Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 40 of 63 FirstFirst ... 30 38 39 40 41 42 50 ... LastLast
Results 781 to 800 of 1241

Thread: Politica - tichie de margaritar

  1. #781 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar

  2. #782 SP
    Member ramonski's Avatar
    Gizas!!!!!

  3. #783 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by GreyhounD View Post
    Ma da' nerabdator mai esti.
    Ce sa fac man, o viata am!

    P.S. Trebuia sa pui varianta "full"
    Attached Images Attached Images alta_intrebare_si_kovesi.gif

  4. #784 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Cel mai mult ma deprima ca niciunde in articol nu se mentinoneaza ce consecinte se vor lua. Da, pentru ca acestea sunt inexistente, ca intotdeauna. Daca era dupa mine, inchideam toti angajatii spitalului, de la femei de serviciu pana la medici, pe viata, pentru crima. Culminand, bineinteles, cu cine le-a dat aprobare, cu toti parlamentarii de pe aria de sanatate si oricine ar mai putea avea o legatura minima cu asta. In pivnite cu sobolani, nu in inchisori.

    Nu stiu de voi, dar garantez ca 10 ani cu astfel de masuri ar transforma Romania intr-o tara de vis. Pacat ca suntem pacifisti slabi si lasi. Mare pacat.

  5. #785 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cred ca vroiai sa spui ce "masuri se vor lua". Consecintele dezastrului deja se vad (inclusiv eu am luat o chestie din spital de care nu voi scapa tot restul vietii). Apropos de spitale, mai stie cineva ceva de Hexi Pharma? Dupa ce l-au sinucis pe sef, zici ca gata, s-a terminat toata nebunia. Madam Firea isi pune oamenii in pozitii si putem folosi in continuare apa chioara in loc de dezinfectanti, nu?

  6. #786 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    Tu ai impresia că angajații sunt de vină ?

    La ce salarii de mizerie au eu mă mir că încă se mai găsesc oamenii ce au dorința de a lucra in sistem, spitalele intră oarecum la Primăria Capitalei, Oprescu nu va spune nimic, ce va mira când noi construim Bisericii și cad spitalele pe noi, cum de încă au fonduri și nu i-am luat nimeni la puricat, cu Tehnocrați sau fără tot aceasi situație era.

    Sent from my EVA-L09

  7. #787 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    ^ Oricine accepta sa lucreze intr-un spital si sa foloseasca apa chioara in loc de dezinfectant pentru un salariu de mizerie este cel putin vinovat. Unde sunt principiile morale ale oamenilor? Daca toti medicii si asistentele si-ar da demisia maine in cazul in care nu primesc materialele necesare, fie s-ar remedia situatia peste noapte, fie s-ar desfiinta tot sistemul sanitar. Si nu ar fi rau, ca din taxa obligatorie pe care o dau pentru jegul de acolo in fiecare luna, merg linistit la privat.

    @Monky, da, masuri voiam sa zic. Greseala mea, eram si eu frustrat.

  8. #788 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    Tu ai impresia că femeia ai cu 2-3 copii acasă stă să facă analiză la substanța pe care o folosește.

    În fiecare spital există un responsabil de rang înalt ce se ocupă de sectorul ăsta.

    Tot îi lăudați atât pe Tehnocrați, da ei ce tot au făcut un an de zile, să nu îmi spuneți că nu au avut timp sau nu știau stiuatia privind igiena din spitale, Iohanis doarme în ghete, ce vă mai mirați că la Timișoara sa retrocedat un spital pe acte false și nimeni nu face nimic. Absorbția aia de fonduri europene de ce nu se regăsește în sistemul sanitar. Impresia mea este că nu prea are importanță cine se perindă pe la putere, scopurile lor sunt altele.

    Ca cineva să fie tras la răspundere trebuie judecat de forumul medicilor și aia nu o să se de-a în gât unii pe alții la fel cum nici justiția nu o să ia măsuri.

    Vor desființarea sistemului de sănătate și introducerea celui privat, practic pentru orice *** să plătești.

    Am prieten ce i-a născut soția în UK, nu au platit nici un ban pt. așa ceva.

    Aici dacă vi în spital cu o problemă și pleci cu alta e jale mare, îi dai în judecată de te umpli de bani, orice se taxează, nu merge cu șpaga.

    Sent from my EVA-L09

  9. #789 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Se7en Fury: desi nu-i laud pe tehnocrati, cred ca n-ai fost atent ce s-a intamplat in sistemul sanitar in anul trecut. Intr-un singur an s-au facut mai multe controale si au fost demascate mai multe nebunii decat in ultimii 15 ani la un loc. Incepand cu Hexi Pharma si terminand cu Oprea & Co.

    La fel, s-a rezolvat mare parte din discrepanta intre salariatii din sanatate. Citez "În sănătate a fost o creștere medie a salarilor de 15%, iar în educație de 10%. Au fost majorate cu 90% şi lefurilor pentru gărzile medicilor."

    Au dat OUG ca sa rezolve problema managerilor si a rudelor angajate de acestia. Din nou citez "Rudele pînă la gradul IV ale managerului nu vor putea deține funcții de conducere în același spital sau serviciu de ambulanță. De asemenea, rudele de pînă la gradul IV nu pot deține acțiuni la companii aflate în relații cu spitalul."

    Also: "PROIECTELE DE MANAGEMENT SE VOR SUSȚINE PUBLIC, ÎN FAȚA MEDICILOR ȘI A REPREZENTANȚILOR PACIENȚILOR ȘI COMUNITĂȚII LOCALE. - În schimb, ministrul sănătății a impus ca în normele care vor urma schimbării legii să se prevadă în mod expres că orice concurs de management dintr-un spital va deveni un act public, ”astfel încît medicii din respectivul spital, organizațiile pacienților și reprezentanții comunității să poată participa și să constate care este proiectul candidatului”."

    S-a redus din birocratie (eu am vazut-o pe pielea mea - am reusit sa-mi fac in timp record analize, radiografii, vizita la 3 medici, chestie care acum vreo doi ani mi-a luat de 3-4 ori mai mult timp). Si nu in ultimul rand, a fost introdus acel sistem de notare sau evaluare... Personal nu l-am folosit, dar mi s-a parut o idee buna (prin care reclami online sau prin SMS orice act medical ce nu e OK).

    Mai sunt multe altele (si aici readuc in discutie faptul ca tehnocratii nu au stiut sa comunice, sa spuna ce s-a facut, ce s-a schimbat in bine. Normal ca mai mult nu se putea face - intr-un an, fara suport politic e complicat. Si oricum, cred ca tot ce s-a facut s-a dus naibii, pentru ca Firea & Co. deja a schimbat management, conducere in spitale si si-a pus oamenii la loc. So, we're back to square 1. Probabil Hexi Pharma a fost inlocuita de o alta firma "capusa"...

  10. #790 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Au facut aia intr-un an cat n-au facut altii in 10, stai linistit, Vlad Voiculescu si-a facut treaba extrem de bine. Incetati odata cu porcariile astea de "da' ce-au facut aia domne?!" fara sa va fi interesat macar cu un search pe google. Ne-am obisnuit ca atunci cand se face ceva "de bine" sa iasa cu surle si trambite pe toate canalele de TV sa se laude, mai mult ca sigur ca de-aia nu s-a aflat asa repede pentru ca oamenii isi faceau treaba si atat. Dar internetul e izvor de informatii, gasesti imediat.

  11. #791 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    Îmi pare rău să îți spun dar trăim într-o societate media, mie mi-se pare normal să se facă public tot cea ce face un guvern, altfel e cam dubioasă treaba, lăsând legile la o parte, eu mă refer concret pentru cei care trăiesc în RO, sau dat 10% și se i-au 15% pe măriri de prețuri, când spun ce a făcut mă refer la nivelul de trai suntem a doua țară după Siria la nivel de migrație și aia sunt in Război, eu credeam când am intrat în UE că vom avea salarii asemănătoare, cu siguranță sunt mai buni că ce este acum dar să spui că au făcut destule e cale lungă, nu e nevoie să dai search pe Google, dai search în protofel.

    Sent from my EVA-L09

  12. #792 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Vorbeai de sistemul de sanatate, acum ma iei cu razboi, migratie si portofele. Stai asa, ia-le pe rand ca esti all over the place si nu inteleg nimic (nici gramatica sparta nu m-ajuta, ce-i drept). Informatiile se fac publice, sunt multe site-uri care posteaza constant orice schimbare, numai ca nu e tam-tam-ul de la TV unde sa se bata cu pumnul in piept prin talk-show-uri zile intregi. Au facut, au anuntat media, s-a vorbit/scris o zi despre lucrul ala, gata, se merge mai departe.

  13. #793 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    Îți mulțumesc pt atenție, ăsta sunt și nu o să îmi cer scuze, overall este un subiect deschis în caz că nu ai înțeles, totul e praf în țară dar au făcut multe, poate să de-a o sută de legi dacă ele nu se reflectă în modul de trai degeaba, nu le țin partea la ciumații ăștia de au preluat puterea că nu îi înghit.

    Sent from my EVA-L09

  14. #794 SP
    Member Victor420's Avatar

  15. #795 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Asta e... daca PSD-ul are experti in comunicare si tehnocratii n-au avut... Ciolos a ramas in impresia generala ca fiind "Guvernul Zero", in timp ce guvernul Dragnea (ca altfel nu pot sa-i spun) va ramane precum cel care a marit pensii si salarii. Sau poate chiar va fi numit "cel care a reusit sa uneasca romanii".

  16. #796 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Au dat OUG ca sa rezolve problema managerilor si a rudelor angajate de acestia. Din nou citez "Rudele pînă la gradul IV ale managerului nu vor putea deține funcții de conducere în același spital sau serviciu de ambulanță. De asemenea, rudele de pînă la gradul IV nu pot deține acțiuni la companii aflate în relații cu spitalul."
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Mai sunt multe altele (si aici readuc in discutie faptul ca tehnocratii nu au stiut sa comunice, sa spuna ce s-a facut, ce s-a schimbat in bine. Normal ca mai mult nu se putea face - intr-un an, fara suport politic e complicat. Si oricum, cred ca tot ce s-a facut s-a dus naibii, pentru ca Firea & Co. deja a schimbat management, conducere in spitale si si-a pus oamenii la loc.
    Exact ce va spuneam: OUG 79, respinsă. Vlad Voiculescu: „Mi-e ruşine de Senatul ţării mele”. Tot ce au facut OK, acum se sterge cu buretele - pentru ca nah, le strica gradele de rudenie din spitale si clienteala politica...

    Si iata ca au inceput sa apara si efectele maririi salariului minim "din pix": „PLÂNGEAU SĂRACELE FETE. A TREBUIT SĂ LE DAU AFARĂ”. UN PATRON DIN BUZĂU DESPRE CONSECINȚELE CREȘTERII SALARIULUI MINIM | BUZOIENII.RO - SITE DE ȘTIRI DIN BUZĂU. De fapt, chestia asta o traiesc deja pe pielea mea, pentru ca sunt la un pas de a inchide firma.
    Attached Images Attached Images cry.jpg

  17. #797 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    ^ Orice patron cu jumatate de creier ar fi propus urmatoarea solutie angajatelor care "plangeau": trecem pe contractul de munca 6 ore, dar voi veniti in continuare 8 ore la serviciu. Salariul va fi sub actualul minim, poate fi pastrat la vechiul minim, firma nu plateste taxe in plus si toata lumea e fericita.

    Pai cum sa nu faci evaziune cand statul e de asemenea mizerie?

  18. #798 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Din pacate unii oameni sunt corecti si le este frica sa procedeze asa (cum sunt si eu dealtfel). In plus (de fapt in minus), oamenilor angajati pe 6 ore nu le mai merge vechimea... si ajung sa iasa la pensie cu aproape nimic (cum voi fi si eu dealtfel). Dar da, ai dreptate cu evaziunea... de multe ori pana si contabilul imi spune ca sunt fraier... Din pacate la asta ne imping tovarasii: sa furam si noi ca si ei! Diferenta e ca mine ANAF-ul imi da amenzi pt. orice rahatzel gresit, pe cand ei isi dau legi sa poata fura linistiti pana in 200.000. C'est la vie!

  19. #799 SP
    Member Leni's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Din pacate unii oameni sunt corecti si le este frica sa procedeze asa (cum sunt si eu dealtfel). In plus (de fapt in minus), oamenilor angajati pe 6 ore nu le mai merge vechimea... si ajung sa iasa la pensie cu aproape nimic (cum voi fi si eu dealtfel). Dar da, ai dreptate cu evaziunea... de multe ori pana si contabilul imi spune ca sunt fraier... Din pacate la asta ne imping tovarasii: sa furam si noi ca si ei! Diferenta e ca mine ANAF-ul imi da amenzi pt. orice rahatzel gresit, pe cand ei isi dau legi sa poata fura linistiti pana in 200.000. C'est la vie!
    Exact asta am vrut si eu sa scriu, dar mi-ai luat-o inainte. Parca la program de 6ore nici bonuri de masa nu poti oferi, sau ma insel? Oricum, ce nu inteleg unii este ca orice crestere a salariului minim tine nivelul de trai si puterea de cumparare pe loc. Mult mai mult ar ajuta masuri fiscale bine gandite si mai ales coerente si pe termen lung, investitii in infrastructura, reducerea birocratiei etc. Dar cei care sunt pusi sa ia acest tip de decizii sunt fie incapabili sau au alte interese

  20. #800 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Stai linistit, ca ei si-au gandit bine strategia. Au calculat ei: le marim minimul, automat impozitam mai mult. Daca vroiau sa faca un bine, puteau sa nu impoziteze (sau sa fie impozit mai mic) salariile minime... Sa impoziteze de la 2000 RON in sus, de exemplu, asa cum au facut la pensii. Atunci da, ar fi fost un bine facut tuturor... desi sincer nu am habar de unde ar scoate banii pierduti din impozite. Dealtfel nici ei...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 40 of 63 FirstFirst ... 30 38 39 40 41 42 50 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 1 Last Post: 28-07-2013, 11:51

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts