Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 18 of 18

Thread: Probleme DIR-655

  1. #1 SP
    Member poolonik's Avatar

    Probleme DIR-655

    Detin de vreun an un router Dir-655 , cu o conexiune PPOE de la RDS,un Firmware Version: 2.05, alaturi de un Xbox 360 si un Pc sta cuminte la locul lui dar nici eu nu ii cer prea multe .Acolo cand si cand mai folosesc un client de torrente . Chiar daca viteza de download pe torent este mica(1.2 MB/s) ,routerul blocheaza accesul la internet de pe pc sau orice alt device conectat la el. Cum se termina de downloadat respectivul fisier revine si internetul, fara a da restart sau alte interventii .
    Cunoaste cineva posibile cauze sau solutii ?

  2. #2 SP
    Member ciypriyan's Avatar
    problema la router, incearca un update la firmware, reset .etc
    deobicei la dlink-uri asta e singura lor problema.

  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    poolonik: problema cu "internetul isi revine dupa download de torrents" are o solutie relativ simpla. Tot ce trebuie sa faci este sa activezi QoS (atat pe router cat si pe PC), si sa pui regula in router (la QoS) ca toate porturile ce tin de torrents sa nu consume mai mult de... 75% sa zicem din banda. Nu mai stiu exact cum este la DIR-655, dar e posibil sa nu fie nevoie sa pui porturile de torrents cu 75%, ci sa dai prioritate maxima la web browsing (si in felul acesta, QoS-ul va face loc pt. web browsing chiar cand tu faci FTP, Torrent, etc...).

    Neaparat update de firmware (daca este disponibil), insa vezi ca la D-Link conteaza foarte mult revizia hardware. Sa nu faci update de rev B1 pe un rev A1 (de exp.). Chiar daca tie aparent iti va merge, va avea 100% probleme. Bafta!

    P.S. De ce o viteza atat de mica? Ce abonament ai si cat iti da un speedtest.net de obicei? Mi se pare extrem de putin 1.2MB/s...

  4. #4 SP
    Member poolonik's Avatar
    mda, pana sa revin cu alte detalii despre viteza de download si setari la router sa vedeti ce am patit. Scot eu cablul ce duce de la pc la router si zic sa fac un test direct din modem .Configurez conexiunea PPOE , dar nu vrea sa se conecteze,dupa cateva incercari ,setari..etc introduc cablul inapoi in router cand ce sa vezi ...."crash blue screen " .Restart 1,2,3..ori la fel , scot cablul de retea porneste .Nervi ,reprosuri ca de ce m-a mancat undeva sa umblu , de parca am murit de un an incoace sa stau cu el asa...In fine bag un CD cu Backup cu gandul ca s-a busit ceva prin windows , readuc windows-ul curat ca lacrima ...aceiasi problema.Zic hai cu ceva mai radical reinstal de Win , dar surpriza nu vrea sa se mai instaleze .Vede hdd ,incepe instalarea dar ramane blocat .Iar 1.2.3...10 incercari aceiasi problema , dar la un moment dat a aparut un mesaj ceva in genul ca nu poate comunica cu unul din dispozitive .Acum am pus Ubuntu , vad ca asta a mers instalat , dar la introducerea firului de retea se blocheaza si acesta .
    Concluzie .Oare sa se fi busit placa de retea(on board) ?? momentan nu am alta pentru a face o proba .Si chiar sa coincida decesul acesteia cu momentul in care am scos firul sau vreun "sut" de curent venit din modem ?

  5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Ori placa de retea, ori face scurt undeva cablul UTP... Da o fuga si ia altul (gasesti peste tot).

  6. #6 SP
    Member poolonik's Avatar
    Din pacate nu este cablul , o sa caut o placa de retea sa fac o proba .Placa de baza este in garantie , daca este busita placa de retea(on board) oare se rezolva ceva ?

  7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by poolonik View Post
    Din pacate nu este cablul , o sa caut o placa de retea sa fac o proba .Placa de baza este in garantie , daca este busita placa de retea(on board) oare se rezolva ceva ?
    De obicei nu... sorry... dar se schimba placa de baza in garantie.

  8. #8 SP
    Member Adr!an's Avatar
    Salut. Si eu am acest model de router si pot spune ca este deosebit de fiabil si stabil. Incearca sa faci upgrade de firmware, ultimul este 3.55EU. Partea de Qos din pacate nu este stralucita la acest model, nu vei observa diferente notabile la activarea acestei optiuni.

  9. #9 SP
    Member poolonik's Avatar
    La mine aceasta este ultima versiune "Hardware Version: B1 ,Firmware Version: 2.05" si la o cautare imi spune "This firmware is the latest version." Intradevar am activat Qos initial la un test functionau in paralel torent si web browsing dar dupa aceia a revenit la vechile moravuri. Viteza de download am mai mare dar am dat un exemplu ca downloadez cu torentul cu o viteza mica de 1.2MB/s adica nu ocupa toat banda de net (ca sa fie exclus motivul ca nu mai ramane "loc" si de browsing).Ce sa zic folosesc destul de rar torentul dar acum am avut nevoie si parca ma deranjeaza chestia asta tinand cont ca nu am dat 100 lei pe router.Si cred ca mai am o problema cu transferul de fisiere intre 2 calculatoare , viteza de transfer este destul de mica, dar o sa revin cu teste .Referitor la placa de baza, cu alta placa de retea functioneaza deci placa de retea on board este dusa ,sa trimit placa de baza la garantie ..raman fara pc 1-2 saptamani , cam nasol .

  10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Vad pe site-ul oficial aici D-Link UK | DIR-655 Wireless N Gigabit Router ca ultimul firmware este v2.06 Build: 02. Nu te baza pe firmware check-ul din interfata, ca de obicei nu gaseste. Pune-l pe asta si vezi ce/cum se intampla.

    Cat despre transferul intre cele 2 PC-uri, ca sa vezi daca este de vina routerul (ceea ce ma indoiesc), poti sa iti faci sau sa iti cumperi un cablu de retea crosslink si vezi daca tot la fel merge. Presupun ca ai pus si tu ultimele drivere la placile de retea... in unele cazuri, asta face toata diferenta!

  11. #11 SP
    Member poolonik's Avatar
    Deocamdata nu am mai facut nimic la router deoarece dupa cum spunem a decadat plca retea de la pc si merg cu una wireless de 54 Mbps , parca nu ma pot lipsi de calculator pentru a-l trimite la garantie.Nu tine de router dar este pe aproape. La o casa in constructie vreau sa cablez cateva locuri unde banuiesc ca este posibil sa folosesc pc, consola,tv,etc...Chiar daca am wireless vreau si cablu .Sa zic vreo 6 posturi , cu lungimea maxima a cablului pentru un post de 10-15 m. Ce tip/marca de cablu recomandati.Cablul o sa treaca prin tub copex .

  12. #12 SP
    Member Adr!an's Avatar
    Cablu F/UTP Cat.5e Oricum la distante atat de mici este bun aproape orice tip de cablu. Recomand DRAKA pt cat.5e sau NEXANS pt cat.6 sau 7. Bafta la cablat si daca poti evita pozarea cablurilor pe langa reteaua electrica, o distanta de 20cm fata de aceasta este suficient. Prizele trebuie sa fie de aceeasi categorie cu cablul folosit, switch-ul cu porturi Gigabit

  13. #13 SP
    Member poolonik's Avatar
    Multumesc ,o sa trebuiasca sa comand online ca la noi in oras oferta limitata pe segmentul asta.Pai daca merg la 20cm distanta de cablurile electrice pana la urma tot trebuie sa ies langa ele ,mai ales daca montez priza modulara,se intalnesc toata cablurile in aceiasi doza.Pt cablu tv care ar fi recomandarea buna si ieftina ,din priza in priza sau sistem stea cu distibuitor, sa zic tot vreo 5-6 posturi si aici(dar nu cred ca o sa fie folosite niciodata simultan).

  14. #14 SP
    Admin MonkY's Avatar
    poolonik: daca vei fi nevoit sa treci cablul de retea cat mai aproape de reteaua electrica (sunt cazuri in care nu exista alternative), ia cel mai bine cablu ecranat posibil (spui ca nu e oferta prea buna la tine in oras - nu-i bai, cumpara online). Sau in ultima instanta treci pe un router si un client bun cu 802.11ac si ai sanse sa mearga totul brici. Acum depinde de ce iti doresti si cat esti dispus sa investesti... eu raman la ideea ca e sfant cablul.

    P.S. Ai putea "cocheta" cu ideea de a folosi internet pe reteaua electrica... Insa sincer, nu am instalat niciuna pana acum si nu pot sa ma pronunt.

  15. #15 SP
    Member Adr!an's Avatar
    Sistem stea cu distibuitor pt cablu tv, nu imi vine in minte un brand anume, in orice caz sa fie cupru full si vei obtine cele mai bune performante. Cupru full, adica miezul cat si camasa (masa) cablului sa fie din cupru. Cu cat cablul este mai scump, cu atat puritatea cuprului folosit este mai mare si performantele pe masura Grija la distribuitorul pt cablu tv si prizele folosite, sunt de 2 feluri, capacitive si resistive. Nu te va putea indruma corect ce echipament sa cumperi decat operatorul la care esti sau vei fi abonat. Cablu tv mai scump de 2 lei/metru liniar nu merita, nu vei observa diferente decat daca ai trasee de cateva zeci de metri bune.

  16. #16 SP
    Junior Member epsoft's Avatar
    Quote Originally Posted by Adr!an View Post
    Salut. Si eu am acest model de router si pot spune ca este deosebit de fiabil si stabil. Incearca sa faci upgrade de firmware, ultimul este 3.55EU. Partea de Qos din pacate nu este stralucita la acest model, nu vei observa diferente notabile la activarea acestei optiuni.
    Salut.

    De unde ai descarcat versiunea pentru dir655 3.55EU?
    Si pentru ce revisie de hardware este?
    Multumesc frumos.

  17. #17 SP
    Member Adr!an's Avatar
    Este pt revizia A4, nu pt reviziile B

  18. #18 SP
    Senior Member cashonly's Avatar
    gasesti aici firmware, unele chiar beta:
    ftp://ftp.dlink.com/Gateway/

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Probleme By bubu32 in forum Help Desk
    Replies: 4 Last Post: 04-03-2010, 22:14

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts