+ Reply to Thread
Page 26 of 26 FirstFirst ... 16 24 25 26
Results 501 to 516 of 516

Thread: Discutii routere - probleme, solutii si recomandari!

  1. #501 SP
    Member deepjinx's Avatar
    RDS te-a trecut pe CGNAT, ruterul e OK.

  2. #502 SP
    #$&#%#*$! RonanN1's Avatar
    Hello!

    Ce router imi recomandati de aici? (pana in 500 de lei)
    Momentan am un ZTE ZXHN H298N de la RDS da-i cam prost :/

    Astea doua sunt oki?
    In trecut am avut d-link si n-am avut probleme cu el/ele iar despre tp-link am auzit chestii bune de aia le-am ales pe alea doua.

    Sau imi recomandati voi altele?

  3. #503 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Depasesti cu 9 lei, dar nah, daca vrei ceva mai serios: https://altex.ro/router-wireless-asu...-usb-2-0-negru. Eu as urca un pic pana la https://altex.ro/router-wireless-asu...-usb-3-0-negru, dar deja faci varza bugetul. Oricum eu nu inteleg ofertele astora... AC68U a fost si pe la 5-600 lei. La Altex in "oferta" este 721 lei. WTH?

    Anyway, eu stiu ca gamerul din tine de fapt il vrea pe asta: Router wireless ASUS RT-AC88U Black, Dual-Band AC3100 Gigabit, IEEE 802.11 a/b/g/n/ac sau pe asta: Router Wireless ASUS RT-AC5300, Tri-band Gigabit Router. Eu zic totusi sa nu dai click pe ele, sa nu-ti crape o vena, ceva!

  4. #504 SP
    #$&#%#*$! RonanN1's Avatar
    Am notat, merci sa vad cum rezolv cu astia de la RDS daca nu il iau pe asta: https://altex.ro/router-wireless-asu...-usb-2-0-negru

  5. #505 SP
    #$&#%#*$! RonanN1's Avatar
    Got it
    Attached Images Attached Images dsc_0070.jpg dsc_0071.jpg

  6. #506 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Iti recomand sa pui firmware-ul Merlin. Arata 99% precum cel oficial, dar e cu bugfixes si multe chestii extra. Oricum ar fi, la generatia asta, primul lucru pe care-l faci e update de firmware (macar oficial). Bafta!

  7. #507 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Eu am exact acelasi router, cu firmware la zi, dar are niste mici probleme. Pe wi-fi, spre ex, daca trece printr-o usa inchisa, scade viteza cam la jumatate (desi e distanta de max 4m fata de router).

    O sa incerc si eu Merlin asta, dar mi-e scarba sa fac setarile de la 0. Crezi ca pot importa/pastreaza ce e acum ?

  8. #508 SP
    #$&#%#*$! RonanN1's Avatar
    Il instalez zilele astea si revin cu pareri ms de info.

  9. #509 SP
    Admin MonkY's Avatar
    razvanrazy: man, pentru un router lansat in 2013, e inca foarte decent. Ce spui tu cu scade viteza la jumatate prin o usa, aduce in calcul urmatoarele intrebari:

    1. Din ce Dzeu e usa aia man? Asa solida e?
    2. Chestia asta se intampla si pe 2.4Ghz si pe 5Ghz? Se intampla pe standard N sau AC?
    3. Pe ce device-uri se intampla chestia asta? Telefon, laptop, PC?
    4. Ai incercat sa montezi routerul "ca la carte", adica sa-l pozitionezi mai sus?
    5. Ai verificat canalele (cu inSSIDer sau alte alea) ca sa vezi daca nu cumva esti pe canale prea busy (de la vecini in special)? Muta pe altele (atat pe 2.4Ghz cat si pe 5Ghz)!
    6. Te-ai jucat cu wider/broader spectrum? Adica in setarile de WiFi, poti alege banda mai larga (automat viteza mai mare) de 80Mhz sau 40Mhz, dar va suferi ca distanta. Sau mergi pe 20Mhz sau 40Mhz (viteza mai mica) dar ar trebui sa duca pe o distanta mai mare (repet, in functie si de "aglomeratie".
    7. Verifica sa nu ai TX power-ul setat din greseala mai mic de 100%.

    90% din cazurile cu probleme pe care le-am intalnit, s-au datorat pozitionarii routerului. Oamenii in general aleg un loc pt. routerul wireless unde sa nu-i deranjeze (daca se poate chiar sa nu se vada), ceea ce e complet gresit. Iti recomand sa pozitionezi routerul cat mai central posibil, la o inaltime mai mare (1,5m - 2m daca se poate). Ia in calcul ca langa el sa nu ai TV, monitor, sau alte electronice... Dupa care, joaca-te cu antenele. Pozitionarea lor corecta te va ajuta si in problema cu usa (semnalul wifi daca nu este de tip beamforming, va face bounce cam din orice obstacol (perete, usa, geam, etc.).

    Prin urmare, nu care cumva sa folositi AC66U in modul "culcat". Puneti-i acel suport (picior sau ce Dzeu este) in spate si folositi-l in pozitia "verticala". Nu doar ca ajuta semnalul, dar se va raci si mult mai bine. Atasez si o imagine, ca sa stiti exact la ce ma refer.

    Cat despre Merlin... well, in mod normal iti pastreaza setarile, dar optim este ca dupa ce il pui prima oara sa faci un factory reset... cu alte cuvinte da, daca nu vrei sa ai probleme, il setezi de la zero. Sorry!

    P.S. In ultima instanta, AC66U are antene detasabile. Gasiti o tona de antene pe piata, de la unidirectionale de interior, pana la omnidirectionale de exterior, de la 3dBi pana la 30dBi (oricum nu scoate routerul in total asa ceva - plus ca la 30dBi va prajiti creierul). Puteti lua o antena de camera, la 8dBi, pe care o prelungiti cu un cablu, si o pozitionati mai aproape de zona cu probleme. Sau cum am facut la cineva, o puteti trece prin pereti chiar in alta camera - problem solved!

    Hai bafta!
    Attached Images Attached Images asus_rt-ac66u.jpg

  10. #510 SP
    Member deepjinx's Avatar
    Cateva poze bune care explica antenele "high gain":
    How to improve my wireless speed or range? - TP-Link

  11. #511 SP
    Senior Member bicky1310's Avatar
    Mi-am luat un Asus RT-N18U. Ceva sfaturi legate de setari (dacă e cazul)?

  12. #512 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Avand in vedere ca Merlin nu suporta N18U, pune-i ultimul firmware oficial... vezi cu pozitionarea corecta... fa niste teste si daca esti multumit, that's all. Daca nu esti multumit si ai probleme poti incerca Advanced Tomato. Acolo s-ar putea sa te lovesti de problema "setarilor"... by default ar trebui sa te descurci.

  13. #513 SP
    Junior Member vasialbu's Avatar

    Router Asus RT-N18U

    Buna , am un router Asus Rt-N18U , I-am atasat un HDD extern WD My Passport 1TB, 2.5", USB 3.0 , functioneaza vreo cateva ore face download , upload , apoi brusc in download master zice ca nu mai recunoaste Discul atasat prin usb , trebuie sa reintroduce mufa usb in router si sa reinstalez download master , mentionez ca firmawer-ul este updatat la zi . PLS Help

  14. #514 SP
    Member TravisPastrana's Avatar
    Incep direct cu problema care sta asa:

    Am net prin fibra de la RCS-RDS(300Mbps) care intra in router-ul lor alb ZTE parca si inca un atasament mai mic separat unde intra doar fibra..cred?
    Problema este ca descarc cu maxim 5 MB/s atat pe laptop cat si pe PS4, iar pe Netflix de cele mai multe ori este un chin sa vad ceva in 4K.

    Oare as gasi un router cat de cat decent pentru a suporta banda de 300Mbps pana in suma 150 de lei? Sa descarc cu macar 15-20 de MB/s si sa nu a mai avea probleme cand ma uit la filme pe Netflix.

    PS: trec doar 2 pereti din camera unde este routerul si camera mea. Iar peretii sunt ca de carton aproape..

    Multumesc anticipat!

  15. #515 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Mai pui si tu 49 RON si iei unul decent de 199 RON: Router wireless ASUS RT-AC53, Dual Band AC 750 Gigabit Router.

    P.S. Dar nu uita sa le spui celor de la RDS ca routerul lor sa il seteze in bridge. Si sa faci update de firmware la RT-AC53, pt. ca default sta rau de tot. Bafta!

  16. #516 SP
    Member TravisPastrana's Avatar
    Multumesc mult. Asa o sa fac pentru ca macar sa ma stiu de o treaba.

+ Reply to Thread
Page 26 of 26 FirstFirst ... 16 24 25 26

Similar Threads

  1. DualShock 4 - DS4 - Probleme si solutii By MonkY in forum Sony PlayStation 4
    Replies: 67 Last Post: 26-01-2018, 15:25
  2. Probleme si solutii PC By AndRewqp in forum Hardware
    Replies: 943 Last Post: 12-11-2017, 22:30
  3. Licitatie: 2 routere MSI & TRENDnet + bonus By mirciulik.6 in forum Licitatii
    Replies: 7 Last Post: 16-03-2014, 12:52
  4. Replies: 0 Last Post: 19-01-2012, 18:29
  5. Hauppauge HD PVR (Probleme si solutii) By eXist in forum Console Club
    Replies: 1 Last Post: 28-03-2011, 16:05

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts