Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 144 of 158 FirstFirst ... 44 94 134 142 143 144 145 146 154 ... LastLast
Results 2,861 to 2,880 of 3157

Thread: Ce fel de tara este Romania?

  1. #2861 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    mai departe e treaba procurorilor, a judecatorilor...
    Sunt de parere ca pentru viol ar trebui sa se dea pedeapsa capitala. Din moment ce nu exista la noi in Europa, nu pot decat sa ma bucur cand mai apare cate un caz in care inculpatul moare "accidental". Decat sa ies in strada ca vezi doamne ce i-au facut politistii, mai degraba as iesi sa cer inasprirea pedepselor.

  2. #2862 SP
    Member ymess's Avatar
    Cred ca una e situatia cu George Floyd, alta e cu protestele.
    Asa cum s-a zis in posturile anterioare, se traieste prea la extrem.
    Eu cred ca odata cu pandemia, fix asta cauta oamenii, traind la extrem isi aduc aminte ce inseamna sa fie in viata.
    "Protestul" se vede ca nu are nicio legatura cu rasismul.
    Personal sunt scarbit de toate gesturile companiilor / vedetelor de "virtue signaling" in urma scandalului si a protestelor.
    Parerea mea e ca se face prea mare tam tam pentru un politist, evident tampit la cap.
    Nu ma supar personal daca politistii mai casuneaza cateodata un infractor, dar nici acum sa o dea in sadism.
    Parerea mea e ca niciun om nu merita pedeapsa capitala. Mai bine sa stea 20 de ani in inchisoare sau chiar pe viata, pentru majoritatea e chiar mai dura decat moartea. Problema principala e ca nu se aplica legea eficient, infractorii fac infractiuni pana se cumuleaza dosare, iar politia are prea multa "imunitate". Daca infractorul nu raspunde la ordinele politiei, okay, merita impuscat in picior. Daca nici asa nu merge, atunci mortal, ne supunem la aceeasi lege, dar sa obtii bucurie facand asa ceva trebuie sa fi evident bolnav la cap.

    LE: In cazul politistului, as fi de acord sa fie bagat la loc cu toti puscariasii. Pentru violatori sau ucigasi ar suna "drept" sa primeasca pedeapsa capitala, dar la urma urmei noi nu ne bucuram pentru "dreptatea" creata, ca nu se face nicio dreptate, nedreptatea s-a facut deja si nu se poate recupera. Cazurile astea trebuiesc izolate, ori ii ducem la inchisoare, ori pe o insula pustie, in jungla, mi-e indiferent.
    Daca vrem sa reducem cazurile astea atunci e nevoie de alte solutii precum monitorizare mai agresiva, metode de aparare / preventie.
    Sa nu uitam ca oamenii nebuni la cap nu se sperie de moarte.

  3. #2863 SP
    Banned Cggamer's Avatar
    Eu cred ca lumea iese in strada de foame din moment ce sparg magazine.

    Ce se ignoră e faptul că sunt deja 50 milioane de șomeri în SUA din cauza coronavirusului.
    Bursele au picat nasol, companiile anunță pierderi de milioane de dolari din cauza anulării evenimentelor' benzina a ajuns la 0 $, inclusiv industria auto si cea aeriană sunt in colaps. Multi americani stau pe food stamps, sau așteaptă cecuri de 1200 dolari. Unii au rămas fără locuințe din cauza ca nu si-au platit chiria după ce au ajuns șomeri.
    Se anunță cea mai gravă criză din ultimii 150 ani din cauza blocajului.
    Au murit peste 100 000 de americani de covid, sunt 2 milioane de infectati.

    Protestele au motivație economică 100%.
    Treaba cu rasismul e un pretext scos la înaintare de ONG-uri, presa si democrați.

    E ciudat ca in America sunt împușcați negri nevinovati de polițiști periodic si multi ajung sa faca 30-40 ani pușcărie degeaba, America fiind tara cu cei mai mulți încarcerați.

    Se intampla fix in ani electorali (1992, 2008,2016) sa fie cate un protest black live matter, iar 2020 e an electoral, dar după aia se uita. Negrii continuă să trăiască tot in ghetouri cu rata mare de infractiuni si tot asa, pana la următoarele alegeri.

  4. #2864 SP
    Banned GamblerRambler's Avatar
    Quote Originally Posted by ymess View Post
    Cred ca una e situatia cu George Floyd, alta e cu protestele.
    Asa cum s-a zis in posturile anterioare, se traieste prea la extrem.
    Eu cred ca odata cu pandemia, fix asta cauta oamenii, traind la extrem isi aduc aminte ce inseamna sa fie in viata.

    Eu cred ca cine este la putere acum (presedinti, partide la guvernare, chiar si regimuri dictatoriale) va pierde urmatoarele alegeri din cauza pandemiei, somajului si a catastrofelor care se mai intampla.
    In 1-2 ani lumea o sa fie cu totul diferita....sper ca nu in mai rau.

  5. #2865 SP
    iry
    Senior Member iry's Avatar
    ^ Asa ma, ai iesit la aer? )

  6. #2866 SP
    Banned GamblerRambler's Avatar
    A iesit Basescu la interval sa-l atentioneze pe Orban:
    https://www.digi24.ro/stiri/actualit...-omule-1328292
    "Ar fi păcat, ca prin propria-i inacţiune, PNL să readucă la guvernare haita stângii. PNL, este nevoie de acţiune, acum! Orban, ai epidemie de coronavirus scăpată de sub control, ai inundaţii catastrofale, ai bani la dispoziţie şi nu eşti capabil să-i aduci în economie, ai o opoziţie care s-a urcat cu picioarele pe masa guvernului. Ce mai aştepţi, omule?", scrie Băsescu pe Facebook.

    In America, Biden e deja in fata cu multe procente fata de Trump. Trump nu mai are nicio sansa!
    https://www.nytimes.com/2020/06/24/u...a-college.html




    In Franta pare-se ca Macron nu va lua al doilea mandat, iar urmatorul presedinte va fi un nationalist de extrema dreapta care va scoate Franta din UE:



    In UK se pare ca vor reveni laburistii la putere:




    In Rusia, Putin vrea sa faca referendum sa devina presedinte pe viata si sa anuleze alegerile prezidentiale, stiind ca le-ar putea pierde din cauza coronaviruslui.
    https://www.gandul.ro/international/...esori-19458351

    In timp ce facem caterinca pe margine, actuala ordine politica liberalo-conservatoare se prabuseste, iar socialistii si nationalistii de extrema dreapta vin la putere!

    ---------- Post added 24-06-2020 at 22:37 ----------

    Am ajuns exact ca-n anii 1920-1930' cand lumea vota fascisti ori comunisti.

  7. #2867 SP
    Member ymess's Avatar
    Biden avantajat clar? Parca am trecut prin 2016 degeaba.
    In SUA conteaza si un pic "norocul" la alegeri, situatia e mai stransa, dar daca ar fi dupa mine, Trump are avantaj in cursa. Sa nu uitam de asul din maneca cu Podesta Emails si Cambridge Analytica, sigur mai are o multime de trucuri de jucat.
    Si sa fiu sincer, s-a incercat si in Romania ceva de genul cu Cambridge Analytica, dar cineva ori a dat o teapa mare cu social media, ori a fost pura incompetenta, ambele sunt destul de suspecte.

  8. #2868 SP
    Senior Member PoisonRemedy's Avatar
    Eu cred ca Trump va castiga oricum alegerile, Joe Biden la cate probleme mentale are cred ca va uita sa se duca la vot sau il va vota pe Trump

  9. #2869 SP
    Banned GamblerRambler's Avatar
    Quote Originally Posted by ymess View Post
    Biden avantajat clar? Parca am trecut prin 2016 degeaba.
    .
    In 2016, Trump era privit ca un nou Ronald Reagan sau Gordon Gekko imbracat in Even Knievel, cu un stil de David Hasselhoff si cu un pic de J. R. Ewing din Dallas. Mai avea si trasaturi de TROLLUL suprem si consacrat, atunci cand era asociat cu Steve Bannon. Toate replicile si insultele pe care le-a folosit ca sa-si distruga adversarii republicani au fost scrise de el. Trump juca in rolul unui personaj, el insusi, urmarind un scenariu.
    Atunci era privit ca o curiozitate de populatie ce merita experimentata si capta interes.
    Plus ca contracandidatul, Hillary, era o scorpie pe care nici democratii nu o placeau. America era in plin boom economic, iar multi americani nu dadeau 2 centi atunci. Cam ca bucurestenii liberali care au absentat de la vot si a iesit Firea primar.
    Si daca candida o maimuta de la republicani, Hillary tot pierdea.
    Trump a pierdut votul popular, baba obtinand mai multe voturi ca el.
    Dar a avut noroc cu sistemul colegiilor electorale. A castigat la mustata precum George Bush jr in 2000 in fata lui Al Gore.
    In 2016 a fost altceva.



    Acum in 2020, ai:
    -2 milioane de americani infectati de COVID
    -120 000 de americani morti de COVID
    -50 de milioane de americani someri
    -cea mai grava criza financiara din ultimii 150 ani
    -o America izolata ca pe vremea lui Ceausescu, scoasa din acordul climatic, UNESCO, cu fondurile reduse pentru UNICEF , la figurat vorbind e cam scoasa si din ONU si NATO transpacific, cu noi conflicte pornite in Iran si Mexic, si razboaie continue in Afghanistan, Siria, Irak, Libia, acum si cu Turcia care a devenit un nou actor, Coreea de Nord care inca ameninta, Rusia si China care au iesit si mai puternice, relatiile deteriorate cu UE si Canada.
    Lumea arata mai rau decat arata cea pe care a lasat-o Obama in 2016 cu toata primavara araba si criza refugiatilor.
    -n-a reusit sa se tina de nicio promisiune: zidul nu s-a construit nici acum, China e mai puternica, America in somaj, trupele americane inca in razboaie prin tari straine, iar taierea taxelor si crearea de noi joburi s-au dus pe apa sambetei de cand cu COVID-ul.
    -s-a dovedit a fi o papusa manevrata de Israel, Wall-Street si chiar de Putin.
    -tot ce a incercat sa initieze a fost ejectat de CONGRES, de CURTEA SUPREMA, de serviciile secrete, chiar de proprii sai oameni din cabinet pe care i-a dat afara , de s-a inconjurat la modul paranoic numai cu yesmeni, ajungand la dezastrul de acuma.

    A dovedit ca nu poate sa faca NIMIC, ca e doar un LOSER si un CLOVN! Nu a mai putut sa-si joace rolul de personaj cand a dat de o gramada de responsabilitati si a intampinat probleme serioase.

    Nu cred ca mai castiga.

    A fost manevrat in asa hal incat sa para un bau-bau, un Snidely Whiplash, ca apoi sa vina un nou erou progresist, Obama...pardon, Biden, sa-l invinga!

    E vizibil terminat- nu mai are sustinatorii de altadata. L-au trollat un grup de adolescenti. Arata ca un om terminat, cam cum arata Dragnea in seara de dupa alegerile europarlamentare inainte sa-l bage la puscarie.
    E posibil chiar ca si Trump sa ajunga la puscarie ca prostul dupa ce va pierde alegerile, fiind acuzat ca a jucat rol de candidat manciurian si pentru tradare nationala.



    Si daca castiga alegerile, democratii vor incerca iar sa-l demita, si cred ca republicanii neoconi isi vor lua mana de pe el cand se vor vedea cu sacii-n caruta, avand cei 8 ani de mandate de congresmani asigurate.



    America e menita demult sa devina o tara comunista cand vezi milioane de homelessi pe strazi si o gramada de cartiere de afro-americani ce traiesc ca-n enclave unde fac trafic cu arme si droguri.
    Iar populatia alba nu face niciun efort sa-i integreze, ori politia doar umple puscariile cu ei fara posibilitatea de a se reabilita ori ii impusca!
    Mi-e ca o sa se ajunga si la un razboi civil si secesiune in trei state : California+Oregon + Washington pe o parte si Statele de pe Coasta de Est (New York, DC, Illinois, Pennsylvania, Massachutsets ) care vor fi controlate de democrati si de chinezi de la distanta,

    Si statele sudisto-centrale separatiste (ca Texas si Florida) controlate de republicani.
    Alea mai sarace de tip Alabama, Arizona, Lousiana sau Ohio -Dumnezeu cu mila.

  10. #2870 SP
    Member ymess's Avatar
    Quote Originally Posted by GamblerRambler View Post
    Si daca candida o maimuta de la republicani, Hillary tot pierdea.
    Lumea a votat Hillary ca "sa nu fie Trump", nu Trump a fost votat ca "sa nu fie Hillary". Oricine ar fi fost la democrati, Trump era outsiderul.
    Toata lumea o dadea 99% castigatoare pe Hillary. Singurul care ii dadea doar 70% sanse a fost Nate Silver, care are un istoric fantastic de prezis evenimente electorale, si lumea zicea ca e nebun ca ii da 30% sanse lui Trump, cand restul dadeau abia 1%.
    Orice cursa de presedintie din state e mult mai 50%-50% decat pare la prima vedere.
    Pe scurt sa iti raspund la punctele mentionate:
    - Criza covid nu cred ca il defavorizeaza pe Trump. Focarele de infectie din America din orasele mari oricum votau cu democratii fara nicio indoiala.
    - Nu poti convinge masele de oameni sa voteze rational. Okay, oamenii "informati" vor tine cont de acordurile internationale, cifrele, curba cazurilor de covid, etc, dar omul de rand nu se uita la asa ceva.
    - Republicanii raman republicani, mai nou vad inainte de alegeri ca multi democrati trec la republicani.
    - Pe hartie SUA sta prost la covid, dar departe de a fi vreo catastrofa. Daca tii cont de mortalitatea mica, populatia mare, numarul mare de teste, mediana varstei a victimelor de 80+ ani, SUA sta si bine si prost, dar departe de catastrofa.
    - Trump s-a tinut de multe promisiuni, dar a si profitat de boom economic de vreo 12 ani neintrerupt. Nu e meritul lui, dar nici nu a distrus america asa cum se asteptau democratii cand a fost ales, si nivelul somajului a fost istoric de scazut.
    - Daca vrem sa trecem peste efectele pandemiei, avem nevoie ca in urmatorii 5 ani sa avem o crestere economica mult mai mare decat in anii trecuti.
    - Conteaza foarte mult ce miliardari isi baga mana in america. Reclamele pe Facebook cu Cambridge Analytica au fost senzationale. Practic optimizau bugetul sa targeteze alegatori indecisi, nu cei democrati sau republicani convinsi. La nivel subconstient are un efect fabulos.
    - Ma astept ca si alte canale de social media sa isi zica cuvantul la urmatoarele alegeri.

    Ei, sa ramanem on topic, o paralela cu Romania:
    - Si la noi s-a incercat asta cu social media, si zic aici de cazul USR. Au monopolizat social media politic din Romania pentru ca aceiasi utilizatori intesi de social media oricum ii votau. Iar eu am primit reclame pe Youtube si Facebook de la toate partidele de la A-Z, cand, din nou, nu inteleg de ce nu fac aceeasi schema ca Facebook Analytica (da, inca se poate) si sa se concentreze pe grupul 30-50 ani, care reprezinta majoritatea voturilor.
    - Si la noi conteaza ce om de televiziune / milionar / om influent isi baga / sau nu coada sa influenteze alegerile. Dar la noi mai avem si servicii secrete, oamenii lui Soros, stat paralel, pai politica din america e apa de ploaie pe langa ce avem noi. La ei e simplu, interesu lor e care miliardar baga alt miliardar sa il scoata din cursa pe Bernie Sanders sa nu taxeze alti miliardari. Voi credeti ca Michael Bloomberg e asa prost sa baga 700 de milioane si sa se faca de ras? Nu, scopul lui a fost sa elimine concurenta ca Biden sa ii ia fata lui Bernie, iar Bernie era cel mai periculos candidat pentru Trump.
    Si Trump la randul lui a facut schema asta, democratii isi doreau practic sa il aibe pe Trump in decisiv, ca era cel mai slab candidat. Pana cand si-a scos cartile pe masa, le-au dat cu planul lor in cap. De asta zic, nu vreau sa fiu avocatul lui Trump, are vina lui pentru ca putea gestiona pandemia mult mai cu cap, dar el foloseste un fel de "mental framing" sa nu credeti ca el e asa prost.

  11. #2871 SP
    Junior Member legionarulX's Avatar
    Cei care stati in Bucuresti, cu cine votati?

    Eu cred ca votez marinarul.
    Sunt satul de Firea si nici Nicusor nu-mi da incredere mare de cand s-a dat cu PNL-istii.



    P.S. eu am facut meme-ul asta.
    Attached Images Attached Images untitled.png

  12. #2872 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Marinarul candideaza doar ca sa-i invete o lectie pe ceilalti, suparat ca nu a fost invitat la alianta. N-as putea sa votez asa ceva, chit ca respectam marinarul.

  13. #2873 SP
    Member Cyrax7's Avatar
    Nu votez

  14. #2874 SP
    Member ymess's Avatar
    Desi sunt de parere ca mai bine anulezi votul decat sa nu participi, in conditiile date nu condamn varianta asta.
    Nu ma astept sa se respecte distantarea si masurile de siguranta. Iar pentru cei care nu sunt in localitate, mersul cu trenul in acea perioada e un pericol la fel de mare.
    Daca vedem imbolnaviri record la o saptamana dupa alegeri sa nu ne miram de nimic.

    Nu murim cu totii de coronavirus, dar petele de pe plamani ramase arata destul de rau.

  15. #2875 SP
    Banned ignognito's Avatar
    Ma uit la adolescentii de azi de 14-16 ani, cei din generatia Fortnite..........sunt mai nesimtiti si mai cocalari decat erau cei din generatia mea.
    Au un tupeu incredibil, injura pe oricine pe strada, ameninta cu bataia, tipa la 12 noaptea, asculta manele (si culmea, nu sunt tigani, ci baieti albi, cu ochi albastri/verzi si freza satena) si ii vezi adunati in gasti de cartier.
    Nici generatia mea nu era mai cuminte (mai chiuleam, mai fumam in pauze, mai ne imbatam acasa, mai jucam fotbal. ne mai luam la bataie, mai ascultau unii manele), dar astia intrec masura fiindca consuma droguri de nu stiu unde.
    Totusi, aveam o scuza, erau anii 2000.
    Acum suntem in 2020 si vad ca se agraveaza.

    Ii vad ruland manele de dimineata pana noaptea tarziu pe smartphone-uri cand trec in fata blocului, se duc la sali de pariuri. Mai se aseaza pe o banca cu o piti sa le faca un handjob la 2 noaptea si ei gem zgomotos de la atata jucat GTA si NFS.
    Sa nu mai spun ca majoritatea chiar consuma ceva droguri, fumeaza si beau de la 14 ani dupa cum vorbesc.
    Trebuie mereu, si cand e verde pentru pieton si pe zebra, sa fii atent cum traversezi fiindca pe astia ii apuca adrelanina cand sunt la volan.
    Numai respectat distantarea sociala nu fac, ca ii vezi adunati prin parcuri cu cate 50, fara masca evident.

    Trist, ma asteptam ca noua generatie de zoomeri sa fie mai integri, mai "occidentali' , mai civilizati, mai educati, dar.....este oricum clar ca tara asta nu mai are nicio sansa.
    Degeaba mergem sa votam anti-PSD. incercam sa facem actiuni de voluntariat pentru a educa masele si iesim la proteste anti-coruptie cand vad ca pesedismul si cocalarismul e in ADN-ul multora din noua generatie.

    Bucuresti e o cauza pierduta, nu mai are niciun rost sa mai faci ceva bun pentru civilizarea si integrarea europeana in orasul asta. Se anunta un viitor sumbru avand in vedere ca e la fel de falit ca Detroit.

    Ma gandesc serios sa ma mut in Timisoara, Brasov, Cluj, Alba Iulia sau Sibiu, ca oricare dintre orasele astea sunt mai civilizate si mai curate ca Bucuresti.

  16. #2876 SP
    Member ymess's Avatar
    Nu cred ca vreodata o generatie e vinovata cu ceva.
    Asa tinerii dau vina pe cum au fost crescuti, iar cei mai "cu cap" dau vina ca s-au schimbat generatiile.
    Vina nu e colectiva, vina e al fiecarui individ care contribuie la asta.

    Cateodata teribilismul asta e si din cauza ca inconstient ei vor sa atraga atentia celor care ii cresc.
    Desi sunt parinti fizic langa copil, foarte multi habar nu au cum sa comunice cu acel copil.

    Mare greseala e cum abordezi mentalitatea cresterii unui copil: 1. eu te-am facut, tu trebuie sa faci cum zic eu; sau 2. eu te-am facut, esti responsabilitatea mea -> Aici e sursa tuturor problemelor. Foarte multi gandesc cazul 1, si ajung copiii dezorientati, la nu stiu care scoala, liceu, facultate doar pentru ca asa i-au indemnat parantii. Copilul nu de prost nu ia o nota buna la capacitate, copilul ori face ce vede in familie, ori trage un semnal de alarma ca nu il lasa sa isi ia propriile decizii.

    Insist, sunt si copii neascultatori. Dar aici si parintele trebuie sa intervina. Problema numarul 1 e ca multi confunda rigurozitatea cu rigiditatea. Nu e nicio problema sa il pedepsesti atat timp cat nu arati ca il disrespecti.

    Nu am copil inca, imi doresc sa am curand, dar lucrurile astea le observ intrucat ma consider foarte norocos cu familia mea. Ulterior la facultate am vazut fiecare din ce mediu a venit, si am vazut ca multi parinti inca au asteptari de la copil (copil de 20 de ani) ca si cum e dreptul lor sa le impuna ce sa ajunga.

    Noi suferim de un pesimism parerea mea nejustificat. Noi o ducem prost, si nu neg ca o vom duce mai prost. Dar parerea mea e ca tarile civilizare au o directie mult mai infioratoare decat avem noi. Romania e o tara a extremelor, asta e si un lucru bun si un lucru rau.

    Sunt mult mai multi oameni de mare calitate cum in alte tari gasesti 1 la un milion, in schimb sunt si mult mai multi oameni nesimtiti decat in tarile civilizate.

    Eu acum 2 ani m-am mutat din Bucuresti in Timisoara. Sunt plusuri si minusuri, per total sunt multumit, nu neaparat incantat. In schimb remarc mult potential si aici, si in Cluj.

  17. #2877 SP
    Banned ignognito's Avatar
    Tara asta e abia iesita din cel mai stalinist regim pana la urma, iar imediat am avut parte de cleptocratie si anarhie.
    Nici tarile invecinate, care si ele au avut un comunism (ce-i drept, mai moderat) n-au trecut prin asa ceva, stand mai bine la procesul de democratizare. Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, tarile baltice n-au avut un bolsevic ca Iliescu care sa confiste revolutia si sa o transforme intr-o lovitura de stat ca sa vina la putere si sa ruineze industria, invatamantul si sistemul medical. Fiind educati, dar mai ales, catolici, au votat conservatori sau liberali de dreapta.
    Noi romanii, bulgarii, sarbii si moldovenii, fiind ortodocsi, am continuat sa votam comunisti sau comunisti in haine de liberali.


    Romania a devenit o democratie abia din 2005, doar ca o democratie cam prost inteleasa cand vad cat de mult au perpetuat trenduri precum manelele si cocalarismul.
    Pana la urma, la o asa evolutie, era de asteptat sa ajungem in situatia asta, mai ales in judetele din Muntenia-Oltenia-Moldova unde predomina PSD si toata mafia interlopa.

    Transilvania insa a fost mai mereu cu un pas inainte, si in evul mediu de cand au venit teutonii pe acolo , si in perioada comunismului au fost mult mai avansati (cum din Timisoara a izbucnit revolutia), si acum sunt mai in fata.
    Se cunoaste ca au avut influenta maghiara, germana si austriaca.


    Comparati orasele precum Sibiul, Brasovul, Alba, Clujul, Timisoara, unde predomina casele vopsite in culori vii (in special culori calde) cu tigle rosii, cu un stil arhitectural dupa specific occidental, bisericile catolice si protestante, dar mai ales, turnurile cu ceas din centrul fiecarui oras ..................cu orasele si satele din Oltenia, Moldova si Muntenia unde predomina griul, gardurile din sarma, blocurile gri de stil comunist de zici ca sunt penitenciare din beton, casele urate cu arhitectura saracacioasa de prost gust, cum vedem prin Las Fierbinti.
    Normal ca in astfel de orase domina interlopii, infractorii, nesimtitii, curvele si cocalarii.

    Pana la urma, doar observand imaginile, unde v-ati simti voi mai bine?
    Intr-un oras cu multe case vopsite in diferite culori vii si calde, sau intr-un oras gri ?




  18. #2878 SP
    Member ymess's Avatar
    Parerea mea e ca ai facut o analiza pertinenta, dar cumva cred ca presupui ca tot ceea ce se cunoaste e si adevarat.
    Ridicam in slavi democratia, presupunem din prima ca e o valoare buna. Parerea mea ca o garantie anti-tiranie e un lucru bun, nu democratia in sine. Si de altfel, nu cred ca putem spune ca am vazut noi o tara sa fie intr-adevar democratica. Cine face legea in tara asta? Parlementul? Presedintele? Guvernul? Fara sa o dam in conspiratii, dar stim de fapt ca oamenii cu influenta financiara, sau din politica externa sunt noii dictatori.

    O alta idee de analizat e ca democratia si capitalismul, nu se impaca, ori cat de mult ne-am dori asta.

    Si legat de ce in comunism au dus-o unii mai bine si alte zone nu, poate fi ceva istoric, dar mai mult conteaza ce s-a intamplat strict local.
    Acum, fac o paranteza, vad foarte multi care fac confuzia cu ce partid sau religie domina o zona si ce voteaza ei.
    Nu o duce rau Moldova sau Oltenia ca voteaza PSD. Dar acolo parerea mea e ca nu sunt orase mari unde sa fie pretentii de locuri de munca. Automat cine e targetul? Cei care lucreaza la stat, pensionarii, asistatii sociali, etc. Si atunci divizarea s-a facut natural de restul tarii, fiecare isi urmarestet interesul. Cei care vor economie prospera voteaza impotriva masurilor care pot fi catastrofa economica, si restul voteaza pentru milionul lor in plus la salar / pensie / ajutor ca asta e cu ce defileaza.

    Legat de orase, ca stil arhitectural, cred ca per total nu sunt orase cat de cat consistente cap coada, in ciuda influentelor. Case in paragina, cladiri vechi cu aspect comunist sunt absolut peste tot. Macar din orasele mentionate, se pot bucura cateva cartiere de interes de un stil frumos. Dar si Bucurestiul, si Timisoara, si orice oras X daca te indepartezi cateva minute de centru parerea mea e ca se ajunge la aceeasi chestie. Mai util ar fi sa masuram cat de mult poate un oras sa evite sa arate ca Pripyat (aici nominalizez Iasiul, care desi s-a dezvoltat nesperat de bine in ultimii ani cu investitiile recente, restul orasului tot horror arata).

    LE: si parerea mea cu educatia ca problema principala e supra-evaluata. Problema e mai mult culturala. Daca din prima cultural nu apreciezi educatia sau munca, automat si astea vor merge prost.

    LE2: ma gandesc intr-o Romanie paralela, daca am avea profesori bine platiti magic, care sa isi dea interesul, credeti ca va fi mai bine? Pentru unii de buna credinta, da. Dar la nivel national, cred ca oamenii nu dau doi bani pe calitatea educatiei. La ei educatie se rezuma ce diploma ai, care tot in ideea de statut de rezuma. In schimb romanul valoreaza mai mult "scoala vietii" / smecheria - adica sa fentezi sistemul. Si nu zic ca e un lucru rau nici asta. Problema e ca tot din aceeasi categorie de oameni sunt si cei cu functii politice

  19. #2879 SP
    Banned ignognito's Avatar
    Pana la urma, am dat jos un dictator comunist (criminal, imbecil, nepasator ca populatia murea de foame, dar macar mai construia cate ceva, un baraj, un pod, autostrazi, cai ferate, metrou, scoli, spitale, fabrici, uzine, centrala nucleara , stalpi de iluminare etc.) , si ne-am trezit cu alti sute de dictatori capitalisti : interlopii, proxenetii, camatarii, securistii, horecatistii, afaceristii evazionisti, dar mai ales, de multi lobbysti si investitori straini (din pacate nu aia buni, ci din aia fara scrupule, corupti, genul de investitori care fac externalizari prin tari africane sau asiatice si au conturi grase prin Panama).


    Politicienii romani, de la orice partid, clar sunt niste marionete puse acolo sa execute comenzi.

    Iti mai aduci aminte de fiecare data cand nu tregea o ordonanta de urgenta sau cand Iohannis le respingea premierul nominalizat gen Sevill, Dragnea aparea la TV ud leoarca de transpiratii, iar Tariceanu tremura, vizibil crispat?

    Inca din ianuarie 2017 am realizat ca astia au castigat alegerile pentru ca au primit finantari de la tot felul de interlopi si s-au incurcat cu tot felul de mafioti, chiar din Rusia si Turcia. In schimbul finantarilor si sprijinului pentru a castiga mandatele de parlamentari, au primit ca sarcina eliberarea infractorilor cheie din puscarii.
    Numai ca avand dosare grele si fiind si condamnat definitiv cu suspendare, a incercat sa caute protectie si de la Trump (dar teapa, pe Trump il doare in fund de taranoi afumati din nu stiu ce tara est-europeana, plus ca el nu suporta socialistii), a incercat sa primeasca si sprijin de la israelieni, dar degeaba, l-au preferat mai degraba pe Iohannis. Cu UE se pusese rau, iar regimul putinist nu-i acorda suficiente resurse ca sa-l sprijine, mai ales ca Romania nu e un "asset" geostrategic prea important pentru rusi.

    Dragnea, care a comis mai multe porcarii, i s-a luat dosarul cu angajarile fictive (o infractiune minora) la colimator si a primit 2 ani condamnare (cu posibilitatea de rejudecare) ca avertisment de la mafiotii care il sprijineau.
    De aia a fost atat de disperat ca i-a comandat lui Carmen sa puna jandarmeria pe protestatarii de la 10 august.
    Nu i-a mers sa bage ordonantele de urgenta nici cu Grindeanu si nici cu Tudose, nici macar cu Dancila care asa proasta cum parea, nu se lasa usor manevrabila. Cine aplica ordonantele de urgenta era terminat pe viata, devenea cea mai persona non-grata din tara.

    N-a reusit sa le implementeze dupa faza cu 10 august , n-a mai primit finantari de la mafie, a pierdut sprijinul si protectia, asa ca PSD a pierdut alegerile europarlamentare, si fix in a doua zi, Dragnea a ajuns la racoare. La aparitiile televizate, se vedea de pe chipul sau ca tremura si isi pierdea controlul, stia ca era terminat inca din martie-aprilie 2019.
    Adica, e clar ca miroase a "mafie" pe aici.


    Ponta, din cate am auzit, a scapat de investigatia DNA in 2015 dupa ce s-a dus prin Turcia si apoi intr-un club prin Dubai ca sa ceara protectie de la vreun seic.

    Despre Nastase se stie ca era mason care se invartea prin cercuri de elita din occident, unul mai versatil insa, caci scopul lui era sa continue regimul lui Iliescu si sa conduca Romania in stil Belarus. A fost nevoit insa sa integreze tara in NATO si sa continue procesul de aderare la UE pentru a primi fondurile, insa ghinion pentru el, fondurile au venit si cu niste "reguli noi si norme anti-coruptie" la pachet. In aroganta lui, a prelungit mandatul de presedinte la 5 ani, crezand ca va conduce tara 10 ani, dar asa om de cultura cum era, nu a luat in seama faptul ca romanii nu-l mai suportau si preferau sa voteze cu un golan ca Basescu. Asa, a ajuns la puscarie pe mana lui.


    Despre Iliescu se stie ca l-a executat pe Ceausescu la comanda KGB (ce Gorbaciov? se vede ca ala era baiat de minge) pentru a instaura un regim pro-rus in Romania. Si oarecum a reusit pana in 1996, dar cu efecte catastrofale asupra economiei, ceea ce a dus la castigarea alegerilor din 1996 de catre taranisti.

    ---------- Post added 12-09-2020 at 01:42 ----------

    Acum, daca PSD-ul ascunde atatea secrete murdare, ganditi-va cate secrete murdare are PNL....sau defunctul PDL (sunt oricum cam acelasi).
    Doar ca astia sunt mai spalati decat pesedistii, dar si mai imbecili.

    Imbecili pentru ca iau mereu masuri nepopulare, si din cauza asta rezista doar un singur mandat la guvernare, nu reusesc nici sa aiba mobilizare si suport mare din partea populatiei rurale. Si apoi ne miram de ce PSD-istii castiga alegerile.


    Marea greseala a noastra e ca incercam sa o ardem "liberali" si "corporatist", dar nu avem agricultura, industrie, un sistem medical si un invatamant decent, punem accent doar pe haleala, clubareala si alte chestii consumeriste.
    Si ne miram apoi de dezastrul in care ne aflam : spitalele pline de bolnavi de COVID, multi morti din cauza ca nu sunt tratati corespunzator, elevi fara acces la internet si device-uri, cumparam mancare plina de E-uri din import ca nu suntem in stare sa sapam niste irigatii si suntem prea lenesi sa mai dam cu sapa, fabricile sunt ruinate, ajungem sa ne vindem padurile pentru niste imprumuturi sau investitii.



    Eu insumi ma declar progresist, dar pragmatic vorbind, tara asta ar avea nevoie de un regim conservator sau vreo dictatura de dreapta cum a fost Coreea de Sud sau Singapore ca sa ne dezvoltam.
    Apoi am putea sa o ardem liberal.

    Ungaria, Polonia, Cehia sunt mai avansate pentru ca au votat conservatori de dreapta la inceput, nu socialisti "reformati" dupa model suedez, nici liberali.

  20. #2880 SP
    Member ciypriyan's Avatar
    O tara in care dupa aproape 30 de ani de la revolutie si alti 13 ca membru UE, curand 14, nu s-a reusit construirea unei autostrazi Nord-Sud Est-Vest. In schimb s-au construit pe fonduri europene camine culturale si sali de sport, dar satele inca nu au apara curenta, canalizare si gaze naturale.
    Am devenit o tara de consum fara bani.
    Multumesc oamenilor care s-au perindat pe la Palat'. Astia sunt mai tradatori decat Pacepa.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 144 of 158 FirstFirst ... 44 94 134 142 143 144 145 146 154 ... LastLast

Similar Threads

  1. Intrebare legata despre 2 jocuri la fel By andreiaka in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 3 Last Post: 10-03-2014, 13:37
  2. Ce fel de sfarsit preferi intr-un joc video? By Dant3 in forum Console Club
    Replies: 20 Last Post: 29-10-2012, 22:46
  3. Ce fel de clasa dintr-un RPG sunteti ? By Strike105X in forum Offtopic
    Replies: 18 Last Post: 29-05-2011, 11:43

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts