Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 8 of 8

Thread: Contor consum energie

 1. #1 SP
  Admin MonkY's Avatar

  Contor consum energie

  Desi nu este strict legat de hardware PC, caut de ceva vreme un asa numit "contor consum energie", dar care sa poata fi legat de un PC (de preferat wireless) unde sa pot vedea statisticile de consum (macar un grafic pe 24h ar fi bun). In principiu as putea sa fac asta printr-un UPS de la APC, insa imi este foarte complicat (am si alti consumatori)... si nu merge decat pe cablu.

  Acum ceva ani mi-am achizitionat un Oregon Scientific ESM80 (am gasit o pagina in italiana cu el) care e ideal pentru task-uri rapide (si verificari "ochiometrice"), insa nu are nici cea mai mica legatura cu un PC si nu ma ajuta la ce am eu nevoie.

  Prin urmare, am rugamintea ca daca dati peste un asemenea produs, sau stiti de unde as putea achizitiona asa ceva... sa postati aici si raman dator.
  Thx in advance!
  Attached Images Attached Images oregon-scientific-esm80.jpg

 2. #2 SP
  Mad Collector rodarkone's Avatar
  Pai cred ca cel mai bine e sa ai ceva software - recomand hwinfo64 insa iti arata statistici doar pentru componentele de baza (ram / cpu / video card )

 3. #3 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Pai bine mai Darkie, ce caut eu si ce zici tu?

  In primul rand, ce software iti arata tie consumul la placi, hdd-uri, ram, cpu & co? Iti arata voltajele... In cel mai fericit caz daca ai un procesor din seria i iti arata cati Watts consuma per core... dar asta e cu totul altceva.

  In al doilea rand, eu vreau sa pot conecta un TV, un monitor, un aspirator, o bormasina... ORICE se poate conecta pe o priza, si sa citesc valorile pe un grafic, sau un log. Adica exact ce face priza de am prezentat-o mai sus, insa cu un soft de PC care sa citeasca valorile de pe ea. Ar fi frumos un soft care sa avertizeze cand se depaseste un anumit consum...

  Inca mai caut.

 4. #4 SP
  Mad Collector rodarkone's Avatar
  Sisteme de telegestiune si monitorizare a energiei \ Produse si solutii - Cateva dintre facilitatile oferite de sistemele de monitorizare si telegestiune a consumurilor energetice realizate de EnergoBit. - EnergoBit

  - nu stiu cat costa - dar vezi tu

  Vezi ca pe site ul respectiv sunt foarte multe "gadget" uri pentru contorizare si control. Majoritate imi par a fi profesionale (nu pentru end-user) - probabil si preturile sunt pe masura.

 5. #5 SP
  Member cr0c0's Avatar

 6. #6 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Asa ca proiecte DIY mai sunt si Tweet-a-Watt si RaspiWatt . A existat un produs pe piata denumit Watts up Pro, dar e discontinued...

  Ma interesa sa iau ceva gata facut, testat si para-testat. Dar nu cred ca am sanse. Darkie, ce-mi arati tu acolo cred ca e pentru centrale electrice

 7. #7 SP
  Senior Member RonanN1's Avatar
  MonkY, asa de curiozitate cat iti vine factura pe luna? Vreau sa fac o comparatie. Mie-mi vine ~ 180 de lei intr-un apartament de 3 camere (stau singur).

 8. #8 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Eu nu sunt un exemplu bun... pt. ca la mine merg n masinarii (a se citi calculatoare) mai tot timpul (plus acvarii, ac & co)... Cred ca ar trebui sa intrebi pe cineva mai "normal". Dar, ca sa-ti fac pe plac... 2-300 RON in lunile "moarte", 7-800 RON in lunile "active"

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

 1. Replies: 14 Last Post: 27-10-2015, 18:43
 2. Replies: 9 Last Post: 25-11-2013, 13:23
 3. Pogo: Mod de consum al energiei sau prosteala? By Marinake in forum Muzica, Filme & Seriale
  Replies: 6 Last Post: 11-08-2013, 23:44
 4. Replies: 9 Last Post: 03-11-2012, 17:53

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts