Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 9 of 9

Thread: Probleme drivere motherboard & video windows 8.1 update 1

  1. #1 SP
    Member tudort's Avatar

    Probleme drivere motherboard & video windows 8.1 update 1

    Buna ziua . Incep prin a spune ca sunt destul de novice in ceea ce priveste aria PC. Recent mi-am achizitionat un desktop si am intimpinat cateva problem care mi-au starnit multe intrebari. In fine , configuratiile sunt asa :
    - Gigabyte GA-Z77X-UD3H Motherboard revision 1.1
    - Intel I7 3770k 3.4 ghz
    - Kingston 4x4 DDR3 1600mhz
    - Ssd intel 120gb
    - Creative recon fatality champion dedicated sound (removed)
    - Gigabyte Radeon HD 7950 Windforce 3x Oc Rev2.0
    Toate bune si frumoase la instalarea windows 8.1 pro cu integrated graphics - inainte sa cuplez placa video . Instalez update-urile si update-ul 1 de la Microsoft . Instalez putinele driver de la gigabyte de pe site . Cand Montez placa video , pc-ul o recunoaste , instaleaza driverele , dar la restart apar artefacte imediat dupa bip-ul binecunoscut . Cu force restart se rezolva . Am zis ca e un conflict pe video, asa ca intru in bios si fortez primary display pe PciEx16 si dau disable la onboard graphics. Problemele dispar o perioada si reapar dupa ce isi mai face windows-ul niste update-uri mici. Acum am facut update si la bios-ul placii de baza si la bios-ul placii video , am reinstalat windows clean si am lasat doar driverele pe care si le-a luat singur sa se instaleze . Merge bine acum, fingers crossed . Intrebarea mea e. Se merita sa raman pe windows 8.1 care e problematic in ceea ce priveste compatibilitatea cu driverele amd ? La support and drivers atat placa de baza cat si cea video gigabyte au mai multe drivere/utilitare available pentru windows 7 decat 8 , iar placa video nu afiseaza support official pentru 8.1 pe site-ul lor. Acum imi merge , dar ma gandesc la faptul ca voi avea nevoie de drivere si utilitare care sa monitorizeze/optimizeze placile mele motherboard si graphics pe viitor . Sa trec pe windows 7 ? Voi ce folositi ?

  2. #2 SP
    Senior Member Danny's Avatar
    Avand in vedere ca nu ai windows-ul original, nu cred ca e o paguba sa treci pe windows 7 si vezi daca problema persista. HDD nu ai? Doar SSD ?

  3. #3 SP
    Member tudort's Avatar
    Doar SSD . Ma gandesc sa nu fie o incompatibilitate cu placa de baza sau cu chipset-ul intel onboard graphics ce cauzeaza artefactele. O sa incerc si cu Win7 . Am unul cu licenta dar e x86 . Windows 8.1 de acum e evaluation mode si trebuie sa il activez in 30 zile. Anyway, o sa incerc si cu 7 sa instalez toate driverele de motherboard si graphics.

  4. #4 SP
    Senior Member Danny's Avatar
    Cumpara-ti un HDD si pastrezi SSD-ul pentru OS si programe.

  5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Din cate spui tu, problema aparuta la tine am intalnit-o atunci cand placa video avea RAM-ul defect. Incearca un Windows 7, just to make sure... Presupun ca ai facut update la BIOS-ul placii de baza... iti recomand sa cauti si un BIOS mai nou pt. placa video (daca exista). Daca si pe Win7 iti face la fel, incearca placa video pe un alt sistem (asa o sa-ti dai seama daca e incompatibila cu placa ta de baza sau daca nu cumva e slotul PCI Express busit - sau e placa video de vina).

    Bafta!

  6. #6 SP
    Member tudort's Avatar
    Vad ca acum ( inca pe 8.1 update 1 ) merge uns nu mai arata artefacte . Problema e ca s-a blocat o data cand am pornit pcu la loading-ul de windows si a trebuit sa dau reset hard. Acum a intrat perfect dar din 111 gb pe hdd aveam 74 liberi si acum am 58. Sa fie de la vreun driver sata ? Nu ma pricep de ce s-a alocat hddu asa. Poate vreun system dump sau ceva .... nu ma pricep. O sa incerc si un windows 7 sp1 in curand . Momentan mai stau asa sa vad ce-l mai apuca .

  7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Ia pune tu la SSD-ul acela Intel aplicatia lui (Intel SSD Toolbox) si vezi ce zice. Drive Health e la 100%? La System Tuner ai ceva setat aiurea?
    Da-i si un SSD Optimizer (asta pt. Trim e recomandat sa-l setezi saptamanal).

  8. #8 SP
    Member Ionutz83's Avatar
    Daca ti-au aparut artefacte imediat dupa bip-ul de pronire, adica inainte sa se incarce sistemul de operare atunci poti exclude sistemul de operare din ecuatie.
    Artefactele care apare inainte sa se incarce sistemul de operare sugereaza ori o problema de incompatibilitate ori o problema la placa video (cel mai probabil cu RAM-ul cum a zis si MonkY).

  9. #9 SP
    Member tudort's Avatar
    Inteleg. Am garantie la ea, problema e ca ultimului proprietar ii mergea struna pe AMD motherboard. Eu am Intel... din moment ce nu face mereu artefacte ma gandesc sa nu fie incompatibilitate. Multumesc mult baietzi. O sa vad ce pot face....

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Microsoft lanseaza update-ul Windows Phone 8.1 By djleo666 in forum Tech News
    Replies: 25 Last Post: 11-09-2014, 14:53
  2. Probleme cu bateria dupa update la IOS 6 By AndRewqp in forum Apple
    Replies: 19 Last Post: 10-07-2013, 13:53
  3. Probleme retea windows 7 By poolonik in forum Software
    Replies: 5 Last Post: 08-01-2011, 01:59

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts