Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 153 of 158 FirstFirst ... 53 103 143 151 152 153 154 155 ... LastLast
Results 3,041 to 3,060 of 3157

Thread: Ce fel de tara este Romania?

  1. #3041 SP
    Member ymess's Avatar
    Nu cred ca asta e principala problema. Problema e, unde gasesti acesti oameni care vor sa faca ceva?
    Nici nu am 25 de ani, dar din ce observ despre cei care au trait inaintea mea:
    - multi din cei care si-au vazut de treaba, au muncit pe bune ani de zile, cu ce s-au ales? Cu pensii vai de mama lor si servicii medicale in bataie de joc.
    - cei care au fost niste putori, au facut doar munca de mantuiala dar "s-au descurcat" si mai cu o vorba mai cu o manevra au ajuns mai departe.

    Eu inteleg ca asa e peste tot, asa e in viata, dar macar da-le o rasplata rezonabila celor care muncesc sau care au muncit.
    Daca te vede lumea ca iti dai interesul, ca muncesti, esti luat de prost.

    Si asta mi se pare mie principala diferenta fata de alte tari. Noi avem o rusine fata de munca. Poate ca peste tot descurcaretii sunt mai castigati, dar macar oamenii care au muncit ani de zile, pensionarii, se si aleg cu ceva, sunt respectati.

  2. #3042 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Nu trebuie sa munceasca nimeni mai mult decat munceste acum. Romania are nevoie de o minune prin care jumatatea de populatie analfabeta functional pune mana pe carte, invata sa judece rational, si nu se mai lasa spalati pe creier de orice partid. Daca asta nu se intampla, nu se va schimba nimic, oricat ar spera unii.

  3. #3043 SP
    Member luciteck's Avatar
    ^ Cam asta ar putea fi si concluzia acestui thread. Diferenta intre nivelul de prosperitate al tarilor se face in primul rand prin educatie. Iar unde aceasta lipseste, rezultaul este vizibil. In Romania nu s-a dorit ca nivelul de educatie sa fie unul ridicat, tocmai pentru a avantaja politicienii corupti sa isi vada mai departe de ceea ce stiu sa faca mai bine. Evident un popor mai putin educat, e un popor mai sarac care nu are timp de doctrine sau discutii principiale. E preocupat de nevoile de baza pentru ca la altceva nici nu poate visa. Iar asta genereaza un cerc vicios din care e foarte greu sa scoti o natiune. Foarte putin s-a schimbat in ultimii zeci de ani la nivel de mentalitate colectiva, iar noi cei care dezbatem idei si principii aici sau in alta parte suntem (inca) doar o minoritate.

  4. #3044 SP
    Member ymess's Avatar
    1. Eu nu cred ca educatia e sursa tuturor lucrurilor bune si lipsa ei tuturor lucrurilor rele.
    2. Eu cred ca educatia e o consecinta a culturii, tarile "dezvoltate" isi permit sa aloce bani in educatie, ajungand la educatie buna, nu sistemul educational i-a dezvoltat. La nivel cultural, oamenii au fost mai incurajati sa urmeze o educatie, sa munceasca. De la asta porneste totul.
    3. Nu cred ca este vreun interes de a controla populatia din partea politicienilor ce se manifesta prin blocarea accesului la educatie. Asta e doar rezultatul organizarii proaste.
    4. Daca e sa te manipuleze cineva, poti sa ai si doctorat, tot ajungi manipulat. Nu te manipuleaza prin ulei/faina/galeti, nici prin antene, dar te manipuleaza cu presa, cu fapte prost interpretate. Sa nu zic de covid, cati experti si-au dat arama pe fata ca nu au nicio treaba cu realitatea?

  5. #3045 SP
    Senior Member dronology's Avatar

  6. #3046 SP
    Member ymess's Avatar
    Il apreciez pe Dan Cadar pentru acest video. In alte clipuri, cand vorbea despre covid, am fost retinut si chiar contradictoriu. El stie foarte bine sa gandeasca in mai multe perspective, are si cultura. Singura chestie care i-a lipsit parerea mea a fost intuitia "matematica" in ceea ce privea evolutia covidului, sau urmarile care urmau sa vina de cand a inceput pandemia (si nu ma refer doar la numarul de bolnavi / morti), ci si la masurile in sine.
    Dar aici puncteaza bine, suntem o tara polarizata, smecherii si sclavii (aia care stau si muncesc). Cate poze s-au facut in Romania cu Lamborghini parcat langa o caruta? Destule.
    Pe langa situatia de la Matei Bals, Colectiv, Piatra Neamt, cati oameni au murit absolut degeaba de cand a inceput pandemia? O multime, si majoritatea au fost uitati. Am auzit nenumarate cazuri, apropiati care nu au putut fi operati de urgenta, sau nu putut sa primeasca un consult banal pentru ca protocolul de covid face lucrurile imposibile. Nu mai zic de cei care au asteptat ore in sir in frig la corturile de covid.
    Repet, o multime au murit degeaba, si in spital, dar si intre spitale. Si asa cum spune Dan, e tragic ca uitam incredibil de repede.
    Se va mediatiza inca putin situatia, si dupa revenim la "ale noastre".
    Parerea mea e ca suntem prea ocupati de grija altuia, suntem prea ocupati la nivel individual sa avem mai multi bani fata de cei din jurul nostru.
    Sunt dezamagit de toate top 3 partidele, si mai nou inclusiv de USR-Plus. Toata lumea normala la cap e revoltata de averile politicienilor, si Dan aici zice "follow the money". Si asta cred si eu solutia, follow the money, adica sa fie justitia justitie, sa fie Fiscul fisc. Ce e la noi e apa de ploaie, din cand in cand mai vedem un turnator si mai sta cativa ani politicianul X si Y, cu prejudiciu nerecuperat, si cu o multime care inca isi vad de treaba, uitam de cei care nu au fost prinsi. Si concret, is dezamagit de materialul cu pensiile speciale publicat de USR-Plus. Pai statul da 10 miliarde pensii speciale. Toata lumea, da de acord, sa le taie la politicieni. Pai vedeti materialul, 80% din total sunt politisti si militari, iar senatorii, deputatii, diplomatii, angajatii de la parlament, stiti cat reprezinta? Undeva la 100 de milioane, adica sub 2% din pensiile speciale.

    Voi chiar credeti ca "follow the money" la asta se refera? Ah, nu mai au pensii speciale? Nu'i nimic, compenseaza ei cu o manevra si s-au rezolvat pe viata. Daca gresesc contraziceti-ma, dar daca este nesimtire la capitolul asta, si clar ca este din abundenta, apoi facei o masura care chiar sa aduca un impact.

    LE: ca sa mai radem putin. La nivelul nostru de "educatie", cum poti sa pui la radio mesaj cu "vacinarea e sigura, vin-o sa te vacinezi" cand fix dupa urmeaza oferta la Orange cu abonament 5G.

  7. #3047 SP
    Member iionut's Avatar
    Quote Originally Posted by ymess View Post
    - multi din cei care si-au vazut de treaba, au muncit pe bune ani de zile, cu ce s-au ales? Cu pensii vai de mama lor si servicii medicale in bataie de joc.
    ...
    Cel mai probabil au muncit pe salariu minim sau salariu mic si la pensia lor se calculeaza doar pe partea de contributie la fondul de pensie. Ca deh... ei nu se incadreaza la pensii speciale.
    Sper ca sa invatati din asta si sa va faceti pensii private pilonul 3, altiminteri cand ajungeti / ajungem noi la pensie si vine PSD si ne promite marirea pensiilor, ghici cu cine vom vota?

    A fost anul trecut o perioada in care se putea cumpara vechime pentru pensie, ce sa vezi: suma care trebuia platita pentru un an varia intre 2500-5000 de Ron, pai la asemenea contributii, ce pensie sa primesti pentru ca banii nu sunt investiti ca sa aiba randament? Sursa

  8. #3048 SP
    Member smits's Avatar
    Azi ne pasa maine nu, faza e ca fiecare e cu cotetul lui, ce face restul nu conteaza.

  9. #3049 SP
    Member ymess's Avatar
    Daca stai ani de zile fara sa maresti pensiile, puterea de cumparare a banilor in timp scade. Si este normal, ai nevoie de un pic de inflatie ca sa stimulezi cresterea economica (multi oameni nu inteleg asta). Deci daca in timp pensia nu ti se mareste, de fapt ti se scade. Niciun partid nu vrea sa mareasca pensiile in afara de PSD din cauza polarizarii, ori esti cu ei ori impotriva lor, ceea ce mi se pare o catastrofa, mai ales pentru pensionari. Si marea greseala pe care o fac cei care se opun maririi pensiilor, e ca banii pompati in pensii nu sunt bani morti, sunt bani care, marea majoritatea lor, reintra in circulatie.
    Nu conteaza ca au cotizat cu salariul minim, cu cateva decenii in urma banii aia cotizati aveau alta importanta. Banii aia tineau tara in picioare.
    Legat de pensiile speciale, consider ca ceea ce face USR Plus e o mare manipulare. Acei bani din pensii speciale vin 80% de la politisti si militari, 18% magistrati si 2% politicieni, diplomati etc. Pai tu te lauzi ca tai pensiile parlamentarilor samd, cand 98% de fapt tai la cu totul alta categorie de oameni?
    Eu m-am saturat de masuri care "dau bine pe hartie", apar bine vazute in presa, dar foarte putini se uita cat de castrofale sunt puse in practica.
    Pai vrei tu sa incurajezi oamenii sa lupte cu manipularea anti chipare, anti Bill Gates, sa faci campanii de pro-vaccinare, sa pompezi bani in canale media ca dupa sa realizezi ca 30% sunt vaccinati pe pile? Pai ce campanie de informare iti mai trebuie...

  10. #3050 SP
    Banned Alex Khan's Avatar
    Quote Originally Posted by iionut View Post
    Sper ca sa invatati din asta si sa va faceti pensii private pilonul 3, altiminteri cand ajungeti / ajungem noi la pensie si vine PSD si ne promite marirea pensiilor, ghici cu cine vom vota?
    Avand in vedere varsta pe care o ai la profil, pana iesi tu la pensie la 70 ani, adica in 2060, s-ar putea ca PSD sa devina istorie ca partid. Si sa fie inlocuit de un alt partid progresist de stanga precum PRO-ALDE.
    Si sistemul clasic de pensii asigurat de stat sa intre in faliment si sa fii obligat sa contribui la pilonul de pensii private.
    Exista posibilitatea ca pensia sa devina ISTORIE, si generatia noastra sa munceasca pana crapa. Poate apare un antidot universal care sa prelungeasca tineretea la nivel mondial pentru a preveni imbatranirea populatiei si inmultirea pensionarilor. Asa, o sa muncesti pana la 100 ani.

    In 40 ani se pot intampla multe.
    In 10-20 ani s-ar putea sa-ti pierzi actualul loc de munca si domeniul in care lucrezi sa devina obsolete, avand in vedere cu cata usurinta te pot inlocui aplicatiile cu inteligenta artificiala sau robotii. Unii sunt sceptici, dar uite ce se intampla prin Asia si America, ca sunt destui care se plang ca au ramas fara locuri de munca din cauza robotilor.
    Si sa ajungi fie un muritor de foame, fie un pensionar asistat social mai devreme, traind din venitul minim garantat conferit de stat.
    In 40 ani s-ar putea ca banii sa devina ISTORIE la cat se devalorizeaza si sa supravietuiasca doar cei care au fost microcipati si platesc in criptomonede, sau invers, poate are loc o catastrofa precum o furtuna solara, ne intoarcem in evul mediu si supravietuieste doar cine are aur, pamanturi, fantana, pusca si servitori.

    E greu sa-ti mai faci planuri pe termen lung la cat de des se schimba vremurile. Traim intr-o epoca foarte dinamica care necesita multa flexibilitate.


    In secolul 20, Romania a inceput ca monarhie liberal-taranista care a durat pana in 1930, a trecut la dictatura regala, apoi in 1940 a trecut la dictatura nazista militara, apoi la 1944 la dictatura proletara sovietica, apoi din 1964 a devenit dictatura comunista nationalista, si a incheiat in 1989 cu democratia social-democrata care rezista pana azi.
    La cum arata tendintele liberal-progresiste de azi, ne indreptam usor spre Corporatocratie ca-n America unde in loc de politicieni si partide, votezi cu doua grupari de corporatii si cu slugi ai unor oligarhi sau corporatisti big-tech.
    Sau chiar romanii sa voteze cu AUR si sa ne trezim sub dictatura teocratica cu Patriarhul conducator suprem.

    In 40 ani s-ar putea sa nu mai existe DEMOCRATIE sau PARTIDE.
    Luati aminte ca ce este azi s-ar putea sa nu mai fie valabil maine.

  11. #3051 SP
    Member ymess's Avatar
    @AlexKhan Mereu esti "factual-corect", dar parerea mea e, nu se poate extrage nimic din ce spui.
    O dai in idei de genul "lumea se schimba" inspirata din nou de Harari, dar intr-un mod asa mai sumbru-pesimist.
    Ti-am mai zis odata de Harari, si repet, cartile lui au indobitocit o generatie. E genul de carte comerciala de unde poti sa iei o multime de idei sa le vorbesti cu colegii de munca, sa le zici pe reddit, pe forum, dar in esenta ramai paralel cu realitatea.
    Cand gandesti, trebuie sa stii cand sa fi convergent, si cand sa fi divergent in gandire.
    Harari in Homo Deus spunea ca pandemiile apartin de domeniul trecutului. Si asta nu e cel mai grav exemplu.

    ON:
    - vedeti ce se intampla cu protestele. Asta cu pasaportul de vaccinare e o aberatie. Comisia europeana a stabilit deja, nicio tara UE nu va avea asa ceva. Oamenii protesteaza pentru inchiderile abuzive.
    - AUR speculeaza situatia, si e singurul partid care lupta activ cu ce se intampla. Radeti de votantii AUR, dar deja de la alegeri eu cred ca s-au dublat, daca nu si mai mult. Toata Europa e la margine sa voteze extremistii.
    - Nu am nicio problema cu masca, ma deranjeaza in schimb abuzurile politistilor! Nu poti sa fi in mijlocul campului singur, si sa respiri aer.
    - Dupa un an de zile, ne intoarcem in carantina (ca sa nu stam mai mult mai tarziu) - de 1 an de zile aceeasi poveste.
    - Carantina "romaneasca" nu merge, declaratia se fenteaza usor, romanul e inventiv. El daca nu are simptome nu realizeaza ca devine oricum focar. Si autoritatile sunt vinovate ca implementeaza masurile prost si abuziv! Da, e si plina tara de prosti, dar chiar nimeni din conducere nu e suficient de destept incat sa impiedice acesti 'prosti'?

    Pe partea pozitiva, mascarada se termina curand. 1M de oameni vindecati, 1M vaccinati deja, cu inca 2M de vaccinuri care vin luna asta. 45K vaccinuri pe zi mi se pare excelent. 5M oameni cu imunitate luna asta, mai avem parte si de un val cu sarbatorile pascale, cu matematica mea, de la 1 iunie ajungem in zona verde.

    Nu e nevoie de 70% din populatie sa ai herd-immunity. Parerea mea e ca la virusul asta, 30% din populatie cu imunitate (prin vaccin sau dupa lupta cu virusul) e suficienta sa scada dramatic raspandirea (for good). Imunitatea la acest virus dureaza peste un an (in cazuri f.f. rare cateva luni), rata de raspandire daca e sub 1, atunci tineti cont ca orice se raspandeste exponential, creste exponential, dar si scade exponential).

  12. #3052 SP
    Banned Alex Khan's Avatar
    Oh, te rog, chiar vreau sa vad in 2024 vreo 45% din romani sa voteze cu nationalistii infecti din AUR! Daca romanii sunt atat de dobitoci sa voteze cu AUR si nu i-au convins cei 20 ani de guvernare PSD-ista cand au avut personaje dubioase ca Iliescu, Nastase, Ponta si Dragnea la butoane ca sa votezi cu populisti nu e o solutie, treaba lor.
    Sa vezi in 2028 cum vor castiga progresistii neomarxisti din USR-PLUS cu 80% si vor guverna zeci de ani de acum inainte.

    Chiar vreau sa-i vad si pe francezi votand-o pe Marine Le Pen la anu', pe olandezi cu Geert Wilders, pe italieni sa-l puna pe Salvini premier, o guvernare de coalitie in Germania din care sa faca parte si Alternativa pentru Germania. Inseamna ca vesticii sunt mai idioti decat credeam si nu am ce cauta sa emigrez in tarile lor daca n-au invatat nimic din experimentul britanicilor cu Brexitul si experienta americanilor cu Trump care o duc foarte rau acum. Si o vor duce rau inca multi ani de acum inainte din cauza unor dobitoci care cred ca nationalismul e mai presus decat matematica liberala si daca se pisa impotriva vantului Globalizarii, scapa nepatati.

    Dupa 3-4 ani, vor vota cu progresisti si social-liberali globalisti si nu o sa le mai pese ca vor patrunde si zeci de milioane de imigranti in tarile lor. Vor accepta de bunavoie sa-si umple tarile cu arabi, africani si indieni, chiar vor deveni GAY si isi vor schimba sexul sa se apuce de prostitutie numai ca sa aiba ce manca. Si vor accepta zeci de milioane imigranti care sa le plateasca pensiile sau veniturile minime garantate.


    E o certitudine ca guvernarile nationaliste si populiste care sunt anti-globalizare nu rezista prea mult. Nu sunt sustenabile pe termen lung, nu in era globalizarii.
    Dupa 3-4 ani se prabusesc si oamenii tot ajung sa voteze cu liberali progresisti si globalisti.
    Cum au ajuns sa voteze 81 milioane de americani din disperare cu un octogenar ca Biden (si daca nu era sistemul de vot online, tot Biden iesea castigator) si cu socialista de Kamala.
    La fel cum britanicii vor vota in masa cu laburistii dupa cate distrugeri a comis tembelul de Boris si vor cere in genunchi la Bruxelles sa fie primiti inapoi in UE ani la rand, iar comisarii si parlamentarii europeni le vor da cu flit.

    Facem pariu ca in 2-3 ani englezii vor fi dispusi sa-i primeasca pe toti refugiatii din Siria si pe toti imigrantii din Romania, ba le vor acorda nu vize, ci CETATENIE GRATUITA, numai ca sa aiba cine sa le munceasca pe acolo, avand in vedere ca pana si indienilor li s-a urcat corectitudinea politica la cap si vor doar munca de birou prin IT?

    ---------- Post added 08-03-2021 at 09:41 ----------

    Apropo, interviul ala de ieri a lui Meghan si Harry tocmai a incheiat cei 1000 ani de monarhie engleza si britanicii descopera ca au o casa regala infecta pentru care mai si platesc taxe.
    Dupa asa ceva, regina ar trebui sa abdice din bun simt si sa-l lase pe William sa devina succesor, pana cand laburistii vor vota pentru desfiintarea monarhiei si tranzitia la republica.


    Ca-ti convine sau nu, in acest secol asistam la sfarsitul conservatorismului si iesirea deplina din tot ce inseamna evul mediu. Religia si biserica crestina, monarhia, nobilimea, nationalismul, capitalismul conservator vor ajunge la gunoi.

  13. #3053 SP
    Member ymess's Avatar
    Inca nu suntem la 45% dar daca mai raman un an oamenii inchisi si cu masca, cu scolile inchise, garantat ajungem acolo.
    USR-PLUS nu sunt neomarxisti. Nici eu nu ii sustin, dar sa nu exageram. Nu au nimic deosebit fata de partidele traditionale, nici in plus nici in minus. Ideologia partidelor in Romania e de mult pierduta.

    Cateva puncte:
    - presedintele american nu face nimic fara Congress. Mecanismele sunt deja acolo, rolul lui e mai mult sau mai putin important. Pe exterior ei dau niste declaratii, iau niste masuri, dar adevaratele interese - stati linistiti, sunt facute de sistem. Si nu va imaginati ca la ei e haos ca la noi, americanii au strategii foarte bine puse la punct, inclusiv cu gestionarea situatiei economice, planul pe urmatorii ani e deja facut.
    - cu atat mai putin Kamala, rolul ei e doar de PR, 100%. Ea nu va face nimic altceva si nici putere decizionala nu va avea vreodata.
    - e adevarat ca Boris vrea inapoi in EU. Practic Brexit-ul inca nici nu s-a facut, formalitatile sunt formalitati. Singura chestie e ca EU va accepta UK inapoi si formal - parerea mea doar, din sursele mele. Si da, ce a facut Boris a fost iresponsabil. Nu ca Brexitul e bun sau rau, dar nu a fost facut cu cap.
    - globalizarea s-ar putea sa nu fie sustenabila pe termen lung.
    - conservatorii nu mai sunt conservatori - adevarat
    - Marine Le Pen in situatia data, e mare favorita
    - adevaratul socialist din America a fost Trump

  14. #3054 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    Biden tocmai ce a semnat un decret cum că Universitățile din US care nu acceptă Transgender în competițile universități nu vor mai primi fonduri guvernamentale.

    Mi-se pare ilogic să pui o persoană ce a făcut tranziția din Bărbat în Femeie să participe în competiție directă cu alte Femei.

    Dar ma rog Activiștii Far Right sunt la fel de răi precum cei de dreaptă.

    Acum nu se mai poate spune alăptează la sân trebuie să spui alăptează la piept ca se supără nu știu cine de parcă bărbați au alăptat vreodată.

  15. #3055 SP
    Banned Alex Khan's Avatar
    Quote Originally Posted by ymess View Post
    Inca nu suntem la 45% dar daca mai raman un an oamenii inchisi si cu masca, cu scolile inchise, garantat ajungem acolo.
    USR-PLUS nu sunt neomarxisti. Nici eu nu ii sustin, dar sa nu exageram. Nu au nimic deosebit fata de partidele traditionale, nici in plus nici in minus. Ideologia partidelor in Romania e de mult pierduta.
    Neomarxisti sau neoliberali, conteaza ca USR-PLUS sunt pro-europeni si pro-globalizare, aka pro-progres si pro-normalitate.
    Stanga sau dreapta nici nu stiu daca mai exista astazi, sau daca mai exista socialism vs liberalism.
    Au fost inlocuite de inainte si inapoi, adica de progresism si conservatorism.



    Majoritatea guvernelor sunt hibride: cele care se declara de dreapta chiar aplica masuri de stanga cum s-a vazut in occident cand David Cameron a legalizat casatoriile gay , la fel cum guvernele care se declara de stanga , cum a fost in cazul nostru cat a fost Dragnea la putere, au aplicat masuri de dreapta precum taierea a 100 de taxe.
    Pana si Trump, cum ai spus tu, a avut politici si masuri de stanga cand a dat 1000 de dolari lunar fiecarui american.



    Nimeni nu mai intelege ce se intampla.
    Eu inteleg foarte bine.

    A crescut gradul de INDIVIDUALISM! Fiecare face dupa cum il duce capul.
    Nimeni nu mai vrea ca viata lui sa fie trasata dupa cum vrea comunitatea , biserica, partidul. Trecem intr-o perioada in care institutiile nu mai au autoritate si sunt tot mai slabite si erodate de crize economice, neincrederea populatiei, coruptie.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Straus...ational_theory

    Nu mai suntem in anii 1950-1980 pe vremea razboiului rece cand ideologiile erau clare si distinctive, cand institutiile, guvernele si fortele de ordine aveau mai multa autoritate asupra individului si mai ales pe vremea cand cetateanul american de rand sau cetateanul comunist sovietic aveau un program de viata trasat de comunitate/biserica/familie si de guvern:
    1. te nasteai>faceai scoala>faceai liceul>faceai serviciul militar obligatoriu>te angajai undeva la o fabrica sau invatai o meserie>te casatoreai la 20 ani>faceai 3-5 copii>munceai pe sistemul "timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim">cumparai automobilul personal si locuinta mult mai usor>aveai bani sa te duci anual intr-un concediu in fiecare vara si iarna> ieseai la pensie pe la 55-60 ani> iti traiai batranetea linistit la barfit cu vecinii la un gratar saptamanal.


    Eh, vremurile s-au schimbat, acum trebuie sa fii un pic mai flexibil si obligatiile de ieri nu mai sunt valabile astazi. Totul e haotic si schimbator.
    Azi e la moda ceva, maine e altceva la moda, si tot asa.
    Nu mai e ca pe vremuri cand anii 50-60' se identificau ca fiind anii rock'n'roll-ulului, anii 70' se identificau cu muzica disco, anii 80' se identificau cu muzica pop si heavy metal sau anii 90' cu punk si hip-hop. Acum trendurile muzicale se schimba de la o luna la alta.
    Moda vestimentara la fel - erau mode vestimentare care tineau si 100 ani. Din 1950' moda vestimentara se schimba odata la 10 ani. Acum moda vestimentara e tot mai variata, fiecare poarta ce vrea. Zi de zi se schimba moda.


    Nici nu mai ai garantia ca o sa-ti gasesti un loc de munca asa de usor.

    Poti astazi sa faci si masteratul si doctoratul daca le faci degeaba intr-un domeniu care nu se cere pe piata muncii.
    Poti sa studiezi in domeniul IT sau sa inveti o meserie, dar te trezesti ca esti inlocuit de un robot sau de o aplicatie de telefon.
    NIMIC NU MAI ESTE SIGUR ASTAZI!

    Te trezesti ca ce faci sau ce zici astazi poate sa devina ILEGAL maine si sa ajungi la parnaie pentru asta.



    Partenera/Copii?
    Nu mai esti obligat sa -ti faci familie. Esti liber sa fii gay, sa fii burlac, sa fii transexual, sa fii swinger, sa fii chiar ZOOFIL sau MAMOFIL, sau ROBOTOFIL, sa te casatoresti cu cainele, maica'ta sau cu un robot.

    Fie faci parte din generatia cu rata mare de divorturi si scandaluri in familie, fie faci parte din generatia virginilor inceli la 30 ani.
    Traim deja intr-o epoca in care e posibil sa se nasca copii prin vitro sau chiar sa fie fabricati in laborator. Tehnologia uterului artificial exista, doar sa mai aprobe guvernele si ONU asa ceva si aia e, vor interzice pana si sexul dintre oamenii de sex opus pe motiv ca e neigienic.
    Traim in epoca in care agatatul e considerata hartuire si infractiune penala.

    Suntem oricum prea multi pe planeta!

    Masina? Polueaza! Mergi cu trotineta electrica mai bine.


    Vacante? Ia nene un joc video open-world, un Assassin's Creed , catara-te pe cladiri si fa city break digital.

    Viata sociala ?
    Du-te si joaca-te meciuri prin Fortnite , impusca avatarurile unor straini si injura-i pe chat.

    Munca?
    Ce-i aia? Ia de aici venit minim garantat. Pare-se ca cecurile de 1000 dolari ale lui Trump, cardurile "food-stamps" oferite de Obama si ajutoarele sociale oferite de Biden prin programe de tip New Deal par sa fie inceputul.

    Oricum munca e pentru roboti, tractoare si chinezi.


    Armata?
    Joaca un CALL OF DUTY!

    Sport?
    FIFA !

  16. #3056 SP
    Member marv's Avatar
    a tunat si v-a adunat

  17. #3057 SP
    Senior Member dronology's Avatar
    Un reportaj difuzat astăzi de ProTv. România, te iubesc! - radiografia grupărilor interlope bucureștene. „Gruparea criminală, brand de Capitală”



    https://stirileprotv.ro/romania-te-i...integrala.html

  18. #3058 SP
    Banned Alex Khan's Avatar
    Degeaba ne plangem cand multi bucuresteni apeleaza la serviciile gruparilor infractionale, de la traficul cu tigari, iarba si alcool ieftin vandut in piata sau la colt de strada pana la serviciile sexuale cu centuriste si prostituate din cuiburi improvizate in garsoniere.
    Inclusiv sa cumperi legule si carne de la tarani este ilegal in multe tari.

    Asa a fost mereu si va fi in continuare.
    Romanu' vesnic a fost descurcaret in a apela la comertul ilegal cand vede ca capitalismul nu-l multumeste.

    Si aici e vina sistemului capitalist din Romania ca nu face o oferta mai buna, ca asta presupune piata, cerere si oferta. Nu oferi ceva de calitate si la pret accesibil, normal ca nu-ti cumpara nimeni produsul, si prefera sa cumpere de la negru.

    Pai de ce sa te duci sa cumperi tigari si vodca scumpa de la supermarket cand poti sa le iei pe sub mana la colt de strada si mai ieftin de la traficanti ?

    De ce sa cumperi legume de sera, cutii cu lapte pasteurizat si carne injectata din Mega Image sau Lidl cand poti cumpara kilograme de carne de porc, lapte de vaca proaspat muls sau rosii gustoase crescute in gradina de la tarani, cu toate ca si alea sunt pline de otravuri si pesticide in cantitate mare luate de pe piata neagra? Si nimeni nu-i verifica pe aia ce baga in alimente.


    De ce sa cheltui o gramada de bani pe jocuri cumparate direct de pe site-urile producatorilor sau de pe platforme oficiale ca Steam/Epic/Origin/Uplay la suprapret cand poti sa le cumperi mai ieftin de la dubiosi de pe G2A si Eneba, sau si mai simplu....le PIRATEZI

    De ce sa dai bani multi pe haine in branduri sau mobilier din Ikea cand poti cumpara la second-hand de pe OLX de la bisnitari, falsificatori sau chiar hoti, si te lauzi pe Facebook si instagram ca ai produse de lux?

    De ce sa dai bani si sa platesti taxe pentru siguranta in achizitionarea unei masini de la companii auto serioase sau de ce sa cumperi o locuinta legal cand poti apela la bisnitari auto si rechini imobiliari? Iohannis, din banii de meditatii, si-a luat 6 case, noi suntem mai fraieri?


    De ce sa te chinui sa muncesti o viata intreaga sa-ti iei masina si vila, si sa faci sala sa arati bine, sa te ingrijesti, sa dai bani pe haine si cosmetice si sa-ti exersezi abilitatile de comunicare si nivelul de cultura generala ca sa-ti gasesti o IUBITA pe care s-o convingi sa te placa si sa stea cu tine , si asta presupune mii de euro cheltuiti pe cadouri, iesiri si vacante ..............cand poti sa te duci sa cauti pe site-uri erotice, contactezi si te programezi la o prostituata cu silicoane si tatuaje scoasa la produs de un proxenet (posibil sa fie o victima rapita si santajata, poate o minora cu buletin fals, dar cui pasa? Mai importante sunt poftele tale sexuale de mascul feroce pe care le vrei satisfacute instant), platesti 500 lei/ora, iti faci de cap, si gata, esti satisfacut. Tu pleci, iar femeia respectiva continua sa ramana rapita de un proxenet si sa presteze o meserie mizerabila in mod fortat.


    Si apoi, de ce sa te duci sa muncesti, sa ai responsabilitati, sa raspunzi pentru greseli, sa gandesti, sa te strofoci , cand mai bine stai acasa si te apuci de o bisnita pe OLX, faci trafic de haine, alimente, alcool, tigari sau chiar cu locuinte sau te apuci de jocuri de noroc sau minerit cu criptomonede? Pai Basescu facea bisnita cu blugi in comunism, Becali cu oi si terenuri, pai noi suntem mai fraieri?


    Astia suntem si vom fi mereu.
    Pana cand nu se va schimba piata capitalista in bine in tara asta, romanu' va fi vesnic frustrat si va apela la infractorii din economia neagra.

  19. #3059 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    De ce? Pentru că poți.

    Wtf?

  20. #3060 SP
    Banned Alex Khan's Avatar
    Quote Originally Posted by Se7en Fury View Post
    De ce? Pentru că poți.

    Wtf?
    Pai in cazul asta sa nu ne mai plangem de ce avem asa de multi infractori in tara asta, ca de ce politicienii sunt corupti, ca de ce nu merge nimic in tara asta ca-n vest.

    Suntem un popor de ipocriti.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 153 of 158 FirstFirst ... 53 103 143 151 152 153 154 155 ... LastLast

Similar Threads

  1. Intrebare legata despre 2 jocuri la fel By andreiaka in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 3 Last Post: 10-03-2014, 13:37
  2. Ce fel de sfarsit preferi intr-un joc video? By Dant3 in forum Console Club
    Replies: 20 Last Post: 29-10-2012, 22:46
  3. Ce fel de clasa dintr-un RPG sunteti ? By Strike105X in forum Offtopic
    Replies: 18 Last Post: 29-05-2011, 11:43

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts