Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 7 of 7

Thread: Streaming Full HD catre PS3 - cea mai buna solutie tehnica?

  1. #1 SP
    VIP Member RvsS's Avatar

    Streaming Full HD catre PS3 - cea mai buna solutie tehnica?

    Salut,

    ma intereseaza o solutie prin care sa fac streaming de continut video Full HD din dispozitive conectate in retea catre consola PS3 (pe post de media center).

    Configuratia este desktop PC-ul legat prin cablu la router (Lynksis EA 6700 https://www.linksys.com/en-eu/products/routers/EA6700). Mai departe, consola PS3 este legata prin fir la acelasi router. Alternativ, un laptop in aceeasi retea, conectat wireless.

    Pe desktop PC se ruleaza PS3MediaServer care permite conectivitatea PS3 cu fisierele de pe PC. Problema intervine in momentul in care se ruleaza fisiere 1080p, transferul pe care il afiseaza PS3-ul este uneori foarte mare, peste 40 Mbps si in scurt timp apare stuttering-ul, fisierul nu mai ruleaza fluid.

    Cauzele pe care le-am identificat eu ar fi:
    a.Este foarte probabil ca acest lucru se intampla pentru ca se termina bufferul de 200 MB pe care il tine PS3MediaServer si atunci se incearca transmiterea informatiei direct, fara buffer, caz in care nu duce reteaua un transfer direct?
    b. CPU-ul desktopului nu poate sa tina pasul. Este un AMD X2 4200+, 2 GB RAM ?

    Mentionez ca am incercat acelasi transfer si prin wireless, rulat de pe un laptop (i5, 6 GB RAM) si merge destul de bine, bufferul nu scade sub 100 MB si nu apare stuttering, dar in continuare nu se poate folosi fast-forward, se blocheaza in acest mod.

    Problema este de la PC sau de configuratia retelei? In afara de a achizitiona un mini-PC spre a fi folosit in loc de PS3 ca media center (acesta este in plan pentru viitor, dar ca ultima solutie), ce variante sunt pentru cea mai buna experienta de streaming catre PS3?
    Attached Images Attached Images ps3media-server.jpg cpu.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    RvsS: eu unul am renuntat de mult la PS3 ca solutie media center. Mai ales pt. ca streamingul imi tine ocupat si PC-ul. Din cate am inteles ai putea rezolva lucrul asta prin modare si instalarea unui player serios, insa eu iti recomand oricare din solutiile de mai jos:

    1. Conecteaza-ti PC-ul direct la TV via HDMI. Mai iei un mouse/tastatura (sau chiar combo) wireless (cu giroscop sa poti folosi si in aer) si poti controla fara probleme un media center player, gen XBMC (poti face asta si din smartphone-uri sau tablete).

    2. Daca e distanta mare si nu vrei fire iar pe PC sau laptop ai WiDi, poti sa iei un astfel de adaptor pt. TV: How to Connect a Mobile Device to TV Wirelessly – Intel® WiDi.

    3. Iei un Android on a stick pe care-l conectezi direct pe HDMI (sunt sute de optiuni - uite aici una din cele decente).

    4. Iei un media player dedicat (gen WD TV Live Hub).

    5. Faci un HTPC (eu pe solutia asta am mers si e cea mai buna - ever!). Poti sa pui orice OS vrei, orice player vrei, ce codec-uri vrei, sa-l upgradezi oricand, sa-i faci service and so on.

  3. #3 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    Orice device cu XBMC bate la fund PS3-ul + il poti controla dupa multe device-uri gen iPad , iPhone , Android etc

  4. #4 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Va multumesc pentru informatii. Configuratia este putin mai complexa. Exista 2 camere pe care as dori sa le tin separate din punct de vedere al amplasarii dispozitivelor:
    a. Camera 1 - contine desktopul si laptopul. Este o zona desemnata pentru lucru, as dori sa mentin PC-urile acolo.
    b. Camera 2 - contine sistemele de entertainment. Aici, toate inputurile (PS3, receiver TV) intra intr-un receiver (Onkyo) si de acolo mai departe intr-un proiector. Din cate stiu, acesta nu cunoaste Widi, deci nu as putea folosi solutia 2. Practic TV-ul nu prea exista in aceasta ecuatie, nu este folosit.

    Nefiind in aceeasi camera si distanta fiind relativ mare, nu as putea sa conectez direct (prin fir) PC-ul la receiver. Nici mutarea in fiecare moment a laptop-ului in alta camera pentru conectare directa nu este o solutie.

    De aceea, ma intereseaza sa gasesc o solutie de streaming. Una dintre ele ar fi direct din router. Acesta are USB 3.0, prin montarea unui stick sau hdd acolo este recunoscut in retea si poate transmite informatia prin streaming catre PS3. Voi mai testa aceasta varianta, momentan merge bine cu fisiere mici, trebuie sa vedem cum se va descurca in viitor cu volum mare de informatie.

    Solutiile 3,4 si 5 implica achizitia unui dispozitiv suplimentar. Este o solutie, dar am lasat-o pe ultimul loc momentan. In primul rand acest lucru se intampla pentru ca receiver-ul are 3 porturi HDMI care sunt ocupate. Prin urmare, trebuie gasita o solutie mai putin eleganta pentru a conecta si acest nou dispozitiv in receiver. In al doilea rand, se complica cu inca un controller sistemul (tastatura wireless, telefon sau tableta in functie de aplicatie) pe langa telecomanda receiver, 2 controllere, telecomanda receiver TV. Devine deja prea mult. Ideal ar fi ca PS4 sa poata face din punct de vedere media ceea ce poate PS3 acum (sau mai mult), dar momentan nu face cam nimic. Speram intr-un update, dar nu se stie nimic despre acest lucru.

    Sunt multumit de felul in care PS3-ul se descurca, de modalitatea de control prin controller Dualshock, deci momentan am nevoie doar de o solutie de streaming catre acesta, daca exista una mai buna decat ceea ce fac momentan. Voi retine XBMC pentru viitor, multumesc.

    Daca nu exista alte solutii si nu gasesc o rezolvare, voi achizitiona un Mini PC - ma gandeam la varianta ASUS VivoPC - VivoPC VC60.

  5. #5 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    1. Conecteaza-ti PC-ul direct la TV via HDMI. Mai iei un mouse/tastatura (sau chiar combo) wireless (cu giroscop sa poti folosi si in aer) si poti controla fara probleme un media center player, gen XBMC (poti face asta si din smartphone-uri sau tablete).
    Salut,

    am facut asa pana la urma, deci exista un PC cu Windows 8 conectat direct la receiver prin HDMI. Ce ma intereseaza in acest moment este o modalitate de a controla computerul din Android/iOS pentru a elimina necesitatea unei tastaturi si mouse.

    Pana acum am reusit sa fac XBMC sa porneasca odata cu windows-ul, dar nu este in prim plan, poate fi controlat de pe iOS (XBMC remote app), dar ruleaza in background, in spatele interfetei Metro. Neavand posibilitatea de a trece intre aplicatii, nu pot viziona fisierele.

    Practic, as avea nevoie de un utilitar gen Team Viewer, dar care sa permita controlarea remote a Windows 8, inclusiv folosirea tastaturii virtuale de pe Android sau iOS.

    Voi cum faceti acest lucru fara sa aveti o tastatura suplimentara/mouse in living?

  6. #6 SP
    __The Game__ GreyhounD's Avatar
    Pe iOS exista o aplicatie ce iti permite sa folosesti device-ul pe post de mouse si tastatura, merita incercat.

  7. #7 SP
    Member FlyingPotatoes's Avatar
    Ma gandeam ca ti-ar prinde bine si o alta varianta.Si prin alta varianta ma refer la Chromecast.Problema e ca in Romania e extrem de overpriced ( 30$ vs 259 lei )

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 4 Last Post: 02-06-2014, 01:56
  2. Cea mai buna aplicatie pentru Comics By MonkY in forum Carti si Comics
    Replies: 3 Last Post: 26-07-2013, 03:00
  3. Jocul cu cea mai buna grafica By MonkY in forum Console Club
    Replies: 21 Last Post: 11-02-2013, 19:17

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts