosabil pana acum 2 zile cand nu se mai conecta la niciun dispozitiv. Normal cand il conectam, aparea ca si cum as fi bagat un cd cu softul simplesave iar la 30 de secunde distanta aparea si partitia, aveam una de 1.2 TB fat32. Acum apare doar CD cu simplesave iar dupa vreo 10minute de tot citit imi spune ca partitia J nu este formatata si sa o formatez.
    Am date foarte importante pe el si nu pot face experimentul cu formatarea.
    Am windows 8 si nu am reusit sa intru in el cu Paragon. Am incercat sa il conctez la inca un dispotiv si degeaba, nu vrea. HDD-ul a stat permanent in acelasi loc, mi-am amintit mai bine si ultima data l-am folosit: acum vreo 12 zile.
    Aveti vreo idee ce pot face? sunt totusi 2TB si am nevoie de spatiu si de date ca de paine calda. Ma duc sa-mi iau o paine calda!

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Of of... e complicat. In primul rand datorita faptului ca nu poti monta acea imagine/partitie decat cu SimpleSave (care presupun ca este soft-ul de la HP). Ti-as putea recomanda sa incerci cu ceva software de recuperare (gen EasyRecovery Pro), din pacate insa, fara partitie montata, nu stiu daca se poate.

    In principiu s-a busit ceva la partitia pe care o montai cu cu SimpleSave-ul. Ti-as recomanda sa vezi pe forumurile HP sau chiar sa le dai un email, sa-i intrebi ce software poate recupera date de pe o astfel de partitie. Personal nu m-am lovit de asa ceva (nici nu recomand produse HP in general)...

    S.M.A.R.T.-ul la HDD-ul acela ce spune? Incearca cu CrystalDiskInfo si pune aici un screenshot.

    P.S. Incearca totusi si pe alt port USB... de preferat direct pe placa de baza in caz ca ai un HUB, ceva...

  3. #3 SP
    Member ramonski's Avatar
    As sugera montarea lui pe un linux (via USB), rulezi un Fsck. Cred ca hdd-ul are erori logice. Eu unul asa am patit cu un WD.

  4. #4 SP
    You're PARROTS Dudel's Avatar
    In caz ca nu reusesti nicicum recomand TestDisk - CGSecurity - are o optiune prin care salveaza toate fisierele dar fara numele initial. Din pacate daca ai multe date o sa dureze foarte mult si o sa dureze si mai mult sa gasesti fisierele dar in ultima instanta e mai bine decat nimic (le poti grupa dupa extensie si te orientezi asa).
    Oricum poti incerca softul si pentru diagnoza
    LE: Optiunea cu linux ii foarte buna mai ales ca ii foarte simplu sa incerci - poti rula linux direct de pe stick/dvd.

  5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Guys, nu incercati sa-i dati sfaturi decat daca stiti exact cum lucreaza SimpleSave. Daca de fapt el monteaza un fisier, eventual encriptat (ai parola Teo?), reparand disk-ul logic (cu fsck sau chkdsk), poate rezulta intr-un dezastru, iar fisierul si datele din fisierul respectiv sa devina complet innacesibil/e.

    Sfatul meu: daca intr-adevar ai date extrem de importante, in primul rand fa un backup la nivel de sector. Cu alte cuvinte, iti va trebui un HDD cu minim 2TB spatiu... Faci o clona 1:1 cu Acronis TrueImage sau Norton Ghost, dupa care poti sa te joci linistit cu fsck sau chkdsk sau orice alt utilitare care va scrie pe disk. Eventual te poti juca pe clona, ca sa stai linistit.

  6. #6 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Ideea e ca eu nici nu i-am instalat acel simplesave, am facut partitiile cu Paragon si cam asta a fost. Voi incerca maine varianta zisa de voi cu LINUX si ceva cu HIREN BOOT.
    Mai mi-a zis cineva sa desfac HDD-ul dar asa ceva nu se poate, este capsulat!

  7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Pai si daca desfaceai HDD-ul, cu ce te ajuta? Cu nimic...

    Daca nu ai facut cu SimpleSave, atunci e bine... desi nu inteleg de ce "Normal cand il conectam, aparea ca si cum as fi bagat un cd cu softul simplesave iar la 30 de secunde distanta aparea si partitia". In mod normal daca-l re-partitionai si stergeai tot, nu mai trebuia sa porneasca niciun soft. Anyway, daca sunt date super importante, fa-i backup intai...

    Nu ne-ai spus ce zice SMART-ul... Acolo poti vedea daca are bad-uri fizice sau erori de conectare...

  8. #8 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Screenshot-urile promise, incerc sa vad daca reusesc ceva cu HIREN sau PARAGON.
    Attached Images Attached Images 1.jpg

  9. #9 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Mda, e clar... ai BAD-uri care trebuiesc reparate. Sunt sanse sa apara mai multe dupa un chkdsk. Insa repet, pentru siguranta, fa un backup inainte de a incerca asta. BAD-urile nu vor disparea, dar macar vor fi marcate si se va putea folosi partitia respectiva. Asta daca nu cumva e busita tabela de partitii, sectorul 0 sau mai stiu eu ce.

    Mai rau e faptul ca ai facut o partitie FAT32... Daca era NTFS existau sanse mai mari sa se rezolve dupa un chkdsk... Bafta!

    Oricum, daca nu se repara cu un chkdsk, va trebui un low level format... dar iti dai seama ca dupa ala se duce tot

  10. #10 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Am conectat HDD_ul la PC, il vede dar spune ca este nealocata partitia. Eu aveam pe el mai multe. Am dat o scanare cu easeUS Partition recovery si pana acum nu a gasit nimic, ar fi trebuit sa geasca. Aveti vreo idee cum pot face?

  11. #11 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Deci fara backup... avand "date foarte importante?", nu-ti poate recomanda nimeni ce sa faci, fara sa scrii nimic. O operatiune de chkdsk (sau orice alta operatiune de reparare) necesita scriere... prin care poti pierde tot. Si nu cred ca-si asuma nimeni acest risc.

    Nu stiu prea multe despre easeUS Partition recovery dar teoretic iti trebuie un soft care stie sa caute la nivel de sector (nu partitie, pentru ca e posibil ca partitia sa nu mai poata fi reparata). Aplicatiile gen Ontrack EasyRecovery stiu sa faca asta, dar pentru un HDD de 2TB pe USB poti sta si mai bine de o saptamana sa scaneze (ultimul HDD pe USB de pe care am reusit sa recuperez date a durat 12 zile). Iti spun asta pentru ca am vazut mesajul tau in care mi-ai spus "spune-mi te rog daca stii, as avea nevoie in seara asta". Sorry, nu exista solutie rapida (decat daca ai facut deja o imagine, si te poti juca cu software de repair, gen HDD Regenerator - daca ai noroc, doar se reface partitia si gata problema in cateva ore).

    Ca alternativa, poti incerca la Recuperare date - Peste 85% din cazuri rezolvate - Diagnostic Gratuit sau RECUPERARE DATE | First Data Recovery dar, costa...

  12. #12 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Ideea e ca de HDD nu pot sa-ti zic ca-mi pasa prea mult. I-am dat o scanare si doar un bad a gasit insa ma intereseaza datele sa le recuperez.
    Ai zis ceva de USB, nu mai este pe USB acum, l-am conectat prin SATA la PC.

  13. #13 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Problema rezolvata, in caz ca aveti caz asemanator, va spun cum am rezolvat eu problema:
    1. HDD-ul a suferit un mic soc fizic.
    2. L-am conectat la PC, pc cu windows XP si surpriza, a fost vazut
    3. Am dat din Paragon sa recuperez partitiile sterse, le-a regasit pe toate 5
    4. Cea pe care aveam datele importante nu se putea accesa, cand incercam sa intru in ea, imi spunea sa dau format
    5. Tot din Paragon am dat ''Copy the selected partition'' si mi-a creat tot pe acelasi HDD, o copie la date, la toate. A durat destul de putin, aproximativ 16ore pentru 533GB.
    6. Copia s-a creat, totul functioneaza corespunzator.

    Nu mai imi amintesc foarte clar daca data trecuta am incercat sa il conectez si la un PC cu XP dar 50% parca am incercat. Nu stiu din ce cauza si-o fi revenit, nu sunt adeptul bancurilor fizice cu electronice dar o castana nu strica in situatii de urgenta.

    Multumesc tuturor pentru ajutorul oferit!

  14. #14 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Ha, pe sistemul hai sa va spun cat de prost sunt.

    Pe hdd acesta aveam la xbox setati 16gb ca memorie. Cum din februarie se pot folosi 32 ce-am zis eu sa fac, sa conectez un alt hdd la consola, sa dau move, sa sterg cei 16gb si sa dau CUSTOMIZE. Dura mult, dura si tot dura. Pana la urma am copiat datele iar pe hdd initial. Cand sa il accesez, surpriza de proportii astronomice, ''space used: 32/1880 gb''. Mi-a sters toate datele. Nu aveam decat 550GB ocupati...

    Concluzie, daca vreti sa folosit o memorie USB ca stocator de fisiere, incercati celalta optiune din dashboard.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Problema HDD Xbox By neko10 in forum Console Retro & Arcade
    Replies: 6 Last Post: 05-03-2011, 14:45

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts