+ Reply to Thread
Page 25 of 26 FirstFirst ... 15 23 24 25 26 LastLast
Results 481 to 500 of 512

Thread: Discutii routere - probleme, solutii si recomandari!

  1. #481 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    Deci trebuie neapărat să fie pe același instalație. Chestia este că stau în UK și au un internet prost, nu pot face nimic în legătură cu asta, singura variantă ar fi să mă mut.

    Sent from my EVA-L09

  2. #482 SP
    Senior Member mark's Avatar
    Pai na, e logic sa fie pe aceeasi instalatie ca altfel cum comunica una cu alta Nu e musai direct, dar daca comunica prin alte cai/zone/device-uri o sa scada bine de tot viteza.

  3. #483 SP
    tudyniuz's Avatar
    Uite aici un topic cu niste discutii despre CPL: Netgear PL1200 - Ethernet prin priza la 1200Mbps

  4. #484 SP
    Senior Member FishyBon3's Avatar
    Vreau si eu sa-mi recomandati cateva routere dual band, ca tot e vinerea asta Black Friday la eMag.

    Multumesc.

  5. #485 SP
    Member Prototype93D's Avatar
    Salutare! Dupa 7 ani de utilizare ma gandesc sa imi schimb vechiul router si am nevoie de cateva recomandari. Pretul maxim sa fie intre 300-350 lei. Multumesc!

  6. #486 SP
    Member Gigi Kent's Avatar
    Pentru ca am probleme cu conexiunea Wifi intr-o zona a casei ma gandeam sa folosesc un repeater pentru a extinde aria de acoperire si pentru ca nu ma pre pricep in domeniu as avea nevoie de cateva lamuriri:
    1. Isi face treaba un repeater, adica ma ajuta sa-mi rezolv problema?
    2. Unde trebuie instalat repeaterul;cum stabilesc distanta la care trebuie instalat repeaterul? Trebuie instalat intr-o zona unde semnalul de la modem este puternic sau poate sa fie si intr-o zona cu semnal mai slab? Va influenta asta calitatea conexiunii?
    3. Cum pot masura caliatea semnalului intr-o anumita zona? ( ma intereseaza variante mai eficace decat folosirea unui telefon si numararea liniilor de semnal
    4. Alte recomandari?

  7. #487 SP
    Administrator MonkY's Avatar
    Prototype93D: e un picut cam mic bugetul (daca vrei si standard AC performant, si ethernet gigabit, si stabil). Cred ca ori mai astepti vre-o super oferta, ori te arunci la asa ceva: Router Wireless ASUS AC1200G Plus, Dual-Band, Gigabit - 320 RON. Vezi ca nu are antene detasabile!

    Gigi Kent: nu iti recomand un repeater, ci un router (de preferat identic cu cel pe care il ai - sau macar de la aceeasi firma) care sa aiba functia de Access Point. Il conectezi la routerul initial prin cablu, and voila... ai aceeasi viteza in ambele sensuri. Daca mergi pe un repeater sau faci conexiunea prin WiFi, o sa ai maxim jumatate de banda WiFi la dispozitie. Ca sa masori semnalul, depinde ce device folosesti. Daca ai un laptop sau un device cu Windows, atunci incearca inSSIDer. Daca ai Android, atunci vezi ca sunt zeci de aplicatii... una din cele bune se cheama WiFi Analyzer. Pe iOS e mai complicat deoarece la de la v9 incoace au taiat accesul aplicatiilor direct la hardware-ul WiFi (risc de securitate)... dar gasesti cate ceva care sa-ti spuna una-alta.

  8. #488 SP
    Member Gigi Kent's Avatar
    Mulțam fain MonkY!

  9. #489 SP
    Senior Member adibose's Avatar
    o varianta de gigabit pana in 250 lei gasesc? app..pe la eMag sunt si ceva resigilate chiar sub 200 lei cu gigabit, am un Asus RT-N53..e dragut el asa insa de la o vreme a tot inceput sa piarda conexiunea de 5Ghz si automat dupa pica cu totul, trebuie un reset ca sa-si revina. Nu vreau sa mai aud de el...

    apare jucaria asta la resigilate 170 lei
    http://www.emag.ro/router-wireless-d.../pd/DKQH5YBBM/

  10. #490 SP
    Administrator MonkY's Avatar
    D-Link-urile nu mai sunt ce-au fost odata, dar totusi eu le prefer in locul multora. Eu zic sa faci o incercare. Fiind eMag, poti sa returnezi in 30 de zile daca nu e OK (asigura-te ca nu e vandut de un marketplacer).

  11. #491 SP
    Member Gigi Kent's Avatar
    Revin la problema mea cu repeater-ul.
    M-am mai documentat si pentru ca nu imi surade ideea unui cablu pentru un al doilea router ma-m gandit sa inlocuiesc WLAN-ul de la router cu un Ubiquiti UAP-AC-LITE. A folosit cineva si ar putea sa-mi spuna ceva despre performantele acestui produs?

  12. #492 SP
    Senior Member adibose's Avatar
    detine cineva sau a folosit pana acum routerele de la Xiaomi?

  13. #493 SP
    Administrator MonkY's Avatar
    Nu cunosc produsele Ubiquiti, dar daca vei incerca o solutie PoE, iti recomand sa cumperi de la un magazin unde sa-l poti returna. Depinde foarte mult de cum ai instalatia electrica facuta... Pana acum n-am intalnit nimic unde sa zic WOW! Mai exact, pe PoE-uri de 1000Mbps, daca am prins 400Mbps, a fost minune!

    ---------- Post added 22-03-2017 at 15:32 ----------

    adibose: nu inteleg de ce ai risca cu ciudatenii, optimizate pt. piata asiatica... Un router nu e doar suma hardware-ului oferit. Un router fara update-uri software la zi (si bine facute), are mari sanse sa fie o prastie. Am avut un router portabil Xiaomi si unul Huawei. La unul n-am gasit pic de update, iar la celalalt nu am gasit nici macar manualul pe pagina oficiala. So... daca iti place viata la maxim, go for it! Vorba aceea, unii au probleme cu Cisco, D-Link & Co....

  14. #494 SP
    Member Gigi Kent's Avatar
    MonkY, Ubiquiti UAP-AC-LITE este o solutie PoE. L-am instalast aseara si l-am testat.
    Sunt absolut impresionat de cat de stabila si rapida este conexiunea. Merge ca si cand as fi conectat prin cablu direct la router .... si asta in orice punct din aria de acoperire. Valorile masurate pe Ubiquiti sunt aproape de 2x mai bune decat pe router-ul pe care il am de la ISP. Chiar si in camera unde inainte aveam probleme cu connexiunea. Nicaieri nu am sub -60 dBm.
    Instalarea si configurarea e usoara dar si detaliata daca te pasioneaza ... ai o sumedenie de optiuni pe care inca nu le pricep dar lucrez la asta.

    Astazi mai astept o varianta de WAP ceva mai ieftina dar cu review-uri bune si o sa fac un test apoi ma decid pe care o returnez. Am timp 30 zile conform politicii Amazon.

  15. #495 SP
    Member cristi1910's Avatar
    Se poate utiliza un singur cablu UTP cu fiecare pereche ecranata pentru a conecta la un router un PS4 si un 360? Bine inteles, la router voi utiliza 2 porturi. Ecranul trebuie legat la masa?

    Daca nu utilizez simultan cele doua console, se poate utiliza un cablu UTP neecranat?

    Multumesc.

  16. #496 SP
    FIFA Fan gvingi76's Avatar
    Am o mica problema. Am schimbat acasa ruterul meu RT-N18U cu un RT-AC87U. Ruteul schimbat l-am dus la mama. Acolo se conecta direct de pe calculator cu setari PPPoE. Am resetat ruterul, am bagat setarile de PPPoE si cele pentru reteaua wireless. Am dezactivat de pe calculator conexiunea PPPoE.
    Netul merge dar pe pagina de administrare a ruterului imi apare atentionarea "The WAN IP is not the external IP. External IP-based services will not work".(vezi attach) De la RDS mi se zice ca la ei figureaza ca totul functioneaza corect.
    Pot sa ignor acea atentionare? Pot scapa de ea?
    Attached Images Attached Images rt-n18u-eroarea.jpg rt-n18u-pppoe-settings.jpg

  17. #497 SP
    Administrator MonkY's Avatar
    gvingi76: problema iti apare deoarece dintr-un motiv sau altul routerul tau primeste un IP local, nu unul extern. Cel mai probabil inaintea lui ai un alt router de la RDS care are DHCP-ul activ si ii da routerului IP local.

    Solutia 1: daca poti, inlocuieste complet routerul de la RDS cu AC87U. E pacat sa folosesti 2, si vei intampina mai multe probleme in acest mod.

    Solutia 2: daca nu poti inlocui echipamentul de la RDS, atunci suna-i si spune-le sa isi treaca echipamentul in "Bridge mode". In functie de model e posibil sa il seteze din Router in Modem... Adica va face passthrough direct la routerul tau. La UPC le-a luat 2 saptamani sa gaseasca optiunea asta in propriul router

  18. #498 SP
    FIFA Fan gvingi76's Avatar
    AC87U ramane la mine . Nu am problema asta la mine.
    La mama in schimb nu a fost niciodata ruter in casa. Intra cablul direct in calculator. Am zis sa-i dau ruterul meu vechi ca sa nu mai foloseasca acasa netul de la Vodafone cand incarca pozele cu flori pe facebook . Cel mai probabil este varianta 2. Ideea este daca situatia actuala va afecta cu ceva. Daca nu va afecta ma gandesc sa nu ma mai obosesc la telefon cu cei de la RDS care tot zic ca "nu e de la ei" si "sa verific eu la mine setarile"...

  19. #499 SP
    Administrator MonkY's Avatar
    In mod normal nu iti afecteaza decat servicii gen VPN, DDNS... eventual iti face probleme cu DHCP-ul (dar poti sa pui o alta clasa fata de cea de pe WAN si n-ar trebui sa se bata cap in cap). Daca nu folosesti chestiile astea, poti merge linistit cu el si asa. Functiile de firewall, routing and stuff le va face in continuare.

    Oricum e foarte ciudat ca intra cablul direct in calculator de la RDS... aproape sigur au un echipament pe scara/stalp, undeva. Ia intra pe Traceroute, Ping, Domain Name Server (DNS) Lookup, WHOIS, Email Verification Tools si vezi, IP-ul acela care iti apare acolo este acelasi cu cel pe care il vezi tu pe router? Daca da, atunci chiar nu e un IP local/intern...

    P.S. Asigura-te ca ai facut update la router la ultimul firmware! Bafta!

  20. #500 SP
    FIFA Fan gvingi76's Avatar
    Am verificat ieri cu https://www.whatismyip.com/ , am reincercat si acum cu linkul de la tine si acelasi rezultat. IP-urile sunt diferite: in ruter WAN IP: 100.102.6.7 iar pe site 86.127.215.212. Ambele se schimba la resetarea ruterului.
    Ruterul are ultimul firmware

+ Reply to Thread
Page 25 of 26 FirstFirst ... 15 23 24 25 26 LastLast

Similar Threads

  1. Probleme si solutii PC By AndRewqp in forum Hardware
    Replies: 939 Last Post: 06-08-2017, 19:26
  2. DualShock 4 - DS4 - Probleme si solutii By MonkY in forum Sony PlayStation 4
    Replies: 61 Last Post: 29-11-2015, 23:03
  3. Licitatie: 2 routere MSI & TRENDnet + bonus By mirciulik.6 in forum Licitatii
    Replies: 7 Last Post: 16-03-2014, 11:52
  4. Replies: 0 Last Post: 19-01-2012, 17:29
  5. Hauppauge HD PVR (Probleme si solutii) By eXist in forum Console Club
    Replies: 1 Last Post: 28-03-2011, 15:05

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts