Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 21

Thread: Experimentul CODEX ALIMENTARIUS a inceput cu Romania

  1. #1 SP
    Senior Member RACHyyy's Avatar

    Experimentul CODEX ALIMENTARIUS a inceput cu Romania



    Iulian Urban: Pe baza datelor de mai jos, in calitate de senator ales de cobaii romani sa-i reprezinte in Parlamentul National, am cerut pe cale oficiala MINISTERULUI SANATATII, AUTORITATEA NATIONALA SANITAR-VETERINARA SI MINISTERULUI AGRICULTURII sa stopeze imediat testarea acestor produse pe romani si sa imi explice de ce tocmai Romania alege sa fie prima tara la nivel mondial unde se testeaza aceste produse. Am insa nevoie de sustinerea puternica a societatii civile si a tuturor celor care cred ca Romania nu trebuie sa devina un imens lagar unde se fac teste chimice pe populatie! Senator Iulian Urban

    Experimentul "Codex Alimentarius" incepe cu Romania

    De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat sa inceapa implementarea "Codexului", alaturi de alte 165 de state semnatare (95% din populatia planetei). "Codex Alimentarius" este un pachet de norme dupa care se vor alimenta populatiile tarilor semnatare. Acesta porneste de la principiul ca Terra nu mai poate hrani pe toata lumea natural, ca atare se va trece la hrana artificiala, din produse chimice, cea modificata genetic etc. Adeptii naturalismului sustin ca masura nu este altceva decat una de exterminare, care va reduce populatia globului la cca doua miliarde, o masa mult mai usor de hranit si de controlat de fortele oculte.

    Nu a trecut o luna si iata ca apare stirea ca Romania este prima tara din lume care va folosi in agricultura un compus chimic pe baza de initium ( First approval worldwide of fungicides with Initium� for wine and vegetables - BASF - The Chemical Company - Corporate Website ), un ingredient activ din noua clasa a substantelor chimice impuse de "Codex Alimentarius".

    Produsele vor fi furnizate de compania germana BASF si vor fi folosite pentru culturile de struguri, cartofi, rosii, castraveti si ceapa si vor fi comercializate in Romania sub numele de Enervin si Zampro.
    Pentru publicul larg se spune ca "beneficiile pe care le-ar aduce aceasta substanta sunt legate in primul rand de combaterea daunatorilor, dar, totodata ea micsoreaza si durata in care se obtine recolta." Dupa ce acest produs va fi experimentat in Romania, urmeaza sa fie omologata utilizarea lui si in Olanda, Germania, Franta, SUA, Canada si Marea Britanie. Neoficial, conform cercetatorilor care combat "Codex Alimentarius", folosirea produselor cu initium sporeste cu pana la 65% rata riscului de cancer de colon, substanta, care intra rapid in combinatii chimice, devenind reziduala in organism. De pilda 1 mg de initium intrat in organism o singura data se elimina in aproape un an. Or, daca acest produs este folosit zilnic, practic el nu mai este eliminat din organism. Apoi, asa cum initium ajuta la cresterea rapida a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce la marirea tumorilor maligne. (S.L.)

    Oficial, nu exista niciun pericol...

    BASF, un consortiu german de produse chimice, a dezvaluit ca Romania este prima tara din intreaga lume care a autorizat produsul sau Initium. Compania sustine ca �produsul fungicid� va ajuta viticultorii sa treaca mai repede la o productie de inalta calitate. De asemenea, purtatorul de cuvant al companiei a afirmat ca in afara de produsul Initium pentru struguri, care va fi disponibil in Romania incepand din 2010, sub numele de Enervin, s-a acordat de asemenea autorizatie pentru Zampro, un produs Initium pe baza de fungicid pentru culturile de cartofi, rosii, castraveti si ceapa. Compania pretinde ca ambele produse au fost testate pe larg in teren si au demonstrat selectivitate ridicata si eficacitate impotriva unor daunatori. Produsele Initium vor completa portofoliul alaturi de alti compusi, cum ar fi recent lansatul Cabrio Top, un multi-fungicid anti-imbolnavire pentru struguri. Dupa Enervin, Cabrio Top este de asteptat sa devina o forta propulsoare in materie de protectie a plantelor pentru vita de vie in Romania.

    Neoficial... se pune la punct un genocid planetar

    Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare Bucuresti, informeaza ca un gram de INITIUM care este introdus in organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat. Daca ingurgitarea acestui produs se face zilnic, atunci el nu va mai putea fi eliminat niciodata din organism. Gheorghe Mencinicopschi merge pana acolo incat spune ca pentru a putea sa-ti faci seara un ceai de tei va trebui sa iei reteta de la medicul de familie, deoarece din toate produsele naturiste existente acum pe piata nu vor mai ramane decat foarte putine.

    Dumnezeu sa-i ajute pe romani! Cobaii romani sunt asteptati sa se mute de la Ministerul Sanatatii la Ministerul Chimiei, pardon, al Agriculturii, avertizeaza senatorul Iulian Urban, intr-un larg comentariu pe care il puteti gasi intergal aici: NEMERNICIE ! Romania va experimenta pe populatie produsul cancerigen initium – DACA NICI ACUM NU REACTIONAM ATUNCI CAND ? | Urban Iulian

    Sursa: Va astept pe noul Blog: Roncea.ro: EXPERIMENTUL "Codex Alimentarius" incepe cu Romania. Senatorul Iulian Urban cere sprijinul societatii civile contra produsului cangericen INITIUM, care va fi introdus in struguri, cartofi, rosii, castraveti si ceapa sau Experimentul secolului! ,,Codex Alimentarius? va fi testat pe cobaii din Romania!
    Attached Images Attached Images initium-enervin.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member RACHyyy's Avatar

    "Se intampla acum" de Tudor Barbu

    Emisiunea din 08.11.2010












  3. #3 SP
    Senior Member siNcE's Avatar
    -Romania... tu cine mai esti?!
    -Cea care mi-o "dau" toti pe toate partile.

  4. #4 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Tudor Barbu = mare om (�ncă de c�nd lucra �n TVR).

    Nicio emisiune n-am pierdut (ba chiar am o arhivă personală cu cele mai interesante subiecte abordate de el �n emisiune - și sunt O TONĂ).

    Azi a continuat subiectul CODEX ALIMENTARIUS.

    Emisiunea de azi (găsiți voi restul):



    *p.s.

    Da, mă uit pe/la OTV. Nu-ți convine? Foarte bine - haters gonna hate.

    Așa se zice.

  5. #5 SP
    Senior Member zinodaur's Avatar
    Pai, stati, deja se comercializeaza produse cu ingredientele astea ? Sau urmeaza a fi comercializate ?

    Si gasim ingredientele astea cancerigene in lista cu ingrediente de pe produse ?

  6. #6 SP
    Senior Member GS0Ls's Avatar
    Stiu ca s-a implementat acum ceva timp. Parca aveam si un post, cu legea votata in parlament - chiar de pe site-ul parlamentului.

  7. #7 SP
    Senior Member Zombozo's Avatar
    Adeptii naturalismului sustin ca masura nu este altceva decat una de exterminare, care va reduce populatia globului la cca doua miliarde
    Ca şi vaccinul anti-gripa porcină ?
    Ştiu de ceva vreme despre acest subiect dar nu i-am dat prea multă importanţă, de ce ? Pentru că hrana noastă nu mai este de mult 100% natură, Codex vine ca o confirmare.

  8. #8 SP
    Senior Member SYZYGY's Avatar
    Olanda, Germania, Franta, SUA, Canada si Marea Britanie
    Ciudat..cand umbla vestea asta acum 1 an pe alt forum...germania si olanda nu erau de acord cu introducerea acestor 2 chimicale.Acum sunt de acord? W T F ?

    Cel putin acum stim de ce va veni sfarsitu' lumii...crapam toti pe rand,sau se rascoala fiecare om impotriva puterii si ne macelarim reciproc.fu*k it ...SURVIVAL OF THE FITTEST o sa mancam frunze din copaci si o sa fim ca animalele din desert in asteptarea ploii pentru hidratare.

  9. #9 SP
    Senior Member zinodaur's Avatar
    Quote Originally Posted by AngelicToucH View Post
    o sa mancam frunze din copaci si o sa fim ca animalele din desert in asteptarea ploii pentru hidratare.
    ... daca te gandesti mai bine parca e mai bine asa decat macelaritul reciproc.

  10. #10 SP
    Senior Member SYZYGY's Avatar
    Paaai cand aflii ca guvernu vrea sa crapi...tu zambesti si te sui in copaci dupa frunze? xD

  11. #11 SP
    Senior Member zinodaur's Avatar
    Eu, fiindca banuiesc ca sunt prea tanar si nu am avut ocazia, nu pot sa inteleg de ce lupta unii pentru cei care sunt la putere si permit asa ceva ? Daca s-ar declansa o revolutie acum din cauza asta, de ce ar lupta cineva pentru toti idiotii astia din umbra, pentru imbolnavire si cancer si moarte. Li se promit bani ? Pamant ? ( ma simt de parca as vorbi de o lectie de istorie ) Siguranta ? Cum pot fi siguri ca n-or sa le traga si lor clapa ?

    Unele lucruri chiar nu le inteleg.

  12. #12 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Quote Originally Posted by Luigi View Post
    Eu, fiindca banuiesc ca sunt prea tanar si nu am avut ocazia, nu pot sa inteleg de ce lupta unii pentru cei care sunt la putere si permit asa ceva ? Daca s-ar declansa o revolutie acum din cauza asta, de ce ar lupta cineva pentru toti idiotii astia din umbra, pentru imbolnavire si cancer si moarte. Li se promit bani ? Pamant ? ( ma simt de parca as vorbi de o lectie de istorie ) Siguranta ? Cum pot fi siguri ca n-or sa le traga si lor clapa ?

    Unele lucruri chiar nu le inteleg.
    Nu pot spune ce anume ii anima pe ei dar pot sa iti spun ca in momentul in care ai o viata de care trebuie sa ai grija, prioritatile ti se schimba total. Cum, de exemplu, cu un animal de casa, pentru binele lui ai face oricate compromisuri, nu? Iti dai seama cate lucruri ai face pentru a iti proteja (chiar daca efemer) copilul sau nevasta sau persoana iubita.

    Ai vazut Star Wars 1-3? Urmareste povestea lui Anakin, care pentru a isi salva iubirea face... orice. Care ajunge in starea in care ajunge disperat fiind sa salveze vietile celor apropiati...

  13. #13 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Sarea voastră din bucatărie deja e varză (ca și a mea). Check for E536; E535.

  14. #14 SP
    Senior Member RACHyyy's Avatar

    Petitie: "Fara E 536 si iod in sarea alimentara !"

    10.07.2009
    categorie: Guvernare, administrativ, Proiecte de lege, legislatie, Sanatate.
    destinatar: Guvernul Romaniei




    Legea nr. 568/2002 obliga producerea si comercializarea numai a sarii iodate pe teritoriul Romaniei. Guvernul iodeaza obligatoriu 20 de miloane de oameni, insa doar aproximativ 8000 de oameni au nevoie de supliment de iod.
    "Dupa 4 ani de functionare a nefastei H.G. 568/2002 numarul cancerelor tiroidiene s-a dublat, iar numarul hipertiroidiilor a crescut de la 3127 la 6387", declara profesorul dr. Pavel Chirila.
    Toate produsele alimentare procesate din Romania contin sare iodata: painea, pateurile, produsele de patiserie, mezelurile etc. - astfel ca aportul de iod in alimentatia noastra este unul mult mai mare decat ne imaginam. Administrarea indelungata a iodului se poate asocia cu inhibarea continua a sintezei hormonale si cu aparitia gusii, cu sau fara hipotiroidie; administrarea iodului la gravide poate produce gusa sau hipotiroidie la feti. Lista efectelor adverse ale excesului de iod poate continua: cresterea columului glandei tiroide, afectarea vederii prin toxicitate directa asupra tiroidei, cresterea incidentei bolilor alergice etc.
    Mai mult, sarea de bucatarie contine si un antiaglomerant - E536 - ferocianura de potasiu - care la peste 100 grade C se descompune in cianura de potasiu si clorura de fier - si care cauzeaza reducerea transportului de oxigen catre sange, dificultati in respiratie, dureri de cap, ameteli si nu se recomanda consumul frecvent. ( sursa E536 | Dictionar medical ROmedic ). Acest E536, care este interzis in alte tari (ex. Anglia) duce la consecinte dramatice prin introducerea lui in sarea de bucatarie: cresterea incidentei bolilor cardiace ischemice, accelerarea proceselor de ateroscleroza, toxicitatea indusa de ferocianura de sodiu sau potasiu.
    Consideram ca nu este normal ca Guverul Romaniei sa oblige prin lege cetatenii sa manance ce vrea Guvernul. Este o incalcare a dreptului la autonomia persoanei, a drepturilor omului.

    Noi, cei care vom semna aceasta petitie, cerem Guvernului Romaniei sa anuleze legea 568/2002, care sfideaza dreptul cetateanului de a alege in privinta propriei alimentatii.

    Va rog cititi, informati-va prietenii, cunostintele si semnati si petitia de mai jos, daca doriti:

    Petitie: "Fara E 536 si iod in sarea alimentara!" - PetitieOnline.ro

    PS: De mentionat ca in aceasi categorie intra si E 535, care se gaseste si el in sare-ferocianura de sodiu.

  15. #15 SP
    Senior Member RACHyyy's Avatar

    Lista neagr� a substantelor chimice care otr�vesc alimentele

    In Rom�nia nu toate produsele alimentare au �nscris pe etichet� continutul complet . Except�nd cazul �n care ai ferm� si culegi zarzavaturile din gr�din� sau tai puiul crescut �n propria ograd�, nu prea avem acces la o hran� de calitate, f�r� substante toxice.

    Pentru c� suntem s�raci. Ne zg�rcim la fondurile care ar trebui alocate pentru dotarea laboratoarelor cu aparatur� performant� care s� detecteze toti aditivii periculosi.

    Dar cheltuim din ce �n ce mai mult pentru tratamentul bolilor cauzate de produsele alimentare pline de E-uri cancerigene. Si de faptul c� rom�nii au putere de cump�rare mic� se profit� din plin. Multe produse alimentare de import �nc�rcate de E-uri ucigase, respinse la ele acas�, se comercializeaz� f�r� probleme pe piata noastr�. Pentru c� Rom�niei �i lipseste un cadru legislativ coerent care s� pun� cap�t transform�rii pietelor din tara noastr� �ntr-un debuseu pentru produc�torii str�ini. �n tara noastr�, regimul aditivilor alimentari e reglementat printr-un ordin al Ministerului S�n�t�tii si al Familiei. El cuprinde E-urile acceptate si cantit�tile admise. Si totusi galantarele sunt invadate de produse care ne bag� �n spital.

    �n Rom�nia, E-urile cancerigene fac ravagii

    Pentru c� nu avem aparatur� sensibil� pentru detectarea tuturor aditivilor Majoritatea produselor alimentare contin aditivi, �n special cei numiti emulgatori, cunoscuti �n mod curent sub denumirea de E-uri. Multe dintre aceste E-uri s-au dovedit a fi periculoase pentru om. Astfel, s-au �ntocmit liste pozitive si negative cu E-urile continute �n produsele alimentare. Se spune c� suntem ceea ce m�nc�m. E un adev�r dovedit de statistici. Aproximativ 70% dintre bolile rom�nilor sunt provocate de alimente si modul de hr�nire.

    Alimentele ucigase

    Aditivii alimentari sunt substante care �n mod normal sunt utilizati ca ingrediente. Sarea, zah�rul si otetul sunt substante nelipsite din m�ncarea noastr�. Nu sunt periculoase si fac preparatele mult mai apetisante. Dar �n ultimii 30 de ani, �n continutul multor produse alimentare au ap�rut substante chimice, de sintez�, uzitate mai cu seam� �n industria alimentar�. Aceast� categorie de substante artificiale sunt extrem de nocive, care induc multe boli grave.

    Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercet�ri Alimentare, e convins c�, cresterea alarmant� a incidentei diferitelor forme de cancer e str�ns legat� de avalansa produselor alimentare bogate �n E-uri nocive consumate frecvent de rom�ni. De asemenea, E-urile periculoase sunt "vinovate" de r�sp�ndirea bolilor cardiovasculare, ale tubului digestiv si a alergiilor.

    "Una e s� m�n�nci un m�r si cu totul alt ceva e s� bei un compot de mere conservat cu aditivi" - semnaleaz� prof. dr. Mencinicopschi. Domnia sa atrage atentia, totodat�, asupra mezelurilor - �n special asupra parizerului si crenvurstilor -, b�uturilor asa-zis r�coritoare si preparatelor conservate cu substante chimice - mai cu seam� supele la plic - sau afumate.

    Cump�r�m la gr�mad�

    �n momentul de fat�, majoritatea produselor alimentare sunt etichetate. Cele f�r� etichet�, �n mod firesc, n-ar trebui comercializate. Produc�torii au �nceput s� metioneze pe etichet� ce E-uri contine alimentul respectiv. Conservantii, aromele, colorantii de sintez� sunt indicate pe ambalaj cu litera E, urmat� de un num�r din trei sau patru cifre. Dar, din p�cate, cump�r�torul �nc� nu stie foarte bine care sunt cei pozitivi si care sunt cei negativi. Si cel mai adesea, cump�r�m la gr�mad�. Mai grav e c� �n �n Rom�nia nu exist� aparatur� performant� pentru detectarea tuturor E-urilor.

    Prof. dr. Mencinicopschi spune c� putem lua un produs pe eticheta c�ruia sunt specificate o serie de E-uri, dar aparatele din dotarea laboratoarelor nu reusesc s� le evidentieze. �n Rom�nia, Institutul de Cercet�ri Alimentare e compatibil, �n plan european din punct de vedere al specialistilor. Dar ei nu-si pot dovedi competenta, deoarece tehnologia las� mult de dorit. De regul�, produsele alimentare ieftine sunt si cele mai bogate �n E-uri nocive. Ele zac �n stocuri si pentru a sc�pa de ele, produc�torii externi le "�mping" pe pietele t�rilor cu putere de cump�rare mic�, din care face parte si Rom�nia. Asa se explic� de ce cheltuim enorm pentru rezolvarea problemelor de s�n�tate public�. Prof. dr. Mencinicopschi e de p�rere c� e foarte necesar� o legislatie care s�-i protejeze pe produc�torii autohtoni. Pentru c� ei sunt scosi de pe piat� de concurent�. Produc�torul extern vinde la noi cu 40.000 de lei kilogramul un salam plin de E-uri rele si, astfel, �l falimenteaz� pe produc�torul rom�n care aduce pe piat� un salam la 300.000 de lei kilogramul, ce-i drept mult mai s�n�tos pentru cump�r�tor.

    Desi prof. dr. Mencinicopschi a subliniat c�t de necesar� e o "lege cadru a alimentului" - asa cum e �n lumea civilizat�, totusi legislatia noastr� schioap�t�.

    Dieta personalizat�

    Dup� ce �i asculti pe specialisti ai impresia c� vor s� bage frica �n noi si c� cel mai bun lucru e s� mori de foame. Nu-i chiar asa. Ei vor s� ne avertizeze c� suntem bombardati de alimente toxice. Prof. dr. Constantin Ionescu-T�rgoviste, directorul Institutului de Boli de Nutritie, e adeptul dietei personalizate, �n functie de v�rst�, stare de s�n�tate, profesie si alti factori specifici fiec�rui om �n parte. La prima vedere o asemenea diet� pare costisitoare.

    Prof. dr. Constantin Dumitrache, directorul Institutului de Boli Endocrinologice, ne contrazice. "Mai ales vara, avem din belsug legume si fructe". Si pentru a nu c�dea din picioare s� lu�m aminte si la ce ne recomand� prof. dr. Mencinicopschi: carne de pui, de curc�, curcan, peste oceanic gras (macrou, hering, ton) crap, caras, p�str�v, somon, br�nzeturi - mai putin cele "topite" sau "afumate" -, lactate - cu exceptia iaurturilor cu termene de valabilitate peste o lun� sau cu arome si coloranti chimici.

    E-urile considerate de oncologi drept "criminale"



    Suspecte:

    E 125, E 141,
    E 150, E 171,
    E 172, E 173,
    E 240, E 241,
    E 477;

    Periculoase:

    E 102 (extrem de nociv), E 110, E 120, E 124 (colorant alimentar roz, care produce tumori pe glanda tiroid�);

    Toxice:

    E 220, E 221, E 222, E 224 (produc boli intestinale); E 338,
    E 339, E 340, E 341, E 407, E 450, E 461, E 463, E 465,
    E 466 (afecteaz� tubul digestiv); E 230, E 231, E 232, E 233 (produc boli de piele); E 200 (suprim� vitamina B12); E 320,
    E 321 - antioxidanti din margarin� (cresc colesterolul); E311, E 312 (atac� sistemul nervos); E 330 - acidul citric sau sarea de l�m�ie, cel mai periculos adaos cancerigen (produce boli ale aparatului bucal)

    Cancerigene:

    E 123, E 131, E 142, E 211, E 213, E 214, E 215, E 217, E230, E 631 - interzisi �n SUA, Comunitatea European� si t�rile din fosta URSS.

    E-urile bune:

    vitamina E natural� E 306, antioxidant puternic (prezent �n ficat, ou�, peste, soia);
    vitamina C natural� - acidul scorbic - E 300 antioxidant puternic
    clorofila E 140 - colorant natural
    lecitina E 322 - antioxidant natural
    pectina E 440 - gelifiant natural
    caragenon natural E 407, emulsifiant extras dintr-o alg� marin�.
    Autoarea acestui articol este Magda Marincovici - de la ziarul Jurnalul. Le multumim pe aceasta cale pentru bunavointa!

    Sursa: http://sanatateverde.ilive.ro/artico..._alimente.html
    Attached Images Attached Images lista-e-urilor-periculoase-din-produsele-comercializate-romania.pdf

  16. #16 SP
    Member kside's Avatar
    Nu sunt chiar toate mortale !Pentru multe E-uri e mai mai mult Bu-Hu-Hu decat date concrete.
    Nu zic ca sunt bune si ca te fac mai sanatos, dar multe cancere se fac din alte cauze, nu de la parabenul din salam!


    E631 : Sodium inosinate


    Origin:
    Sodium salt of inosinic acid (E630), a natural acid, that is mainly present in animals. Commercially prepared from meat or fish (sardines). May also be produced by bacterial fermentation of sugars.

    Function & Characteristics:
    Flavour enhancer. Inosinic acid and inosinates do not have the specific umami taste but strongly enhance many other flavours, thereby reducing the amounts of salt or other flavour enhancers needed in a product.

    Products: Used in many products.*

    Acceptable daily intake (ADI):
    None determined. Inosinates may not be used in products intended for children under 12 weeks.

    Side effects:
    Asthmatic people should avoid inosinates. As inosinates are metabolised to purines, they should be avoided by people suffering from gout. However, the concentrations used are generally so low that no effects are to be expected.

    Dietary restrictions:
    Inosinates are generally produced from meat, but partly also from fish. They are thus not suitable for vegans and vegetarians, and in most cases not suitable for Jews, Muslims and Hindus, depending on the origin of the product. Only the producer can provide information on the origin.


    E230: Difenil

    Bifenil; fenil benzen

    Origine: Sintetizat din benzen.*

    Funcţii & caracteristici:
    Pudră albă, insolubilă �n apă, folosită mai ales �mpotriva mucegaiului Penicillium care creşte pe citrice. Este folosit pentru dezinfecţia vaselor şi pentru impregnarea citricelor. Uneori, fructele sunt imersate �ntr-o soluţie de difenil, care penetrează coaja �ncet şi poate fi prezentă �n fruct.

    Produse: Citrice.*

    Doza zilnică acceptată: P�nă la 0,05 mg/kg corp.*

    Efecte secundare:
    Este excretat netransformat de către rinichi. A fost raportată sensibilitate la muncitorii care manipulează cantităţi mari de citrice (pe vapoare, cu camioane). �n alte condiţii nu se manifestă efecte secundare.

    E217: Sarea de sodiu a p-hidroxibenzoat de propil
    E215: p-hidroxibenzoat de etil sodic
    E214: p-hidroxibenzoate de etil (Etilparaben; Ripagină A; Solbrol A)

    Origine:
    Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc �n majoritatea fructelor, �n special boabe. Răchiţelele sunt o sursă foarte bogată de acid benzoic. Pe l�ngă fructe, benzoaţii se găsesc �n ciuperci, scorţişoară, cuişoare şi c�teva produse lactate (ca rezultat al fermentaţiei bacteriene). Pentru scopuri comerciale, acidul benzoic se obţine din toluen şi apoi este esterificat.

    Funcţii & caracteristici:
    Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi �n calitate de conservanţi �mpotriva drojdiilor şi mucegaiurilor. Nu sunt foarte eficienţi �mpotriva bacteriilor. Activitatea lor nu depinde de aciditate. Esterii acidului benzoic sunt greu solubili fapt care le limitează utilizarea.

    Produse: Esterii acidului benzoic sunt utilizaţi pentru o gamă largă de produse alimentare şi cosmetice.*

    Doza zilnică: P�nă la 10 mg/kg corp.*

    Efecte secundare:
    Nu prezintă efecte secundare �n concentraţiile utilizate. . La unele persoane esterii acidului benzoic pot elibera histamina şi crea astfel reacţii pseudo-alergice. Prezenţa lui E217 �n produsele cosmetice poate genera alergii de contact, care nu se regăsesc la produsele alimentare.*

    ...etc*
    Food-Info.net : E-uri : E100- E200 Coloran?i alimentari
    Food-Info.net : E-uri : E200- E300 Conservan?i
    Food-Info.net : E-uri : E300- E400*

  17. #17 SP
    Senior Member RACHyyy's Avatar

    "Noile droguri" de pe masa romanului

    "Conform normelor din Codul Alimentar (Codex Alimentarius) usturoiul, menta si bineinteles toate plantele medicinale vor fi considerate droguri de categoria a III-a, deci vor fi ilegale. Acestea se vor putea achizitionate doar prin intermediul unei retete si vor fi comercializate doar de catre marele corporatii farmaceutice."
















  18. #18 SP
    Member kside's Avatar

    Gluten "FREE" si alte "cerinte" minime...

    DEFINING THE TERM GLUTEN-FREE

    Upper limit of gluten content = 0 ppm (0mg/kg) in food as sold or distributed to consumer
    DAR - asta este pt produsele etichetate ca atare (FARA gluten)
    Pe de o parte e bine pt celiaci (intoleranta la gluten) pe de alta parte lasa loc la tot felul de norme si pentru restul produselor ...

    Si un exemplu banal...
    CODEX STANDARD FOR BANANAS


    2.1 MINIMUM REQUIREMENTS
    In all classes, subject to the special provisions for each class and the tolerances allowed, the bananas must be:
    - whole (taking the finger as the reference);
    - sound, produce affected by rotting or deterioration such as to make it unfit for consumption is excluded;
    - clean, practically free of any visible foreign matter;
    - practically free of pests affecting the general appearance of the produce;
    - practically free of damage caused by pests;
    - free of abnormal external moisture, excluding condensation following removal from cold storage, and bananas packed under modified atmosphere conditions;
    - free of any foreign smell and/or taste;
    - firm;
    - free of damage caused by low temperatures;
    - practically free of bruises;
    - free of malformation or abnormal *****ture of the fingers;
    - with pistils removed;
    - with the stalk intact, without bending, fungal damage or dessication.
    In addition, hands and clusters must include:
    - a sufficient portion of the crown of normal colouring, sound and free of fungal contamination;
    - a cleanly cut crown, not bevelled or torn, with no stalk fragments.
    Eu consider ca CODEX e o chestie buna - 90%. Dar cei 10% raman cu un potential periculos.

    * De multe ori standardele CODEX prevad concentratii mai mari de substante periculoase considerate OK
    * Unele produse care nu se conformeaza vor dispare -> cresc preturile, scade oferta de produse (foame?)

    Daca bananele mele nu sunt cum scrie acolo, nu le voi putea vinde etc.

  19. #19 SP
    Senior Member RACHyyy's Avatar

    Reteta usturoiului vindecator prezentata in emisiunea " Se intampla acum ! "

    RETETA ORIENTALA

    Aceasta reteta a unui farmacist antic a fost gasita in 1972 intr-o manastire budista din Muntii Tibetului.

    MOD DE PREPARARE: Intr-un borcan de sticla se pun 350 grame de usturoi zdrobit peste care se toarna 220-250 de grame alcool de 95-96�, rom sau tarie. Borcanul se inchide ermetic si se pune in frigider timp de 10 zile. In cea de-a 11-a zi se filtreaza totul cu o strecuratoare foarte fina sau cu tifon. Lichidul obtinut se toarna in acelasi borcan si se pune inca 2 zile in frigider. Dupa aceasta perioada remediul este gata pentru tratament (picaturile se pot lua cu putin lapte sau apa inainte de a incepe sa mancam), dupa cum urmeaza:

    NUMAR DE PICATURI:

    ZIUA MIC-DEJUN PRANZ CINA
    1 1 2 3
    2 4 5 6
    3 7 8 9
    4 10 11 12
    5 13 14 15
    6 16 17 18
    7 12 11 10
    8 9 8 7
    9 6 5 4
    10 3 2 1
    11 15 25 25
    12 25 25 25

    Se va continua cu cate 25 de picaturi, de 3 ori pe zi, pana la terminarea intregii cantitati.

    TERAPIA NU SE POATE REPETA DECAT ODATA LA 5 ANI !!!

    Acest preparat din extract de usturoi curata organismul de grasimi si pietre, imbunatateste metabolismul si astfel toate vasele sangvine (re)devin mai elastice.
    Regleaza greutatea corpului, topeste cheagurile de sange, vindeca diafragma miocardica bolnava, arterioscleroza, inapetenta (lipsa poftei de mancare), sinuzita, hipertensiunea, bolile bronho-pulmonare, face sa dispara artritele, artrozele si reumatismul.
    Vindeca gastritele, ulcerele de stomac si hemoroizii, absoarbe orice fel de tumori externe si interne, vindeca diferitele tulburari de vedere si auz, impotenta. Are efect benefic asupra intregului organism.

    ***ATENTIE: Alcoolul nu trebuie sa contina alte substante (clorura de benzalconiu sau metanol).

    Sursa: Tehnici de Salvare 2012
    Attached Files

  20. #20 SP
    Senior Member RACHyyy's Avatar

    Reţetele celebrei vindecătoare "Djuna Davitasvili"

    Djuna Davitasvili este un nume foarte cunoscut, cu puternice rezonanţe speciale pentru milioane de oameni. Dar nu despre persoana sau personalitatea vestitei vindecătoare vom vorbi mai jos, ci vom reproduce - fără comentarii - o serie de sugestii şi reţete pentru terapia (sau profilaxia) diverselor afecţiuni ce-i macină pe rom�ni. Luaţi vă rog ceva de scris şi notaţi-vă!!! Este extrem de important pentru că este extrem de� util!!! Alimentaţia stă la baza sănătăţii, doar dacă ştim sau nu să o facem prin prisma raţiunii, şi nu doar a pornirilor animalice. Djuna identifică trei categorii mari de alimente, după cum urmează:

    1. carne, peşte, zeamă de carne, ouă, fasole (bob), ciuperci, nuci, floarea soarelui (seminţe), vinete. Aceştia sunt �acizii�!!!
    2. verdeaţă, fructe, legume, pepene verde, pepene galben, vin sec, unt, grăsimi, ulei vegetal. Le putem spune� �neutrele�. O sa vedeţi de ce.
    3. p�ine, paste făinoase, orez, cartofi, zahăr, miere de albine. Acestea sunt �bazele�!!!

    Pentru curăţirea organismului de substanţele dăunătoare acestuia, introduse �n corp prin alimentaţia curentă, trebuie să se ţină seama de c�teva reguli uşor de respectat.

    Categoria nr. 1 de alimente reprezintă acizii, iar categoria nr. 3 - bazele. Nu se amestecă la aceeaşi masă alimentele din categoria 1 cu cele din categoria 3. Se pot combina categoria 1 cu categoria 2 sau categoria 2 cu categoria 3. Diferenţa dintre mesele acide şi cele bazice trebuie să fie de minimum 3 ore. �n curăţirea organismului, lactatele sunt excluse. Nu se bea apă �n timpul mesei, ci abia la o ora după aceasta. Tot cu o oră mai t�rziu se pot consuma şi fructe, �ntruc�t ele se digeră mai repede dec�t restul alimentelor. Pe l�ngă alimentele enumerate mai sus, dimineaţa şi seara se consumă c�te un căţel de usturoi.

    Curăţirea organismului se face, de preferinţă, �n luna iunie. Acum �ncep reţetele promise:

    Curăţirea limfei şi a s�ngelui
    Dimineaţa, se beau 100 ml de apă rece, �n care s-a dizolvat, după gust, sare amară, at�t c�t să fie băubilă. Se prepară un suc din portocale (900 ml), grapefruit (900 ml) şi lăm�ie (200 ml). La o oră după ce s-a băut soluţia de sare amară, se beau primii 100 ml din sucul respectiv şi 100 ml de apă fiartă şi răcită. Apoi, aceeaşi cantitate (100 ml suc şi 100 ml apă răcită) se bea la fiecare jumătate de oră, p�nă se termină cantitatea de 2 litri din fiecare. Tratamentul durează 3 zile.
    Mare atenţie: �n perioada �n care se face acest tratament extrem de util organismului� nu se măn�ncă şi nu se bea nimic altceva!!!

    Curăţirea ficatului
    Timp de 2 zile, zice Djuna, se beau c�te 5-6 pahare de suc de măr. �n a treia zi, bolnavul se culcă la ora 19 (şapte seara) pe partea dreaptă, cu o sursă de căldură (pernă electrică sau sticle cu apă fierbinte) sub ficat. Se prepară un amestec din 3 linguri cu ulei de măsline şi 3 linguri cu zeamă de lăm�ie, care se bea din sfert �n sfert de oră, pe durata a circa 2 ore.
    Atenţie oameni buni: cantitatea totală trebuie să fie de 300 ml ulei de măsline şi 300 ml zeamă de lăm�ie. A doua zi de dimineaţă se face clismă, ocazie cu care veţi elimina toate rezidurile de la ficat.

    Curăţirea rinichilor (mai ales pentru cei cu pietre - calculi renali)
    Pe parcursul unei săptăm�ni, nu se măn�ncă dec�t pepene verde cu p�ine neagră. �n ziua a şaptea, �ntre orele 2 şi 3 (noaptea), se face o baie caldă, cu corpul cufundat �n apă p�nă la g�t şi se măn�ncă pepene verde rece. Chiar dacă nu vă vine a crede� după circa o oră, vor fi eliminate pietrele. �n cazuri extrem de rare este nevoie ca procedura să fie repetată după două săptăm�ni!!!

    Curăţirea articulaţiilor de săruri (spondiloză, artrită, poliartrită)
    Djuna a găsit un leac şi pentru cei care au mari probleme cu articulaţiile: se fierb 5 g foi de dafin �n 300 ml apă, timp de 5 minute, după care se ţin �ntr-un termos, 3-4 ore. Pe parcursul a 12 ore, se consumă lichidul, lu�ndu-se c�te o linguriţă. Tratamentul durează 3 zile, �nsoţit de alimentaţie de regim, dar o singură dată pe an.

    Boli de plăm�ni (tuberculoză, bronşită etc.)
    Se face un amestec din 500 g miere de albine, 5 căpăţ�ni de usturoi, *****e şi 5 lăm�i tocate �n maşină, amestec care se lasă 7 zile la macerat. Se consumă c�te 4 linguri, seara, �nainte de culcare, �nghiţindu-se foarte �ncet.

    Hipertensiune
    Una dintre cele mai frecvente şi păcătoase probleme ale rom�nilor� iată ce zice Djuna: �n fiecare dimineaţă să consumaţi o... sfeclă roşie coaptă. Seara m�ncaţi o salată făcută din sfeclă roşie crudă, usturoi şi morcov ras stropite cu ulei. Simplu şi eficient!!!

    Reumatism
    Aici problema mare o constituie� materia primă şi vremea. Trebuie r�me din acelea cu care se dă la peşte sau care se găsesc �n păm�nt reavăn şi� trebuie vreme frumoasă!!! Se pun, �ntr-un borcan de 0,5 l, r�me, �ntr-un strat de circa 2-3 cm grosime. Peste ele se toarnă gaz lampant sau alcool de peste 90%, at�t c�t să le acopere cu 2 cm şi se ţin la� soare 7 zile. Tratamentul propriu-zis constă �n frecţii pe zonele afectate cu gazul (alcoolul) respectiv. Scrieţi şi� aşteptaţi vremea �nsorită. Doar aşa are efect.

    Anexite, fibrom, boli *****ale
    Se toacă mărunt ceapa, se pune �ntr-un tifon şi se unge acest tampon cu unt nesărat. Se introduce �n *****, noaptea. Acelaşi procedeu se poate face cu untură de g�scă. Doamnelor şi domnişoarelor, vă spunem noi la �Se �nt�mplă acum�, atenţie mare la măsurile de igienă pe care trebuie să le luaţi �n ceea ce priveşte tifonul, ceapa (perfect curăţată şi spălată) şi untul (musai curat şi proaspăt)!!!

    Spondiloză (lumbago)
    Se aplică �la cald� frunze de brusturi, cu partea nelucioasă pe locul dureros. �La cald� �nseamnă �n timpul crizei de lumbago!!!
    O altă procedură: un amestec obţinut din ridiche neagră tocată mărunt şi o căpăţ�nă de usturoi *****, amestec aplicat pe locul respectiv.

    Scleroza vasculară cerebrală
    Se toacă mărunt o lăm�ie şi se amestecă cu măceşe (un pahar), răchiţică (un pahar) şi miere de albine (un pahar). Se iau c�te 20-40 g �nainte de masă. De asemenea, aceloraşi bolnavi li se recomandă ceaiul din rădăcină de pătrunjel sau 20 g scoarţă de scoruş fiartă timp de 2 ore �n 0,5 l apă şi băută zilnic, de 2-3 ori c�te o lingură.
    Atenţie rom�ni: un pahar �nseamnă 250 ml!

    Sursa: Tehnici de Salvare 2012
    Attached Images Attached Images djuna-davitasvili.jpg
    Attached Files

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Au inceput precomenzile la PS4 si in Romania By AndRewqp in forum Console News
    Replies: 96 Last Post: 09-09-2013, 22:09
  2. Replies: 158 Last Post: 30-03-2010, 20:13

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts