Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 15 of 15

Thread: Lumea in 2050-2100

  1. #1 SP
    Banned memwarrior's Avatar

    Lumea in 2050-2100

    Sa privim si aspectele pozitive ale pandemiei.
    E adevarat ca economic o sa cam fim la fundul sacului o buna perioada . Dar cred ca situatia se va remedia din 2025-2030 incolo, ba cred ca Epidemia va insemna un SALT TEHNOLOGIC urias pentru omenire. Cum au fost si cele doua razboaie mondiale si regimurile totalitare - e trist ca au ucis peste 100 de milioane de oameni, dar pe de alta parte, avem stilul de viata si tehnologia actuala multumita lor si mai ales datorita sacrificiului soldatilor care au pierit pe front ca noi sa putem trai azi bine de 70-80 ani incoace. Tot ce tine de masini, avioane, radare, telefoane mobile, medicina moderna, rachete, retele, motociclete, casti, tastaturi, antibiotice, vaccinuri, aspiratoare, frigidere, monitoare, toate au fost datorita razboaielor mondiale. La fel si razboiul rece , care cu toate ca a infricosat si divizat omenirea, a contribuit la un salt tehnologic masiv de la computere si lasere pana la rachete si explorarea spatiala.

    Foarte putini stiu ca telefoanele mobile portabile si computerele au aparut in WW2 cu intrebuintare militara.
    Joystick-ul a fost tot cu scop militar, inventat de germanii nazisti.

    La fel va fi si cu pandemia.
    Eu vad cateva oportunitati.
    Restaurantele , fast-foodurile si supermarketele vor disparea in lumea post-Covid.
    Dar vor prospera firmele de livrare de tip Glovo, Food Panda , Takeaway.Lucratorii comerciali, chelnerii si casierii vor trebui sa dea la pedale, asta e.
    Vor aparea fermele verticale si oamenii vor fi incurajati sa-si produca mancarea pe cont propriu prin sere si industria carnii artificiale create in laborator va exploda.

    Legat de industria auto- stirile sunt manipulatoare, mai ales daca va uitati pe Antena 3 si Russia TV unde aceiasi oportunisti pseudo-socialisti dementi duc grija somerilor
    In realitate, gradul de concedieri in Industria Auto era destul de crescuta si inainte, si asta datorita AUTOMATIZARII. Ca de aia au si votat multi someri cu Trump si alti nationalisti populisti.

    Multumita epidemiei, se va investi si mai mult in masini electrice si in cele fara soferi in tarile avansate. Tesla , dar si alti producatori auto, vor incepe sa produca in masa masini electrice. Se va renunta la benzinarii si vor aparea statiile de incarcare electrice.
    Soferii actuali vor trebui sa invete nitica programare si sa lucreze de acasa ca operatori sa transmita coordonate prin satelit masinilor fara sofer, sa programeze rutele pe harti. In tarile mai putin dezvoltate cel mult vor disparea taximetristii si vor lua avant UBER-istii.

    Tot in tarile dezvoltate curierii vor fi inlocuiti de drone cum isi doreste Amazon sa implementeze.
    Toate fabricile si depozitele vor fi automatizate.

    Chiar si fortele de ordine vor fi robotizate - vor fi utilizate drone echipate cu electrosocuri, ultrasunete, camere video si sisteme alarma pentru monitorizare la scara larga, turete si roboti, iar procentul politistilor/jandarmilor umani va fi mic.
    Se vor folosi drone pentru stingerea incendiilor.
    Domeniul medical va cunoaste un progres fara precedent in urmatorii 10 ani unde tot dronele vor avea un rol major in situatii de urgenta.
    Se va investi in celulele stem, nanoboti, organe artificiale, prostetice, membre bionice, ingineria genetica, prelungirea tineretii pentru a diminua riscul imbatranirii populatiei si pensionarii in masa.

    Guvernele vor incepe sa investeasca in Inteligenta Artificiala, Nanotehnologie, Fuziune Nucleara, mai ales ca se va zice ca poluarea si incalzirea globala au favorizat raspandirea virusului.
    Caz in care marile corporatii petroliere si producatorii auto vor trebui sa se orienteze spre energiile eco.
    Industria vestimentara va fi supusa transformarilor si se va renunta la modul de productie actual ce polueaza enorm.
    E posibil sa incepem sa purtam nano-combinezoane confortabile ca-n filmele SF care sa ne apere de frig,caldura, chiar de infestare.


    Se va face o digitalizare in masa. Nu vor mai fi concerte, teatre, gradini zoologice, circ, festivaluri, cluburi, scoli, fiindca cu totii ne vom muta in lumea virtuala.
    Ne vom petrece timpul in jocuri video, simulatoare, iar cursurile vor fi in format online.

    Banii lichizi vor disparea si vom fi incurajati sa avem bani electronici pe card, fie euro , dolari sau ...bitcoini.
    Vor fi instaurate legi draconice in ce priveste igiena.

    Angajatii din IT, gaming, banci, telecomunicatii, vanzari si suport clienti vor lucra doar de acasa, asta daca nu vor fi si ei inlocuiti de programe software si roboti cu inteligenta artificiala.
    Multe meserii vor disparea in urmatorii 30 ani datorita automatizarii.

    In ce priveste turismul, nu e mare paguba ca si asa nesimtitii din marile lanturi hoteliere, transport si aeroporturi ne suprataxau.
    Libera circulatie de acum e o gluma, mai ales ca sunt multe restrictii (Schengen, tarifele de acces in Venetia, costurile enorme).
    Turismul viitorului va fi in VR! Vom putea vizita statiuni, orase, monumente, muzee si cetati de acasa.
    Cu atat mai mult, cred ca in 50-100 de ani vom calatori doar cu TGV-uri, trenuri Meglev sau chiar cu HYPERLOOP care sa ne transporte in cateva minute de la un oras la altul. Se lucreaza deja la podcars.

    Prostituatele si dansatoarele vor disparea, inlocuite de roboti sexuali si papusi bionice.


    Ba cred ca pandemia va incuraja si mai mult companii ca SpaceX sa continue dezvoltarea rachetelor si navelor spatiale si va motiva si mai mult investitorii si savantii sa efectueze mai repede o misiune cu astronauti pe Marte.




    Ce se va intampla cu somerii lasati pe dinafara?
    Cei mai multi specialisti considera ca producatorii de roboti si corporatiile vor fi impozitate si toti oamenii vor avea parte de un trai decent prin furnizarea fiecaruia cu venit minim universal. Oamenii vor primi bani gratis, fara sa munceasca, si pot fi liberi sa se distreze sau sa se preocupe de activitati artistice si culturale. Suna socialist, dar cred ca va fi realizabil in unele tari dezvoltate.
    E realizabil fiindca robotii vor fi capabili sa produca mai mult, non-stop, 24/7, si sa furnizeze mai mult PROFIT patronilor si detinatorilor companiilor.

    In cel mai rau caz, va trebui sa invatam cu TOTII programare.

  2. #2 SP
    Member TravisPastrana's Avatar
    Am citit tot si cu riscu' sa iau mute/ban, spune-mi si mie frate cu ce te droghezi, ce iti dai?
    Ca dupa o saptamana de lucrat de acasa simt ca innebunesc un pic dar nu chiar asa..ajuta-ma te rog sa vad lumea si sa gandesc precum tine .

    Multumesc anticipat!

  3. #3 SP
    Member ccheep84's Avatar
    Prietenas, vrei sa pari noul Mesia,dar nu asta e problema. Ci faptul ca pari atat de convingator si ferm in cele scrise, astfel incat ai putea deveni nociv pentru o parte a societatii(cei mai slabi de inger).Nu era mai fair, daca ai fi facut trimitere la cartea ''Homo Deus'',scrisa de Yuval Noah Harari, (caci de acolo si seva informatiei ), in loc sa epatezi, ca un reprezentant de seama al bisericii medievale?

  4. #4 SP
    Banned memwarrior's Avatar
    Quote Originally Posted by ccheep84 View Post
    Prietenas, vrei sa pari noul Mesia,dar nu asta e problema. Ci faptul ca pari atat de convingator si ferm in cele scrise, astfel incat ai putea deveni nociv pentru o parte a societatii(cei mai slabi de inger).Nu era mai fair, daca ai fi facut trimitere la cartea ''Homo Deus'',scrisa de Yuval Noah Harari, (caci de acolo si seva informatiei ), in loc sa epatezi, ca un reprezentant de seama al bisericii medievale?
    Recunosc, am citit cartea aceea anul trecut.
    Si am urmarit ceva reportaje pe You Tube.

    ---------- Post added 19-03-2020 at 10:32 ----------






    Carne artificiala crescuta in laborator, plati facute cu aplicatia Amazon GO ce va inlocui casierii, dronele curieri care ne vor livra pachetele de mancare, electronicele, proviziile de medicamente dupa ce platim online, fermele verticale si acvacultura si fast-fooduri automatizate dotate cu brate robotice si automate de hamburgheri si cartofi prajiti, cu un singur angajat - mecanicul robotic.....astea vor deveni ceva cotidian in 10-20 ani.











  5. #5 SP
    Member lukecelmare's Avatar
    Eu zic sa mergem mai departe cu predictions


  6. #6 SP
    Banned Crbl2001's Avatar
    Astazi a revenit Hristos, Mesia chip luminos
    Laudati si cantati si va bucurati (bis)

  7. #7 SP
    Banned memwarrior's Avatar
    Despre desalinizarea apei de mare si prevenirea crizei apei potabile


    Exista temeri ca aerul va fi din ce in ce mai greu de respirat.
    S-au construit "aspiratoare" de CO2.



    Pe masura ce corporatiile si populatia vor fi obligate de guverne sa renunte la combustibili fosili, se vor construi in masa:
    Locuinte cu panouri solare


    Si masini electrice


    Se va investi tot mai mult in fuziunea nucleara


    Cum ar putea arata o zi din viata urmasilor nostri in anii 2050-2100.


  8. #8 SP
    Member ccheep84's Avatar
    Nu putem prezice viitorul de maine, daramite peste 10,100, 1000 de ani. Subsidiarul fabuleaza, genereaza idei noi, dar de la teorie pana la practica e cale lunga. Si eu as fi vrut, ca anumite tematici din Black mirror de exemplu, sa fie implementate in societatea contemporana, dar stand si analizand mai en-detail, se produc unele dezechilibre, in bunul demers a lucrurilor. Nu ne opreste nimeni in a gandi, a avea fantezii, dar sa nu incercam sa devenim prea influenti, in incercarea de a ne arata muschii , propovaduind adevarul absolut.

  9. #9 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Va rog din suflet sa nu ii dati ban daca incepe si injura ca pentru mine este ca un acumulator in zilele astea de nasolie.
    Intru si citesc si imi face ziua mai frumoasa.

    Multumesc Khan, in mod normal ma enervai dar in zilele asta gri o persoana ca tine este sarea si piperul!

    PS: Eu sunt mai shaormist asa de fel si ma cam doare in trening de aspiratoare de CO2 si masini cu pedale, previziuni din fotbal n-ai?
    Daca ai, as vrea sa stiu daca va ajunge vreodata Farul Constanta in Champions League, ca sa pot muri linistit!!

  10. #10 SP
    Banned Crbl2001's Avatar
    Quote Originally Posted by Xander Ro View Post
    Va rog din suflet sa nu ii dati ban daca incepe si injura ca pentru mine este ca un acumulator in zilele astea de nasolie.
    Intru si citesc si imi face ziua mai frumoasa.

    Multumesc Khan, in mod normal ma enervai dar in zilele asta gri o persoana ca tine este sarea si piperul!

    PS: Eu sunt mai shaormist asa de fel si ma cam doare in trening de aspiratoare de CO2 si masini cu pedale, previziuni din fotbal n-ai?
    Daca ai, as vrea sa stiu daca va ajunge vreodata Farul Constanta in Champions League, ca sa pot muri linistit!!
    Fiind absent o perioada ff lunga de timp de pe forum (inainte ma numeam shadow1alex), l-am ratat pe acest "Khan"?
    Cine D-zeu e individul?Intreb pt ca am vazut mai multi Khani pe-aici, toti sunt banati deci imi asum ca erau clonele lui sau ceva.
    La inceput vroiam si eu scap de @memwarrior dar a inceput sa ma amuze (desi nu sunt genul de persoana).Mai ales ca acum stau pe-acasa degeaba si nici nu gasesc nimic de facut.Si stau la casa, ce sa mai zic de aia de la bloc?

  11. #11 SP
    Banned memwarrior's Avatar
    Muncitorii viitorului:







    Dar poate si " soldatii viitorului" ?


  12. #12 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Zi oo de fotbal lasa-ma cu robotii!!

    Also, m-as interesa daca in viitor se va gasi o metoda mai putin invaziva decat decalotarea fortata la copii cu fimoza ca sa stiu daca-l duc pe bossica luna viitoare sa i-o beleasca astia cu forta la clinica sau mai astept.

    Astept...

  13. #13 SP
    Banned Crbl2001's Avatar
    Morrrr

  14. #14 SP
    Member ymess's Avatar
    Quote Originally Posted by memwarrior View Post
    Prostituatele si dansatoarele vor disparea, inlocuite de roboti sexuali si papusi bionice.
    Eu sunt adeptul al efectului Lindy, iar cum asta e cea mai veche meserie, va fi si ultima care va disparea.

    Acum serios, ideea topicului e tare, dar mie imi place sa le luam pe rand disecate in detalii, asa per ansamblu cred ca ne facem iluzii.
    Pe scurt cum vad eu viitorul:
    - Desi savantii, expertii sau academicienii lui peşte o tot dau cu inteligenta artificiala ca va inlocui joburile, eu cred ca o va face mult mai tarziu, dupa secolul asta. Nu avem "general knowledge AI", si suntem departe sa avem unul. Da, poti invata un AI sa recunoasca oameni si pisici, dar da-i o pisica verde, sa vezi ca spune ca e o broasca sau alta prostie. Progresul orizontal e de la 75% acuratete la 99% acuratete, si s-a facut, dar ambiguitatile nu sunt bune pentru calculatoare.
    - VR / AR bune pentru gaming, dar cam atat, nici de vorba turism.
    - frumos blockchain / Bitcoin, nu e tocmai o revolutie, atat timp cat putem face plati digitale nu ne ajuta. Ne ajuta drept garantie anti-tiranie.
    - pe sectorul medical si pe clean energy va fi o miza imensa. Cine vine aici cu solutii da lovitura in mare stil.
    - Space X dezvolta tehnologie spatiala, dar cred ca ajungerea pe Marte si colonizarea nu e obiectivul principal.
    - Legat de roboti, traim acum automatizarea dar nu se face peste noapte. Va creste interesul in programare dar in timp ma indoiesc ca va fi la fel de popular ca scris / cititul. Vom gasi multe metode care in esenta fac aceeasi chestie ca programarea.
    - Masinile nu trebuie sa fie autonome, e suficient daca sunt asistente pentru oameni cat sa previna accidente. Mor milioane de oameni anual in accidente de masina. Daca la moarte datorita saraciei sunt sceptic ca se poate rezolva, la masini sunt destul de sigur ca in secolul 21 se putea mult mai bine la capitolul siguranta.


    In schimb, sunt super interesat de lucruri nu foarte populare.
    - Longevitatea, in loc de medicina sa ne scape de boli nu exita o stiinta sa ne imbunatateasca lifestylul incat sa ajungem la 120 de ani? Prima consecinta, se schimba multe lucruri despre nutritie. Si nu ma refer la carne artificiala aici, cred ca vom avea un reset de la "evitati grasimile", si "micul dejun e cea mai importanta masa a zilei".
    - Noi modele de housing, iar aici intra orice: case in pamant, case cu terase pe acoperis, case pe apa, case subacvatice. Desi suna bizar, fiecare are cateva avantaje.
    - Nou model de transport pe distante scurte, trotineta / bicicleta are potential, dar nu e solutia tuturor problemelor. Pe distange lungi ajungi peste ocean in cateva ore, nu cred ca avem mult de inovat aici.
    - Dezvoltarea unor noi domenii de stiinta alternativa. Aici e un subiect controversat, lumea inca da in cap sovieticilor ca investeau serios in asa ceva. Desi nu e nimic dovedit pe homeopatie sau bioenergie si cristale, poate vom avea surprize in viitor, fie din cele enumerate fie in alte chestii. Inainte sa aud analogii medievale eu ma gandesc ca si electricitatea poate pe vremuri era la fel, blasfemie.

  15. #15 SP
    Banned memwarrior's Avatar
    Pai, am vorbit de haleala, locuinta, munca, distractii, masini. Am acoperit toate aspectele cotidiene.

    Ne mai trebuie roboti pentru sex.
    CUI MAI TREBUIE NEVASTA?



Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Ce mai vinde lumea? By cashonly in forum Offtopic
    Replies: 300 Last Post: 20-11-2020, 17:38
  2. Unde ar fi fost lumea fara Romania? By MonkY in forum Offtopic
    Replies: 12 Last Post: 03-05-2014, 18:02
  3. Terry Pratchett - Lumea Disc By eneea in forum Carti si Comics
    Replies: 6 Last Post: 03-06-2013, 20:43
  4. AMD Phenom II X4 965 BE vs Intel i3 2100 By andreiaka in forum Hardware
    Replies: 2 Last Post: 07-08-2012, 18:11
  5. Filmulete din lumea apelor By MonkY in forum Pets
    Replies: 6 Last Post: 13-12-2009, 15:26

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts