Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 102 of 158 FirstFirst ... 2 52 92 100 101 102 103 104 112 152 ... LastLast
Results 2,021 to 2,040 of 3157

Thread: Ce fel de tara este Romania?

  1. #2021 SP
    Member marv's Avatar
    Quote Originally Posted by Encman View Post
    a suferit mult acest neam de-a lungul vremii din cauza interventiilor / intereselor unora sau altora
    pentru ca atunci cand nu faci tu, fac altii pentru tine. Aproape toate neamurile au suferit de pe urma unora sau a altora, dar unii au stiut sa se organizeze si sa-si creeze un nivel de trai decent de care sa beneficieze atat ei cat si cei din jur.

    In Romania inca stam toti si asteptam sa ne pice in gura. Sa ne dea statul de munca. Sa faca statul autostrazi. Sa faca statul curatenie in orase.

    Dar cand vine vorba de mers si votat "statul", multi nici nu merg la vot. Din cei care merg, majoritatea nici nu stiu ce platforma politica are un candidat/partid sau altul. Se multumesc cu o galeata de ulei sau sa il voteze pe ala pe care l-au vazut la TV. Foarte putini voteaza responabil. Iar mai apoi si unii si ceilalti stau si se plang.

    Problema noastra a fost si va ramane comoditatea si lipsa responsabilitatii. Noi sa nu facem nimic, dar sa faca altii ca sa ne fie noua bine. Sau daca facem noi ceva, sa facem doar pentru noi, fara sa ne gandim si la binele comun. Exemple: construim blocuri langa case si le luam lumina solara, aruncam ambalajul pe jos ca nu avem unde sa-l punem, claxonam ca magarii ca cel din fata nu a pornit cu 0.5 secunde mai repede la lumina verde, etc.

    Ca sa ne fie bine tuturor trebuie sa fim mai intreprinzatori, sa fim responsabili pentru actiunile noastre si sa ne gandim si la binele comun atunci cand facem ceva.

  2. #2022 SP
    Banned Templier's Avatar
    ^ in spiritul asta facem si noi niste donatii sa ajutam site-ul CG?

  3. #2023 SP
    Member esop's Avatar
    Statul nu o sa faca nimic pentru popor, decat daca are ceva de castigat. Interesul...
    Nu avem nici sistemul de sanatate ca in Canada, nici universitatile din Anglia (cu toate ca mai sunt unele de valoare si la noi) sau ajutorul lor social, nici nivelul de cultura a Norvegiei sau Suediei, sau autostrazile Germaniei.
    Deci ce sa ceri sau sa ai asteptari de la statul nostru??

    Despre votat.. intram in politica si nu vreau sa comentez.
    Dar subliniez "Eu cu cine votez?" Cetateanul turmentat din O scrisoare pierduta; nu? Relevant si in ziua de astazi.

    Cat despre lipsa unora de bun simt. In trafic. Pe strada. Si asa mai departe. Pot sa spun doar un singur lucru. Condu prin propriul exemplu! Si eventual altii vor urma.
    Iar daca altii nu au obraz ca e carnea tare pe ei si ceafa groasa..si nu inteleg de buna voie. Atunci macar de frica. Aplica legea. Amenda, munca in folosul comunitatii, etc
    Problema la noi este ca legea e luata la misto si aplicata doar preferential. Aici este o alta mare problema.
    Ia sa faci in germania o magarie in trafic fara sa te prinda o camera imediat. Nici nu stii de unde apare in urmatoarea secunda un echipaj de politie. Si nu merge ca la noi sa ne tocmim, sa ne rugam. Nu iti iei doar amenda. Esti luat si pe sus sa faci o vizita gratuita la sectie.
    Sau in anglia sa incerci sa mergi gratuit fara sa dai cu cardul inainte. Nu doar ca nu pleaca autobuzul. Dar deja intorc toti privirile la tine in semn de dezaprobare.
    Bine... asta cu urmaritul camerelor si big brother.. Sa imi pierd eu drepturile de dragul ca statul ma sperie cu baubau, ma uit la tine america.. zau ca e periculos.. ma duce cu gandul la 1984 (George Orwell).

    Ma rog, am deviat. Cel mai important. Sa nu ne mai uitam la altii ce fac. Si sa devenim noi un exemplu de urmat. Ca e mare pacat.. ce tara frumoasa avem. Chiar daca s-a furat atat, s-au distrus padurile, atatea animale pe cale de disparitie, lacuri otravite (poate o sa realizam intr-o buna zi ca nu putem manca bani) inca mai gasesc locuri uitate de vreme si neatinse. Si oameni muncitori care isi vad de treaba lor, minunati si ospitalieri, iti dau buna ziua pe drum, cu toate ca nu te cunosc.

  4. #2024 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Omul, cum ne povesteste si Nietzsche, e prin natura lui un egoist, lipsit in totalitate de valori morale sau simpatie pentru ceilalti. Acesta trebuie cizelat, fie prin religie, fie prin lege, fie prin frica de a nu fi marginalizat si abandonat de societate.

    Problema pe care o au pana si idealistii romani, cu o mentalitate care daca s-ar raspandi la majoritate ar salva tara noastra, e ca nu realizeaza ca omului trebuie sa i se impuna un comportament etic, nu sa i se pretinda sub pretextul bunului demers al lucrurilor. Religia nu poate fi impusa, rusinea fata de semeni poate fi cultivata numai de mic, in familie, iar singurul factor decizional care poate schimba o societate deja formata este legea.

    Cu alte cuvinte, nemtii nu au o tara asa curata datorita bunului simt al cetatenilor, ci datorita amenzilor mari si aplicarii constante a legii. Desi este evident vina oamenilor pentru ca Romania este asa cum e astazi, nu ei sunt cei care pot schimba ceva, la modul realist (considerand paragraful anterior), ci statul. Statul este vinovat acum pentru ca nu aplica legi mai crunte; un mic exemplu: pe ambulante sa se monteze camere de bord, iar cand cineva nu se fereste din calea sirenei, amenda $30.000. Daca nu are bani, ii licitam casa, masina etc. In cateva luni toata lumea va face loc ambulantei, pe de o parte, iar o suma frumusica va ajunge in visteria statului oricum falimentar, pe de alta parte.

  5. #2025 SP
    Senior Member Khufu's Avatar
    Sunt de acord cu ce zici tu ca idee de baza. Si eu consider ca romanul nu stie decat de frica si trebuie inasprite anumite legi pentru a mai taia din uscaturi si a-i face pe oameni sa gandeasca de doua ori inainte sa faca ceva stupid. Dar ce zici tu legat de suma este exagerat. Nu trebuie sa cadem in extrema cealalta. Se poate si la mijloc, trebuie doar sa gandesti un pic lucrurile.

    Dar asta e o pracctica comuna la romani, cum a fost si faza cu artificiile/autorizatii ISU/etc dupa momentul Colectiv. Nu au fost in stare sa gaseasca o cale de mijloc si au taiat ca din topor. Interzic tot ca sa nu mai aiba nimeni nimic de zis. Nu asa se face treaba intr-o tara care se vrea civilizata.

  6. #2026 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Quote Originally Posted by EspiritusSanctus View Post
    Religia nu poate fi impusa,...
    Scuza-ma ca aleg doar o mica parte din ce ai spus si schimb putin subiectul, dar asta e chiar pe dos si mi se pare printre cele mai deranjante parti ale societatii noastre. Acum am inteles ca religia nu mai e obligatorie in scoli. Gresesc? Nu mai stiu, dar eu din cls I pana in cls a XII-a am fost obligat sa particip la orele de religie. Adica indoctrinare de mic in religia ortodoxa, care la noi mai face parte si din stat. Daca asta nu e impunere fara voie nu stiu ce e. Si e intr-o anumita legatura legat de ce ziceati voi de a-ti forma propria parere dupa ce esti bine informat, dar cum poti fi bine informat cand vrei nu vrei ti se baga pe gat?

    Imi aduc aminte cum la orele de fizica/biologie/chimie erau putini profesori care sa indrazneasca sa spuna ceva de evolutia planetei/umane/sociale fara a avea frica sa nu ne deranjeze invataturile religioase. Acum cateva luni citisem ca se invata in scoli creationismul, adica teoriile alea cretine cum ca lumea a inceput acum 6000 de ani, dinozaurii au murit acum 5000 ani si alte porcarii de genul asta.

    Pai ce fel de oameni si societate sa avem cand inca de mici suntem indobitociti si indoctrinati in toate prostiile posibile?

  7. #2027 SP
    Banned Templier's Avatar
    tudy daca ar fi mers indoctrinarea in religie atunci nu ai mai fi scris tu ce ai scris acum

  8. #2028 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Crede-ma, sunt printre putinii din generatia mea care gandeste si vede lucrurile in felul asta. Marea majoritate sunt indoctrinati in religie din oficiu, fara macar sa gandeasca putin subiectul, il cred si atat, iar aici nu pot decat sa dau vina pe situatia din tara noastra inca de la nivelul invatamantului.

  9. #2029 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Religia nu mai este obligatorie in scoli de cativa ani, din cate stiu. Eu am facut ore de religie in toti anii mei de scoala si de liceu, dar nu ma consider influentat de ele. In fond, depinde de fiecare individ cum reactioneaza la informatia care i se ofera. Sigur, cand eram micut si inocent credeam in povestile profilor de religie, insa odata cu varsta am putut hotari singur ce consider corect sau gresit.

    Mai mult, nu e niciodata un lucru rau sa cunosti. Numai studiind diferitele religii, inclusiv crestinismul, iti poti face o idee de ansamblu asupra modului in care omul isi alege imaginea idealului, fie el absolut sau doar moral. In clasa a 10-a, imi amintesc ca se studia succint, conform programei pe care am prins-o atunci, istoria religiilor, si cateva elemente reprezentative pentru diverse religii, desi nu prea conteaza asta oricum. Omul ar trebui sa fie autodidact din momentul in care realizeaza importanta studiului.

  10. #2030 SP
    Senior Member Encman's Avatar
    Referirea mea la istoria si sorgintea acestui neam era cumva mai punctuala.
    Nu am avut timp sa scriu mai multe mai devreme.
    Totodata cred ca nu are rost sa incep sa detaliez prea mult -- mai jos este un blog (un articol mai degraba, recent descoperit, care m-a ajutat sa arat chiar acum 2 zile unor prieteni straini cateva lucruri despre neamul din care ma trag, in mod evident nefiind vampir
    A fost o lectura foarte interesanta !

    Astfel de lucruri ar trebui predate in scoli, nu faptul ca ne tragem din niste barbari colonizati de romani.
    Si ca tot sunt la acest capitol, nu vreau sa intru in alte detalii, cu toate ca ar fi multe de spus despre scoala pasoptista si implicarile ei, de interesele Vaticanului, de Dacia Mare, de asasinari sau denigrari.. ehee.
    O buna parte din istorie ne-a fost furata iar noi suntem preocupati de ifoane si a lor culoare, de copiat alte culturi sau insusirea unor valori gresite
    Totul porneste de la educatie.

    In sfarsit, e mult de scris, multe aspecte de abordat, dar e tarziu si nu ... ma tine.
    Ma bucur in schimb sa vad / aud destule voci similare in ultima perioada si aparent acest forum nu face nota discordanta.

    https://arcodabara.wordpress.com/201...ry-never-told/

    PS: nu ma mai pornesc si cu religia, ca apoi chiar nu mai terminam.

  11. #2031 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Folcloru-i oxigen pentru un popor astmatic

  12. #2032 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    "Cumintenia pamantului" ramane statului roman. Cate milioane de euro vom plati pentru sculptura lui Constantin Brancusi

    Auzi la ei ma, donatii publice de la noi? Pai bugetul ala de 170 mil de euro ale Ministerului Culturii pe an pe ce mama naibii se duce daca nu pe piese de tezaur precum astea? Adica iti vine sa dai sa donezi personal, ca e ceva ce trebuie sa faca parte din tezaurul nostru, dar in acelasi timp e bataie de joc ce se intampla in minister, din 170mil sa nu scoti 11 pentru asa ceva? Ca sa nu mai vorbim de fondurile de urgenta care se cheltuie pe campaniile electorale. Si parca vad ca ajunge la cine stie ce straini privati.
    Attached Images Attached Images cumintenia-pamantului-brancusi.jpg

  13. #2033 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Mai bine o lasam sa o ia altii, la noi si-asa nu se admira, noi le spalam cu furtunul de gradina si detergent.

  14. #2034 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    ^Subscriu. Oricum e o uratenie, nu inteleg de unde tot hypeul asta. Ca Brancusi in sus, ca Brancusi in jos. Stiu elevi la liceul de arte care pot sculpta in detaliu mai amanuntit.

  15. #2035 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Prostie mai mare nici ca puteai spune. Detaliu mai amanuntit? Se vede lipsa de cultura. Atunci banuiesc ca nici faimosul Picasso n-a fost mare lucru, doar stiu si eu baieti care deseneaza mai amanuntit si cu mai multe detalii decat el.

    Vai steaua noastra, incep sa cred ca mai bine pleaca piesa de la noi ca sa ajunga intr-o tara mai culta unde lumea sa o aprecieze si sa nu vina cu asemenea afirmatii aberante. Lasa, bine ca francezii care ne fac cu ou si cu otet cu fiecare ocazie, il ridica ei in slavi pe Brancusi al nostru, ca noua nu ne place pentru ca n-a sculptat mai amanuntit

  16. #2036 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Eram doar ironic vis a vis de comentariul lui eagle-eye.
    Opera lui Brancusi este, neîndoios, geniala, iar celor care vor sa citeasca putin despre ea le recomand linkul asta, fiind plin de informatii relevante.

  17. #2037 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Credeam ca esti si tu din generatia care are impresia ca Brancusi a fost poet si sta pe ganduri daca a scris poezii sau romane. Cine sa te-nteleaga daca nu pui si tu un semn ceva ca esti ironic.

  18. #2038 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Consider ca opera trebuie sa stea acolo unde este admirata cel mai mult, indiferent de ce tara e. Daca francezii apreciaza mult mai mult arta decat noi, atunci by all means, s-o ia francezii.

  19. #2039 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Pai in cazul asta, daca dam altora tot ce e mai de valoare, noi cum ne mai educam poporul prin cultura? Ce le mai aratam tinerilor in muzee? Ca asta e motivul pentru care multi il cred pe Brancusi scriitor, ca nu sunt destule piese pe la noi. Si pana la urma nu e vorba doar de piesa asta sau de altele ale lui Brancusi, ci de obiectele de arta romanesti in general. Daca nu luptam sa pastram putinul pe care il avem, ce sanse mai sunt ca viitoarele generatii sa aibe habar de cultura propriei tari?

  20. #2040 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Pai problema pe care o pui tu e alta. Avem opere de-ale lui Brancusi in tara si tot ne doare-n pix de ele. Deci material e, vointa ba. Acum, depinde si de la persoana la persoana, incultul e incult pentru ca nu-l intereseaza, oricat de mult i-ai arata si explica despre ce e vorba. Pe langa asta mai sunt si aia care nu inteleg astfel de arta, iar eu recunosc ca ma numar printre ei. Stiu cine a fost Brancusi si nu neg ca ar fi fost un geniu pentru ca n-am simtul indeajuns de rafinat incat sa contest asa ceva, dar nu ma impresioneaza nicio opera de-a lui (in general trec pe langa mine astfel de lucruri, ori pentru ca nu m-am educat in domeniu, ori pentru ca n-o "simt"). Asadar, pana nu educi un popor si cu putinul pe care il avem, cine vrei sa duca acea lupta despre care vorbesti?

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 102 of 158 FirstFirst ... 2 52 92 100 101 102 103 104 112 152 ... LastLast

Similar Threads

  1. Intrebare legata despre 2 jocuri la fel By andreiaka in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 3 Last Post: 10-03-2014, 13:37
  2. Ce fel de sfarsit preferi intr-un joc video? By Dant3 in forum Console Club
    Replies: 20 Last Post: 29-10-2012, 22:46
  3. Ce fel de clasa dintr-un RPG sunteti ? By Strike105X in forum Offtopic
    Replies: 18 Last Post: 29-05-2011, 11:43

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts