Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 11 of 11

Thread: Google Glass

 1. #1 SP
  \ tudyniuz's Avatar

  Google Glass

  Google Glass (styled "GLΛSS") is a wearable computer with an optical head-mounted display (OHMD) that is being developed by Google in the Project Glass research and development project, with a mission of producing a mass-market ubiquitous computer. Google Glass displays information in a smartphone-like hands-free format, that can communicate with the Internet via natural language voice commands.

  Attached Images Attached Images 02.jpg glass1.jpg google-glass-ad.jpg model-introducing-google-glass-google-glass-photos-collection.jpg

 2. #2 SP
  Teo
  Senior Member Teo's Avatar
  Imi place ideea. Recent am vazut filmulete facute de mine prin 2005-2008. Imi place sa filmez situatiile obisuite din viata, nu cele deja programate si sa pozez asa cum trebuie. De exemplu imi filmez parintii cand sunt nervosi, cand pleaca la serviciu sau imi filmez cartierul sa vad ce schimbari se formeaza pe parcursul anilor. Mare le-a fost surprinderea si lor cand au vazut ce am filmat, e foarte faina senzatia sa vezi mici lucruri din rutina de acum 7-8ani si sa observi detaliile. Imi place!
  Google Glass ar fi bun pentru asa ceva insa mie nu mi se pare ca renteaza. Pretul e mare iar calitatea mi se pare proasta, daca ar fi sa comparam cu GO-PRO HERO 3, este o diferenta destul de mare.
  Nici pentru sport nu il vad prea bun, nu pare foarte stabil si nici cu rezistenta nu cred ca sta bine.

 3. #3 SP
  \ tudyniuz's Avatar
  Pretul de 1500 e pentru development kit. La un eventual pret de 300$ cred ca s-ar vinde excelent. Nu cred insa ca va coborî sub 500$.


 4. #4 SP
  Senior Member darkpaul13's Avatar
  Apropo..cine a jucat ac3 stie
 5. #5 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Ei cer 1500$ cand toate componentele la un loc costa mai putin de 80$? Bad Google... baaaad!
  Hai ca inteleg, R&D-ul costa... toate costa. Pai in cazul asta un iPhone ar trebui sa fie 3-4000$?

  Google Glass Parts Estimated to Cost Less Than $80 - Digits - WSJ.

 6. #6 SP
  \ tudyniuz's Avatar
  Pai e un produs in stagiul beta, daca vrei sa fii printre primii cu Glass platesti mai mult. Sunt convins ca piesele alea de 80$ vor aduce produsul pe piata la un pret de 300-350$ atunci cand se va lansa varianta finala. Sa vedem atunci rostul comparatiei cu iPhone-ul de 110$ care costa 700$. Dar comparam iar mere cu pere.

 7. #7 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
  Dar comparam iar mere cu pere.
  Daca nu vrei mere, atunci sa comparam cu Oculus Rift, care costa in varianta "beta" 350$. La ce aparatura are inside, ar trebui probabil sa fie vreo 5000$, nu?

 8. #8 SP
  \ tudyniuz's Avatar
  Din nou, nu inteleg comparatia. E ca si cum as compara un PS4 de 400$ cu un telefon de 700$. Care e mai puternic? Unul e portabil, altul nu, fiecare e facut pentru altceva. Asa si Google Glass si Oculus Rift. Oculus Rift e pentru acasa, doar pe PC. Google Glass e un wearable pe care il poti avea cu tine oriunde, oricand si care nu are o singura utilitate.

 9. #9 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Pai stai un pic... daca nu comparam preturile componentelor din interior si modul de marketing dar mergem pe ideea ca daca e "wearable" si e marca Google poate costa oricat... inseamna ca suntem fanboys si acceptam orice bull****. Cei de la The WallStreet Journal au facut o estimare corecta... iar "devkit-ul" ar trebui sa ajute popularizeaza lui Google Glass si totodata aparitia unor aplicatii decente pentru el. Din punctul meu de vedere Google nu ar trebui sa ceara mai mult decat fac componentele... ba chiar ar trebui sa-i plateasca gras pe cei care ii promoveaza produsul. Si cu toate astea, cere 1500$. Inteleg ca nu vrei sa facem comparatii... caz in care vin si intreb: de ce costa atat?

  P.S. Deci conform spuselor tale va trebui sa ma astept ca Project Ara devkit sa coste cel putin 3000$, ca deh, e tot portabil dar are mai multe piese

  Nu ma intelege gresit, vroiam si eu sa cumpar asa ceva pt. testing... dar sa fim seriosi, sa dau 1500$ pe un beta care tocmai am aflat ca e maxim 80$, mi se pare jenant. Inca un motiv in plus pentru care daca strang bani, imi comand un Oculus Rift.

 10. #10 SP
  \ tudyniuz's Avatar
  Quote Originally Posted by MonkY View Post
  Din punctul meu de vedere Google nu ar trebui sa ceara mai mult decat fac componentele... ba chiar ar trebui sa-i plateasca gras pe cei care ii promoveaza produsul.
  Da, sunt complet de acord. Si eu ma tot gandesc la treaba asta inca de cand au inceput sa-l vanda limitat. Au ales insa oameni carora le-au dat produsul gratis tocmai pentru a primi feedback, a face produsul mai popular, etc. E plin youtube de ei. Cred ca s-au gandit insa ca mai mult ca sigur fiind o chestie destul de interesanta vor fi mult mai multi doritori, asa ca l-au pus si la vanzare pentru cine doreste.

  Nu inteleg nici eu logica, dar nu compar cu Oculus Rift. O sa fac comparatia de care spui tu legandu-ma de piesele din Glass atunci cand produsul va fi lansat pe piata, acum e beta si nu pun la socoteala.


  Quote Originally Posted by MonkY View Post
  Pai stai un pic... daca nu comparam preturile componentelor din interior si modul de marketing dar mergem pe ideea ca daca e "wearable" si e marca Google poate costa oricat... inseamna ca suntem fanboys si acceptam orice bull****.
  Daca si eu sunt fanboy, mai da-o incolo de treaba. Eu nu compar pentru ca nu sunt produse lansate. E ca si cum as compara iPhone 6 cu Galaxy S6 si Nexus 6 pe baza zvonurilor. Adica speculez si atat.

  Quote Originally Posted by MonkY View Post
  P.S. Deci conform spuselor tale va trebui sa ma astept ca Project Ara devkit sa coste cel putin 3000$, ca deh, e tot portabil dar are mai multe piese
  Nu, nu are nicio legatura. Ara poate fi oferit(a) gratuit, poate sa fie acelasi sistem precum la Glass sau poate sa fie un beta testing intern si sa ne trezim cu produsul finit pe rafturi.

 11. #11 SP
  \ tudyniuz's Avatar
  Foarte tare, pe viitor poate vor purta toti sportivii ceva de genul incat sa vedem din perspectiva lor cum e sa joci tenis, sa dai un gol, sa navaleasca 10 jucatori de rugby pe tine, etc.


Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

 1. Google Glass vine cu procesor Intel! By tudyniuz in forum Tech News
  Replies: 8 Last Post: 07-01-2015, 23:07
 2. Corning anunta Gorilla Glass 4 By MonkY in forum Tech News
  Replies: 3 Last Post: 23-12-2014, 14:37
 3. Google Marketplace - Google Play By MonkY in forum Android
  Replies: 5 Last Post: 06-12-2014, 15:26
 4. Replies: 14 Last Post: 15-01-2013, 00:18

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts