Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 99 of 158 FirstFirst ... 49 89 97 98 99 100 101 109 149 ... LastLast
Results 1,961 to 1,980 of 3157

Thread: Ce fel de tara este Romania?

  1. #1961 SP
    Senior Member Zero's Avatar
    Livreaza altceva, dar nu ar fi frumos sa zic ce...

  2. #1962 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Eu pe bune ca nu as opri. Pai ce e asta? Sunt de la circ baietii? Nu sunt normali astia din conducere ca le dau asemenea drepturi, cum domne sa ai masina de politia cu inscrisuri in maghiara si nu in romana cand esti in ROMANIA??? E strigator la cer. Chiar sper ca e o gluma si nu asa sunt masinile in Harghita.

  3. #1963 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Nu ai ce face, în spate si pe capota scrie Poliția, în limba română

  4. #1964 SP
    Member Caponescu's Avatar
    Ce frumos va lasati manipulati si va umpleti cu ura...

    Ceva de citit...

    "Ieri noul Vadim, un tip ultranaționalist și ultraconservator de la un partid nou, PRU, a stârnit o frenezie de indignare folosind o poză manipulatoare în care se vedea numai latura inscripționată în maghiară a unei mașini a poliției locale din Odorheiul Secuiesc.

    Acest politician s-a folosit de teama unor oameni onești care nu vor distrugerea statului suveran România pentru a atrage în mod mincions suport politic pentru el și pentru partidul lui.

    Totul se baza pe o minciună. Poliția locală Odorheiul Secuiesc are mașina inscripționată bilingv. Localitatea are o largă majoritate de vorbitori de maghiară.

    Asemenea practică este întâlnită peste tot în Europa unde, la nivel local, se vorbește o altă limbă. Rațiunea este simplă: numai localnicii beneficiază de servicii locale sau de ramuri locale ale unor servicii naționale (primărie, poliție, pompieri, ambulanță). Cum aceste servicii sunt în slujba comunității locale este normal să folosească și limba localnicilor, care este limba pe care ei o folosesc zi de zi între ei.

    Această practică este perfect legală și constituțională în România, care este un stat național suveran și indivizibil dar care respectă dreptul minorităților naționale și care pune aparatul administrativ în serviciul cel mai bun al cetățenilor:

    LEGEA administraţiei publice locale nr. 215 din 23 aprilie 2001
    EXTRAS
    Emitent: Parlamentul
    Publicată în Monitorul Oficial nr. 204 din 23 aprilie 2001
    ART. 19
    În unităţile administrativ-teritoriale în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor, autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice aflate în subordinea acestora, precum şi serviciile publice deconcentrate asigură folosirea, în raporturile cu aceştia, şi a limbii materne, în conformitate cu prevederile Constituţiei, ale prezentei legi şi ale tratatelor internaţionale la care România este parte.
    [...]
    Autorităţile administraţiei publice locale vor asigura inscripţionarea denumirii localităţilor şi a instituţiilor publice de sub autoritatea lor, precum şi afişarea anunţurilor de interes public şi în limba maternă a cetăţenilor aparţinând minorităţii respective, în condiţiile prevăzute la alin. (2)"
    Attached Images Attached Images 11206095_893008964106702_3508141320903364592_n.jpg

  5. #1965 SP
    Senior Member Zero's Avatar

    Ce fel de tara este Romania?

    Toata lumea a vazut ca este scris si in romana (bara spate), dar asta nu inseamna ca cetatenii romani vor fi de acord cu asa ceva. Inteleg, respectarea minoritatilor and all that, dar sa ne amintim despre ce minoritate vorbim aici. Relatiile dintre romani si unguri nu le poti compara cu cele dintre englezi si galezi.
    Voi inceta din a mai posta cu privire la acest subiect, voi fi etichetat ca fiind xenofob, poate is

  6. #1966 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Dar nu cred ca are vreun om intreg la cap ceva cu minoritatile, ele isi incearca norocul si incearca sa obtina cat mai mult chestii de genul asta. Mie nici scrisul localitatilor in alta limba nu mi se pare ok, sa nu mai spun ca in anumite zone scrie intai in maghiara si dedesubt in paranteza e scris in romana. Problema sunt autoritatile care permit chestiile astea. Daca ne uitam la alte tari din lumea asta care au minoritati similare cu maghiarii de la noi, veti observa ca ei au mult mai multe probleme si conflicte. Asta pentru ca minoritatile au drepturile lor, dar nu li se canta in struna cand fac cereri de genul celor de mai sus. Iar la noi nu vrea nimeni sa isi bata capul si cu ei, sa isi puna 5% din votanti in cap pentru ceva ce nu ii afecteaza direct, iar din cauza asta s-a ajuns aici.

  7. #1967 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Cred ca nu ai văzut faza cu primăria din Harghita

  8. #1968 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Probabil ca nu. Please share, sunt deja nervos, o chestie in plus nici nu mai conteaza

  9. #1969 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Găsești pe net mai multe știri tudy, era una de anul trecut, cu un primar care a arborat steagul Ungariei în Harghita. A primit parcă o amendă dar degeaba, alții continuă cu acest ritual. Mă lasă rece, vrabia Mihai Viteazul Turbam înainte, acum...

  10. #1970 SP

  11. #1971 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Tudy, îți recomand Balada lui Kassai să nu spună lumea ca ești xenofob. Îmi vine în minte un vers:
    Kassai românul când îl doare-n în p...ungă

  12. #1972 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Ba, si eu urasc situatia asta si ma umplu repede de nervi, dar la faza cu masina n-am ce sa comentez. In multe alte tari e la fel, sunt scrise bilingv in functie de minoritate. Masina aia era scrisa in romana peste tot, mai putin pe dreapta. Aici chiar nu am ce sa zic, chit ca astept orice prilej sa ma iau de verzisori

    Asta e un caz foarte clar de instigat la ura prin manipulare media. E plin facebook-ul...

  13. #1973 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Parerea mea personala e ca nu ma intereseaza deloc cum e prin alte parti. In zonele cu minoritati trebuie sa scrie in limba romana si eventual dedesubt in limba respectiva, dar chiar si asa mi se pare inutil. Stiu si ei de politie si pompieri, iar salariile politistilor sau pompierilor vin din banii nostri, nu din bani locali. Daca se sustineau singuri nu as fi comentat, dar cand impozitele si taxele platite de mine se duc si la vopsirea masinilor de politie sau pompieri in maghiara mi se pare deranjant.

  14. #1974 SP
    Senior Member Cristian2191's Avatar
    uploadfromtaptalk1441045165866.jpg
    Postat de Bogdan Diaconu pe facebook .

  15. #1975 SP
    Banned cryyo's Avatar
    Presedintele Romaniei se numeste Klaus Werner Iohannis, iar sefa DNA, Kovesi. Probleme ?!

    O tara mare pune problema asa:
    DISCURSUL LUI PUTIN IN DUMA DE STAT A FED RUSIEI:
    „In Rusia trăieşte poporul rus, iar poporul rus nu admite nici un afront al unei minorităţi; acestea trebuie să respecte Rusia, pe ruşi şi legile fără să ceară favoruri speciale sub pretextul că sunt discriminaţi; CINE FACE ASTFEL, ESTE INVITAT SĂ PĂRĂSEASCĂ IMEDIAT RUSIA!!!
    Nu Rusia are nevoie de minorităţi ci ele au nevoie ca Rusia să-i primească, ofere adăpost, locuri de muncă şi hrană; în Rusia traiesc doar ruşi!”.

    Atat, dăcat !

  16. #1976 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Cryyo, asa e si normal. Romania nu are nevoie de minoritati, ba din contra. Toate nebunia asta cu discriminarea mi se pare o aberatie care e pe cale sa distruga insasi Uniunea Europeana. Vezi dorinta UK de a iesi din UE sau migratia excesiva de sirieni.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Propos...European_Union
    Germany Will Allow Syrians to Stay and Apply for Asylum

  17. #1977 SP
    Senior Member ilie11's Avatar
    Cu scuzele de rigoare cryyo, am dat un share la ceea ce ai postat. Bravo!

  18. #1978 SP
    Senior Member iPaul's Avatar
    Eu unul as fi mai ingrijorat de cioroii care sub pretextul razboaielor care au loc in tarile lor de origine invadeaza Europa si in viitorul nu foarte indepartat vor deveni majoritari,nu de unguri care pana la urma sunt tot europeni si cu care impartasim aceleasi valori europene.

  19. #1979 SP
    Member iUser's Avatar
    iPaul are dreptate. Nu pot sa suport ungurii, dar se pare ca sunt singurii constienti de pericolul acestor valuri de imigranti. In 20-30 de ani vom fi minoritati in Europa si sa va explic de ce: europenii au in medie ~1.4 copii/familie, iar mortalitatea este in crestere. Din cate am inteles, atunci cand intr-o tara sunt sub 1.5 copii/familie, acea rasa nu mai are nicio sansa sa se mai extinda, respectiv dispare. Familiile musulmane din sudul Frantei au in medie 8 copii/familie. Deci nu prea mai e nevoie de niciun calcul, este logic. Conform istoriei, atat francezii, cat si englezii isi merita soarta, dar trebuie sa ne gandim ca asta ne va afecta si pe noi.

    Inca ceva... Am vazut ce a postat cryyo mai sus si ma amuza teribil, Putin stie cumva faptul ca in Rusia traiesc aprox. 23.000.000 (!!!) de musulmani? In Rusia islamul este a doua religie, si este majoritara in 7 regiuni, in frunte cu Cecenia, condusa de Ramzan Kadîrov. Acest om a adunat la o manifestatie anti-Charlie in orasul Groznîi 1,2 milioane de oameni, si ce credeti, orasul are o populatie de 800.000 de persoane. Cum se face ca Putin este de acord cu asta?

  20. #1980 SP
    Senior Member iPaul's Avatar
    Exact iUser.They're barking at the wrong tree si nu vad imaginea de ansamblu.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 99 of 158 FirstFirst ... 49 89 97 98 99 100 101 109 149 ... LastLast

Similar Threads

  1. Intrebare legata despre 2 jocuri la fel By andreiaka in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 3 Last Post: 10-03-2014, 13:37
  2. Ce fel de sfarsit preferi intr-un joc video? By Dant3 in forum Console Club
    Replies: 20 Last Post: 29-10-2012, 22:46
  3. Ce fel de clasa dintr-un RPG sunteti ? By Strike105X in forum Offtopic
    Replies: 18 Last Post: 29-05-2011, 11:43

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts