Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 143 of 158 FirstFirst ... 43 93 133 141 142 143 144 145 153 ... LastLast
Results 2,841 to 2,860 of 3157

Thread: Ce fel de tara este Romania?

  1. #2841 SP
    Member ymess's Avatar
    Offf memwarrior......such a pointless helpless child......God may blast you.....poor child of destiny......forced to live in a world with bad people.....no one will ever understand.....and if they willl.....it will be too late for the human kind.....
    Imi pare rau dar nu sunt de acord cu atitudinea asta. Pot spune ca la un punct in viata m-am regasit in postura lui memwarrior, singura diferanta ar fi daca radicalismul ar fi o distributie normala, eu as fi la o deviatie standard sau doua in dreapta, el e undeva la 3.

    Oarecum ceea ce zic e ontopic, pentru ca suntem romani si cunosc mai multi oameni cu interese si viziuni similare. Eu sunt pe pragul de a termina masterul, si foarte multe idei mentionate de el in off-topic sunt familiare mie si generatiei per ansamblu, repet, luate un pic mai radical. Va suparati sau nu pe atitudinea lui, eu pot baga mana in foc ca ideile, frustrarile, si tot ce mai vine sunt la tot pasul generatiei mele.

    Nu va uniti impotriva unui inamic comun, nici nu cred ca merita scosi ochii unei generatii doar pentru ca e altfel, cu bune si rele. Sunt si eu scandalizat la randul meu de multe lucruri, dar exista si o parte buna.

  2. #2842 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    ^Nu confirm aceasta teorie. Sunt din aceeasi generatie si toti colegii mei sunt oameni normali, care isi vad de treaba si nu au astfel de idei extremiste. Doar vreo 4-5 sunt eunuci, dar din ei 3 din convingeri religioase. Ma rog, nu e ca si cum memwarrior ar fi sigurul om care e radical si nu isi vede de treaba pe forum, mai sunt si o parte din cei care il ataca la fiecare postare in loc sa dea ignore. O data, de doua ori, inteleg, se numeste debate - dar daca cauti sa profiti de fiecare ocazie sa iti arati superioritatea fata de un dude de pe un forum, mie imi pare ca ai niste frustrari de care nu ai scapat inca.

  3. #2843 SP
    Member ymess's Avatar
    Cred ca tocmai ai confirmat-o. Eu am zis ca intr-o distributie normala lucrurile nu sunt asa, si lucrurile sunt luate aici prea la extrem. Omul normal intr-adevar nu se manifesta asa nici pe departe, in schimb toate teoriile ca umaninatea nu e intr-o directie minunata sunt in mare parte stiute sau luate in considerare. Diferenta consta in cum ne manifestam odata ce le identificam, ori ne vaitam pe forumuri ca murim toti ori, iar la polul opus ignoranta totala. Undeva la mijloc nu ramanem indiferenti, dar nici nu devenim doomsayers. De acord total cu ultima ta idee.

  4. #2844 SP
    Banned memwarrior's Avatar
    Ce am facut frate sa fiu catalogat drept "extremist" sau "radical"?


    Daca esti normal in vremurile astea, esti considerat extremist.

  5. #2845 SP
    Senior Member raducucosmin's Avatar
    Bai, ce dracu s-a intamplat cu locul asta?

  6. #2846 SP
    Banned Crbl2001's Avatar
    Bine ai venit in rai

  7. #2847 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    https://recorder.ro/minunile-pandemi...-de-protectie/

    Ăștia nici acum nu se potolesc. O să lase țara cu Covidul în cur.

  8. #2848 SP
    Banned Crbl2001's Avatar
    Off topic dar.....

  9. #2849 SP
    Member ymess's Avatar
    Am vazut recent la Zona IT acest clip:


    Mi-a atras atentia la final cand intreaba, Romania 2020, cum procedati cu educatia in ziua de astazi?

    Stim cu totii problemele, sunt curios fiecare ce masuri poate lua, si din perspectiva utilizatorilor care probabil inca sunt la liceu, sau a studentilor, fie si a celor care au copii care sunt/vor urma scoala.

    Urmaresc activ Twitter si vad ca si parintii americani sunt de fata cand copiii lor au in prezent lectii online, si din ce in ce mai mult isi dau seama de ineficienta grosolana.

    Din perspectiva de soon-to-be sa termin masterul:
    - Cine are posibilitatea sa fenteze scoala sa o faca. Cel mai crucial moment in tot parcursul educational il consider examenul de clasa a 8-a. In momentul in care ai intrat la liceu, stii deja cu mare probabilitate, in majoritatea cazurilor, ce vei face si la bac. E examenul cu cea mai mare presiune, bac-ul il mai dai in toamna, examenul asta nu. Subiectele sunt dupa modele care nu prea se schimba, si nu au nicio legatura cu a sti matematica sau romana, e examen de aplicat formule/exercitii gramaticale mecanic.
    - Exista cativa profesori extraordinari in tot sistemul asta infect. Estimez 10% sansa sa existe in oras mai dezvoltat, 5% in unul mediu, si > 1% in zona subdezvoltata. Daca elevul va indragi o materie si isi dezvolta potentialul e extrem de posibil datorita astfel de cazuri rare. Exista inclinatii individuale din nastere, dar pentru a ajunge copilul sa fie independent cred ca e nevoie si de oameni sa le dea incredere si sa le inspire un exemplu. Daca exista clase speciale cu astfel de profesori, as face tot posibilul sa mut copilul acolo. Si nu ma refer aici la note sau experienta, ci de bucuria emanata cand copilul aude numele profesorului.
    - Majoritatea resurselor si manualele de la minister sunt penibile. Exista carti / resurse online si in romana si in engleza absolut specatuloase, explicate intuitiv, vizual.
    - Ar merge informal un targ cu copilul, sa aleaga o materie / domeniu la care el sa invete de placere si restul materiilor de la scoala sa le neglijeze complet. Si nu ma refer 5 la toate si 10 la sport, ci efectiv sa aibe un domeniu in care el sa fie autodidact, sa faca mai mult fata de ceea ce i se cere la scoala. Daca nu vine initiativa din partea lui de mic sa citeasca / sa programeze / sa faca roboti / sa cante / sa deseneze nici intr-a 12-a nu va veni. Si nu e vorba ca nu vrea din cauza distragerilor (telefon, jocuri, etc) ci multi parinti il inscriu si la 10000 de activitati fara ca el sa aibe timp sa se plictiseasca. Atunci cand constientizeaza plictiseala cred ca incepe sa isi puna intrebarile care il framanta de fapt.

    Si cate solutii ar mai fi, unele de o moralitate indoielnica.

    Astept si sugestiile voastre

  10. #2850 SP
    Banned Cggamer's Avatar
    Care invatamant?
    Care scoala romaneasca?
    Ca scoala online e la modul asta.....si nu doar in Romania.


  11. #2851 SP
    Member ymess's Avatar
    Un mic rezumat la scoala online din spusele cunoscutilor:
    - copiii din 5-8 pun "bormasina.mp3" de fiecare data cand profesorii ii asculta
    - un profesor de la medicina s-a sters la fund in timp ce tinea cursul / a uitat webcamul
    - un profesor universitar a vorbit pe whatsapp web cu bagaboante / a uitat screen shareul pornit
    - elevii mai mari / liceu sunt in extaz, nu exista corigenti, scoala de anul asta era terminata de mult
    - sunt profesori universitari care nu stiu cine are admin in conferinta, si studentii le dau kick. Ei cred ca "se intrerupe conexiunea".
    - profesor universitar de informatica de 30 de ani nu stie sa isi monteze microfonul si conducerea o da cu scuza de "lasati-l ca e pensionar". 30+ ani de predat informatica in universitate...
    - singurii care mai "fac" ceva sunt cei de 1-4

  12. #2852 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    L-am vazut eu pe ala de la medicina, era de fapt de la stomatologie si nu si-a uitat web-ul, efectiv se c*ca in timp ce tinea cursul dupa care s-a ridicat si s-a sters linistit, totul in timp ce vorbea cu o nonsalanta imensa.

  13. #2853 SP
    One Man Army Cristy's Avatar
    L-am vazut si eu tot pe ala... Asa e cand sistemul de la noi e putred in interior. Nici in afara nu stau perfect dar chestii de genul asta nu se intampla asa des.
    Ca sa ne dam seama unde este nivelul, o simpla cautare pe youtube:

  14. #2854 SP
    Member Aliosa's Avatar

    Sunt multe interviuri luate de cel de la Vax Populi prin judetul Prahova, dar asta mi se pare pare priceless.
    Nu stiu ce e mai hazliu, femeia doxa la geografie, caciula de pe capul ei, dintii lipsa, tabla inmultirii invatata de ea sau parerea ei despre scoala din ziua de azi.

  15. #2855 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Mi se par trase de par astea de la Vax Populi, o data ca am inteles ca initial le pune altfel intrebare si scot raspunsurile usor din context, dar in al 2-lea rand ca mna, te duci in Caricii de Vale, un sat cu 20 de locuitori dintre care 18 sunt betivi, e normal sa primesti raspunsuri din-astea
    Dar ma rog, tot entertaining este.

  16. #2856 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca tot e nebunia cauzata de tipul omorat de politie in US, va aduceti aminte ca s-a intamplat si la noi ceva de genul acesta, anul trecut parca. Tot asa, a fost omul tinut la pamant pana si-a dat duhul. Vedeti diferenta de reactii? La noi n-a iesit nici dracul in strada sa ceara dreptate, la americani au luat foc. Desigur, ambele sunt extreme... as fi preferat ceva mai de mijloc. Dar, asta e lumea in care traim. La extreme...

  17. #2857 SP
    Senior Member PoisonRemedy's Avatar
    Aici nu sunt grupuri teroriste cum e Antifa care fac prapad la comanda.

  18. #2858 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Daca tot e nebunia cauzata de tipul omorat de politie in US, va aduceti aminte ca s-a intamplat si la noi ceva de genul acesta, anul trecut parca. Tot asa, a fost omul tinut la pamant pana si-a dat duhul. Vedeti diferenta de reactii? La noi n-a iesit nici dracul in strada sa ceara dreptate, la americani au luat foc. Desigur, ambele sunt extreme... as fi preferat ceva mai de mijloc. Dar, asta e lumea in care traim. La extreme...
    Te referi la acel pedofil care teroriza de ani buni copiii si parintii din acea zona?

  19. #2859 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Teo View Post
    Te referi la acel pedofil care teroriza de ani buni copiii si parintii din acea zona?
    Vezi, fix asta e ceea ce nu trebuie sa se intample. Si anume sa fie cineva "judecat" de politisti, jandarmi, sau chiar de noi. Eu n-am de unde sa stiu daca era, nu era, sau care este povestea lui. La fel si in cazul lui Floyd, unde "politistul a stiut el mai bine cu cine are de-a face" si a considerat ca a-i sta cu genunchiul pe gat 8 minute si 46 de secunde e OK. Asa s-ar putea intampla si in cazul meu sau al tau, orice gabor ar avea dreptul sa presupuna ca eu sau tu suntem vreun pedofil, semanam cu vreun criminal in serie or something, si sa ne aplice direct judecata personala. Well, it shouldn't be like this. Politistul trebuia sa-l aresteze frumusel nu sa-l omoare (atat pe cel din RO cat si pe cel din US), si mai departe e treaba procurorilor, a judecatorilor... Sau cel putin eu asa stiam ca trebuie sa mearga treaba...

  20. #2860 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Vad destul de relativa aceasta chestiune si cred ca o pot imparti in doua puncte:

    1) Cand presupusul infractor ajunge fata in fata pentru prima oara cu politistii iar pentru fiecare dintre ei este primul contact pe care il are cu celalalt. Aici consider ca ai dreptate cu ceea ce ai scris, este gresit sa se faca presupuneri in legatura cu inculpatul.

    2) Cand deja infractorul este cunoscut de toata sectia de politie iar intalnirile cu ei sunt lunare. Iti scriu doua cazuri cunoscute de mine personal.

    A. Mama prietenei mele locuieste singura intr-un orasel destul de mic la 400 de km de noi. Oras in care locuieste un nebun care tot are probleme cu politia de peste cinci ani, intra foarte des in belele insa nu pateste nimic fiindca sunt metode de a traumatiza alti oameni prin care nu poti fi pedepsit. In 2019 mama prietenei mele l-a gasit pe acest individ in curtea ei de trei ori cand incerca sa ii dezlege cainii ca sa ii duca pe camp si sa aiba grija de ei. Intr-una din dati mama ei a chemat politia iar el a spus ca doar a sarit gardul sa se joace cu ei, este om care nu prea are nimic de pierdut, nu are casa, nu are familie, este nebun, sta pe strazi si terorizeaza oameni.
    Este frustrant sa stii ca o femeie de 65 de ani sta cu frica in san ca se intalneste cu un nebun de 40+ iar acesta ii spune ca daca ii mai sta in cale are el grija de ea. De trei ori l-a intalnit in curte iar de mai multe ori in fata gardului vorbind cu cainii. De patru ori a chemat politia iar ei, legal, nu aveau cu ce il intimedeze ca sa nu faca treburile astea.

    B. Cunosc peste 10 de cazuri de minori din centre de plasament care pur si simplu talhareau femei pe strada si le smulgeau din mana telefonul, lantul, cerceii iar daca ele se impotriveau, aveau si un box in mana cu care le taxau. Politia ajungea frecvent la acel centru de plasamnt, ii ridica pe minori insa le dadea la scurt timp drumul fiindca nu erau majori, plus alte considerente. Evenimentele astea se tot repetau pana cand ei ajungeau sa faca 18 ani si intrau la puscarie.

    Sunt cazuri in care cu prostul si cu nebunul trebuie sa vorbesti pe limba lui iar cel mai bun instrument pentru ei este corectia oferita de politisti. Nu sunt ei speriati de dosare penale, cazier, amenzi, etc.

    Ai un scandalagiu care ajunge de 40 de ori la politie fiindca este un calvar pentru cei din cartierul lui, el nu o sa fie speriat de 40 de dosare penale insa o bataia bine aplicata ii poate oferi educatia necesara.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 143 of 158 FirstFirst ... 43 93 133 141 142 143 144 145 153 ... LastLast

Similar Threads

  1. Intrebare legata despre 2 jocuri la fel By andreiaka in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 3 Last Post: 10-03-2014, 13:37
  2. Ce fel de sfarsit preferi intr-un joc video? By Dant3 in forum Console Club
    Replies: 20 Last Post: 29-10-2012, 22:46
  3. Ce fel de clasa dintr-un RPG sunteti ? By Strike105X in forum Offtopic
    Replies: 18 Last Post: 29-05-2011, 11:43

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts