Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 20 of 47

Thread: Monitoare de studio

  1. #1 SP
    \ tudyniuz's Avatar

    Monitoare de studio

    De mult ma bate gandul sa iau asa ceva, iar de curand am dat de o pereche care imi place foarte mult, doar ca nu sunt cei din magazin in stare sa imi dea detalii concrete.

    Pe spatele boxei active, avem ca input RCA, TRS si XLR. Eu m-am gandit, pentru ca nu am inca o interfata audio (urmeaza si ea), sa trag un RCA spre 3.5mm din ambele, iau un dual 3.5mm jack spre 1 3.5mm jack, bag in PC direct si am rezolvat-o.

    Alta varianta la care m-am gandit, scot sunetul doar din una, adica RCA spre 3.5mm direct in PC, si o leg la cealalta prin TRS, ca din cate am citit eu, merge asa.

    Astia din magazin sunt habarnisti, nu ma pot baza pe ei. Merge ce zic eu? Also, RCA Male spre 3.5mm am vazut doar cu doua mufe, niciodata cu una.
    Attached Images Attached Images 1.jpg image.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Asa cum ti-am spus si pe chat, poti folosi fara probleme un cablu care in capat sa aiba 2 x RCA tata si 1 x jack stereo 3.5mm tata in celalalt capat. S-ar putea chiar sa ai in pachet asa ceva... din cate am vazut Pioneer scrie pe pagina oficiala ca le poti folosi la "DJ equipment, computers, and portable devices". Ori, 99.99% din "portable devices" au jack stereo de 3.5mm.

  3. #3 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Hai ca am luat un RCA provizoriu, si surpriza, nu e ce trebuie. L-am intrebat pe ala daca merg despartite firele, a zis ca da, sigur, asa e si pe ambalaj. Ajung acasa si nu e asa. Acum trebuie sa bat orasul ca sa returnez un cablu...
    Attached Images Attached Images image.jpg

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cateodata iti vine sa-i bati pe astia de la vanzari... unii spun orice doar sa iti vanda ceva.
    Ai putea sa tai chestia "colierul" acela care le tine unite... dar, nu stiu cat de urat ar arata dupa ce le desfaci. Grr...

  5. #5 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Pai nu stiu daca sa o tai sau nu, daca o tai si nu iese bine nu mai pot returna. Nu ma prea intereseaza cum arata, cablurile oricum vin ascunse.

  6. #6 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Imi cer scuze daca nu am înţeles ce trebuie, din ce vad eu in poza cred ca se poate misca acea "chestie" neagra fara sa o tai?

  7. #7 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Am taiat cablul, nu mai aveam rabdare. Am static, desi cablul e "aurit". E RCA spre 3.5mm direct. Ma rog. La volum mic nu e static deloc, si cred ca e la nivelul potrivit volumul incat sa nu omoare vecinii. Urmeaza niste pad-uri izolatoare. La astea ma gandeam: http://www.guitarcenter.com/Auralex-...09-i1134516.gc

    MonkY, o sa faci cu inima cand le vezi albe

    @Dante, nu mergea tras pe fir, era prins/lipit. L-am taiat si gata.
    Attached Images Attached Images image.jpg

  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Zomg... White power!

    Anyway, sa le stapanesti sanatos... Suna mai bine pe alb?

    In alta ordine de idei, static noise nu are legatura cu izolatia/pad-uri si alte alea. Fie e dat de monitoare (bad stuff) fie de sursa (bad soundcard). Incearca pe mai multe surse ca sa te asiguri ca nu-s de vina boxele. Daca sunt, la schimbat cu ele.

    Also, legat de pad-uri izolatoare, decat sa iei uratzeniile alea, nu mai bine pui asa ceva: http://www.amazon.co.uk/Sorbothane-H...dp/B009NWSMQA/ ? Eu ceva de genul am pe Klipsch-uri (si la PS4, HTPC, etc... dar de marimi diferite).

  9. #9 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Aah nu, vreau pad-uri pentru vibratia produsa, nu pentru altceva. O sa le incerc cum trebuie zilele astea sa vad daca am noise si folosind altceva decat PC. Eu atribui noise-ul cablului RCA, dar si faptului ca nu am o interfata audio prin care sa scot sunetul. Dar incerc mai mult variante.

    Poti pune o poza cu bilele alea de care zici, nu imi dau seama exact cum arata o boxa stand pe ele. Eu vreau sa imi reduca vibratiile.

  10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Sure thing... uite o poza cu ele langa un pachet de tigari (pentru a-ti da seama de dimensiuni). Cu boxele stand pe ele, nu am cum... ca nu se observa (sunt doar ridicate cu cativa mm)
    Attached Images Attached Images sorbothane_hemisphere_rubber.jpg

  11. #11 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Da man, dar reduc vibratiile? Ca la sistemul tau, daca nu ma insel, nu ai bass in boxe, doar in sub. Sau ai chestiile astea si la sub?

  12. #12 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Da man, dar reduc vibratiile?
    Te-ai uitat pe linkul pe care ti l-am dat? Scrie acolo "Absorbs Upto 94.7% of Vibration". Eu ti-am dat link la unele mai expensive pt. ca din vreo 10 modele testate, astea mi se par a fi cele mai ok (sunt mai "moi").

    Plus:
    Sorbothane rubber bumpers are pressure-sensitive adhesive-backed hemispheres that can be used as feet, spacers and protectors in many applications. Each rubber pad features aggressive, high-tack pressure-sensitive 3M 200MP adhesive with a release liner, making application fast and easy. The unique Sorbothane urethane is a durable, resilient, polymer that provides outstanding vibration isolation and non-skid properties. Installation is quick and easy with no need for drilling, riveting or press fitting push-in feet. Sorbothane bumpers help absorb impact and noise and have excellent resistance to aging; they will not harden or crack over time. The smooth, clean, black urethane hemispheres serve as a modern and discreet rubber foot. Use them on trophies and desk-top items to act as a cushion and protect surfaces from scratching. Use them under audio and electronic equipment to prevent skipping and interference.

    Primary applications include feet for small appliances, DJ sound mixing boards, electronic equipment, phones, keyboards, speakers, desk accessories, printers, laptops, computers, multimedia projectors, DVD players and audio receivers. The rubber pads can be used as spacers/dampers for automotive computers and circuit board rigidity and vibration isolation. They also work great for separating stacked glass and metal sheets. Sorbothane hemispheres can be used as non-slip spacers on medical tabletops, electronic assemblies. They are also useful as spacers to help protect delicate printed circuit boards from vibration and heat build-up.
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Ca la sistemul tau, daca nu ma insel, nu ai bass in boxe, doar in sub. Sau ai chestiile astea si la sub?
    La sistemul principal, boxele de tip standbloor au venit cu propriul sistem de "dumpening" (sunt diferite pt. parchet, gresie, mocheta, etc.). La sistemul pt. PC (Klipsch Promedia 2.1), am unele mici pe boxe, si unele mai mari pe subwoofer. Tot ceva de genul asta am si la HTPC, PS4, etc...

    La PS4 am vazut cel mai rapid cat de eficiente sunt. Am pornit PS4, am introdus disk-ul si a inceput sa vibreze. Fiind direct pe piciorusele originale (foarte prost gandite - daca apesi intr-o parte a consolei, aceasta se va misca instant) vibra in draci (zbarnaia nu alta). Am pus 4 jucarii d-astea si n-am mai auzit nimic. Easy as that.

  13. #13 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Ai avut dreptate cu noise-ul. Deci, pe PC e groaznic, se aude un static de te iau durerile de cap. Le tin pe la 10% ca sa nu se auda nimic cu urechea lipita de ele. Probabil ca pana si cu XLR se va auzi ceva, nu cred ca tine de RCA. Si cand zic ca nu tine de RCA, spun asta pentru ca pe telefon merge absolut perfect, cu volumul la maxim si fara nimic mergand, nu e static sau noise deloc. La fel si de pe laptop. Concluzia mea ar fi ca ori are iesirea mea audio din PC ceva, ori are iesirea mea audio din PC ceva. Pentru ca alta explicatie nu e.

    In PC am o placa integrata, deci e de inteles, dar nu ma asteptam sa fie sub un telefon sau un laptop. Am static si cand iau semnalul din monitor, dar incepe de la un volum mai ridicat decat de la placa audio integrata a PC-ului.

    Oricum, urmeaza interfata audio care e prin USB conectata la PC, iar cu XLR spre jack de 6.3 nu cred sa mai fie vreo problema.

    Daca le mai pot testa in vreun fel, let me know, sa nu ma trezesc prea tarziu. O sa comand piciorusele alea spre sfarsitul saptamanii.

  14. #14 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Initial ti-as fi recomandat o placa de sunet mai decenta pentru PC (cu un Creative bunicel scapi de static)... dar daca vei merge pe interfata aceea pe USB, ar fi bani aruncati degeaba.

    In rest, de testat... pe partea de audio stii bine ca se testeaza la ureche. Pune-ti ariile favorite si vezi daca-ti place cum suna. Lasa-le sa se "incalzeasca"... o sa fie o perioada in care ar fi bine sa le folosesti, nu sa le tii ca bibelou (se "rodeaza")... dar nici nu le da la maxim, ca nu ajuta cu nimic.

    Ai putea sa incerci si un generator de sunet, sa testezi frecventele (ocazie cu care afli daca e real ce scrie Pioneer acolo)... dar ma tem ca oricum placa aceea de sunet onboard s-ar putea sa nu scoata ce trebuie. Exista teste de basi, de inalte, and so on... dar eu zic ca tot pe muzica iti dai seama cel mai bine.

    Bafta si auditie placuta!

  15. #15 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Ok, dupa cateva teste, am aflat ca plaja de frecvente e intre 16Hz si 16kHz.

    Pe site-ul oficial ei spun:
    Frequency characteristics : 50 Hz to 20 kHz
    Cum ai spus si tu, poate e de la placa de sunet, eu am folosit laptop-ul (Macbook) care s-a dovedit a fi mai ok decat placa integrata din PC. Astazi ar trebui sa primesc cablurile XLR, o sa testez si cu ele sa vad cum e mai ok.

    Trebuie sa precizez ca au o functie de turn-off foarte desteapta, daca 20 de minute nu le folosesti, se inchid si pornesc automat cand trece sunet prin ele. Avand in vedere ca fiecare "consuma" cate 100W, e foarte binevenita functia.

    Ma tot uita la interfete audio, cea pe care o vreau eu nu cred ca imi va intra in bugetul de vreo 70EUR. Cred ca astept eu o oferta degeaba. Ma tot uit la: Sound Blaster Omni Surround 5.1 - USB sound card - Creative Labs (Pan Euro)

    Vreau ceva extern pentru a imi fi mai usor sa conectez o pereche de casti, un microfon, etc. Din pacate, cea de mai sus are intrari de 3.5mm in spate, nu 6.3mm cum vreau eu pentru o conexiune prin XLR. Altfel trebuie folosite adaptoare si pierd din calitate pe drum, asa cu un cablu XLR spre 6.3mm ar fi perfect.

  16. #16 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca boxele alea se duc la 16Hz, eu le mananc Sa fim seriosi, poti numara pe degete subwooferele profi care se duc la 16Hz... Totodata 16Khz e cam putin pe partea de inalte. Oricum, important e sa-ti placa tie cum se aud...

    Cat despre consum de 100W fiecare boxa, ma cam indoiesc sa se intample asta cand ai un "bi-amp 80W". In cel mai rau caz, folosit la maxim, consuma 160W. In standby, nu stiu daca-ti consuma 5W.

  17. #17 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Man, eu iti zic ce am descoperit eu, acum cat de bun a fost testul, nu stiu. Mai ales ca printr-o placa integrata nu iese ce trebuie. Poate de acolo si inaltele cam putine. Oricum, de dimineata au mers constant, iar pana diseara nici nu le opresc. Volumul e mic, pentru ca e deranjant si pentru mine si pentru vecini, pe la 15% din ele si vreo 10% din PC, deci putin. Mai mult doar cand iese de un bairam si zbuciumeala

    Ca sunet chiar pot spune ca imi plac foarte mult, pentru ca nu exagereaza nici joasele si nici inaltele, e exact ce am vrut. Pot spune ca se aud mai bine decat la amicul unde le-am vazut prima data, poate pentru ca ele mele sunt albe

    LE: Am comandat gresit, am luat XLR female spre jack male, in loc de male spre male. Trebuie sa il trimit inapoi sa imi trimita ce voiam initial. Vina mea, dar macar nu ma costa nimic

  18. #18 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Se pare ca nici cu XLR nu am scapat de noise. Am schimbat placa de baza si tot la fel se aude. Asta cica suporta 7.1, dar tot e mai praf decat un amarat de telefon sau laptop. Iar calitatea audio lasa si ea mult de dorit prin comparatie. E cu totul altceva pe celelalte. Acum sunt ofticat. Ma voi grabi mai mult cu interfata aia, dar nu am gasit inca preturi pamantesti la ce caut eu.

    Oricum, cand sursa e ce trebuie, sunetul e pe masura.
    Attached Images Attached Images image.jpg

  19. #19 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Pai tu ai preferat sa schimbi placa de baza in loc sa iei o placa de sunet decenta? Toate cele onboard (cu 2-3 exceptii) sunt niste petarde. Nu le recomand decat cand vrei sa scoti sunet digital si atat.

    Ori iei asa ceva: Sound Blaster X-Fi Titanium HD - Sound Blaster - Creative Labs (United States of America) (vad ca e 92 de lire pe http://www.amazon.co.uk/Creative-Sou...dp/B003RRY3WO/) ori ceva mai cheap gen CREATIVE Sound Blaster Z PCI Express Sound Card: Amazon.co.uk: Computers & Accessories. Pana si o amarata de Creative 30SB10420000 Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio PCI-E OEM Sound Card: Amazon.co.uk: Computers & Accessories va fi mai buna decat cea onboard. Oricum, ai de unde alege. Bafta!

  20. #20 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Aah nu, am schimbat placa de baza pentru altceva, dar ma asteptam sa fie mai ok acum, insa parca e mai rau. Nu vreau ceva intern insa, vreau ceva prin USB pentru interferenta 0. Prefer un DAC care sa aibe direct 6.3mm in spate, un input pentru casti in fata plus un volume button.

    Ca tot ziceai tu de Creative, asta am gasit de la ei: Sound Blaster Omni Surround 5.1 - USB sound card - Creative Labs (Pan Euro)

    Insa nu are jack-ul mare in spate cum vreau eu.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. 2 monitoare la acelasi PC By HoTSaucE in forum Hardware
    Replies: 2 Last Post: 18-03-2012, 20:33
  2. 2 monitoare sau 2 lcd in loc de split screen By fylipdan in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 9 Last Post: 06-08-2010, 23:49

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts