Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 8 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast
Results 21 to 40 of 142

Thread: Help: Alegere DSLR

  1. #21 SP
    Senior Member DonAdryan's Avatar
    Multumesc pentru sfaturi si sugestii... insa eu nu vreau sa aud de Canon! La mine la job sunt numai Canon-isti, pe strada vad numai Canon, in stanga Canon, in dreapta Canon, etc... Sincer, am studiat si oferta 450D, dupa ce mi l-a recomandat acum cateva zile MonkY, insa as prefera sa dau banii aia in plus pe accesorii sau pe inca niste lentile, eventual una fixa sau chiar fisheye! Oricum nu as stii ce sa fac cu el in primele 6 luni...

    Am fost azi intr-o raita prin magazine, si am "testat" cat de cat modelele... Observatiile mele:

    - A200-le e cel mai "marioc". Cred ca e mai mare ca D80-ul! Deasemenea, nu-mi place cum se simte in mana. E cam badaran si nefinisat, iar senzaSenzatia de "cheap" strabate prin toti porii... Cu toate astea, surpriza: Sotiei i-a placut cel mai mult, pentru ca este cel mai mare! Pfff... Intr-adevar, Sony sta in review-uri mai bine si ca D60-ul, si ca K200D-ul si ca E-520. Serios vorbind, numai pe forumurile din Romania am vazut sa se vorbeasca urat de DSRL-urile Sony! Raportul pret - calitate este imbatabil la Sony pentru DSLR-entry level...

    - Am vazut azi si E-420-ul si E-520-ul de la Olympus. Frumoase pise! Sunt modele noi, aparute acum cateva luni, si sunt foarte compacte! E-420-ul nu are stabilizator pe camera, insa e cel mai mic DSLR din lume (330 ). Este atat de mic incat nici nu are grip-ul lateral Sincer, m-am indragostit de modelele astea instant! Totul e lucrat cu atentie si finete, butoanele sunt exact unde ar trebui sa fie, iar materialele sunt excelente. Lentilele sunt finute si par foarte sensibile. Sincer, m-as fi oprit la E-520 daca nu ar fi existat...

    -PENTAX-ul K200D! Camera asta are tot ce imi doresc momentan: Stabilizator pe camera, constructia cea mai compacta (este si cel mai greu), un buton RAW pe camere (excelent!), baterii clasice AA la 1.6V (WoW!), cele mai multe moduri de expunere, si per total cele mai multe optiuni de fotografiere. Aceste caracteristici fac din K200D o camera cu un meniu foarte bogat si posibilitati foarte multe de fotografiere. Cu alte cuvinte, te poti juca cel mai mult cu ea, poti sa inveti multe chestii, iar eu cred ca e cea mai buna optiune pentru un DSLR de inceput. Intentionez sa mai achizitionez la inceput celebrele 18-250 , o geanta si niste filtre...

  2. #22 SP
    __The Game__ GreyhounD's Avatar
    Daca cunosti pe cineva care are DSLR Sony, sau este cineva dispus de aici, eu pot veni cu 30D-ul sa iti arat ce stie Canon, ca sa poti face o comparatie pe bune intre cele doua. Raman la parere ca pentru Sony vei gasi mult mai rar sticla, second hand ma refer, noua costa foarte mult la noia. Daca pe viitorul apropiat vei dori sa treci la ceva mai avansat, cred ca vei avea probleme in a vinde la noi Sony-ul. In fine, decizia este numai a ta. Iti recomand sa studiezi inainte oferta de obiective existenta pentru aparatul pe care il vei lua si de abia atunci sa treci la cumparare. Cu obiectivul din kit nu vei reusi sa faci mare lucru.

  3. #23 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Si eu imi pot pune canon 450d'ul la dispozitie la urmatoarea intalnire a consolistilor

  4. #24 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by DonAdryan View Post
    Multumesc pentru sfaturi si sugestii... insa eu nu vreau sa aud de Canon! La mine la job sunt numai Canon-isti, pe strada vad numai Canon, in stanga Canon, in dreapta Canon, etc... Sincer, am studiat si oferta 450D, dupa ce mi l-a recomandat acum cateva zile MonkY, insa as prefera sa dau banii aia in plus pe accesorii sau pe inca niste lentile, eventual una fixa sau chiar fisheye! Oricum nu as stii ce sa fac cu el in primele 6 luni...
    Tu crezi ca degeaba au toti prin jurul tau Canon ? Well, sa nu-ti para rau dupa aceea... eu ti-am zis. Nu de alta, dar la o camera nu te uiti in primul rand la cum arata, cat e de mare, ci la imagine. Cu restul te obisnuiesti.

    Btw acolo in magazin unde ai fost tu, ai pus niste poze side by side pentur comparatie ? Daca nu, atunci cred ca de fapt iti cumperi camera dupa cum arata, dupa un anumit buget sau dupa... "asta i-a placut nevestei pentru ca e CEL MAI MARE". No way man...

    E intr-adevar un buget un pic mai maricel... dar te gandesti ca e un body super, care sa te tina cativa ani. In plus, uita-te la lentile, la calitatea lor... Daca vrei sa investesti pe viitor in fotografie, porneste pe o baza solida, uita-te la ce optiuni ai la lentile, accesorii, etc. Nu vreau sa intru in polemici cu fanii Nikkor (peace bro's) dar cand o sa ajungi sa ai praf in lentile dupa cateva luni de folosire, sau sa ti se intinda obiectivul cand tii aparatul indreptat in sus sau in jos... that's not nice. Si asta pentru ca ai dat cu 20-30% mai putin.

    Daca nu vrei sa te gandesti la investii din astea, atunci ia un G9 si ai terminat povestea. Nu tu schimbat lentile, nu probleme cu investitii... si cea mai buna calitate pt. o "compacta". Acum depinde si ce fel de poze vrei sa faci. Studio, vacante, hobby...

    P.S. Sa tinem cont si de pararea alor mai batrani, care zic ca atata timp cat ai lumina perfecta, orice aparat foto e suficient de OK. Insa cum lumina perfecta nu ai decat in studio... Anyway, mai arunca o privire si pe dpreview, poate iti schimbi opinia. Bafta inca odata !

  5. #25 SP
    Senior Member DonAdryan's Avatar
    Sincer, din specificatii 450D-ul nu pare mare branza fata de competitie. Evident e un pic mai bun, dar si pretul e mai mare. Asa oricum daca vroiam sa-mi iau 450D ziceati toti sa incep cu 40D! Asa faceti si acuma. Eu am zis ca vreau un entry-level nu semi-pro! Daca vroiam semi-pro, cred ca mergeam pe Nikon D80 sau D200, care oricum sunt peste Canon 450D.

    Ai dreptate ca in primul rand te uiti la imagine, insa conteaza si aspectul si cat e de practic. De ex. mie mi se pare foarte greu D80-ul sau A200-le. Sincer, nu as umbla toata ziua cu el dupa mine pentru ca m-ar incomoda. Oly-urile si D60-ul pe de alta parte au un design compact, nu sunt neapat cu mult mai mici, insa sunt mai bine inchegate, cu o atentie foarte mare pusa pe detalii si pe locatia butoanelor. Eu zic ca e o chestie importanta, si conteaza sa-ti si placa scula cu care o sa faci pozele.

    De ex. eu canon-ul nu pot sa-l tin bine in mana, nush ce sa zic, parca imi sta asa cas. E si mai greu... D60-ul si E-520-ul mi se par perfecte, mi se potrivesc in maini ca niste manusi! Oricum, sa sti ca in ultimul rand se pune din ce in ce mai mult accentul pe un design compact! Din ce in ce mai multi oameni cauta imbinare asta: calitate DSLR + design atractiv si compact.

    Despre praful pe lentile, e discutabil. Generatia actuala de D-SLR-uri au integrata o functie de dust-removal pentru senzor, iar lentilele le tii cu filtru, ca sa le protejezi. Nu zic ca Canon nu e brand, dar nush, parca nu ma atrage, cum nu ma atrag nici masinile nemtesti si le prefer pe cele frantuzesti! E o chestie de gust, cred...

  6. #26 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Ok man. Se pare ca oricum nu-ti poate schimba nimeni opinia. Daca deja spui ca e discutabila problema prafului, inseamna ca nu te-ai lovit niciodata... si inca mai crezi chestiile de marketing. Oricate filtre vei folosi tu, daca e constructia lentilelor proasta, te vei trezi ca sunt de nefolosit. Iar tu cei mai multi bani ii vei da pe lentile, nu pe body.

    Cat despre ce spui tu despre design compact, iar e ceva aiurea. Spui ca D60 si E520 sunt mult mai compacte decat 450D. Wth ? 450D are 129 x 98 x 62 mm si 524g, D60 are 126 x 94 x 64 mm si 522g iar E520 136 x 92 x 68 cu 490g. Nu-mi spune ca te deranjeaza diferenta de 34g sau 3mm extra

    Oricum, doar cand zici ca "450D" nu pare mare branza... si e de-ajuns. Probabil o fi best-buy degeaba de la lansare incoace. Bafta !

  7. #27 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    Eu iti recomand sa alegi modele de la Canon. Iti pot arata diferentele dintre ultimul model de la olympus si 40D de la Canon.

    In primele doua linkuri sunt poze facute cu 350D (printre primele) si 40D (ultimele)

    Flickr: .gio's Photostream

    Flickr: Chimera`'s Photostream

    In al treilea link sunt poze facute cu olympus (ultimul model din ce am inteles, nu m-am uitat foarte atent fiindca eu as alege oricum Canon)

    Flickr: .willy's Photostream

    Toti 3 imi sunt prieteni foarte buni si sunt multumiti de camerele lor (evident) dar cel cu Olympus ti-ar recomanda tot Canon pentru inceput.

    Este alegerea ta. Spor la cumparaturi!

  8. #28 SP
    Junior Member nikitu's Avatar
    Hello everybody.
    Sa zic si eu cate ceva despre DSLRuri entry lvl.
    La Canon 450d si 400d sunt entry lvl usor de folosit cu constructie buna si cu f putin probleme legate de calitate. Obiectivele canon sunt mai ieftine decat nikon. De asemenea exista 2-3 alti producatori de obiective atat pt canon cat si pt nikon care au unele lentile bune, tokina, in special.
    Nikon d60 este iar un entry level bun, ceva mai scumpe obiectivele si nikon are un nivel de noise mai mare decat canon pe majoritatea aparatelor pe care le-au produs.
    Pentax este o camera pe care poti sa inveti fotografie, am vazut multe imagini cu dslr-urile lor si pot sa-ti zic ca in momentul in care prinzi "magia" artei foto este un aparat foarte bun si cu obiective care au un pret decent.
    Olympus sunt f dezamagita de prestatia dslr-urilor lor deci nu ti-as recomanda.

    Pentru tine este ideal sa te gandesti pe ce latura vrei sa mergi pentru ca daca iti va placea si ai sa treci mai departe o vei face pe nikon sau canon. Eu una sunt pe canon dar ultimele camere de la nikon sunt cu adevarat un pas inainte pentru ei.

    Desigur, daca nu o sa iti placa vinzi tot si te duci in vacanta in maldive

    Ce am scris mai sus despre camere vine din experienta mea ca editor care a vazut sunte de mii de imagii cu toate camerele posibile, inclusiv cu din alea de pe telefonul mobil, (din pacate).

    So, bafta la ales

  9. #29 SP
    Senior Member DonAdryan's Avatar
    Merci de sfaturi!

    MonkY: Nu am zis ca 450D-ul e mult mai greu decat D60-ul sau Oly. Eu am comparat ultimele 2 cu D80-ul, sau D200-le, pe care le-as alege ca modele semi-pro. In fine, inteleg ca vezi numai Canon in stanga si in dreapta, insa eu am zis clar de la inceput ca nu vreau sa aud de Canon. Nu-mi place ca prea le lauda toata lumea. Adica sunt 5-6 producatori de DSLR-uri si Canon sunt cei mai buni la toate nivelele, de la entry-level la pro? Ma indoiesc! Si la lentile, si la senzor, si la materiale, Canon, Canon si iar Canon! Sincer, ma indoiesc!

    DeathWings: Merci de link-uri, sunt niste poze foarte frumoase, iar pozele Oly sunt si ele la fel de frumoase ca si cele Canon. Conteaza mai mult skilul si priceperea decat aparatul, intr-adevar!

    nikitu: Dap, am mai citit si eu asta, cum ca Nikon-urile au noise-ul mai mare decat Canon, la ISO mai mare. Deasemenea, sunt constient ca voi merge pe Nikon sau Canon mai departe, daca-mi va place foarte mult! Deasemenea, am inteles ca, financiar, ar fi mai bine sa gandesc in perpectiva si sa achizitionez brand-ul in asa fel incat sa nu trebuiasca sa schimb si lentilele mai incolo, cand voi schimba aparatul. Pentru ca oricum lentilele conteaza cel mai mult, iar investiile serioase acolo se vor duce... 10x 4 the tip!

  10. #30 SP
    Junior Member nikitu's Avatar
    Dap, DonAdryan, eu am "bagat" in foto pana acum vreo 6000$ si nu am tot ce-mi trebuie
    In momentul de fatza am un Canon 20d (pe care nu am gasit necesar sa-l schimb, este una dintre cele mai bune camere), cu 100mm macro cu 2.8, un 24-70 tot cu 2.8, un tokina 10-17 fish eye 3.5-4.5, un 50mm cu 1.8 un blitz 580EXII si inca un blitz de studio si un macbook pt prelucrat pozele si o gramada de alte mici prostii evident.
    M-am bucurat foarte mult cand am inceput sa platesc chestiile de foto din banii care ii scot din poze, doar camera am luat-o din salariu.
    Dar the point is, ca invetitiile se fac treptat. Daca pleci cu un canon 400d sau 450d cu obiectivul ala ieftin din kit (pe care l-am avut si eu dar fara IS si care si-a scos banii cu varf si indesat) nu treci de 1000$, (pun la socoteala si card si ce mai iti trebuie pt camera dupa ce o cumperi). Cred ca acelasi lucru e valabil si pt nikon.
    So all u gotta do is .... dai cu banu ), nu, glumesc, obiectivele de la nikon sunt mai scumpe, asta ar putea sa te determine pe canon. De obicei si body-urile nikon sunt mai scumpe decat counterpart-ul canon.

  11. #31 SP
    Admin MonkY's Avatar
    DonAdryan: nu vad numai Canon in stanga si in dreapta. Ba din contra, recomand Canon pt. ca sunt open minded si am vazut diferentele la poze (la restul nu ma intereseaza). Si eram fan Olympus, pana m-am saturat de noise si aberatii cromatice. Nikkon la fel, in special la noise, plus obiective mai scumpe si mai ciudate...

    Mergi la f64studio.ro (nu pe site, ci la ei in shop) si joaca-te cu ce vrei tu, fa poze cu aceleasi setari, le iei frumos acasa, le compari...

    P.S. Acum de fapt vad problema ta. Ai spus clar "nu vreau sa aud de Canon. Nu-mi place ca prea le lauda toata lumea". Case closed ! Go for Sony, Olympus, HP, Ricoh, Samsung, Panasonic, etc...

  12. #32 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Un fotograf mi'a zis o vorba pe care nu o voi uita in curand: " Orice dSLR iti vei cumpara, nu te va dezamagi ". Cam asa este. Fie ca mergi pe d40 fie ca iti cumperi 1ds vei gasi cate ceva bun la fiecare

  13. #33 SP
    Senior Member DonAdryan's Avatar
    Am fost azi iara pe la un magazin, de data asta specializat, si am stat vreo ora pe'acolo de vorba cu ala care vindea... Am simtit un pic D80-ul, 450D-ul si alte modele de Canon un pic mai avansate, pe care nu le mai stiu... Am ramas placut surprins de D80, chiar daca e cam marioc, e un aparat superb! Am studat apoi toata ziua gama Canon si Nikon, evident, in ceea ce priveste partea tehnica, aka specificatiile... Sincer D80-ul imi face cu ochiul momentan! Cred ca inebunesc in ritmul asta pana in oct. cand imi vine ap. din state...

  14. #34 SP
    Junior Member nikitu's Avatar
    Nu-ti recomand D80, cel putin nu la inceput cand inca inveti ce si cum cu lumina si ISO si tot tacamul. Are noise puternic care degenereaza in distorsiuni daca nu esti "spot on" cu tehnica. Stiu ca arata bine dar ... nu e cel mai fericit model al celor de la nikon

  15. #35 SP
    Senior Member DonAdryan's Avatar
    Pai, atunci sa merg pe D60? Nu are motor in camera... deci no AF cu majoritatea lentilelor...

  16. #36 SP
    Junior Member nikitu's Avatar
    de ce ziceai ca nu vrei canon, again?
    it's not a good idea sa-ti cumperi o camera digitala care nu stie AF decat cu lentilele care au motor propriu. Manual focus vei folosi f putin la inceput. Eu il folosesc aproape numai pentru macro.

  17. #37 SP
    Member Webpredator's Avatar
    DonAdryan - mergi pe Nikon cumva ; sunt cele mai bune , overall ; cel putin la segmentul High-End , modelele D300 / D700 sunt imbatabile ; ti-o spun intrucat am un prieten semi-pro care stie cu ce se mananca asa ceva

    Am vrut si eu sa merg pe un DSLR , insa m-am oprit la probabil , cel mai bun point&shoot cu zoom (DSC-H50)
    Asta s-a intamplat saptamana trecuta

    Sper sa alegi ceva pe masura...inca n-am reusit sa deduc care e bugetu alocat...(din primul post...)


    nikitu - Nice site & photos !

  18. #38 SP
    Ex: phat_sua amermofo's Avatar
    am folosit destul de mult d200 si de curand m-am jucat un weekend cu un 40d, pot sa zic ca imi place mult la canon ergonomia, cum treci de la o poza la alta, cum faci zoom etc.. insa tot d200 as alege.

    insa daca ar fi sa iau ceva pentru mine as astepta sa apara d90 deoarece sunt techie si ala are gps built in pentru geotaggin

    intra pe dpreview.com si citeste putin ca o sa gasesti comparatie intre modelele din aceiasi gama de pret
    si mergi in magazin si joaca-te putin cu ele live .. asta tre sa fie factorul decisiv

  19. #39 SP
    Member mariuck's Avatar
    Am si eu o mica intrebare, si nu voiam sa deschid alt thread chiar daca asta e din 2008
    As vrea sa ma orentez catre un DSLR... si ma tot uit la oferte pe emag... si nush dupa ce sa ma uit.. adik ma uit dupa pixeli ?? dupa ce anume ar trebuii ?
    Ideea e ca eu sunt la arhitectura.. si pe viitor o sa fac destul de multe excursii... implicit va trebuii sa pozez cladirile respective.. si as vrea sa fac nijte poze cat se poate de clare si profesionale...

    Daca imi dati si cateva exemple ar fi super... nu caut cel mai scump aparat foto.. dar nici cel mai ieftin..
    Din cate am mai citit pe aici am inteles ca Cannon si cu Nikon ar fi cea mai buna alegere...

    Astea imi plac pana acum (dar repet m-am uitat la pret forma si la pixeli )

    http://www.emag.ro/aparate_foto_d-sl...0_18-55_55-200
    http://www.emag.ro/aparate_foto_d-sl...-pAC2758B005AA

  20. #40 SP
    Senior Member nameless_fear's Avatar
    oricare din modelele dslr de intrare canon sau nikon sunt suficiente.
    pe viitor vei realiza ca e de multe ori mai important sa investeti in lentile decat in aparat.
    pozele profesionale tin de fotograf si mai putin de aparat, daca nu intentionezi sa lucrezi in domeniu nici nu vei avea nevoie de dslr.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 8 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast

Similar Threads

  1. Help- Alegere placa video By piratu360 in forum Hardware
    Replies: 11 Last Post: 12-04-2014, 12:33
  2. Alegere laptop By AccenT in forum Hardware
    Replies: 5 Last Post: 14-09-2010, 14:03
  3. Alegere tv By nufu in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 23 Last Post: 22-12-2009, 15:27

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts