Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 22

Thread: Coltul programatorului

  1. #1 SP
    You're PARROTS Dudel's Avatar

    Coltul programatorului

    Ma gandesc ca sunt oameni pe aici care scriu cod ca hobby/slujba asa ca un thread de genul n-ar strica. Nu-i un thread cu poze ca si coltul consolistului ci unul cu informatii diverse si discutii pe tema programarii desi nu va opreste nimeni sa puneti poze .
    Pentru inceput, o chestie faina pentru studenti, azi a inceput perioada de aplicatii pentru Google Summer of Code: GSoC.
    Pe scurt: Sunt 177 de proiecte open-source care accepta studenti sa implementeze diverse feature-uri pe durata verii. Studentii acceptati vor avea cate un mentor care sa-i indrume. Pentru "deranj" Google ofera fiecarui student care isi duce la bun sfarsit treaba $5000. Vedeti mai multe detalii pe site.
    Si doua limbaje interesante/ciudate/facute la misto: Brain**** si Shakespeare

  2. #2 SP
    Senior Member GS0Ls's Avatar
    Mai e cineva pe aici care participa la finala concursului American Computer Science League ?

  3. #3 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    A programmer is just a tool that transforms coffee into code . (in cazul meu suc sau apa plata)

    Nu sunt tocmai un senior programmer si mai am mult de munca, insa daca aveti intrebari si pot sa va ajut cu sfaturi sau raspunsuri, o voi face cu placere.

  4. #4 SP
    Senior Member GS0Ls's Avatar
    @DeathWings: ce limbaj de programare cunosti cel mai bine ?

  5. #5 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    Pai eu la munca lucrez in C++, dar cunosc si Java sau Python . Odata ce ai basics despre un anumit limbaj, este mai usor sa te descurci si cu altele.

  6. #6 SP
    Member Sadismek's Avatar
    Unde și cum începi dacă nu ști absolut nimic despre programare? Un site, o carte?

  7. #7 SP
    Senior Member Madk91's Avatar
    Quote Originally Posted by Sadismek View Post
    Unde și cum începi dacă nu ști absolut nimic despre programare? Un site, o carte?
    Subscriu!

  8. #8 SP
    Member ymess's Avatar
    Eu va recomand manualele scrise de Tudor Sorin (pentru c++ sau pascal) . Pe mine m-au ajutat foarte mult, mai ales la scoala.
    Alta resursa interesanta: Learn to code | Codecademy
    De asemenea: TheNewBoston - Free Educational Video Tutorials on Computer Programming, Adobe Software, Computer Science and More!

  9. #9 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    Mai.. sincer sunt n site-uri si carti pe care le puteti citii (nu recomand seria "for dummies", nu mi se par foarte stralucite). Incepeti intotdeauna cu lucruri marunte si lucrati mult, chiar daca vi se pare banal. Incercati sa faceti orice lucru ce vi se pare banal, insa transpus in cod (un exemplu.. convertiti kg in g).
    Incercati sa cititi si A Complete Guide to Programming in C++ - Ulla Kirch-Prinz, Peter Prinz
    Codeacademy de care a spus si ymess
    Coursera.org



    P.S. daca nu sunteti pasionati de domeniul asta mai bine nu va apucati , nu este chiar usor si daca nu te prinde de la inceput devine chiar un chin.

    Insa ceea ce trebuie sa aveti mereu in cap la inceput de drum: "Anyone can code"

  10. #10 SP
    Senior Member GS0Ls's Avatar
    Si daca vreti Python, recomand asa ceva:

    http://learnpythonthehardway.org/book/

  11. #11 SP
    You're PARROTS Dudel's Avatar
    +1, toate chestiile tipului sunt faine si bazate pe "Less Talk, More Code": Learn Code The Hard Way -- Books And Courses To Learn To Code

    Quote Originally Posted by Sadismek View Post
    Unde și cum începi dacă nu ști absolut nimic despre programare? Un site, o carte?
    Pentru ca am facut in liceu informatica mi-e cam greu sa-mi imaginez inceputul de la 0, singur, dar la astea ma pot gandi:
    - in primul rand cursuri online, gen udacity, coursera:
    https://www.coursera.org/courses?ord...cs-programming - aici sunt cursuri ca "Learn to program: The Fundamentals" sau "Algorithms"
    Si aici Intro to Computer Science

    Dupa ce stii chestiile cele mai de baza, variabile, cuvinte cheie... pentru java poti incerca astea:
    https://drive.google.com/a/tora.com/...kctdWhGMzV3Z3c
    https://drive.google.com/a/tora.com/...05UV2JUV3g1WlE
    Pe scheletul de mai sus s-a bazat practica mea de vara si te iau aproape de la 0 cu limbajul.

    Pentru C sau python ai mai sus learn the hardway.
    Si acum desi ma repet, mi se pare bine si sa-ti instalezi linux pe pc, probabil in paralel cu windowsul si sa te obisnuiesti cat de cat cu terminalul, bash eventual si VI.
    Nu am nimic cu Microsoft, doar cu Visual Studio; pentru mine si notepad++ ii mai misto.

    Un curs dragut pe care nu am apucat sa-l duc la capat: HTML5 Game Development

    LE: http://see.stanford.edu/SEE/Courses.aspx - Curs gratuit de la Stanford

  12. #12 SP
    You're PARROTS Dudel's Avatar
    Quote Originally Posted by Sadismek View Post
    Unde și cum începi dacă nu ști absolut nimic despre programare? Un site, o carte?
    $200K for a computer science degree? Or these free online classes? | Application Development - InfoWorld

    Si o prezentare faina de la un fost Disney Imagineer si profesor la Carnegie Mellon care mai avea cateva luni de trait la momentul prezentarii despre childhood dreams, achieving them and how to enable others:

  13. #13 SP
    You're PARROTS Dudel's Avatar
    Nu-i musai pentru programatori; Eu am stat lipit de scaun sa vad chestia asta. Ideea e chiar faina

  14. #14 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Ideea este FOARTE faina, as zice eu. Fix cu asta ma confrunt eu, urasc tot ce tine de programare pt simplul fapt ca nu vad in timp real ceea ce fac. Pentru mine programarea este un lucru anost, rece care nu ma inspira creativ si imi pica greu a ma exprima prin ea, coduri si simboluri care, desi stiu ce fac si ce rol au, nu-mi transmit nimic. Si sunt la o facultate pe domeniu. Vreau sa vad rodul muncii mele in timp real, sa vad ce se intampla in spatele acelor coduri, sa observ modificarile imediat cum le fac pentru ca altfel nu pot sa lucrez, sau daca o fac, o fac in scarba ceea ce te incapaciteaza psihic.

    Aveti idee de programe sau tool-uri, de orice fel si pe orice domeniu, care se prezinta ca cele pe care le arata nenea asta in video?

  15. #15 SP
    Member AngeReveur's Avatar
    eagle-eye, nu e destul de timp real compiland programul si vazand ce face aplicatia care are in spate codul scris de tine ? (daca pornesti proiectul in debug mode poti face chiar modificari real time aplicate codului, variabilelor etc.) Pentru mine e fix invers fata de cum simti tu, simt ca ma pot exprima prin cod, sa imi transpun ideile si sa prinda viata .Incearca sa te gandesti la ceva ce ti-ar place sa faci, o aplicatie, un joculet si incearca sa faci singur, nu te rezuma la programele plictisitoare facute la facultate, de exemplu mai de mult am facut un program care face screenshoturi si le uploada automat pe un server ftp/web, sau un mic program de chat, sau orice crezi ca ti-ar trezi imaginatia si te-ar face mandru, cand ai ajunge la sfarsitul implementarii sa zici "uite ce am facut eu :->". Pana la urma toate jocurile care ne plac asa de mult sunt nascute din programare...
    Din pacate in cazul meu lucrul imi ocupa atat de mult timp ca nu prea mai imi ramane timp de programat in timpul liber ca si hobby, dar partea buna e ca daca iti place programarea si te pricepi cat de cat iti poti gasi si in Romania intr-un oras mai mare/mediu un job cat de cat bine platit, cel putin in orasul meu e cam criza de programatori cu experienta .

    Daca vreti sa vedeti ceva incercari de-ale mele ce tin de game programming:

    Licenta Game Engine

    TAetris Coming Soon (Proiect inceput si cam abandonat dupa ce cei de la "The Tetris Company" mi-au taiat din elan )



    Attached Images Attached Images 144f0a4feacf46c9e5a0b36d478b5d030bc.png 14822a932745a057bb20854ed00096b7e22.png 15399797779a32702ecbab85e92746d4f23.png

  16. #16 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Stie cineva unde se fac cursuri (profi si ca lumea) de html/css/javascript etc?
    Ceva gen: Crystal Mind Academy - Cursuri Cisco CCNA, CCNP, Administrare Linux, Programare etc (prietena mea e la ei), dar nu inteleg nimic din programul ala al lor si vreau sa ma mai interesez si de altii.

  17. #17 SP
    Banned flavi_us's Avatar
    Nu ai nevoie de asa ceva. Eu lucrez ca programator si prima chestie pe care mi-au zis-o la munca a fost "Google is your friend". As mai adauga "w3schools" is your friend. Diy is the best way to do it.

  18. #18 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Am invatat tot ce au ei pe site de html/css, chestia e ca altfel merge treaba cand ai o structura didactica bine pusa la punct, cu teme/examniari/etc. Plus ca nu ma intereseaza numai html si css. Decat sa bat campii dupa tutoriale moka pe net, care nu zic ca nu sunt bune, dar sunt limitate, mai bine dau un banut pe 3 module din-alea si ma trece prin tot ce tine de html, css, php, mysql si javascript. Plus diploma/atestat de la sfarsit ca bonus. Iar chestia asta combinata cu ce fac eu la facultate ma scoate destul de bine.

    Nu de alta, dar m-am cam saturat sa "merg orbeste" prin internet si sa invat franturi din fiecare tutorial/guide gasit. Prefer sa fac ceva oficial cu un sistem bine pus la punct.

  19. #19 SP
    Banned flavi_us's Avatar
    Cum crezi tu dar eu nu cunosc niciun web-developer sau programator care sa fii fost la alte cursuri in afara de facultate si ce stiu de pe net. Si baietii lucreaza pe mii de euro. Mai e o chestie, nu inteleg de ce nu te angajezi, la o firma serioasa ai training-uri si inveti super multe chestii interesante.

  20. #20 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    O sa ma angajez din anul 3 de facultate, acum trec anul 2 si la cat de rahat e, n-am timp sa ma si angajez.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Clubul colectionarilor By rodarkone in forum Console Club
    Replies: 1756 Last Post: 07-07-2023, 19:52
  2. Coltul de rai al consolistului By MonkY in forum Console Club
    Replies: 2753 Last Post: 08-03-2023, 22:39
  3. Replies: 8 Last Post: 25-07-2017, 15:58
  4. Replies: 9 Last Post: 01-05-2013, 01:06
  5. Coltul gamerilor By kaoru in forum Console Club
    Replies: 3 Last Post: 06-04-2010, 14:26

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts