Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 54 of 63 FirstFirst ... 4 44 52 53 54 55 56 ... LastLast
Results 1,061 to 1,080 of 1241

Thread: Politica - tichie de margaritar

  1. #1061 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    They're f*cked either way.

  2. #1062 SP
    One Man Army Cristy's Avatar
    Au de ales si ei ca noi, raul mai mic

  3. #1063 SP
    Member ymess's Avatar
    Nu conteaza ce aleg americanii. Traim un trend in care presedintii au din ce in ce mai putin control in politica interna. Americanii sunt primii, procesul asta s-a definitiviat dupa primul mandat al lui Obama, cea mai catastrofala politica de gestionare a crizei economice. DC-ul e plin de interese, chiar daca tu ca presedinte iti propui ceva, nu vei avea sustinere. Putin a zis asta de mult timp, de ce Obama nu a facut ce a promis? El a vrut dar nu stie cum functioneaza politica DC-ului. Pe plan extern e oarecare diferenta, dar si aici, staff-ul presedintelui face adevarata treaba. Parerea mea ca Trump a avut succes urias pe politica externa, staff-ul lui e de zile mari. Trump a avut in schimb si niste consilieri (neoficiali) extrem de capabili, si relatii de prietenie cu liderii ale celor mai mari companii. Desi sunt un sustinator al lui Trump, el din pacate nu a ascultat de oamenii care l-au ajutat sa devina presedinte, ar fi rezolvat altfel pandemia.

    Cateva puncte din diverse surse (nu presa / media):
    - si democratii si republicanii au avut ca scop scoaterea din cursa a lui Sanders (Bloomberg si Warren au ajutat sa se intample asta)
    - astfel, se stia cu mult dinainte ca Biden va fi inevitabil candidatul. Kamala stia ca urma sa fie VP cred ca chiar cu un an inainte sa se aleaga candidatul democrat. Kamala si Biden s-au atacat la dezbateri doar de ochii lumii, amandoi stiau ca e un teatru.
    - Trump a avut o presedintie in general buna, dar nu a putut face miracole in fata pandemiei. Probabil orice candidat ar fi avut aceeasi soarta.
    - Omul de rand din america e mai inteligent (nu academic, ci in sensul de "scoala-vietii") decat omul de rand din alta parte. Omul de rand decide soarta, nu toti "desteptii" care citesc jurnalele. Omul de rand e contient ca ambii candidati sunt corupti. Omul de rand stie ca Biden, cu toata dementa lui, e un conservator si nu va face nimic radical.
    - Votul popular il castiga democratii 100%. Intre 1-5% sanse are Trump daca iar reuseste sa faca schema castigand state la limita, dar ma foarte indoiesc ca e posibil. Nu numarul de infectari / morti de Covid e problema, ci locurile de munca pierdute din pandemie. Poti recastiga un mandat cumparand voturi (stimulus checks) in mod normal, dar cu pandemia asta stim ca din 3 ajutoare nu e suficient sa asiguri prosperitatea unei case americane, care sa nu uitam, sanse mari sa fie lovita de pierderea / inghetarea unui loc de munca.

    Fun fact: foarte putini mentioneaza, dar primul presedinte socialist al Statelor Unite a fost Donal Trump.

  4. #1064 SP
    Banned Alex Khan's Avatar
    Quote Originally Posted by Se7en Fury View Post
    Tulsi Gabard era cea mai bună alegere plus că a servit în Irak, bați câmpii cu pacea ta mondiala, femeia se întreabă ce căută USA să răstoarne toate guvernele dictatoriale și la ce cost pentru populația autohtonă.
    .
    Nu mi-a placut ce a urmat (ISIS, refugiati, atentate in Europa), dar tu voiai ca dictatori ca Saddam, Gaddaffi, Mubarak, Saleh, Assad sa ramana la putere?

    ---------- Post added 29-10-2020 at 14:44 ----------

    Quote Originally Posted by eagle-eye View Post
    They're f*cked either way.
    Si noi europenii....daca ne uitam la ce candidati nationalisti stau bine in sondaje prin Italia, Franta, Tarile de Jos, Belgia, Spania si Germania, nu mai includ guvernele nationalisto-conservatoare din Regatul Unit, Polonia si Ungaria.

  5. #1065 SP
    Member marv's Avatar
    ce de Trump supporters pe aici, sunt oarecum surprins

  6. #1066 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    @Alex Khan nu este treaba ta să te duci în alte țări și să îi dai foc sub pretextul că acolo se afla un regim dictatorial ce își subjugă poporul dacă tu ajungi să faci mai mult rău decât bine, fi bucuros că te-ai născut în România dacă te nășteai acolo aveai altă părere.

    China este cea mai nenorocită țară din punctul asta de vedere nu vezi pe nimeni să facă loby împotriva lor.

  7. #1067 SP
    Banned Alex Khan's Avatar
    Quote Originally Posted by Se7en Fury View Post
    @Alex Khan nu este treaba ta să te duci în alte țări și să îi dai foc sub pretextul că acolo se afla un regim dictatorial ce își subjugă poporul dacă tu ajungi să faci mai mult rău decât bine, fi bucuros că te-ai născut în România dacă te nășteai acolo aveai altă părere.
    Irakul condus de Saddam in 1990 a atacat Kuweitul, un mare partener petrolier al Americii.
    Si a folosit arme chimice atunci la Karbala in 1991.
    Tu voiai ca americanii sa stea cu mainile in san in timp ce partenerii lor kuweiteni erau agresati si invadati de irakieni?

    Si ca american nu poti sa inchizi ochii la ce crime au comis dictatorii din Libia si Egipt asupra cetatenilor care protestau pentru democratie, dar mai ales la atacurile chimice comise de Assad in Siria asupra unor civili.
    Chiar si Trump care era impotriva interventionismului a bombardat bine de tot fabricile de arme chimice din Siria.

    ---------- Post added 29-10-2020 at 19:29 ----------

    Quote Originally Posted by marv View Post
    ce de Trump supporters pe aici, sunt oarecum surprins
    Nu e nimeni suporter Trump pe aici. Doar ne inspaimanta faptul ca "se poate si mai rau" .

    Tu-l vezi pe Biden prezidentiabil? Pe bune...

  8. #1068 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar



    Va recomand clipul asta, poate ajuta cu înțelegerea că nimeni nu intervine militar de dragul săracilor oameni asupriți de dictatori.

  9. #1069 SP
    Banned Alex Khan's Avatar
    Asa este, dar Saddam chiar era un pericol serios pentru interesele americanilor in zona.
    A avut un antecedent in folosirea armelor chimice asupra Iranului in anii 80', a invadat Kuweitul, o tara aliata cu America.......deci primul razboi din golf chiar a fost necesar.
    Ca al doilea razboi din 2003 a fost o greseala strategica majora si au invadat Irakul fara vreun motiv valid (negasind nici azi armele chimice care au fost consumate toate din 1991, iar Irakul era in faliment si colaps) la comanda Israelului si Arabiei Saudite si a iesit o mare catastrofa apoi (ISIS-refugiati-atentate), o fi adevarat.

    Razboiul din Afghanistan a fost necesar pentru ca nu era normal sa ramana regimul taliban la putere in secolul 21, mai ales ca acolo era raiul teroristilor al-Qaeda, unii finantati de seici sauditi.
    Teroristi care au realizat atentatele de la 9/11.

    ---------- Post added 29-10-2020 at 23:08 ----------

    La fel si Gaddafi, Ben Ali, Saleh , Mubarak, si Assad, toti astia trebuiau sa dispara pentru ca actionau impotriva intereselor americane.
    Nu prea le-a iesit insa cu Assad, Siria avand baze cu trupe rusesti si porturi cu flota ruseasca, asa, n-a iesit decat de o bombardeala si de un razboi proxy, ajungandu-se chiar la confruntari deschise intre soldati americani si mercenari rusi.

    E evident ca primavara araba si razboaiele din Orient au fost menite si ca sa inconjoare Iranul, care e ultimul si marele obiectiv al americanilor, si cel mai mare aliat al Rusiei in orient.

    Ramane de vazut ce va face Trump la anu', probabil va face ce urma sa faca din ianuarie 2020 dupa asasinarea generalului iranian, adica sa bombardeze Iranul pentru a-i face pe plac Israelului, sa-l dea jos pe Ayatollah si sa-i ruineze orice incercare a regimului iranian de a fabrica arme nucleare.
    Dar din cauza izbucnirii pandemiei, au amanat bombardarea , iar anul asta a fost un ragaz ca iranienii sa se pregateasca militar si mai bine pe plan defensiv. Vin vremuri interesante. Nu stiu cum va privi Putin, dar e cert ca daca Trump e reales, americanii vor bombarda Iranul.

  10. #1070 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    @Alex Khan ești prea extremist, nici unul din razboiaele enumerate nu erau necesare, în primul rând Talibani nu fac eu comerț cu droguri după război Afganistanul a ajuns să fie unul dintre principalii producători de heroină.

    În al doilea rând Trump nu o sa atace Iranul și te asigur ca nu din cauza pandemiei, el vrea să retragă trupele americane din majoritatea teritoriilor, moștenirea Bush - Obama.

  11. #1071 SP
    Banned Alex Khan's Avatar
    Nu faceau comert cu droguri , dar in schimb, faceau trafic cu sclavi, agresau femeile si le obligau sa poarte burqa, pe nou-nascutii care aveau ghinionul sa se nasca "de sex feminin" erau ingropati in nisip, nu mai spun de alte minuni demne de "religia pacii" : Sharia, dinamitat statuile lui Buddha, interzis TV/internet/muzica moderna, masacrarea unor siiti, violente impotriva civililor, mai ales crestini. Chestii care isi dorea si Statul Islamic daca ar fi reusit sa se mentina o perioada indelungata .
    https://en.wikipedia.org/wiki/Taliba...iban_practices

    Intelege ca regimul taliban era o ABOMINATIE ce trebuia sa dispara de pe fata Pamantului. Niciodata in epoca moderna n-a mai existat o asemenea abominatie de la Franta Iacobina, Germania Nazista, Rusia Stalinista si China Maoista incoace care sa incalce drepturile omului.

    ---------- Post added 30-10-2020 at 00:20 ----------

    Quote Originally Posted by Se7en Fury View Post
    În al doilea rând Trump nu o sa atace Iranul și te asigur ca nu din cauza pandemiei, el vrea să retragă trupele americane din majoritatea teritoriilor, moștenirea Bush - Obama.
    Da, retrage trupele americane din pentru ca pregateste arsenalul greu pentru bombardament tactic asupra Iranului, Siriei si Yemenului, inclusiv asupra tintelor talibane din Afghanistan. Si posibil chiar asupra Turciei avand in vedere ca pe Erdogan il cam mananca pielea de la o vreme.
    E posibil sa se ajunga si la nucleare....de ce nu?

    Normal ca nu va ataca Iranul cu trupe terestre, nu e dobitoc ca Bush jr. sa mai suporte costuri si pierderi.....razboaiele viitorului vor fi doar cu avioane, nave, rachete si drone, cum s-a procedat in ultimii ani in combaterea teroristilor ISIS.

  12. #1072 SP
    Banned Alex Khan's Avatar
    73 milioane de americani au votat pana acum anticipat, inainte de 3 noiembrie.
    https://webcache.googleusercontent.c...&ct=clnk&gl=ro

    Se prefigureaza ca in ciuda pandemiei aceste alegeri vor fi cu cel mai ridicat grad de participare din istoria Americii.
    Ar putea ajunge la 160 milioane de votanti, depasind recordul atins in 2016 de 138 milioane.

    ---------- Post added 31-10-2020 at 06:58 ----------

    Ce as mai rade sa iasa tot Trump in ciuda eforturilor celor 100 milioane de progresisti din statele democrate precum California, New York, Washington, Illinois si alte state de pe coasta.

    Sa castige Trump cu doar 50-60 milioane de voturi din statele centrale si sudiste , iar Biden cu 100 milioane de voturi sa piarda.

  13. #1073 SP
    Member marv's Avatar
    da, e foarte amuzant sa asisti la un proces democratic disfunctional. Pentru ca e vorba aici despre cum poti sa le zici altora "haha, got you!", nu despre viata de zi cu zi a sute de milioane de oameni.

  14. #1074 SP
    Banned Alex Khan's Avatar
    Quote Originally Posted by marv View Post
    da, e foarte amuzant sa asisti la un proces democratic disfunctional. Pentru ca e vorba aici despre cum poti sa le zici altora "haha, got you!", nu despre viata de zi cu zi a sute de milioane de oameni.
    Aia 100 de milioane de americani democrati din California, New York , Washington, Massachussets , D.C. si Illinois o duc destul de bine locuind in asezari urbane mari ca New York, Los Angeles, San Francisco, Seattle si Chicago. Au oportunitati la toti pasii, au tehnologia la nas, trebuie doar sa-si foloseasca chestiile alea din cap numite creier. Isi permit sa faca studii superioare suprandatorati pe 30-40 ani, si probabil ca ajung pana la urma sa traiasca mediocru din joburi de fast-food, dar sunt unii care le achit pentru ca reusesc sa-si depaseasca conditia si sa aplice ce au invatat, devenind ingineri IT.
    Ca multi (in special minoritarii etnici) prefera sa ajunga putori, alegand sa stea pe food stamps si sa doarma sub poduri, sau sa traiasca din infractionalitate (droguri, proxenetism, trafic de arme), asta este, au avut de ales. Statele respective ar putea foarte bine sa-si declare autonomie si sa traiasca pe cont propriu, administrate de guvernatorii lor "socialisti".


    Chiar nu inteleg de ce se plang democratii de Trump si ca republicanii au majoritate in senat cand ei traiesc confortabil in orasele lor, asa cum sunt administrate de guvernatorii lor democrati. Sau ar putea sa traiasca daca s-ar tine de munca, ca sunt multi care prefera sa stea pe ajutoare sociale:






    Si statele republicane au orase frumoase, dar putine si mai mici:





    Sunt state republicane cu regiuni intregi de stepa si chiar desert., orasele's mai mici si mai putine. Locuiesc niste redneci pe acolo, fosti veterani de razboi, fermieri , fosti lucratori de fabrici care au fost mutate in China, comunitati neoprotestante care n-au curent electric, masina si nici net, genul de oameni care dorm cu biblia sub perna si cu mitraliera in mana.... iata ca astia decid viitorul Americii multumita constitutiei si sistemului electoral. Nici vorba de supermarkete, fast-fooduri , zgarie-nori, cladiri de birouri, multi chiar locuiesc in rulote.

    Aia nu au de ales, din cauza convingerilor si mediului din care provin nu s-ar putea adapta in statele democrate dezvoltate, si nici n-ar putea sa obtina venituri suficiente pentru a suporta costurile de acolo.Multi nu au habar sa intre pe un calculator. Foarte putin probabil sa fie capabili sa invete un limbaj de programare si sa lucreze in IT. Mai ales ca sunt BATRANI care n-au pensie ca-n Europa. Astia ca el voteaza TRUMP:




    Nimanui nu-i pasa de soarta lor, in afara de politicienii republicani care ii manevreaza si ii mint cu promisiuni populiste si traiesc cu mandria ca au o voce in Congres si un guvernator , dar macar nu traiesc ca niste trantori pe banii statului din taxele platite de altii, cum fac BLM-istii din statele democrate care dau jos statui, jefuiesc magazine, incendiaza masini si se asteapta sa primeasca totul moca de la stat. In statele democrate deja exista SOCIALISM pe fata.


    Negrii astia, care traiesc din droguri si trafic de arme, sau ajutoare sociale moca, voteaza politicieni ca Obama , Hillary sau Biden


    Rednecii macar isi iubesc tara, istoria, cultura, valorile, sunt patrioti, sunt crestini, au niste principii, sunt OAMENI cu coloana vertebrala .....spre deosebire de americanii din statele democrate care au ajuns sa traiasca muncind ca niste roboti si sclavi ale unor corporatii transnationale si asistand ca niste impotenti la cum autoritatile le restrang drepturile si libertatile individuale pentru ca niste "maimute" sa capete privilegii si ajutoare sociale moca , ca sa ajunga sa le distruga istoria si cultura.



    Si da, le spun "maimute". Pentru ca un OM normal n-ar urla ca un urangutan si nu ar face ce face maimuta asta topaind pe masina de politie din clipul asta:



    De asemenea, asta.....cata obsesie compulsiva si prostie sa ai pentru a darama .....O STATUIE ?

  15. #1075 SP
    Member ymess's Avatar
    Stai ce, sa isi depaseasca conditia devenind ingineri IT?
    I lolled

    Oricum: o singura idee am de adaugat.
    Daca tu nu gasesti niciun motiv logic pentru care oamenii au facut acest gest, nu inseamna ca sunt prosti, inseamna ca tu esti depasit de situatie si nu esti in stare sa ii intelegi.

    A stat vreodata umanitatea in istoria ei fara violenta? Da, a stat un pic acum recent, dar se vede ca iese instinctul din noi la iveala. A mai fost un anteprenor roman jos palaria care a facut comparatie cu pandemia noastra si the Purge. Nimic nou sub soare.

  16. #1076 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Nici mama nu a fost așa mândră de mine când am devenit aitis cum e Khan acum.

  17. #1077 SP
    Banned Alex Khan's Avatar
    Stai ce, sa isi depaseasca conditia devenind ingineri IT?
    Era un exemplu.
    Rednecii nu se pricep la nimic la ce se cere pe piata muncii, de aia nu se pot muta in statele democrate si nu s-ar putea adapta vreodata acolo.

    Quote Originally Posted by ymess View Post

    Daca tu nu gasesti niciun motiv logic pentru care oamenii au facut acest gest, nu inseamna ca sunt prosti, inseamna ca tu esti depasit de situatie si nu esti in stare sa ii intelegi.
    .
    Ba da, sunt PROSTI.

    Poate sa fie si razboi si catastrofa naturala sau pandemie, nu te apuci sa spargi si sa jefuiesti magazine, nu distrugi masinile politistilor, nu distrugi statui, nu ataci fortele de ordine.
    Denota ca nu esti o fiinta rationala cu discernamant, ci una cuprinsa de instinct animalic care n-are ce cauta libera intr-o societate....sau in viata daca devii o amenintare la adresa celorlalti.



    ---------- Post added 31-10-2020 at 22:17 ----------

    Japonezii , acum 10 ani, au fost devastati de cutremur, tsunami si accidentul nuclear de la Fukushima.
    A fost o situatie mai grava decat prin ce trec americanii.

    Nu s-au apucat sa jefuiasca magazine, sa se bata cu fortele de ordine, sa dea jos statuile. Dimpotriva:


  18. #1078 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    @Alex Khan tre să apreciez ca totuși depui efort în postările tale însă ești departe de toate.

    În primul rând trăiești în Ro și habar nu ai cum se trăiește în SUA.

    În al doilea rând în momentul în care te naști într-un cartier de *** este foarte greu să îți schimbi condiția astfel încât să ieși la suprafață, dacă toți se droghează și dau în cap și toată viața ta ai avut astfel de experiențe e greu să îți depășești condiția.

    Postezi niște filmulețe făcute din zonele bogate alea SUA și le dai ca exemplu îți arat și eu filmulețe cu homeless care trăiesc în corturi lungi de kilometri.

  19. #1079 SP
    Banned Alex Khan's Avatar
    Sunt si persoane care au reusit in viata, desi s-au nascut in sate fara curent electric si fara caldura, iar destinul lor era sa devina ciobani daca ramaneau in continuare.
    Trebuie doar sa vrei.

    Nici nu poti sa-ti imaginezi ce poate fi in mintea unui tanar de 18 ani ajuns prima oara la Bucuresti cand vede o plasma TV 4k intr-o vitrina la mall sau cand vede un fast-food, sau oameni umbland in timp ce butoneaza smartphone-uri.
    Unul care a copilarit intr-un sat prin Vaslui, facandu-si temele la lumina lumanarii.....imagineaza-ti doar.

    ---------- Post added 31-10-2020 at 22:54 ----------

    Eu am copilarit intr-un cartier plin de manelisti, huligani batausi si curve drogate.
    Asta nu m-a facut sa devin ca ei, ba dimpotriva, am ajuns sa studiez la universitatea din Bucuresti (la buget) si iata-ma acum la master.
    Nici nu vrei sa stii prin ce am trecut, fiind tocilarul clasei in scoala de cartier plina de scursuri, si nici nu i-as dorii nimanui sa experimenteze ce am patit eu.
    Sa ma duc zilnic la scoala aia sa incasez bataie de la toti cocalarii si pitipoancele de acolo(directorul scolii nu ma lasa sa ma transfer la alta scoala, iar la scolile bune te transferai doar daca aveai pile) .........pentru mine a fost ca la puscarie.
    Diriga nu se baga, pe politisti nu-i interesau, profesorii veneau doar sa-si predea materia. Asta era scoala aniilor 2000'.

    Dar iata-ma acum unde sunt.
    Pe cand colegii, in special baietii care m-au chinuit, au ajuns fie pe la puscarie, fie au ajuns sa munceasca la negru prin tari straine cu carca, fie au ajuns.....ceva ce niciun om cu o farama de demnitate n-ar munci. Si multi au picat Bacalaureatul.

  20. #1080 SP
    Member marv's Avatar
    am inteles ca tie ti se pare ca cei care se bat cu autoritatile statului sunt niste degenerati. Pai dupa logica asta a ta de adolescent care acum descopera lumea, romanii nu ar fi avut voie sa iasa in strada la revolutie si sa se ia la tranta cu autoritatile. Sa stea cuminti in case si sa sufere in continuare.

    Sfatul meu e sa mai iesi din casa la cate o gura de aer proaspat, o sa iti faca bine.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 54 of 63 FirstFirst ... 4 44 52 53 54 55 56 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 1 Last Post: 28-07-2013, 11:51

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts