Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 12 of 12

Thread: Ce se intampla cu America?

  1. #1 SP
    Banned GamblerRambler's Avatar

    Ce se intampla cu America?

    -2,932,047 de bolnavi de COVID 19 si 132,007 morti din cauza unui sistem medical invechit , inaccesibil si costisitor
    -50 milioane de someri
    -Bursele prabusite care anunta cea mai grava criza economica din ultimii 150 ani
    -O America izolata total de toata lumea din cauza unui presedinte inept
    -proteste violente antirasism cu magazine sparte si jefuite, masini incendiate, statui decapitate, vandalizate sau indepartate pentru ca sunt dedicate unor personalitati istorice acuzate de colonialism, sclavie practicata si rasism
    -feminismul si curente ca #pride si #metoo care au provocat un adevarat razboi al sexelor
    -razboaie antiteroriste inca in derulare prin orientul mijlociu , neincheiate nici acum dupa 20 ani!

    Din toata populatia aia, candideaza la functia suprema in stat doi senili de peste 75 ani, Trump si cu Biden, unul idiot si narcisist, cu tendinte de a da foc la tot, celalalt cu tendinte spre dementa, dar cel putin mai maleabil si mai controlabil.
    Iar intre timp si-a anuntat candidatura Kanye West , deci exista perspectiva de a urmari "Keeping Up with the Kardashians" la Casa Alba.
    Au gasit democratii cu cine sa-l inlocuiasca pe Trump!

    Ceea ce vedem astazi este rezultatul a 30 ani de populism si educatie deficitara , fie ca vorbim de socialismul din segmentul democratilor care se face ca ii pasa de nevoile si problemele populatiei , fie de neoconservatorismul din segmentul republicanilor caruia nu-i pasa deloc.

    Este acesta declinul Americii, de va rezulta un razboi civil cultural si rasial si secesiune, marcand oficial sfarsitul NATO si abandonand Europa in mainile Rusiei si Chinei care sunt conduse acum de dictatori votati pe viata?
    Sau o alta perioada de criza din care America poate sa-si revina, chiar sa devina mai puternica ?
    Se va ajunge la o divizare in state republicane fasciste sudisto-centrale si in state democrate comuniste de pe ambele coaste ?
    Exista riscul ca pana la urma corporatiile din industria Big Tech (Microsoft, Facebook, Amazon, Apple, Google, Tesla, SpaceX) sa preia controlul si democratia liberala americana sa se stinga pentru totdeauna ?

    Cum ar putea fi afectata democratia din Romania situatia actuala a Americii ?

  2. #2 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Ia sa vedem


  3. #3 SP
    Banned GamblerRambler's Avatar
    Se stie de multi ani ca presedintele nu e conducatorul de facto al tarii, ci gruparile de interese, elitele bancare, complexul industrial militar, serviciile secrete, finantatorii si lobbystii, poate si societatile secrete (alea reale si bine ascunse, nu parodii ca francmasonii, Bohemian Club, Skull and Bones sau Ku Klux Klan sau orice divizie universitara).

    Problema nu e partea de leadership, ci populatia in sine si trendurile pe care le apuca.

    Oarecum se vede ca americanii s-au saturat de politicieni de cariera sustinuti de establishment, asa ca voteaza in naivitatea lor cu candidati ce vin din afara clasei politice ca Trump ce o arde anti-sistem ce vin din mediul de afaceri si showbizz (care in realitate a fost finantat de elitele evreiesti de pe Wall-Street si chiar si de regimul putinist din Rusia).

    Acum pare ca vor sa voteze cu candidati din domeniul televiziunii si muzicii.



    Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Elon Musk si Bill Gates cred ca ar fi avut sanse, dar....au prea multa demnitate ca sa intre in politica americana, ori le prieste mai mult sa fie afaceristi.

  4. #4 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Eu spun sa te uiti la video-ul postat si apoi vei intelege un pic mai bine ce se intampla in US of A si de ce se intampla ceea ce se intampla printr-o alta perspectiva care s-ar putea sa fie mai coerenta si sa contina mai multe argumente comparativ cu ce spui tu in posturile de mai sus.

    Abordarea simplista si fara justificare este pierdere de timp pentru audienta

    Si gata .. ma retrag, m-am murdarit de politica mult prea mult in 2 postari

  5. #5 SP
    Banned GamblerRambler's Avatar
    Gata, am trait sa-l vad si pe Trumpica cu botnita la gura.
    Acum pot sa mor linistit!

  6. #6 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    Ce sa se întâmple ? idiocracy.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  7. #7 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Idocracy se intampla de multa vreme, efectele inca nu s-au propagat global.

  8. #8 SP
    Banned ignognito's Avatar
    Dintre toate orasele mari, cu toate ca toate sunt cuprinse de haos, Seattle din statul Washington mi se pare cel mai linistit.
    Nu l-am prea vazut la stiri despre impuscaturi in masa , jafuri , atentate teroriste sau trafic de droguri , nici prin jocuri video, fiind chiar un oras ignorat de media.
    E drept ca se petrec si acolo crime izolate, dar e pasnic in comparatie cu .....Los Angeles, Chicago, New York, San Francisco, Las Vegas, Phoenix, Miami, Orlando, San Diego, Houston, Dallas, New Orleans, Cleveland, Detroit, Baltimore, Minneapolis, Birmingham etc.
    Si nici nu gasesti depravare si mizerie, cersetori, violatori, hoti, huligani, drogati, mafioti, idioti care umbla cu pistoale la brau, fanatici religiosi, cartiere etnice de tip enclave , sau orice fel de militanti politici ca-n alte orase americane mari.
    Daca as emigra in America, orasul asta as alege. Totul pare modern si curat de zici ca-i oras european. Chiar nu-mi dau seama de ce. Poate pentru ca e mai apropiat de Canada?




  9. #9 SP
    Banned ignognito's Avatar
    Doi politisti impuscati la proteste dupa ce a fost omorata o tanara de culoare, presedintele care refuza transferul pasnic in cazul infrangerii la alegeri.....
    Cred ca a cam INCEPUT al doilea razboi civil!

    https://edition.cnn.com/us/live-news...4c915dd56e4734

    https://edition.cnn.com/2020/09/23/p...ion/index.html

  10. #10 SP
    Banned galaxic's Avatar
    America dupa 40 ani de "trickle down economics"



    Biden in 2021



    Reagan in 1981



    Tricke Down Economics- scaderea taxelor pentru bogati (ma refer strict la cei cu afaceri corporatiste si cu averi de la 1 miliard de dolari in sus) pentru ca, in teorie, sa poata investi mai mult in imbunatatirea vietii angajatilor si oamenilor din clasa mijlocie si cea saraca. Lucru care s-a dovedit a fi fals dupa 40 ani ....asta explicand de ce infractionalitatea in America e crescuta, iar sistemul medical e privatizat , sistemul educational scoate numai prosti si someri cu diplome pe banda rulanda, iar cand ai o urgenta medicala si n-ai bani si nici asigurare, esti mort.

  11. #11 SP
    Member ymess's Avatar
    Parerea mea e ca se face prea mult tam-tam cu numarul de miliardari si taxarea lor.
    Matthews effect - se intampla de cand lumea si pamantul, era normal sa se intample si in timpul pandemiei.
    Miliardarii nu sunt o problema, foarte rar ei chiar detin cash in astfel de cantitati. Ei oricum nu platesc taxe, si e normal, ei fac doar parte dintr-un lant economic, si mai departe tot ei contribuie la dezvoltarea sistemului si la noi locuri de munca. Dupa parerea mea inegalitatea aparenta intre oameni nu e atat de tragica.

    Eu fac distinctie intre banii vii si banii morti. Banii miliardarilor de cele mai multe ori sunt bani care circula.
    Si da, repet, nu e tragedie ca unii miliardari fenteaza sistemul si nu platesc taxe. Daca un miliardar nu plateste taxe inseamna ca reinvesteste tot, nu inseamna ca ii intra bani in buzunar. Si taxele reprezinta o suma ce o dai statului pentru ca statul ti-a oferit ceva, iar unii miliardari mai degraba au oferit statului decat sa fi profitat.

    Si bineinteles, cam toti romanii cand aud de cineva cu bani, foarte multi presupun ca nu ii merita sau ca au facut o ilegalitate sau ca profita de pe urma statului. Culmea, se poate zic eu si fenomenul invers, doar ca nu foarte des pe la noi.

  12. #12 SP
    Banned galaxic's Avatar
    Oricum, impozitarea aia se va duce nu in buzunarele saracilor si muncitorilor cu venit minim, ci in PRETURILE CRESCUTE, adica tot in buzunarele corporatiilor.
    Practic, n-au facut mai nimic crescand salariile si impozitand corporatiile daca cresc si preturile.
    Iar o mare parte din TVA si impozite se duc si in buzunarele politicienilor si birocratilor.
    Mai rau e ca gigantii big tech, cand vor fi impozitati, vor incepe sa taxeze si mai tare utilizatorii.

    Asteptati-va de exemplu ca You Tube sa va umple de reclame, dar va bage si limita de vizionat/incarcat clipuri pe zi fara cont premium.
    Google - reclame, poate chiar un nr. limitat de cautari pe zi. Vrei mai multe? Plateste abonament! Si Bing si Firefox cred ca vor implementa asta.
    Facebook - nr. limitat de comentarii si like-uri pe zi, .....vrei mai mult, si vrei sa-ti incarci poze pe facebook sau instagram, ia-ti pachetul premium!
    Twitter - nr. limitat de tweets, vrei mai mult? Twitter Premium
    Bassicaly, vor ramane gratuite, dar ..........pentru mai mult va trebui sa platesti!
    Inclusiv smartphone-urile , consolele si computerele de marca se vor scumpi enorm.

    Tot saracii pierd asadar.
    Pur si simplu, cat esti sarac sau muncitor pe venit minim sau simplu angajat corporatist din clasa mijlocie , nu poti trai bine cata vreme stai pe venit mic si tot ramai batjocura societatii. Esti condamnat sa traiesti prost cat timp ai statutul de "sarac".
    Vrei sa traiesti bine, nu mai fii "sarac", fa-ti o afacere si imbogateste-te.
    Numai naivii cred ca statul iti vrea binele si te apara de lacomia corporatiilor , cand e taman pe dos. Trebuie sa recunoastem ca in ciuda lacomiei corporatiilor si companiilor private, progresul si cresterea nivelului de trai din ultimii 100 ani se datoreaza in mare parte lor. Pana la urma, nu guvernele si parlamentele au creat computerele , vaccinurile, automobilele si smartphone-urile. Da, e o porcarie mare sistemul asta aplicat de Reagan cu "trickle down economy" pentru ca numai un naiv ar crede ca corporatiile, scutite de impozite, s-ar apuca sa investeasca mai multi bani in salarii mai mari, medii de munca mai decente si in noi locuri de munca si nu in cheltuielile personale ale patronilor. Dar nu e vina corporatiilor ca au scutiri de taxe si ca sunt lacome, ci guvernele politice alese de cetateni carora le vor "binele" , si plus ca ele au aplicat scutirile si reducerile de taxe.
    Ca reduci drastic taxele corporate sau ca le cresti, tot ajungi pe termen lung o societate sortita esecului cu grad mare de saracie, mizerie, boli, lipsa de educatie si infractionalitate.
    Tarile care au 0%-20% corporate tax au capitalism salbatic, tari ca Romania, Georgia, UAE, Bahrain, Ungaria, Kyrgyzstan, Mongolia, Irlanda, Irak, Hong Kong, Singapore, Ucraina, UK, Rusia, Belarus, acolo unde domina oligarhiile private si lumea interlopa.
    Si sunt tarile care au peste 30% corporate tax, adica tari totalitare cu economie falimentara de stat , si sunt mare parte tari din lumea a treia precum Bangladesh, Congo, Burundi, Brazilia, Venezuela, Zambia, Gambia, Jamaica, Columbia, Maroc, Haiti, Angola, Argentina, Costa Rica, tari conduse de elite oligarhice, politicieni foarte corupti, carteluri de droguri, dictaturi militare etc. Sau sunt falimentate precum Grecia sau Franta care are infractionalitate crescuta si cam multe atentate teroriste de cand au fost socialistii la putere.
    In Romania, ca idee, e 16% corporate tax pe companiile care oricum isi muta profitul in tarile-mama , dar intre 10-45% individual income tax! Asta explica de ce ne merge extrem de "bine". Iar taxele alea se duc doar in buzunarele birocratilor si politicienilor infecti.
    De aia e mai bine sa alegi calea de mijloc, ca-n Suedia, Germania, Elvetia, Japonia, Olanda, Belgia, Coreea de Sud, Austria, tari unde ai si venit decent, nivel de trai decent, curatenie, unde poti trai decent dintr-un venit minim sau ajutor social, sau poti deveni intreprinzator fara sa te sufoce taxele.
    Ce viseaza democratii progresisti (tocmai ei care imbraca costume de mii de dolari,au masini cu sofer, au actiuni pe Wall Street si sunt finantati de lobbysti si companii asiatice care practica sclavia si pun copii la munca ne spun dume despre egalitate , toleranta si progres) e utopic si imposibil de aplicat chiar si in secolele urmatoare. Nu poti sa suprataxezi corporatiile si sa oferi in acelasi timp bunastare crescuta populatiei fara plus-valoare. E practic etatism/socialism falimentar si s-a vazut in Uniunea Sovietica Stalinista, China Maoista, Cuba lui Castro, Coreea lui Kim si Romania Ceausista cat succes a avut.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Ce se intampla cu Altex / Media Galaxy? By Ramon in forum Console Club
    Replies: 5654 Last Post: 19-03-2024, 19:04
  2. Ce se intampla cu IGN Romania By Xander RO in forum Console Club
    Replies: 19 Last Post: 07-07-2020, 23:06
  3. Ce se intampla cu Playstation Store Romania? By chris diaz in forum Console Club
    Replies: 6 Last Post: 08-06-2019, 18:08
  4. Ce se intampla cu Microsoft Romania By Xander RO in forum Console Club
    Replies: 32 Last Post: 02-02-2019, 16:33
  5. Replies: 9 Last Post: 10-03-2009, 18:45

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts