Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 11 of 63 FirstFirst ... 9 10 11 12 13 21 61 ... LastLast
Results 201 to 220 of 1241

Thread: Politica - tichie de margaritar

  1. #201 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Eu nu am votat si am doua argumente pentru aceasta decizie.

    1. Argumentul orgoliului personal
    Sistemul democratiei relative este utopic in masura in care traim intr-o naivitate bolnava conform careia toti oamenii sunt capabili sa isi aleaga singuri un viitor luminat. Cat timp cei care isi vand votul pentru o galeata cu morcovi au in continuare drept de vot, eu refuz sa ma las jignit de aceasta propusa egalitate: votul meu e de aceeasi valoare cu al unui astfel de individ. Mai mult, pentru aceasta ofensa trebuie sa ma si deplasez pana acolo, dat fiind faptul ca in lumea tehnologiei omenirea inca nu a implementat votul online.

    2. Argumentul filosofic / moral
    Nu stiu in ce masura ar trebui sa decid eu viitorul acestei tari, in ideea in care voi mai ramane aici doar pana la (cel tarziu) terminarea studiilor. Consider de prost gust sa vii, sa iei o decizie care va afecta nu doar viitorul apropiat, si apoi sa pleci indiferent mai departe. I-am lasat pe tinerii din 85, cum a spus cineva mai sus, care au slabe sanse de a-si schimba cetatenia, sa isi cladeasca singuri tara.

    P.S. Nu am inteles cum anume renuntarea la vot este echivalenta cu a vota PSD.

  2. #202 SP
    Senior Member Mayhem's Avatar

  3. #203 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Of, nu ma mai agit. La urma urmei fiecare e liber sa facă ce vrea si ce crede ca e mai bine pentru el si (sper eu) semenii lui. Doar ca data viitoare când va treziți printr-un spital, doamne ferește, şi vă cere spaga doctorul ca sa va dea niște antiseptice diluate si faceți infecție, sa nu va supărați ca nu aveti de ce.

  4. #204 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    Ok o sa incerc sa explic cat mai simplu si concins ca probabil ca nici nu se stie ca s-au votat pentru parlament.

    Psd are un bazin electoral de 3.5-4.5 milioane de oameni, maxim 5, cum a fost in 2014, mai mult de atat nu poate. Asa fost din 1990. Dar acesti oameni, sunt foarte disciplinati, la modul vin mereu la vot si mereu voteaza cu psd.

    In romania sunt 15 milioane de oameni care pot vota, aia 18 de care se tot vorbeste sunt prea multi, pentru ca nu s-a mai facut un recesamant de nu stiu cati ani si foarte multi sunt plecati in străinătatea dar cu domiciliu in tara.

    Pentru parlamentare nu conteaza cine castiga, adica cine are procentul cel mai mare, ci cei care reusesc sa faca o alianta pentru a avea majoritatea.

    Psd are cel mai mare scor din 90 incoace, de 47% pentru ca din cei 7 milioane cati au votat, 3.5 a fost fix bazinul electoral al lor, astfel ei pot face convenabil de unii singuri o majoritate in parlament dupa redistribuire.

    Daca tu, nehotărât, care iti pasa cat de cat unde traiesti vii la vot si votezi cu orice, ORICINE, numai nu cu psd, acel procent scade foarte mult si ajunge de exemplu la 35-37% moment in care nu mai pot face o majoritate in parlament, da castiga ei alegerile, dar pnl, usr, udmr si minoritatile sigur ar fi facut o majoraritate parlamentata cu ciolos prim ministru.

    E simplu? Cred ca da? Deci e corect cand spui ca atunci cand stai acasa de dapt in mod indirect ii ajuti?

    Inca o chestie, din cei care nu voteaza NU AM auzit niciodata pe nimeni ca ar vota cu psd, ba mai mult chiar ii blameaza, pai aici e marea problema, cu o astfel de mentalitate mereu vor castiga ei. Se bazeaza pe acest lucru.

    Acest lucru a fost cel mai evident la alegerile din 2014, dottore a avut un avantaj imens fata de neamt, dar acesta a castigat detasat pentru ca lumea a venit la vot, atunci au votat 11 milioane, nu 7, ca acum.

    Am explicat destul de simplu si daca se vrea se poate intelege. De asta zic, nu participi la vot, foarte bine alegerea ta, dreptul tau, dar nici nu veni sa comentezi rezultatele alegerilor sau ce se intampla la guvernare in urmatorii 4 ani, ai ales sa fii indiferent, pai fii in continuare.

    Cum ar fi sa ma plâng de politicieni nostri si in acelasi timp sa nu votez, nu as fi ipocrit?

    Am votat cu soros, pentru ca vreau sa ne ocupe tara si sa o vanda ungurilor, aaa si pentru ca el a fost in spatele colectivului, ca asa zic televiziunile de la noi.


    Sent from my SM-G920F using Tapatalk

  5. #205 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Dacă tot ați venit cu citate am si eu unul:
    " Măcar ați votat, ca de texte din astea e plin Facebook-ul? "


  6. #206 SP
    Banned Templier's Avatar
    eagle-eye
    ai vazut cazul Burnei ( e doctor din 90 )? cazul Hexi Pharma ( din 2006 au aparut semne de intrebare )? spagi in spitale s-au dat din 90 pana azi si conditiile au fost proaste mereu

    asta am zis si eu ca fiecare face ce vrea. nu am scris nimic aici ca sa incerc sa va conving ci pur si simplu sa va zic de ce nu votez. am remarcat pe multe thread-uri dorinta unora de a-i convinge pe altii, de aici si apar discutiile.
    eu unul nu am o problema in a dezbate anumite subiecte numai ca nu imi place vehementa.nu ma supar dar iti/va inteleg punctul de vedere dar nu pot sa fiu de acord cu el si nu mai continui discutia pt ca vad pe ce pozitie va situati si neincercand sa va conving nu are sens sa mai continui discutia.
    pentru mine sunt persoane care mai devreme sau mai tarziu o sa ajunga la DNA si o sa vedeti asta asa ca pt mine nu exista "variante"

    P.S. @AndRewqp Don't hate the player, hate the game!
    nu prea stiu de unde a reiesit ca ma plang eu de ceva? ca am o opinie formata e una si ca ma "plang" e alta si intr-o democratie ( asa cum sustineti voi ca avem ) am dreptul sa fac ce vreau ( +/- ). faptul ca este un drept sa votez nu inseamna ca este si o obligatie! nimeni nu ma obliga sa votez oameni corupti pt ca nu sustin asa ceva!

    ma repet : recititi post-urile si reconsiderati-va atitudinea ca mai mult inlaturati prin cum va transmite-ti mesajul decat sa formati un grup strans

    ---------- Post added 13-12-2016 at 00:34 ----------

    @AndRewqp
    dude, chiar nu stiu de unde iti iei datele ??? ultimul recensamant in Ro a fost in 2011 asa ca nu stiu la ce te referi cand zici ca nu a fost facut de mult timp sau au murit 3 000 000 de romani in ultimii ani?

    2. alianta o sa faca si PSD sau nu te-ai uitat la stiri azi? toti care au votat cu ALDE au ales PSD asa ca enjoy

  7. #207 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Politica - tichie de margaritar

    Am vazut acum niste statistici la TV (nu, nu la Antene) prin care era aratat ceva extrem de interesant (asta la adresa celor care tot spun sus si tare "cu PSD au votat doar pensionarii si taranii aia fara carte"): si anume, prima - PSD a castigat in tot Bucurestiul (exceptie 2 sectoare unde diferenta a fost infima) si a doua: in randul celor pana in 25 de ani, tot PSD a avut majoritate de voturi. Cu alte cuvinte toata zarva cu "moare PSD"-ul de pe Facebook a fost cum am zis si mai devreme: blah blah blah! Cand ajungem sa-l ignoram pe Twain si-l dam exemplu pe Hitler, avem sanse sa iesim de pe Facebook si sa ne loveasca realitatea cruda fix in fata.

    Pe de alta parte, nu inteleg ce atata zarva. Se plang prea multi ca in loc sa iasa hotii lor, au iesit ceilalti hoti... Eu stau linistit atata timp cat exista DNA, ANAF & Co. Stau linistit din momentul in care al nostru presedinte ne indemna la vot spunand "Chiar daca nu stiti cu cine vreti sa votati, mergeti la vot!".

    Si eu am probleme, dar m-am sarurat de mult sa consider ca toate problemele tarii asteia se trag de la politicieni. Ba din contra, as spune ca sunt facuti dupa chipul si asemanarea oamenilor pe care-i reprezinta. Stiu multi oameni care spun sus si tare (exact ca Parazitii) ca daca ar fi pentru o zi presedinte, v-ar amaneta pe toti si nu i-ati prinde (si par oameni de treaba ).

    Asa ca hai sa fim fericiti ca inca n-am avut vreun nebun sa ne bage in razboi sau mai rau... Cu bune si rele mai creste si un salar, mai creste nivelul de trai, imprumuturi mari nu mai avem, de vandut nu prea mai avem ce... Altii traiesc in cutii de carton, supravietuiesc printre gloante si mine... unii dorm la -30 de grade in cerul liber, si noi stam sa ne plangem de dronul de sare? Prin urmare, noi sa fim sanatosi si mai bine sa dam share-uri pe Facebook la filmulete funny cu pisici decat sa ne tinem de chestii politice.

  8. #208 SP
    Member marv's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Prin urmare, noi sa fim sanatosi si mai bine sa dam share-uri pe Facebook la filmulete funny cu pisici decat sa ne tinem de chestii politice.
    stiu ca ai zis-o sub forma de gluma, dar cu ocazia asta as vrea sa adaug ca ignoranta e ultima chestie de care avem nevoie. Fiecare trebuie sa fie constient de ce se intampla in jur, atat social cat si politic, pentru a avea cat mai mult control asupra ceea ce se intampla cu viata sa.

  9. #209 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Tocmai @templier, ca se fac măgării în spitale de atâta vreme, de ce sa nu încercăm să schimbăm asta? Doar pentru ca se fac de atât timp nu înseamnă că m-am obișnuit cu ele.

    ---------- Post added 13-12-2016 at 09:12 ----------

    Ca drept dovada ca s-a închis cuibul ăla de viespi ce e centrul de transplant de plămâni, având în vedere ce mafie era acolo, citește pe net sa vezi, desi sigur stii. O măsură drastică dar fără alternativă. Ia sa vezi cum îi dă PSD-ul drumul la teava înapoi ca sa curgă banii în continuare.

  10. #210 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Mi se pare si mai ignorant avand in vedere rezultatele din alegeri sa iti mai pui sperante in DNA cu ceva, unde vor exista schimbari in conducere in urma acestor alegeri si se vor instala diversi baroni cu trandafiri in piept.

  11. #211 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Mi se pare si mai ignorant avand in vedere rezultatele din alegeri sa iti mai pui sperante in DNA cu ceva, unde vor exista schimbari in conducere in urma acestor alegeri si se vor instala diversi baroni cu trandafiri in piept.
    Partial ai dreptate Tudy. Tine cont insa ca UE deja pune presiune pe Romania sa mai curete serpii de prin cuiburile facute prin Guvern, Parlamen, Camera si Senat. Deci posibilitati inca exista de mai bine. In schimb practic ramane de vazut!

  12. #212 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Păi există, dar pasul făcut duminică nu e unul care să întărească argumentul asta. Dar dacă nu stim noi cum să ne reglementam, măcar străinii să ne ia de mână

  13. #213 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Quote Originally Posted by djleo666 View Post
    Partial ai dreptate Tudy. Tine cont insa ca UE deja pune presiune pe Romania sa mai curete serpii de prin cuiburile facute prin Guvern, Parlamen, Camera si Senat. Deci posibilitati inca exista de mai bine. In schimb practic ramane de vazut!
    Degeaba pune UE presiune pe Romania daca noi tot pe ei ii votam Astia suntem si clasa politica ne reprezinta perfect din pacate.

  14. #214 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by marv View Post
    stiu ca ai zis-o sub forma de gluma, dar cu ocazia asta as vrea sa adaug ca ignoranta e ultima chestie de care avem nevoie. Fiecare trebuie sa fie constient de ce se intampla in jur, atat social cat si politic, pentru a avea cat mai mult control asupra ceea ce se intampla cu viata sa.
    Nu e vorba aici doar de ignoranta - ci poate ar trebui sa acceptam ca asta au votat romanii, asa au votat si ar trebui respectat votul, prin urmare asta avem si cu ce avem mergem mai departe. Nu inteleg ce cred oamenii ca rezolva daca se dau cu capul de pereti pentru niste unii care oricum nu dau 2 bani pe ei din momentul in care isi aseaza burdihanul pe scaunul de senator sau parlamentar. Oricum, eu ma opresc aici din a vorbi "politicheza". Pentru mine a devenit la fel de plictisitoare precum football-ul (in special cel romanesc). Presupun ca de-aici se trage vorba aia ca toti romanii se pricep la football si la politica. Eu nu.

    P.S. Sa ziceti merci ca Duminica nu a nins ca azi... daca se intampla asta aveam probabil sub 20% prezenta la vot!

  15. #215 SP
    Senior Member GabiCutlac's Avatar
    Quote Originally Posted by Dant3 View Post
    Bineînțeles, tu ai votat cu PSD-ul sau de ce te ataci? Ar trebui să savurezi victoria. Am sa te rog sa îți schimbi tonul, dacă vrei să îți mai răspund, ești cam agresiv când nu îți convine ceva.
    Ti-am mai răspuns vreodată pe forumul asta la vreo postare de ai ajuns la concluzia asta? Nu-mi amintesc.



    Quote Originally Posted by Dant3 View Post
    Dacă tot ați venit cu citate am si eu unul:
    " Măcar ați votat, ca de texte din astea e plin Facebook-ul? "

    Vezi ca n-ai specificat sursa Si da, stiu ca l-ai pus la bășcălie, nu's bou.


    PS: stiu ca am un stil ironic de a comenta uneori, dar e neintenționat. Asa's eu, poate prea agitat uneori, nu ma lua in seama.

  16. #216 SP
    Member biagyydog's Avatar
    Din discutiile astea se vede de ce nu suntem noi politicieni, de ce nu putem sa ne facem o sosea rapida pana in curtea casei din Alexandria, Teleorman.
    In fine, de obicei nu votez din aceleasi motive enumerate de Templier. In plus orice bruma de incercare de schimbare in bine a fost inabusita si transformata in opusul acesteia (daca "tehnocratii" au ajuns sa fie ciuma tarii ma intreb ce reprezinta tariceanu).
    Am votat USR din simplul motiv ca m-am regasit in ceea ce spuneau ei, in ideile si oamenii de acolo.

  17. #217 SP
    Senior Member Mihail's Avatar
    PRU nu era cu Sebastian Ghita?

  18. #218 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    Ba da. Impreuna cu bogdan diaconu.

    Sent from my SM-G920F using Tapatalk

  19. #219 SP
    Member biagyydog's Avatar
    Am corectat, USR aka USB. Daca ma grabesc scriu prostii...

  20. #220 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Adica cu Soros ala? Huo.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 11 of 63 FirstFirst ... 9 10 11 12 13 21 61 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 1 Last Post: 28-07-2013, 11:51

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts