Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 20 of 55

Thread: Flashlight Fanatics Club

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Flashlight Fanatics Club

    Cred ca sunt ani buni de cand vreau sa deschid un mic colt de forum care sa fie dedicat "lanternistilor". Am tot amanat acest pas pentru vremuri mai bune, dar gata, nu se mai poate amana! Trece timpul, barba creste, e prea mult intuneric... asadar si prin urmare pasesc incet spre podium si ma destainuesc:
    "Hi. My name is Daniel and i'm a flashlightoholic!"
    Stiu, multi vor bufni in ras cand se vor intreba ce fel de nebunie mai e si asta? Hobby cu lanterne? WTH? Right? Ei bine, mi s-a mai spus ca sunt nebun cu consolele, nebun cu pestii, nebun cu figurinele, gadgeturile, calculatoarele si altele... so why not this? Probabil e genul de hobby care in cazul astora mai "batrani" ni se trage de pe vremea comunistilor, cand toti eram pregatiti de taierea zilnica a curentului si prin urmare ne confectionam diverse "lanterne" alimentate de super-bateriile patrate de 4.5V.

    Vremurile au trecut insa si am ajuns la minunatii care reusesc sa sara de 10.000 lumeni cu niste acumulatori cat degetele unei maini. LED-ul a fost inventia care a dus totul la un nou nivel. Avem azi LED-uri atat de eficiente incat un "amarat" de acumulator 18650, pe o intensitate decenta pentru a-ti lumina o camera, pot tine fara probleme chiar luni intregi!

    So, let the games begin! Vreau sa va destainuiti aici, sa ne spuneti daca suferiti de boala asta grea... sa ne spuneti ce lanterne folositi, ce LED-uri, ce acumulatori, ce incarcatoare. Si bineinteles sa postati aici recomandari si sfaturi in privinta achizitiilor. Eu voi incerca in cateva zile sa caut colectia mea mica (raspandita prin casa), sa fac ceva poze... si sa va impartasesc cateva impresii.

    Trebuie sa recunosc insa ca o mare perioada de timp am fost fan Led Lenser... insa in ultima vreme consider ca au ramas foarte rau in urma (preturile sunt tot acolo sus). Am trecut prin perioada Maglite insa recent insa am inceput sa cochetez cu Olight, Nitecore, Acebeam, Manker, Fenix & Co. Bine, de ce sa mint... m-am distrat si cu "bombele" Ultrafire.

    Eu sunt atras in special de floodlights, mai ales ca nu imi place vanatoarea sau asa numitele lanterne "tactice" sau "throwers", capabile sa sara si de 1Km. Ceea ce folosesc eu in general trebuie sa imi lumineze cat mai mult in fata si sa bata la o distanta decenta (eu as zice 2-300m). In momentul de fata favorita mea ar fi Olight SR Mini Intimidator II, urmata de Manker MK34 (aici ramane sa ma decid, intrucat lumina neutra data de Nichia 219b nu ma atrage prea mult - trebuie sa testez si varianta cu Cree XPG3).

    Ambele sunt niste monstrii de flood, ambele folosesc 3 x 18650 (atentie insa, MK34 fiind mult mai mica, nu accepta acumulatori cu protectie), ambele sar de 3000 lumeni (ceea ce consider eu ca ar fi o cifra decenta in ziua de azi). Din pacate, tehnologia actuala nu le permite niciuneia sa stea mult in modul turbo. Sunt foarte multi producatori care nu mentioneaza acest lucru (as spune ca unii chiar il ascund) si de multe ori te trezesti cu o lanterna de 6500 lumeni care de fapt dupa 2 minute devine una de 2500 lumeni. Este si normal, si vina nu este nici a LED-urilor, nici a acumulatorilor, ci a problemei de racire. In pachete atat de mici (unii le spun "soda cans") e practic imposibil sa disipi atat de multa caldura in timp scurt. Si producatorii, din ce in ce mai constienti as zice (exceptie chinezii care ignora legile fizicii), folosesc masuri de siguranta pentru a preveni fie arsuri la utilizator, fie topirea componentelor prin lanterne.

    Deci, incep acest mic thread prin a va recomanda ca la o lanterna mica (pentru mine mica inseamna pana in 12cm si sub 500g) sa verificati timpul maxim de functionare la luminozitate maxima. Unii specifica (mai nou chiar si Olight), altii nu. Daca va pot ajuta eu, puneti aici intrebari si cautam sa vedem ce model va intereseaza. Desigur, nu e cazul pentru cele care sunt la 1000 lumeni sau mai jos (desi in cazul EDC-urilor si a lanternelor mini, chiar si 1000 lumeni sunt prea multi si se supraincalzesc).

    Gata, cu vorba lunga! Hai sa vad daca mai e vreun flashlight fanatic pe-aici!
    Attached Images Attached Images monky_flashlights.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Sunt sigur ca multi dintre cei care de-abia se initiaza in "arta luminii la purtator", se vor intreba cam ce categorii de lanterne putem lua in calcul. Voi incerca sa fac un mic ghid si voi incepe prin a le departaja pe scurt in urmatoarele tipuri:
    • Lanterne de tip EDC (uz general, usor de purtat, de obicei de mici dimensiuni)
    • Lanterne de cautare (in general cu flood mare)
    • Lanterne tactice (cele cu bataie foarte lunga, focus foarte concentrat)
    • Lanterne de paza si protectie (desi pot fi si din categoriile anterioare, aici prefer sa le introduc pe cele gigant)
    • Lanterne mini (cele care pot fi atasate la un breloc, la chei, etc.)
    • Lanterne frontale (cele care pot fi purtate pe cap sau agatate de gat sau buzunarul hainelor)
    • Lanterne de bicicleta (o categorie mai putin interesanta pentru mine, care nu am bicicleta)
    • Lanterne de diving (ar trebui sa testez si asa ceva, nu?)
    Dupa ce v-ati stabilit ce fel de lanterna cautati, urmeaza intrebarea de baza: "ce fel de lumina am nevoie, si cat de puternica sa fie?". Aici raspunsul tine mai mult de voi, si sa tineti cont de faptul ca nu puteti avea o lanterna "all in one". Adica nu puteti avea una care sa fie "cea mai mica, cea mai puternica, cu cel mai mare runtime, care sa fie si foarte buna la flood cat si la throw". Nu exista asa ceva! Si hai sa punctam cateva aspecte:

    - O lanterna foarte buna pe floodlight va atinge o distanta mai mica de bataie, pentru ca in general optica si reflectorul folosit sunt gandite in asa fel incat lumina sa fie difuzata pe o arie cat mai mare. Ba chiar multe dintre floodere nici nu au reflector si au LED-urile cat mai apropiate de sticla, astfel incat sa aiba un unghi de dispersie cat mai mare.

    - O lanterna foarte buna ca thrower, care sa sara de 1Km, intotdeauna va avea un reflector care sa focalizeze cat mai multa lumina pe un spatiu cat mai restrans. Am putea aici face o gluma spunand ca ar putea fi numit cel mai bun throwser un laser. El bate si la kilometri buni, dar circumferinta razei de obicei nu are mai mult de 1cm.

    - O lanterna mica (de tip mini sau chiar EDC), niciodata nu va putea concura cu cele din categoria gigan sau a celor de cautare, ca putere si timp de runtime. E si normal, nu putem compara o lanterna care foloseste un acumulator sau baterie de tip AAA, cu una care foloseste 4 x 18650 sau chiar mai multe. Tot aici intervine si partea de transfer termic - cu cat este mai putin material (fie el aluminiu, cupru sau otel), cu atat va face fata mai putin timp pe intensitate mare.

    Prin urmare, trebuie sa va ganditi dinainte la ce veti folosi lanterna. Vreti ceva de uz general, care sa va fie usor de folosit/carat? Alegeti un EDC, care de obicei e un echilibru intre greutate, putere si runtime. Aici de exemplu 2 dintre favoritele mele ar fi Olight R50 Seeker (Pro de preferat) si Acebeam EC50 GEN Ⅱ. Vreti ceva cu putere cat mai mare, indiferent de dimensiuni? Aici printre favorite se numara Olight X7 Marauder (9000 de lumeni), Acebeam X65 (12000 de lumeni) Acebeam K60, Led Lenser X21R.2 and so on. Vreti ceva pe care sa aveti tot timpul la indemana? Alegeti o lanterna mini, gen Olight S1 Baton sau Manker E14.

    Sa nu uitam aspectul cel mai important: pretul! Nebuniile de top, intotdeauna vor fi costisitoare. Si nu vorbesc aici de variantele din Titanium, Cupru de nu stiu care sau vreo editie de colectie. Nu, vorbim strict de lanterna clasica. In cazul unui Led Lenser X21R.2, pretul sare de 2000 RON. Un X7 Marauder ajunge la 1000 RON. Un Acebeam K60 pe la 700... si tot asa. Cand vedeti lanterne (in special pe eBay, Amazon & Co.) care se lauda cu mii de lumeni si costa 9$, mai bine feriti-va! In cele mai multe cazuri cei 8000 de lumeni de-abia daca vor fi 1000, sau veti da de nebunii cu un PWM infernal (deranjant la ochi), sau calitate indoielnica (gen la prima cazatura cumperi alta)...

    Din punctul meu de vedere, o lanterna EDC buna ar trebui sa o gasiti in jurul sumei de 200-300 RON. Atentie insa si ce primiti la ea (unii producatori includ acumulatori de 2 lei, altii acumulatori care cumparati separati fac cat toata lanterna). Unii includ pouch, suport de curea, O-ring-uri de schimb, charger, etc. Nu mai vorbim si de garantie... unde Olight cred ca e campion (cu 5 ani garantie).

    Si pentru ca tot am ajuns la capitolul accesorii, haideti sa vorbim despre cele mai importante: acumulatorii! Va veti intreba probabil "si bateriile de ce nu?". Ei bine, eu unul sunt un tip in general "green", care considera ca bateriile de unica folosinta ar trebui interzise prin lege. Va rog sa incetati in a mai folosi asa ceva! Oricine se respecta, va folosi acumulatori buni, care va vor oferi sute (poate chiar mii) de incarcari inainte de a le arunca. Iar atunci cand le aruncati, faceti-o in mod responsabil, la punctele de colectare. Keep our planet alive! Multumesc!

    Revenim: acumulatorii conteaza enorm si nu doar din prisma capacitatii, ci si a ciclurilor de incarcare, a voltajului oferit, a protectiilor incluse (acolo unde este cazul) si a amperajului la care rezista. Sunt LED-uri care pentru a oferi o putere foarte mare, necesita HDC-uri (high drain cells), capabile de "trageri" de peste 10 Amperi. Daca nu indepliniti aceasta conditie, va puteti trezi cu o lanterna care pe hartie are 6000 lumeni, dar in realitate de-abia daca duce 1000. Aici nu cred ca mai este un secret, dar unul dintre cei mai buni producatori de celule Li-Ion, Ni-Mh, Ni-Cd... sunt Panasonic. Veti gasi multi alti producatori, gen Sanyo - recent cumparati de ei, sau gen Olight, care produc bateriile cu celule Panasonic. Sunt la fel de bune precum originalele. Dar sunt si mai scumpe. Atentie mare la fake-uri!

    Ca tipuri de acumulatori. O sa le enumar rapid pe cele care-mi vin acum in minte: AA, AAA, AAAAA, C, D, 18650, 22650, 26650, 18490, 17670, 17500, 16340, 14500, 10440, 16340 (RCR123A). Probabil cei mai des intalniti sunt AA, AAA si 18650. Pe putere mare cu greu veti gasi lanterne cu AA si AAA, majoritatea mergand pe 18650. Aici gasiti acumulatori care se duc lejer la peste 3500mAh. Feriti-va de no-name-uri si acumulatori 18650 care se lauda cu 5000mAh sau chiar mai mult. Nimeni nu produce asa ceva in realitate!

    Daca tot avem acumulatori, sa ne gandim si la cum ii incarcam. Din punctul meu de vedere e foarte important acest lucru. Un charger prost fie va incarca prost bateriile (ducand chiar si la stricarea lor), fie o va face intr-un mod foarte lent (nu cred ca vreti sa va incarcati 4 acumulatori in 2 zile. Un charger bun va oferi protectie la scurtcircuit, protectie la supraincalzire, nu va incarca niciodata mai mult decat maximul recomandat pentru acumulatorul respectiv, se va opri automat dupa incarcare. Exista chiar modele care in afara de incarcare, au si moduri de test/analiza a acumulatorilor, au moduri de a re-invia acumulatori care au fost descarcati complet si care au stat prea mult pe zero (asa numitul zero voltage).

    Eu aici din cate am testat (ca idee, in casa cred ca am peste 300 de acumulatori, cel putin 5-6 chargere), va pot recomanda cateva modele: Xtar VC4, Xtar VP4, Nitecore D4, Klarus CH4S, Opus BT - C3100 (v2.2). Exista deja nebunii precum SKYRC MC3000 sau Efest LUC Blu6 care au ajuns la nivelul in care va permit verificarea bateriilor prin intermediul smartphone-ului (se conecteaza pe Bluetooth). Sau chestii precum Xtar DRAGON VP4 Plus care vine cu propriul sau "battery doctor kit". Insa eu zic sa nu exageram. Chargerele bune (pentru 4 acumulatori simultan) se vor incadra intre 100-200 RON. Eu cred ca am folosit cel mai mult Xtar VC4 si Nitecore D4 (care probabil va fi inlocuit in scurt timp de Klarus CH4S - dupa ce voi mai face niste teste mai ample).

    Cam atat pentru moment. Daca aveti intrebari sau ati sesizat ceva greseli prin text, please let me know. E totusi aproape ora 3:00. Si la 6:00 incep munca. Va las in compania unor EDC-uri alaturi de un acumulator de tip 26650 de 4500mAh de la Olight. Enjoy!
    Attached Images Attached Images edc_flashlights_vs_26650.jpg

  3. #3 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Nu mă pricep, dar pare un preț ok
    Attached Images Attached Images img_20161128_060426.jpg

  4. #4 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Prima oara am citit "fleshlight". Sunt dezamagit

  5. #5 SP
    Senior Member JeNeI's Avatar
    Ma alatur si eu clubului. Luat saptamana trecuta.

    https://www.ymart.ro/kit-cu-panou-so...e-gd-8037-6000
    Attached Images Attached Images imag0106.jpg imag0107.jpg imag0109.jpg

  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Dant3 View Post
    Nu mă pricep, dar pare un preț ok
    Din pacate, indiferent de pret, Led Lenser a uitat ca suntem in 2016. P14.2 face parte din gama lor cea mai vanduta - P (am si eu P7.2 si P5 daca nu ma insel)... insa, a ramas mult in urma. Sa vii cu 350 lumeni pe o astfel de lanterna, e un pic hilar... mai ales cand vezi ca la altii la acelasi pret (sau mai mic) iei lanterne de 1000 lumeni, de 3 ori mai mici, de 5 ori mai usoare. Sa nu mai spunem ca n-o sa inteleg niciodata de ce Led Lenser refuza cu desavarsire sa isi faca propriile lanterne capabile sa stea in "fund". Asta pt. ca la ei mai toate lanternele au butonul usor sferic, fix cat sa nu poti aseza o lanterna altfel decat cu lumina in jos. Si asta e un mare downside, pentru ca nu o poti folosi ca pe o "lumanare".

    Eu o astfel de lanterna nu as recomanda-o decat cuiva care cauta neaparat o "zoomable", Led Lenser fiind printre putinii care inca mai fac modele la care se poate ajusta focusul. Sau o pot recomanda celor care vor o lanterna ce foloseste AA-uri. A nu se intelege gresit. Lanternele lor sunt construite impecabil. Vin cu holstere si tot ce trebuie. Le lipseste insa fix ceea ce cauta majoritatea la o lanterna: puterea! Si cateva chestii de bun simt... de exemplu la Led Lenser pentru a sta in acel mod Turbo (350lm), te forteaza sa tii apasat butonul, ceea ce mi se pare de-a dreptul jenant.

    Si ca sa nu creada cineva ca spun prostii, hai sa o comparam cu o lanterna de la concurenta: Olight S2 Baton.

    Led Lenser P7.2
    Length 197 mm, Head Diameter 47 mm, Weight 350 g
    Olight S2 Baton
    Length 103 mm, Head Diameter 23 mm, Weight 50.5 g

    Led Lenser P7.2
    Maximum output: 350lm
    Olight S2 Baton
    Maximum output: 950lm

    Led Lenser P7.2
    Baterie: AA
    Olight S2 Baton
    Baterie: 18650

    Led Lenser P7.2
    Nu poate sta in "fund". Pentru maximul de putere, trebuie tinut apasat butonul!
    Olight S2 Baton
    Nu doar ca poate sta in "fund", dar este chiar magnetic si are clips pentru a fi agatat oriunde. Maximul de putere se activeaza prin dublu-click.

    Led Lenser P7.2
    Costa 47 lire pe Amazon.co.uk dar in mod normal este 69.95 lire: https://www.amazon.co.uk/Ledlenser-P...dp/B00HH5507E/.
    Olight S2 Baton
    Costa 41.95 lire in mod normal (a fost 22 lire de Black Friday): https://www.amazon.co.uk/S2-Baton-Fl...dp/B01A0BL4A8/

    O sa pun si o poza comparativa pentru a va face o idee mai buna de diferente. Avand si datele de mai sus, concluzia o trageti singuri.
    Attached Images Attached Images ledlenser_vs_olight_cr.jpg

  7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cred ca am uitat sa includ in tipurile de lanterne si pe cele mai "specializate". Cum ar fi cele cu "lumina neagra", verde, rosie... sau cu laser pointer. Sau cele care includ electrosocuri, spike-uri pt. atac, baston-lanterna sau mai stiu eu ce alte dracovenii. Pe mine unul ma distreaza maxim cele UV (sau blacklight). Care desi se folosesc in identificarea banilor falsi, sunt bestiale prin casa (si nu ar trebui sa lipseasca niciunuia dintre voi - eu sincer as obliga spitalele sa foloseasca asa ceva). Cand crezi ca ai curatat ceva suficient de bine (sau daca ai vreun animal de casa si vrei sa vezi pe unde a facut prostii), stingi lumina si folosesti o astfel de lanterna. Efectul e groaznic (most of the time). Fiecare fir de praf, orice mizerie, scama, urme de urina, sange, etc... iti apar in fata ochilor. Sotia s-a speriat cand a vazut efectul

    De obicei cele UV se impart in 2 categorii. Sunt cele foarte ieftine, si cele foarte scumpe. Personal nu am incercat ceva expensive (daca am inteles corect e diferenta de lungime de unda), dar cea pe care am dat vreo 6 lire si-a facut treaba. Daca regret ceva la ea este faptul ca nu e suficient de puternica (trebuie sa fie intuneric si sa te apropii foarte mult de locurile cu pricina - as spune maxim 50cm).

    Sticky thread: OFF. Offtopic fun: ON. Thanks: OFF.
    Attached Images Attached Images uv_light.jpg

  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    La fel, nu stiu daca si ele ar trebui incluse in categoria lanterne... va las pe voi sa decideti. E vorba despre proiectoarele portabile. Eu am unul de 50W care e life saviour pentru munca de noapte. Desi nu are "decat" 3500 lumeni, are un flood perfect pentru distante mici. Culmea este ca jucaria asta este chiar mai luminoasa decat un alt proiector cu LED de 50W, dar care e alimentat la 220V. O sa incerc sa compar LED-urile, sa vedem unde e duda.

    Daca dati pe undeva de unul portabil mai puternic, please let me know!
    Attached Images Attached Images led_proiector_portabil_1.jpg led_proiector_portabil_2.jpg

  9. #9 SP
    Member cr0c0's Avatar
    Salutare Flashlight Fanatics Club !

    Sar la chargere un pic cu charger-analizerul asta care mi-a facut o surpriza placuta:
    liitokala_dqg.jpg
    review aici: Review of Charger LiitoKala Engineer Lii-500

    Pro:
    • e vreo 20-30 usd
    • arata pe LCD in mAh capacitatea acumulatorului
    • curent de incarcare de la 0.3 la 1 A (de la 10180 la 18650 in acelasi incarcator)

    Cons:
    • ii trebuie adaptor pentru 15270
    • instructiuni in engrish

    Langa charger e un DQG Tiny 3 - cea mai mica lanterna cu 18650(87mm cu accu neprotejat) ! XML2 NW, lentila TIR, 850 lumeni pe turbo(limitat la 1 min.), 300 pe HI. Dar e cam chinezarie fata de Olight. Switch-ul e problematic, mai da dublu click cateodata sau nu raspunde. A ajuns totusi prima lanterna pe care pun mana cand ies prin curte sa mesteresc cate ceva. Dupa ce a fost scapata pe beton, in praf, apa, spuma poliuretanica arata binisor.

    Mai jos doua Olight-uri care au parte de un tratament mai bun
    olights.jpg
    S30 XML2 CW 18650 si un S15R XML2 CW 14500 (asta micu are si baza de incarcare magnetica pe usb)

    Acu sa discutam un pic de CW vs NW, WW, HCRI ?!

  10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Flashlight Fanatics Club

    Bine te-am gasit cr0c0! Ai dreptate, DQG Tiny Ⅲ e draguta, dar e mai complicat cu acumulatorii la ea (deh, vrei si mica si sa intre si acumulatori normali... nu merge). Doar 1 minut pe turbo si multe alte probleme sunt cateva din motivele pt. care la mine momentan cea mai mica lanterna (si buna) ramane Olight S2. Ma tenta un Zebralight SC62, dar sincer nu stiu sa aduca cineva pe la noi asa ceva. Nitecore EC2 m-a dezamagit (maxim 320 lumeni - vad ca recent au "upgradat" la 410 lumeni). N-am testat Sunwayman C20C, care pare interesanta... Cel mai sigur insa cred ca voi merge pe un Manker E14 (vezi attachment) cu tub de extensie pentru 18650. Damn, alti bani, alta distractie (but it has COPPER on it! ).

    Btw, eu am gasit si site-ul acesta unde poti sa selectezi o groaza de lanterne dupa diverse criterii: Parametrek Flashlights.

    Legat de charger, mie nu-mi plac astea la care trebuie sa apesi pe n butoane in parte ca sa vezi ce/cat incarca pe fiecare acumulator. Si din cate vad la LiitoKala Lii-500, iti arata fiecare acumulator separat, nu? Pentru mine sunt OK cele la care vezi informatiile la toti acumulatorii in acelasi timp.

    Legat de discutiile CW vs NW, HCRI, and so on... cred ca in final e simplu: e dupa cum ii place fiecaruia, si in functie de scopul lanternei. Eu de exp. sunt fan CW (pentru necunoscatori: CW = Cool White, NW = Neutral White, WW = Warm White), dar recunosc ca in unele momente am nevoie de culori cat mai naturale, motiv pt. care am inceput sa achizitionez si ceva NW-uri. Warm-ul insa nu-l suport. Eu chiar ii spun "lumina oarba". N-o suport nici in casa, la lampi, daramite la lanterne.

    Acum sunt in cautarea unei lanterne de tip protectie/cautare (doh, caut ceva de cautare...). Adicatale ceva masiv (dar nici sa fie de jumatate de metru sau sa aiba 10Kg) la care sa tina bateriile enorm, cu o tona de floodlight si cu putere cat mai mare fara sa se diminueze din turbo in doar 2-3 minute. Minimul ar fi un Acebeam K60... cochetam cu Acebeam X60M, dar la naiba... la ce pret are, nicio sansa (pe la noi cred ca un X60M se vinde la 1500 RON, fara cei 6 acumulatori)! Iar la K60 nu imi place controlul pe "cerc", plus ca nu poti incarca direct cu acumulatorii in lanterna... Olight daca nu ma insel la modele mari (gen Olight SR95S UT) nu are decat throwere. Eh, mai cautam... E greu sa ai si buget mic si sa vrei si S.F.-uri. Poate chiar ceva de genul celei postate de JeNeI ar fi OK, dar cu putere mult mai mare. Daca aveti ceva recomandari, please let me know!
    Attached Images Attached Images manker_e14_cr.jpg

  11. #11 SP
    Admin MonkY's Avatar
    In caz ca vreti sa va distrati, aruncati un ochi pe o "lanterna" custom, care daca nu ma insel inca detine titlul de cea mai puternica lanterna din lume (1800W / 162.000 Lumen):



    Sau poate vreti sa vedeti cum arata un "bec" de 20KW!

    Attached Images Attached Images 2016-12-08_223056.jpg

  12. #12 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Let there be Light!*

    *Manker MK34 Nichia 219B (6500 lumens) + Olight SR Mini Intimidator II (3200 lumens) + Manker MK34 XP-G3 (8000 lumens)
    Attached Images Attached Images monky_lighthouse.jpg monky_lighthouse_header.jpg

  13. #13 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Ah, si trebuie neaparat un full-size cu LED-urile, nu? Sexy!!!
    Attached Images Attached Images monky_manker_m34.jpg

  14. #14 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Din pacate revin cu ceva informatii nu prea OK (in special pentru cei care au pus ochii pe nebunia de mai sus). In acest moment, dupa ce am facut cateva teste, nu pot sa mai recomand Manker MK34, decat daca va doriti o lanterna care sa arate "altfel". Aici se vede clar ca "nu toate lanternele sunt create egal". Si haideti sa exemplific de ce:

    In testul meu, am folosit Olight SR Mini Intimidator II (lanterna mea de baza in acest moment), care se duce la 3200 lumeni versus Manker MK34 XP-G3 care se lauda cu 8000 lumeni. Ca pret sunt identice, ambele sunt lanterne dedicate pentru flood, ambele folosesc un sistem multi-led, ambele folosesc 3 x 18650 (desi Olight merge cu protected, pe cand pe Manker nu poti pune decat unprotected - beware!).

    Pentru a afla exact ce poate fiecare, am pornit frumusel pe-afara prin curte, impreuna cu 2 prieteni (e mai bine sa ai pe cineva care sa-ti confirme ca vezi bine ceea ce vezi), sa facem teste. Manker-ul ar trebui sa fie de aproximativ 2,5x mai puternic cu ai sai 8000 lumeni. Ochiometric insa, nici vorba de asa ceva. E o mica diferenta de cum este aruncat halo-ul de lumina (normal, alta configuratie de led-uri si optica un pic diferita), insa ochii nostrii ne-au spus ca e chiar mai puternic Olight-ul. Cum asa, 3200 lumeni > 8000 lumeni? Imposibil!

    Prin urmare, am trecut la testele cu light meter-ul. Am folosit HS1010 (un model ieftin dar recunoscut pentru acuratete si folosit de multi pasionati). De la distanta de 1m, Manker-ul mi-a dat 18.900 lux, fata de Olight care a dat 19.000 lux. Am repetat testele de cel putin 3 ori, am notat valorile cele mai mari. Da, e corect, Olight rulez iar Manker... no comment!

    Problema mai grava insa nici macar nu ar fi asta (se poate mai rau de-atat?). Ci aceea ca Manker MK34 nici chiar la aceasta putere nu rezista prea mult. Mai exact, FIX 30 de secunde! Dupa care cade (si cade rau de tot). Adica de la 18.900 lux cade in 30 secunde la 6.300 lux. Adica fix de 3 ori. Cu alte cuvinte, va cumparati o lanterna de 8000 lumeni pe care 99.99% din timp o veti folosi la maxim 2600 lumeni!

    Am luat legatura cu distribuitorul Manker in Romania, care va intreba la sursa... pentru ca in testele sale, MK34 ar trebui sa reziste cel putin 2-3 minute pe Turbo. In cazul meu, atat varianta cu Nichia cat si varianta cu XP-G3 cad instant in 30 de secunde. Eu stiu ca trebuiau sa fie thermal regulated, dar se pare ca folosesc 100% un timer. Din pacate cad foarte urat (foarte brusc), incat ai impresia pentru cateva secunde ca ti-a taiat cineva lumina si trebuie sa te re-obisnuiesti cu ceva mai mult intuneric... Asta e urat la o lanterna profi!

    Aici Olight-ul castiga cu brio... nu doar ca ofera o lumina mai OK, dar chiar si dupa minute bune nu cade brusc, ci scade treptat... Olight tine la ochii nostrii (damn, parca as fi o reclama)!

    Momentan concluzia este din pacate destul de sumbra: te astepti la chinezariile de 5-10$ sa nu iti ofere cei jde mii de lumeni cu care se lauda, dar nu te astepti la cei cu renume. Din punctul meu de vedere, Manker MK34 arata senzational, este foarte bine construita, dar nu isi merita nici banii si nici specificatiile cu care se lauda. Un marketing corect ar trebui sa spuna ca este o lanterna de 3000 lumeni pe care nu-i poate sustine decat 30 de secunde.

    Prin urmare, aveti grija la ce cumparati! Eu voi reveni daca voi avea un raspuns de la Manker. Inca sper sa existe o setare prin care sa poti trece din acel timer intr-un mod de control bazat pe temperatura... iar caderea sa se faca treptat, nu brusc. Sau poate, cine stie, am nimerit vreun batch cu probleme... Stiti cum e, speranta moare ultima!

    V-am salutat pentru azi! Have a light day!
    Attached Images Attached Images img_6155.jpg

  15. #15 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Is that... Windows on your flashlight?

    Yup, arata ca logo-ul de la Windows. Si este moonlight-ul de la monstrul ThruNite TN36 UT. 7300 Lumeni (reali, nu ca la Manker) care dupa 2-3 minute duc capul lanternei la peste 70 de grade (perfect pt. iarna). Desigur, e tot un flooder (i love them) si desi este varianta CW (cool white), are o tenta oarecum neutra. Unghiul de flood cred ca este cel mai mare pe care l-am vazut pana acum la o lanterna (mai ales una asa mica - "soda can" cum le place americanilor sa o numeasca)... as spune undeva pe la 160 grade. Ceea ce e oarecum bizar, avand in vedere faptul ca ale sale 3 x LED-uri XHP70 sunt asezate "adanc" in reflectoare.

    Cu 4 baterii 18650 ajunge la 590 grame (387 grame fara baterii), atinge 7300 lumeni (desi in teste mai toti spun ca sare chiar pe la 7800) la aproximativ 285 metri. Din fericire modul Turbo nu are timer precum MK34, ci e controlat termic, asa cum ar trebui sa fie toate! Mi se pare foarte aiurea sa pui un timer, cand lanterna altfel se comporta la un ambient de -10 grade (de exp.) fata de cum se comporta intr-un ambient de +40 grade. De ce sa nu beneficiezi de mai mult timp in Turbo sau High odata ce iti ingheata parul in nas, si sa tai la 30 sec or so? Aici ThruNite are tot respectul meu! Mai ales daca vrei sa prajesti un ou si n-ai cu ce... folosesti lanterna!

    O sa revin cu poze si teste dupa ce prind cateva nopti libere. Doamne Ajuta!
    Attached Images Attached Images thrunite-tn36-ut-led.jpg thrunite_vs_manker_vs_olight.jpg

  16. #16 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Hai sa incep sa pun si pozele oficiale, daca tot vrem sa facem o treaba profi, nu? Inclusiv specificatiile si descrierea oficiala, ca asa e frumos! Prin urmare, here we go:

    ThruNite TN36 UT

    Features
    • Compact flood flashlight with high quality beam from orange peel reflector.
    • Cree XHP70 technology gives great light efficiency.
    • Advanced electronic switch with low voltage indication for silent operation.
    • ThruNite ITC(intelligent temperature control) technology to prevent possible light damage from overheating.
    • Six modes: firefly, low, medium, high, turbo and strobe.
    • Reversed polarity protection system prevents damage to the light.
    • Ultra clear tempered glass lens with anti-reflective coating.
    • Aircraft grade aluminum body structure with knurling for firm grip.
    • Premium type III hard anodized anti-abrasive finish.
    • Memory function to set any mode(except for firefly, turbo and strobe) for immediate use.
    • Only applicable for 18650 batteries to use.
    Specifications
    • LED: XHP 70 with a lifespan of 20+ years of run time.
    • Runs on: 4 x 18650 (ThruNite 18650 3200Mah).
    • Working Voltage: 10.5 - 17.5 V.
    • Output mode/Runtime: Strobe (7300 lumens - 137 minutes) / Turbo (7300 lumens - 95 minutes) / High (2500 lumens - 194 minutes) / Medium (850 lumens - 587minutes) / Low (130 lumens - 54 hrs) / Moonlight (2 lumens - 33 days)
    • Max output of NW is a bit less than that of CW.
    • Peak Beam Intensity: 20360cd.
    • Max beam distance: 285m.
    • Impact resistant: 2 meters.
    • Waterproof to IPX-8 Standard (2meters).
    • Weight: 397g without battery.
    • Dimensions: 135.4 mm in length x 64 mm in diameter.
    • Accessories: Holster x1 Spare, O ring x2, Battery Carrier x1.
    Attached Images Attached Images thrunite_tn36_ut_01.jpg thrunite_tn36_ut_02.jpg thrunite_tn36_ut_03.jpg thrunite_tn36_ut_04.jpg

  17. #17 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Pentru a va face o idee legata de dimensiuni, va prezint o mica lupta gen David vs Goliath. Sau Olight S1 Baton vs Thrunite TN36-UT. Aproape 8000 lumeni vs 500! Sau aproape jumatate de Kg. (590 grame sa fiu mai exact) vs 50 grame. Va las sa ghiciti care dintre ele are "magnetic cap"
    Attached Images Attached Images thrunite_tn36-ut_vs_olight_s1_baton_01.jpg thrunite_tn36-ut_vs_olight_s1_baton_02.jpg thrunite_tn36-ut_vs_olight_s1_baton_03.jpg

  18. #18 SP
    Member cr0c0's Avatar
    Cred ca monstrul ala de TN36 are nevoie de un electromagnet

    Daca e cu floodlight-uri ... avem mai jos un slabut, ca lumeni si ca profil

    FENIX TK35UE model cca. 2014

    Spec. producator:
    LED: Cree MT-G2 emitter
    Uses two 18650 rechargeable batteries (Li-ion) or four 3V CR123A batteries (Lithium)
    Low: 25 lm/150hr; Mid: 250 lm/13hr 30min; High: 750 lm/4 hr; Turbo: 1800 lm/1hr 30min; Strobe: 1800 lm; SOS: 250 lm
    Max beam distance: 242 meters
    Peak beam intensity: 14,640cd
    Digitally regulated output - maintains constant brightness
    Reverse polarity protection to protect from improper battery installation
    Low-voltage warning function to remind users of low power
    Dual button switch in the tail, convenient operation
    Made of durable aircraft-grade aluminum
    Premium Type III hard-anodized anti-abrasive finish
    Toughened ultra-clear glass lens with anti-reflective coating
    Intelligent memory circuit
    Over-heat protection
    Low-voltage warning function
    Impact resistant: 1m.
    Waterproof to IPX-8 standard, underwater 2m.
    Dimensions: 165mm (Length) × 44mm (Diameter) × 52mm (Head)
    Weight: 265-gram weight (excluding batteries)
    Attached Images Attached Images dsc015701-medium-.jpg dsc015721-medium-.jpg dsc015731-medium-.jpg

  19. #19 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Foarte interesant Fenix TK35UE-ul. Vad ca in varianta 2015 l-au dus la 2000 lumeni cu XHP50 (se pare ca alegerea zilei la majoritatea ar fi XHP50 si XHP70). Din pacate eu nu prea ma descurc cu clicky buttons (sau butoanele pe fundul lanternei - asa zisele "tactical buttons"). Nu de alta, dar paza si protectie nu fac, vanatoare nu... mi-e incomod sa le folosesc asa prin casa sau prin curte. Mai ales la modelele acestea mai maricele.

    Ma bate gandul sa iau si eu un flooder de mici dimensiuni... si momentan R50 Pro Seeker pare cea mai buna optiune (mai ales ca foloseste XHP70 si acumulator de 26650). Ah, si are si cap magnetic capabil sa-l tina agatat... ceea ce la dimensiunile acestea e WOW!

    P.S. cr0c0: cum e Fenix-ul acela pe Turbo? E liniar sau are dropdown (asa cum au majoritatea astora de peste 1000 lumeni)? Daca da, e regulat termic sau cu timer?
    Attached Images Attached Images r50_pro_seeker.jpg

  20. #20 SP
    Member cr0c0's Avatar
    @MonkY - direct drive si 5 minute pe turbo. Dupa doua ture pe turbo ajunge pe la 50 grade.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. Console Club By MonkY in forum Console Club
    Replies: 322 Last Post: 12-04-2024, 11:48
  2. Wake up Club By mhn3a in forum Sony PSP, PSP Go & Vita
    Replies: 0 Last Post: 29-11-2015, 01:27
  3. New Ps Club By paull in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 6 Last Post: 24-05-2011, 06:40
  4. Club FIFA 11 By CooL in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 0 Last Post: 01-11-2010, 00:38
  5. Guitar Club By istrategie in forum Muzica, Filme & Seriale
    Replies: 0 Last Post: 25-02-2009, 23:30

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts