Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 8 of 8

Thread: Sfat achizitie GoPro

  1. #1 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar

    Sfat achizitie GoPro

    Salut,

    Desi imi place sa fac poze la nivel de amator in calatorii, la capitolul video/camere video sunt cat se poate de nepregatit si am nevoie de un sfat.

    Vreau sa cumpar un GoPro pentru diverse activitati, filmare in calatorii, evenimente in familie dar in special pentru a filma copilul si activitatile sale de zi cu zi.
    Stiu, mi-ar fi fost suficient si un telefon cu o camera performanta. Am, l-am folosit pana acum dar copilul a crescut si este la o varsta la care deja recunoaste telefonul si il vrea, urmand apoi un lung si dureros razboi de uzura pentru a il lua inapoi so... momentan telefoanele stau ascunse.

    Am optat pentru un GoPro deoarece am nevoie de ceva mic si compact si de ce nu, la o calitate mai buna decat ceea ce pot oferi telefoanele mobile.

    Asa ca, va rog, in masura timpului vostru, sa imi dati si mie niste sfaturi legate de aceste camere.
    Mi-ar placea sa filmeze in 4K dar nu as vrea sa depasesc un buget de 1000-1200 RON... +/- rezonabil
    Nu ma intereseaza sa cumar SH, prefer ceva mai slab dar sa desfac eu personal sigiliul.

    Deci, ce sa cumpar?
    Merci in avans!

  2. #2 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Din acelasi motiv am vrut si eu un GoPro (ca sa filmam copilul, eventual sa stea aparatul undeva si sa filmeze si sa nu ratam chestii, dar si inclusiv cand sta mama cu ea si plecam noi pe unde aveam treaba, ca sa vedem cum se joaca, samd - nu pt ca odata ce a vazut telefonul, incepe haosul - la noi stie clar ca nu are voie si daca-l cerem, il da inapoi ), asa ca mi-am facut precomanda la GoPro Hero 8 anul trecut si mi-a venit de la eMag.

    Si a fost atat de fenomenala pentru ce aveam eu nevoie incat l-am returnat in 3 zile (a venit vineri si nu am putut sa-l returnez mai repede ).

    Ca sa-ti spun ce nu a fost ok la mine, pentru ce aveam eu nevoie:

    L-am luat impreuna cu un card de 128GB rapid (card care acum este in aparatul foto spre exemplu) dar oricum nu conta cat de mare este cardul.

    Bateria tine foarte putin. In 4k nu am incercat pentru ca am presupus ca-i prea putin, dar in 1080p 60fps m-a tinut 48 min, iar in 1080p 30fps m-a tinut 1h21 min.
    Din punctul meu de vedere, este un adevarat risc sa lasi sa filmeze, chiar si pe casca sau oriunde vrei tu, mai mult de 20-30m si in niciun caz nu ai ce face cu un card mai mare de 32GB (pe care ar fi trebuit sa-l aibe in pachet, dar in rromania nu cred ca au ajuns cu ele), intrucat filmarile sunt limitate la 4GB per fisier, desi el oricum continua sa inregistreze in film nou.

    Tin minte ca la o filmare d-asta lunga, de test, cea mai mica rezolutie si fps, doar ca sa vad cat tine, efectiv am reusit cu greu sa opresc aparatul, pentru ca-mi era sa nu ramana pielea pe marginea metalica care efectiv ardea - de mentionat faptul ca butonul de on/off e tot de metal si e situat tot pe marginea aia metalica.

    Deci iti poti lua 2-3-5 baterii ca sa le schimbi, dar nu cred ca poti lasa aparatul sa filmeze incontinuu ca sa se descarce alea pentru ca sincer, cred ca va exploda.
    Iar sa stai cu aparatul ala si sa-l pornesti pentru fiecare chestie, atunci e la fel ca la telefon si you are missing all the fun.

    Acum daca-i iei si un case protector ca sa nu te mai arda la mana si cateva baterii externe, poate faci treaba cu el.

    Ce mi-a placut a fost calitatea filmarii dar si cat de wide era lentila.
    Pozele erau destul de slabe calitativ.

  3. #3 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Multumesc Razvan. Nu ma deranjeaza sa filmez cate putin, important e sa scapam de telefoane momentan.
    Mai caut si eu reviews.

  4. #4 SP
    Member codpin's Avatar
    Eu am gopro hero 8 tot asa luat sa fac un fel de jurnal al copilului, because pandemie si ne-am izolat inclusiv de bunici. Anyway, divaghez...

    In casa e greu sa filmezi ceva ok cu gopro. Ori filmezi raw si incerci sa faci un color grading dupa dar chiar si asa o sa aiba mult noise, ori filmezi numai pe afara.

    In final am ajuns sa folosesc filmari jumi juma cu telefonul. Indoor telefonul o sa-ti filmeze muuult mai bine si o sa ai sunet mai clar. Da, nu e atat de wide dar te descurci.

    Overall, eu nu recomand gopro doar pt asta. Eu l-am pastrat ca e luat pe firma si mai fac una alta pe la studio cu ea.

  5. #5 SP
    Member Rukax's Avatar
    Cauta mai degraba un Xiaomi Yi 4k+. Mai ieftin dar calitativ pentru pret.

  6. #6 SP

  7. #7 SP
    Member ciypriyan's Avatar
    Detin un GoPro Hero 6 black cu un card de 128gb si unul de 64gb plus 4 baterii originale. Al meu nu s-a incins niciodata si l-am folosit si pe post de dash cam. Dpdv al calitatii video-urilor este un must have. Daca vrei sa il folosesti si la mare iti sugerez sa iti cumperi neaparat un case protective. Durata de viata a bateriilor lasa de dorit din pacate, 1 baterie= 1ora daca vrei 2.7K sau 90 min 1080p.

  8. #8 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Multumesc tuturor pentru sfaturi, le-am citit pe toate cu atentie si voi lua o decizie.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Sfat achizitie sistem 2.0 / 2.1 / 3.0 By fpalexb in forum HiFi
    Replies: 25 Last Post: 02-06-2020, 15:20
  2. Salut si sfat achizitie By systemshock in forum Console Club
    Replies: 6 Last Post: 03-10-2018, 09:36
  3. Sfat achizitie: PC vs PS3 By namehere44 in forum Console Club
    Replies: 36 Last Post: 07-08-2013, 12:25
  4. Sfat achizitie telefon By Gabriel4 in forum GSM
    Replies: 20 Last Post: 12-01-2011, 19:31
  5. Sfat achizitie consola! By sabinutzu99 in forum Console Club
    Replies: 20 Last Post: 20-12-2010, 10:56

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts