Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 13 of 15 FirstFirst ... 3 11 12 13 14 15 LastLast
Results 241 to 260 of 281

Thread: Windows 10

  1. #241 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca nu ai probleme pe Windows 7, nu simti nevoia de DX12 si nu ai device-uri care nu merg decat pe Windows 10 (cum am eu), stai linistit acolo. Aproape fiecare update mai imi omoara cate un calculator (la firmele unde ma ocup de IT). Ba crapa reteaua, ba nu mai pleaca dupa update, and so on. Si vorbim de sisteme in mare parte "de firma" (HP-uri si Dell), nu custom stuff (unde e si mai complicata treaba). Daca n-ar fi beleau asta cu autoupdate-uri "la noroc", in rest e decent. Problema e ca la ultimele update-uri majore, practic iti cam reinstaleaza tot Windows-ul. Ai nevoie de timp (in functie de cat de rapid e sistemul tau) si de cate 30-40GB, spatiu pe care trebuie sa ti-l cureti singur, ca deh, Microsoft uita sa faca asta (folositi Disk Cleanup)...

    Eu pot sa-ti spun sincer ca nu am NIMIC, dar absolut nimic de care sa pot arata ca merge mai bine decat pe Windows 7 (pe care din fericire il am pe celalalt M.2 si mai bootez de pe el cand "e de rau"). Si spun asta pentru ca nu ma joc pe PC. In rest, nu exista device (am cred ca 40-50 de device-uri conectate pe USB, nu mai vorbesc de clienti) unde sa fi vazut o crestere de viteza sau avantaj de upgrade. Cel mai greu e cu device-urile pt. care nu exista drivere de Win10... sau cu aplicatii mai vechi care nu se comporta prea bine (le treci in compatibility mode). Also, nici in retea nu s-a simtit vreo diferenta de viteza. Ba din contra, atat viteza pe M.2, SSD-uri cat si retea, pot spune ca a scazut. A trebuit sa dezactivez tone de servicii si aberatii care porneau aiurea, ca sa ajung la viteze apropiate de ce aveam pe Windows 7. Unii producatori inca se zbat sa ofere aceleasi performante pe Win10 asa cum le aveau pe Win7.

    Interfata e mai putin customizabila, ai in continuare 2 Control Panel-uri (unele functii nici macar nu exista INCA in control panelul nou de Windows 10). Dar nah, se pare ca multora le place.

    Ca stabilitate, nu ma pot plange... ba chiar pe sistemul meu mi-a cam rezolvat niste probleme cu standby-ul (care insa nici acum nu e perfect). Driverele deja sunt stabile...

    In final, fa-ti un backup (daca nu ai un al doilea HDD/SSD, sau fa-ti un dual boot), joaca-te cu W10, vezi daca-ti place... Eu l-am pus de necesitate, nu pentru ca imi place mai mult.

  2. #242 SP
    Member omega's Avatar
    In urma cu 4 ani am cumparat o licenta de windows 10 home pe care am instalat-o pe pc-ul de acasa. Nu am avut si nu am nicio problema.

  3. #243 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Mie inca nu-mi vine sa cred ca au trecut 4 ani, si Microsoft inca nu are un Control Panel care sa detina toate functiile celui vechi. Si ca lipsesc functii de baza (care existau in Win7) si pe care aici le rezolvi doar cu diverse trucuri. De exp. meniul de Start, care la unii pur si simplu moare (si nu ai alta solutie decat sa faci user nou). Am ajuns sa folosesc StartIsBack ca sa scap de chestii super annoying din amaratul de meniu de Start. Un alt exemplu: in Win7, puteam sa am 20 de conexiuni, VPN, dialup, whatever... le puteam accesa pe toate direct din traybar. Cu click dreapta Properties, puteam ajunge instant la ce am nevoie. Acum... click dreapta nu mai face NIMIC. Poti sa dai Connect si la revedere. Serios?

    P.S. A nu se intelege gresit! Windows 10 nu e nici pe departe Windows 8 (oh, the horror), sau Windows Vista. E OK, si in ziua de azi nu prea mai ai de ales oricum... Doar ca dorm un pic pe ei domnii de la Microsoft. In 4 ani deja trebuia sa trecem la Windows 11, nu sa facem mini updates care necesita reinstalarea completa.

  4. #244 SP
    Senior Member GeOKeR's Avatar
    Multumesc pentru rapsunsuri!

    Pana acum pot spune ca am fost destul de multumit de Win 7. Singura treaba care mi-a dat niste batai de cap a fost activarea unui usb bluetooth, chestie care pe Win 10 se facea mult mai usor. In rest nu prea am avut probleme cu el desi il am instalat de vreo 4-5 ani.
    Simt oarecum nevoia de a schimb ceva pe partea asta pentru ca nu am mai umblat de ceva timp la nimic, s-au tot adunat chestii si parca ar merge un fresh install. Asta e si motivul pentru care ma batea gandul sa fac pasul catre win 10, in speranta ca il voi gasi mai matur acum. Din cate inteleg insa, par sa mai existe ceva probleme la unele updateuri.

    Apropo de treaba asta - care ar fi diferenta intre Home si Pro la updateuri? Auzisem de la cineva ca pe versiunea Pro se pot pune pe hold updateurile sau ca te poti intoarce la o versiune mai veche in caz de ceva, insa pe Home nu se poate asta. E adevarat?

    Legat de DX 12, nu pot sa zic ca ii simt lipsa momentan pentru ca nici nu ma joc foarte mult. Singurul joc care imi face cu ochiul de pe win 10 ar fi Forza Horizon 4. Deh, ce sa fac, am si eu o slabiciune pentru jocurile cu masini
    Cred ca daca il iau voi merge pe varianta cu install pe un alt SSD si voi pastra si windows-ul asta vechi, just in case. Pare a fi cea mai buna solutie.

  5. #245 SP
    Member omega's Avatar
    Windows 10 a incercat sa faca tranzitia la meniurile alea de tip tableta, nu a reusit si astfel este o varza cu meniuri din windows 7 + meniuri de tip tableta din windows 8.

    Nu cred ca sunt diferente la update-uri intre Pro si Home pentru ca si in Home le poti pune pe hold (nu am facut asta dar am vazut ca exista optiunea).
    Din ce stiu eu Windows 7 nu mai primeste update-uri de securitate incepand cu anul viitor si asta inseamna inceputul sfarsitului pentru Windows 7.

  6. #246 SP
    Senior Member GeOKeR's Avatar
    Am facut pana la urma pasul si am achizitionat o licenta de windows 10 pro. Urmeaza sa iau si un ssd pentru el.
    @MonkY - e vreun avantaj daca fac contul de MS pe o alta tara din Europa, in afara de RO?

  7. #247 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Fa-ti contul pe .ro linistit. Oricum pt. licentiere nu ai nevoie de cont Microsoft.

  8. #248 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Deci nu mai suport... cat de prost poate fi gandit acest Windows 10. Cu i9, 64GB RAM, M.2 serios... si am ajuns sa stau 20-30s sa-mi deschida Chrome-ul. Niciodata nu mi s-au deschis xls-urile atat de greu. Si dupa zile intregi de cautari, de luat driver cu driver la puricat, de verificat log-uri and stuff... nu mai stiu ce Dzeu sa-i fac. Deja am ajuns sa ma joc cu timerele, precision clock si alte alea... Iar de instalare de la zero, nici nu se pune problema. Nu am chef sa stau zile intregi sa-mi pun totul la loc.

    P.S. Apropos, chestia cu timerele aiurea, la Windows 7 nu exista, pentru ca acolo Microsoft nu-si bagase coada. Treaba se face cu BCDEDIT (cu drepturi de admin):

    bcdedit /set disabledynamictick yes
    bcdedit /set useplatformtick yes
    bcdedit /set useplatformclock no

  9. #249 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Deci nu mai suport... cat de prost poate fi gandit acest Windows 10. Cu i9, 64GB RAM, M.2 serios... si am ajuns sa stau 20-30s sa-mi deschida Chrome-ul. Niciodata nu mi s-au deschis xls-urile atat de greu. Si dupa zile intregi de cautari, de luat driver cu driver la puricat, de verificat log-uri and stuff... nu mai stiu ce Dzeu sa-i fac. Deja am ajuns sa ma joc cu timerele, precision clock si alte alea... Iar de instalare de la zero, nici nu se pune problema. Nu am chef sa stau zile intregi sa-mi pun totul la loc. Am facut acum un test, dureaza cam 1s - 1.5s pana apas sa se deschida chrome si sa incarce si google.ro .

    P.S. Apropos, chestia cu timerele aiurea, la Windows 7 nu exista, pentru ca acolo Microsoft nu-si bagase coada. Treaba se face cu BCDEDIT (cu drepturi de admin):

    bcdedit /set disabledynamictick yes
    bcdedit /set useplatformtick yes
    bcdedit /set useplatformclock no

    Vezi ca sigur este altceva care il ingreuneaza. Eu am de un an jumatate un Laptop cu specificatii ( i7 7700, 8gb, gtx 1050 ) mai slabe decat sistemul tau, Windows 10 si merge foarte rapid. De cand l-am luat are acelasi sistem de operare si totul este full la el cu programe si fisiere insa merge surprinzator de bine.

    Am facut acum un test cu Chrome, a durat 1s - 1.5s de cand am apasat sa il deschid si pana s-a deschis cu tot cu google.ro incarcat.

  10. #250 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Da man, am instalat probabil peste 500 de sisteme cu Windows 10. Cred ca stiu si eu cum se misca de obicei. Problema lui este cand se misca prost. Si apar niste motive atat de imbecile, incat nu-ti vine sa crezi. Uita-te prin Event Log, sa vezi cate erori si warning-uri apar pe aproape orice sistem nou instalat. Asta din cauza ca a mai "uitat" Microsoft niste chestii de la Windows 8. de la Vista & Co. Cum pana mea, dupa atatia ani, sa "uiti" chestii care iti genereaza erori?!?

    Cu Chrome-ul a fost doar un exemplu. Mor langa Excel 2019 pana se deschide. Am mai dat si banii pe licenta, ca boul. Vechiul 2013 pornea instant. Un alt exemplu simplu ar fi FastStone Viewer (care la mine e de baza pt. imagini). Dupa ce pleaca, stau 10s sa astept sa scaneze drive-urile. Chestie pe care nu am patit-o mai pe nicaieri. La fel prin Total Commander (dar doar la prima deschidere). Sau cu PotPlayer (care desi e playerul meu de baza, cred ca voi renunta la el, pt. ca a inceput sa vina cu reclame). Tot felul de ciudatenii, care mai sunt si greu de replicat si de vazut unde ar fi duda.

    As da vina pe diverse chestii... dar faza e ca unele aplicatii merg si raspund instant, asa cum ar trebui. Altele fac probleme doar odata (si nu am chef sa dau restart de jde mii de ori)... De aici si problema cu debug-ul. Mai ales ca la orice test/benchmark, sistemul da rezultate de TOP.

    Repet: problemele astea nu le-am avut niciodata pe Windows 10. Pe acelasi sistem (am dual boot), intru in Windows 7, am aceleasi aplicatii... acolo nu exista issues de genul. Dar, sunt obligat sa merg pe Windows 10 (mai mult datorita celor de la Intel, care au decis ei in marita lor intelepciune ca nu mai scot hardware decat pt. Windows 10)...

    P.S. Am oprit pana si overclock-ul. Desi nu aveam probleme de temperatura sau voltaj, am zis ca o fi de acolo (chiar daca pe Win7 zburau fara probleme). Nope, n-are legatura.

  11. #251 SP
    Junior Member tphaseitx's Avatar
    Windows 10
    Intel® CoreTM i5-4570, 3.20GHz Haswell
    SSD Samsung 860 EVO 240GB


  12. #252 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Wow! Thank you, Captain Obvious!

  13. #253 SP
    Junior Member tphaseitx's Avatar
    Welcome, Captain!

  14. #254 SP
    Member omega's Avatar
    Poate este virusat si mineaza ?

    Eu il am instalat de 4 ani si merge blana. Au mai fost mici bugi care apareau la un update si se fixau la altul dar nimic la modul asta.

  15. #255 SP
    Admin MonkY's Avatar
    @omega: Nope. Verificat cu Process Hacker, Process Explorer, etc. Plus ca am Kaspersky Total Security + MalwareBytes. Plus ca nu foloseste nimic procesorul sau memoria aiurea. Drivers la zi, bios la zi... Toata distractia a inceput de la ultimele update-uri de Windows. Enervant e ca din 8, 9 sisteme cate am pe-aici, fix pe asta pe care lucrez eu l-a apucat damblaua. Care ar trebui sa fie cel mai rapid dintre ele. Well, cred ca o sa ajung la un reinstall... desi as pierde 2-3 zile cu treaba asta. Bleah. I hate Windows 10.

    P.S. Nu e primul sistem care o ia razna asa. Aproape in fiecare zi de Luni mai "moare" cate un Windows 10 pe la clienti. Cel mai probabil pt. ca in weekend si-au mai tras cate un update, ceva. Asta ca sa nu spun de sistemele care nici macar nu mai pornesc si raman in loop la bootare, in installing/repairing/retrying.. Fun, fun fun! Pentru mine, asta e un fail la fel de mare ca Vista. Sau Windows 8.

  16. #256 SP
    Junior Member tphaseitx's Avatar
    Au concediat o gramada de testeri specializati in testare serioasa, nu stiu cati programatori se mai ocupa de Windows efectiv, probabil mai putini decat inainte, sunt zvonuri ca cei mai buni au fost redirectionati catre divizia de Cloud (Azure).

  17. #257 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    De unde pot sa cumpăr și eu o licență de Win 10 la un preț mai bun?

  18. #258 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Dant3 View Post
    De unde pot sa cumpăr și eu o licență de Win 10 la un preț mai bun?
    Ai 3 variante:
    1. Oficial, 100% legit, cu factura si toate cele pe canal oficial (pretul cel mai mare, desigur)
    2. Zona gri, unde nu as putea sa-ti spun cat de legit este, dar de unde iarasi primesti factura. Exista sansa sa te trezesti cu licenta blocata.
    3. Zona dark, de pe ebay & co, la preturi de dumping. Unde in cel mai fericit caz primesti un invoice in .txt. Sansele sa nu iti mearga licenta sau sa fie blocata sunt ceva mai mari decat la punctul 2.

    Depinde de tine si de buget... si cat vrei sa "risti". Exemple pentru un Windows 10 Pro, conform cu punctele de mai sus:
    1. Microsoft Windows 10 Pro, 64 bit, Engleza, OEM, DVD - pret intre 500 si 750 RON (a fost 549 acum de BF)
    2. WINDOWS 10 PRO - variaza, acum vad ca e 389 RON (cu tot cu TVA)
    3. Microsoft Windows 10 Pro 32/64bit Genuine Retail Key - Immediate Delivery - 5 lire

  19. #259 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Confirm ca am si eu aceasta "problema" in clip solutia. Verificati si voi.




  20. #260 SP
    Manager paul's Avatar
    Quote Originally Posted by Microsoft
    What’s new in Build 20161

    Theme-aware tiles in Start

    ALT + TAB between apps and sites

    A more personalized Taskbar for new users

    Improving the notification experience

    Making Settings even better

    Improving the tablet experience for 2-in-1 devices

    Other updates for Insiders

    Windows Calculator graphing mode feature now rolling out to the public

    Updates for developers
    Announcing Windows 10 Insider Preview Build 20161 | Windows Experience Blog
    Quote Originally Posted by The Verge
    Microsoft is improving its OneDrive upload limit and sharing integration with Microsoft Teams for businesses and finally bringing a dark mode to the web version. The software giant is increasing the upload file size limit from 15GB to 100GB for all OneDrive and SharePoint users today. It’s a useful addition for business users of OneDrive who have been restricted to 15GB files, making it difficult to sync some large file types like CAD or video files.
    OneDrive is getting a new dark mode and 100GB file upload limit for businesses - The Verge

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 13 of 15 FirstFirst ... 3 11 12 13 14 15 LastLast

Similar Threads

  1. Windows 8 - Windows 8.1 By MonkY in forum Software
    Replies: 88 Last Post: 22-07-2014, 18:01
  2. Windows 7 Review By MonkY in forum Software
    Replies: 16 Last Post: 09-01-2010, 01:11
  3. Windows 7 Preview By valentinc in forum Software
    Replies: 85 Last Post: 28-08-2009, 15:13
  4. Windows By PumaS in forum Software
    Replies: 2 Last Post: 02-05-2009, 20:05
  5. Windows By PumaS in forum Offtopic
    Replies: 1 Last Post: 02-05-2009, 17:02

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts