Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 4 of 4

Thread: Problema Audio/Video Sync intre Home Cinema si TV

  1. #1 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar

    Problema Audio/Video Sync intre Home Cinema si TV

    Am nevoie, va rog, de ajutor intr-o situatie legata de Home Cinema / TV.

    Am un home cinema Sony N9200W si un televizor Sony XE7005. Problema cea mare este ca am Audio/Video delay, sunetul este intarziat cu aproximativ 100ms. Din HomeCinema de la A/V Sync pot sa schimb intre 0ms-300ms insa chiar pe 0ms sunetul tot este putin intarziat.
    Problema o am si cand ma joc pe console si cand vad filme din TV. Este o situatie foarte frustranta si tot sper ca mie sa-mi fi scapat vreun detaliu si sa rezolv problema.

    Am incercat sa conectez TV la HomeCinema prin HDMI-ARC si Cablu Optic, in ambele cazuri problema persista. Televizorul am incercat sa il setez pe majoritatea modurilor disponibile, toate procesarile din HomeCinema le-am oprit, pur si simplu nu stiu ce solutie ar fi.

    Va rog, daca cinceva are vreo idee sau s-a lovit de aceasta problema, nu stim de unde sare iepurele.

  2. #2 SP
    Banned Crbl2001's Avatar
    Ai incercat sa conectezi la HDMI 2?

  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca este cu Android, fa-i update si vezi ca ai optiune de modificare a delay-ului (ceva cu o bila care cade pe o linie). Si tipul de sunet setat pe Auto, nu passthrough.

    Daca nu este Android, as incerca si un cablu HDMI profi, cat mai scurt posibil. As lua porturile la rand (ignora ca e cu ARC sau nu).

    Also, spui ca ai oprit procesarile, dar cu toate astea imaginea este afisata cu 100ms mai devreme. Cred ca din contra, ar trebui sa pornesti toate procesarile posibile, ca sa "intarzie" afisarea imaginii. E aiurea solutia, mai ales la jocuri, dar... give it a try.

    Also, iti recomand sa faci un update de firmware si la receiver. Mi se pare ciudat ca nu poti seta si pe minus, ci doar pe plus.

  4. #4 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Multumesc pentru raspuns, aveai dreptate in mare parte cu update insa problema cea mare este cauzata de un bug din TV. Pentru cei care au o problema asemanatoare, aveti mai jos solutia:

    Am tot amanat sa ii fac update de teama unei brick-uiri de care am tot citit ca ar mai aparea la acest model. Dupa update, sistemul HC se misca considerabil mai bine iar in jocuri era totul ok.

    Aseara m-am uitat la un film cu Dolby Digital iar dupa film, aceeasi problema, lag infernal, am incercat sa joc Gears 5 si a trebuit sa dezactivez vibratia din gamepad fiindca sunetul se auzea exact cand se oprea vibratia, era un delay de aproximativ 100-200ms si totul era derutant.

    Am innebunit aseara de nervi si nu imi vedea sa cred ca se intampla asta, eu il testasem cu o zi inainte si parea in regula. Atunci am spus sa vad ce se intampla daca selectez stereo din Xbox. Totul perfect si sincronizat pe stereo! Il dau pe Dolby dupa, lag de 200ms, imposibil de jucat. Il dau pe DTS Surround, totul perfect desi inainte de aceasta jonglare tot DTS era selectat.

    Nu intelegeam de ce acum pe DTS era totul perfect iar cu cateva minute inainte, era imposibil de jucat. Nu pot sa spun 100% insa din datele actuale, problema este din TV. Sunt anumite cazuri in care daca de pe televizor rulez un continut cu codec Dolby iar ulterior schimb o sursa care are DTS, sunetul va fi mult intarziat ca la Dolby. Solutie este schimbarea din DTS la Stereo si pe urma inapoi la DTS.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 12 Last Post: 28-12-2016, 00:08
  2. Home Cinema Subwoofer Disconnect By claudiutk in forum Muzica, Filme & Seriale
    Replies: 0 Last Post: 12-10-2016, 17:40
  3. Proiect Home Cinema Setup. By Florin85 in forum HiFi
    Replies: 10 Last Post: 25-12-2015, 17:13
  4. Problema sincronizare audio/video By jzv in forum Hardware
    Replies: 4 Last Post: 21-01-2014, 11:20
  5. PS3>TV>Home Cinema By duallcore in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 5 Last Post: 31-01-2010, 15:30

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts