Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 3 of 3

Thread: Discutii mai serioase - gramatica

  1. #1 SP
    Junior Member kenobeez's Avatar

    Talking Discutii mai serioase - gramatica

    Dupa mici neintelegeri si eventuale discutii off-topic, cred ca acest topic e binevenit. Cel putin pt mine, pt ca mi-ar placea sa vad opiniile si punctele voastre de vedere, legate de diferite subiecte.

    Ok, totul a pornit de la comentariul meu:

    "S-a terminat filmu ce analfabeti sunt pustii si pustoaicele din ziua de azi. Asta e deja fenomen. Frate, si eu am facut o tona de prostii in generala, da' nu sunt analfabet. Nu e nicio scuza, e vb de I.Q.

    Da' ma-ntreb parintii astora, ce fac? Probabil sunt la fel de analfabeti, pt ca sa am eu copil si sa-l vad ca nu stie sa se exprime corect in lb romana??? pfoaa, nici nu discut!! Nici macar nu e o optiune!

    Deci toti cei care nu stiti sa scrieti corect, puneti mana si invatati gramatica elementara! Nu va respecta nimeni si ne uitam in jos la voi, daca nu stiti sa scrieti!!"

    Apoi mai e si asta: Dezastrul din educaţie începe să se vadă pe piaţa muncii: angajatorii dau teste de limba română la recrutare | Ziarul Financiar

    în ultimii patru ani, doar jumătate dintre absolvenţii de liceu din fiecare generaţie au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat.

    Iar problemele de fond sunt şi la generaţiile mai tinere: în 2014, în luna iunie, mai mult de un sfert (27%) dintre copiii de 14 ani care au susţinut evaluarea naţională la clasa a VIII-a (adică peste 43.000 de copii) nu au reuşit să ia notă de trecere la acest examen pentru materia „Limba şi literatura română“.

    Eu cred ca problema ( respectiv solutia ) porneste de acasa, pt ca e un fapt ca atunci cand voi avea copii, nu voi impartasi casa cu niste analfabeti sau elevi mediocri. Copiii sunt o reflectie a parintilor, punct! Si nimeni nu le spune copiilor astora adevarul. Viata nu da 2 bani pe tine, daca tu nu dai 2 bani pe tine!

    Astept parerile voastre.

  2. #2 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Iti pui lumea în cap. E un "război" pe care nu ai cum sa-l câștigi. Sunt prea multi analfabeți pe acest forum. Pregătește frigiderul!

    PS Unde nu a reușit școala nu vei reuși nici tu. Din păcate regulamentul forumului nu se aplica pentru toată lumea. Bafta!

  3. #3 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    Eu cred ca voi confundati termenul de analfabet (ANALFABÉT, -Ă, analfabeți, -te, s. m. și f., adj. (Persoană) care nu știe să scrie și să citească; neștiutor de carte. ♦ Fig. Ignorant; incult. – Din fr. analphabète. Sursa: DEX '09) cu cel de agramat (AGRAMÁT, -Ă, agramați, -te, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care face greșeli elementare de limbă; p. ext. ignorant, incult. 2. Adj. Care conține greșeli elementare de gramatică și de ortografie. – Din lat. agrammatos). Si multe persoane am vazut numindu-i pe altii analfabeti doar pentru ca din punct de vedere gramatical ei sunt mai corecti si au un sentiment de superioritate.

    PS ma consider agramat deoarece am frecvente greseli gramaticale, si daca nu ar fi fost suficient mai sunt si lenes si nu recorectez ceea ce postez pe site (atunci cand dau mailuri clientilor nu fac acest lucru deoarece imi afecteaza venitul lunar ).

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 1117 Last Post: 11-10-2020, 23:36
  2. Replies: 36 Last Post: 03-11-2014, 02:04
  3. Sony: Un PSN mai mare, mai bun in primavara 2010 By erik95 in forum Console News
    Replies: 8 Last Post: 29-06-2009, 12:52

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts