Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 29

Thread: Intrebare sala console

  1. #1 SP
    Junior Member coeziv's Avatar

    Intrebare sala console

    Stie cumva cineva daca am nevoie de plata vreunei licente pt a deschide o sala de console?
    Ma refer aici la plata catre Microsoft sau Nintendo in cazul meu.
    Ma gandeam la niste console Xbox 360 si WII.

    nu stie nimeni?
    Monky, Darkone?

  2. #2 SP
    Member the_fool2k's Avatar
    In ceea ce priveste inchirierea consolelor nu cred ca iti trebuie vreo licenta. Adica odata ce le-ai cumparat si esti proprietar, le poti folosi cum crezi de cuvinta. Din cate stiu eu, prin afara exista chiar magazine care inchiriaza console.

    In ceea ce priveste jocurile, acestea se supun aceleiasi legislatii ca si jocurile de PC. Adica odata ce le ai originale le poti folosi la fel cum sunt folosite jocurile in I-Cafe.

    Nu stiu de restul licentelor sau autorizatiilor necesare cu caracter general (daca exista sau nu).

    Oricum, ideea nu prea mi se pare fezabila. Implica costuri foarte mari. Console + LCD TV-uri + cate un joc original pt fiecare consola + eventuale abonamente XBOX Live. Depinde de cate astfel de statii vrei sa ai. Nu stiu cati oameni ar dori sa joace in single player un joc. Deci va trebui sa te bazezi pe jocuri multiplayer.

  3. #3 SP
    Junior Member coeziv's Avatar
    multumesc pt raspuns.
    Referitor la ce ai spus, nu stiu daca se considera inchiriere sau altceva, ideea e ca faci bani de pe urma consolei.
    Consola iti este vanduta tie pt uz personal, nu pt a face bani din ea, de aceea ma gandesc ca iti trebuie un document legal (o aprobare) referitor la chestia asta.
    In ceea ce priveste costurile, eu nu cred ca este o investitie atat de mare, fata de cat ai putea scoate.
    daca faci un calcul simplu iti vei da seama. Plus ca locatia este absolut perfecta pt o chestie de genul asta.
    De abonament live nici nu cred ca va fi vorba, pt ca ma axez mai mult pe jocuriu multiplayer pe aceeasi consola (fifa, baschet, poate rockband sau guitar hero etc.).
    Ce alte neajunsuri ar mai fi dupa parerea ta?

  4. #4 SP
    Senior Member sekhemet's Avatar
    eu personal cred ca sa ajuns la un nivel in care omul isi permite sa cumpere o consola,nu mai este ca acum cativa ani buni in care la tot pasul gaseai netcafe,
    sincer nu cred ca ar fi atrsi foarte multi oameni,poate acea categorie de "peizants" care probabil ar strica butoanele de la controlere...
    acum cine vrea sa se joace,are consola si pc,nu cred e rentabil sa dai 10 lei ora la o sala de consolecafe...
    si da,investitia e mare...fa un calcul again,cate 2-3 controlere pe consola,jocuri originale,lcdtv,plus spatiu,plus amenajare...

  5. #5 SP
    Junior Member coeziv's Avatar
    aici nu cred ca e vorba de cat costa o consola, ci mai mult de atmosfera pe care ti-o da o console cafe.
    Intradevar e multa lume care isi permite o consola, dar cum 3/4 din adolescenti stau cu parintii nu stiu cat de rentabil e sa-ti iei o consola pe care sa te joci cateva ore, si alea atunci cand sunt parintii la serviciu.
    Eu vad o console cafe acum un fel de net cafe acum cativa ani buni, adica o afacere buna.
    Pune pe langa asta ca ai avea sala intr-un loc ultracentral.
    Am uitat sa spun ca vreau sa fac o sala care pe langa console Xbox si Wii sa aiba si airhockey, darts, foosball(sau cum ii zice) + niste canapele si masute pt cand astepti, cu posibilitatea de a cumpara bauturi racoritoare si snack-uri.

    P.S. : Legat de notorietatea consolelor, ai fi uimit sa afli cata lume nu a auzit de XBox.

  6. #6 SP
    Senior Member sekhemet's Avatar
    eu iti urez multa bafta,
    acum sa poti rezolva cu legea problemele,daca deschizi si duci la bun sfarsit planul,sa faci un threat si voi veni..

  7. #7 SP
    Junior Member coeziv's Avatar
    iti multumesc.
    As vrea totusi sa aflu chiar o parere avizata, adica cineva care chiar a vut ceva de genul asta, sau care cunoaste pe cineva care a avut asa ceva.
    Mi-ar prinde bine o parere "din interior".

  8. #8 SP
    Member the_fool2k's Avatar
    Quote Originally Posted by coeziv View Post
    iti multumesc.
    As vrea totusi sa aflu chiar o parere avizata, adica cineva care chiar a vut ceva de genul asta, sau care cunoaste pe cineva care a avut asa ceva.
    Mi-ar prinde bine o parere "din interior".

    O parere chiar avizata nu pot spune ca am. Dar de vreme ce in stainatate poti inchiria consola acasa inseamna ca acele magazine ori au o astfel de licenta ori pur si simplu nu este vreo lege care sa specifice acest lucru. Avand in vedere ca in Romania consolele nu sunt distribuite oficial, nu cred sa exista cadrul legal in baza caruia sa fii acuzat de "facut bani din ea" fara sa ai licenta.

    Citeste si License Agreement al consolei. Ar trebui sa contina astfel de info.

    Daca ai spatiul si este central si daca vrei sa faci ceva mai mult decat cateva console, atunci s-ar putea sa iasa ceva din asta. Cred ca ar veni oameni sa mai joace un FIFA impreuna. In timp s-ar putea ajunge la concursi and stuff. Problema e daca iti scoti banii din afacerea asta si daca iti amortizezi cheltuielile si investitia necesara.

  9. #9 SP
    Junior Member coeziv's Avatar
    din calculele mele ies bine. Atat pot sa-ti spun deocamdata.

  10. #10 SP
    Member the_fool2k's Avatar
    Bafta si tine-ne la curent cu proiectul. Apropo in ce zona ar fi spatiul ? Poate ar fi bine sa faci un poll pe diferite forumuri sa vezi cam cine ar fi tentat sa dea bani pt a juca o ora un FIFA.

  11. #11 SP
    Junior Member coeziv's Avatar
    am uitat sa specific... sala va fi deschisa in Craiova.
    Nu stiu inca ce tarife ar trebui practicate.
    Ma mai gandesc. Astept propuneri.

    Ideea e ca sigur voi face asa ceva.

  12. #12 SP
    Senior Member sekhemet's Avatar
    eu credeam ca in Bucuresti,
    nu o sa am cum sa vin

  13. #13 SP
    I Unlimited Bitza's Avatar
    [offtopic]Profit sigur exista.Ganditiva ca vara dai 50 ron sau cat o fii sa te plimbi 5-10 minute cu banana,daca cazi in apa,problema/pierderea ta.La fel si cu atv-ul,dar acolo e mai misto/100/150 ron ora.Practic ala intr-o zi de inchiriat atv-ul isi mai cumpara unul,avand in evdere ca nu sunt inmatriculate,si mai mult de 20 mil nu e unul.
    [ontopic] O ideea foarte bune asta cu sala de console,cred ca intr-o zi iti scoti un tv/consola.Dar ar fii fost genial intru-un oras mare (ex:Bucuersti) unde multi au console si stiu cam despre ce este vorba.Nu am nimic cu Craiova,dar nu stiu cam cati clienti ar fii pe zi,poate 3-4.
    Legat de licente,probabil ca este ceva de genul cd-urilor audio:le asculti doar acasa,si este interzisa inchirierea/inmanaera altcuiva,ascultatea lor in locuri publice.Cel putin asa zice legea.Daca nenea de la florarie asculta afata in boxe un mp3 ,e problema lui.Nu stiu daca asta se aplica si la console,jocurile pe consola.Cel mai bine citesti License Agreement si evzi cam ce zice acolo,eventual trimiti si un mail catre Nintendo/Wii si vezi ce zic baietii.
    Parerea mea.

  14. #14 SP
    Junior Member coeziv's Avatar
    Am trimis un mail catre Sony (Playstation) (mi-a fost mai la indemana).
    Legat de oras, eu am mai multa incredere in Craiova. Bucurestiul a vazut cam tot ce era de vazut, in vreme ce in Craiova sunt multe domenii "neexplorate".
    Oricum va tin la curent cu tot.
    Cine mai are argumente contra as vrea sa le aud, pt ca pe cele pro le cam stiu.

  15. #15 SP
    I Unlimited Bitza's Avatar
    Legat de jocuri,pe carcase scrie clar "it's not for rental" acum nu stiu fiecare ce intelege.oricum trebuie ceva bani/sponsori.
    Iti doresc multa bafta si sa ne tii le curent.Poate dam o fuga...
    Ideea este foarte interesanta si merita exploatata.

  16. #16 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Salut. Nu mai stiu exact cum este in zilele noastre legislatia referitoare la salile de internet/jocuri... insa pot sa te intreb doar un singur lucru: "Cate sali de jocuri pe console ai vazut in US/UK/DE ?". As putea sa raspund tot eu cu "Niciuna" pentru simplul motiv ca nu iti permite EULA si toate celelalte agreementuri pe care le accepti din momentul in care pornesti consola. De aceea in salile de jocuri gasesti versiunile Arcade ale lui Tekken si nu vezi Tekken-ul pe PS2 (care ar fi fost o solutie muuuult mai ieftina si mai maleabila).

    Eu zic ca ar trebui sa iei legatura cu un avocat caruia sa-i pui la dispozitie termenii de la MS, Nintendo si Sony... si sa-l pui sa coreleze cu legislatia UE si a Romaniei in vigoare. S-ar putea sa gaseasca o portita. S-ar putea sa nu. Bafta insa, nu ar strica !

  17. #17 SP
    Junior Member coeziv's Avatar
    mersi mult MonkY.
    O sa iau legatura cu un avocat si va tin la curent.
    L.E. :
    Pt monkY :
    La o scurta cautare pe google am dat peste un thread de pe un forum in care cineva pune in discutie chiar "problema" mea.
    In primul post este cineva din USA care anunta ca isi va deschide o sala, iar in ultimul post este cineva din UK care spune ca si-a deschis o astfel de afacere care chiar merge.
    Ideea e ca UK face parte din UE, deci ar fi aceeasi legislatie.
    Inseamna ca o forma legala de a deschide un console cafe exista.

    http://archive.atomicmpc.com.au/foru...=3&c=13&t=4640

  18. #18 SP
    Senior Member consol3's Avatar
    Quote Originally Posted by coeziv View Post
    am uitat sa specific... sala va fi deschisa in Craiova.
    Nu stiu inca ce tarife ar trebui practicate.
    Ma mai gandesc. Astept propuneri.

    Ideea e ca sigur voi face asa ceva.
    Eu cred ca 5-10 ron pe ora ar fi destul de OK pt.inceput ca tarif ramane sa faci si tu un calcul pt. curentul consumat,profit si altele ca investitia facuta care va consta in console,jocuri cate unul pt. fiecare consola,cate un LCD la fiecare consola si in cazul Xbox abonamente live ca poate te trezesti cu gameri inraiti si iti cer sa joace in retea.
    Pacat ca nu va fi in BUCURESTI.

  19. #19 SP
    Senior Member GeOKeR's Avatar
    La inceput daca nu faci o oferta sa zicem la 2 ore sau 3, 1 gratis nu stiu cum va fi... Faza e ca trebuie atrasi clientii la inceput pana iti faci un numar cat de cat si apoi iti impui tarifele, eventul mai poti face promitii sau diverse campionate cu premii in console, abonamente etc...

  20. #20 SP
    Junior Member coeziv's Avatar
    Quote Originally Posted by consol3 View Post
    Eu cred ca 5-10 ron pe ora ar fi destul de OK pt.inceput
    Eu ma gandeam undeva la 10-20 ron / ora

    Quote Originally Posted by GeOKeR View Post
    La inceput daca nu faci o oferta sa zicem la 2 ore sau 3, 1 gratis nu stiu cum va fi... Faza e ca trebuie atrasi clientii la inceput pana iti faci un numar cat de cat si apoi iti impui tarifele, eventul mai poti face promitii sau diverse campionate cu premii in console, abonamente etc...
    Total de acord cu tine. Asa vreau sa procedez.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Sala jocuri console By mihai gru in forum Console Club
    Replies: 73 Last Post: 17-02-2014, 04:29
  2. Intrebare licente console caffe By manu_srl in forum Software
    Replies: 2 Last Post: 21-11-2010, 15:17
  3. Sala de console Ps3 Ploiesti - pareri By Burnout in forum Console Club
    Replies: 52 Last Post: 31-08-2010, 16:50
  4. Opinii sala console By Ares in forum Offtopic
    Replies: 19 Last Post: 21-08-2010, 15:32

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts