Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 5 of 5

Thread: User Review - Book of Unwritten Tales 2

  1. #1 SP
    Member LeicaBogdan's Avatar

    User Review - Book of Unwritten Tales 2

    Producatorul german King Art Games ne aduce partea a doua la acest amuzant joc point-and-click. Book of unwriiten tales ne pune in pielea personajelor Wilbur, Ivo, Nate si Critter. Inceputul jocului ne prezinta pe rand personajele. Prima data pornim la joaca cu Nate care este in cadere libera, cu care v-a trebui doar sa scapam cu viata, ca apoi mai incolo in joc sa aflam defapt ce s-a intamplat.

    Dupa aceea ne este prezentata printesa Ivo, care are o disputa permanenta cu mama sa mult prea protectoare. Si care descopera ca este gravida, facandu-ne sa vedem pentru prima data o elfa gravida.

    In continuare vom intra in pielea gnome-ului Wilbur Weathervane, care aparent este personajul principal in acest joc, care se chinuie cu noua sa slujba de profesor la noua scoala pentru magie si vraji. Acesta este batjocorit de elevii sai din cauza baghetei sale magice care se pare ca are o vointa proprie. In incercarea sa de a invata noi vraji si de a deveni un vrajitor respectabil, Wilbur cade exact in mijlocul unui plot de asasinare impotriva arch-mage-ului Alastair, menit sa deturneze primele alegeri democratice din Seastone. Fiind gasit responsabil pentru moartea arch-mage-ului, Wilbur are mare nevoie de prietenii sai ca sa nu piarda aceasta batalie impotriva raului.

    Insa Wilbur va trebui sa mai astepte putin dearece Ivo il gaseste pe mult iubitul ei Nate si companionul sau, legati si judecati pentru ca au incercat sa fure corabia Marry de la inamicul sau de moarte piratul rosu, corabie care aparent a apartinut lui Nate insa acesta a pierdut-o la un joc de noroc, in care se pare ca nu a reusit sa triseze asa de mult ca piratul rosu.

    Daca majoritatea puzzle-urilor sunt putin ajutate prin indicii pe care le gasesti prin discutile care le ai prin joc cand vei intra in pielea lui Critter nu vei mai intelege nimic, acesta vorbind o limba care imi aduce aminte de Minions.

    Insa va trebui sa te grabesti sa ii aduci la un loc pe cei 4 prieteni, pentru ca raul nu se odihneste si intunericul a pus stapanire pe intreg regatul, sau mai bine spus rozul, bomboanele colorate si kitsch-ul, dupa ce o vraja a lovit intreg regatul facand-ul sa arate desprins dintr-o poveste Barbie amestecata cu niste LSD.

    Pe masura ce povestea evolueaza si puzzle-urile vor deveni mai complicate si mai diversificate. Vei avea puzzle-uri care te vor pune sa folosesti mai multe caractere deodata, sau care te vor trimite prin mai multe locatii pana vei reusi sa le rezolvi, insa vei avea la dispozitie o harta care te ajuta sa te deplasezi mai repede in diferitele locatii.

    Puzzle-urile din joc consta in adunarea obiectelor din joc si folosirea lor logica in diverse momente ale jocului. Task-urile peste care vei da de-a lungul jocului sunt diverse, de la a face cartofi prajiti, la a construi un golem, sau a scapa orasul de spaima ce il inconjoara. Insa daca esti putin atent la dialoguri si gandesti putin logic nu iti va fi deloc dificil sa le rezolvi. Deasemenea jocul are si un sunet specific care il vei auzi ori de cate ori faci cate un puzzle corect.

    Chiar daca jocul este un point-and-click 2D arata extraordinar de bine, si decorurile foarte bine realizate. Jocul este impartit in 5 acte, si pe partea de trofee este foarte usor de realizat platina la el, continand cateva trofee la care va trebui sa fii atent sa le realizezi atunci cand esti in actul respectiv pentru ca altfel va trebui sa mai joci jocul odata, pentru ca jocul odata terminat nu are chapter selection. In rest cam 80% din trofee sunt story related.

    Jocul ne ofera peste 20 de ore de joaca, pline de puzzle-uri interesante, umor, si parodie la adresa Stapanul inelelor, Urzeala tronurilor, Harry Poter si Hobbitul presarat cu un soundtrack pe masura unui joc fantasy. Un joc extraordinar care te va amuza si in acelasi timp iti va pune si mintea la contributie, si care dupa finalul jocului lasa loc si de o continuare, pe care eu, personal o sa o astept cu nerabdare.

    As putea sa povestesc si mai mult despre acest joc minunat cu dialoguri foarte bine realizate insa deja v-am dat prea multe spoilere. Nu va ramane decat sa il cumparati si sa descoperiti singuri aceasta minunata poveste.

    Story: 10
    Grafica: 9
    Sunet: 9
    Gameplay: 10
    Nota finala: 9.5

    P.S. Multumesc Dant3 si Console Games pentru codul de review.
    Attached Images Attached Images book_of_unwritten_tale_3.jpg book_of_unwritten_tale_1.jpg book_of_unwritten_tale_2.jpg book_of_unwritten_tale_4.jpg

  2. #2 SP
    Member Popae36's Avatar
    Frumos review.

  3. #3 SP
    Member marv's Avatar
    Felicitari pentru review, desi sunt cam multe spoilere pentru gustul meu. Si ar fi fost bine-venita o comparatie cu prima parte a seriei.

    Quote Originally Posted by LeicaBogdan View Post
    Chiar daca jocul este un point-and-click 2D
    2D? I don't think so, mister.

    Dar eu oricum nu m-as fi descurcat mai bine, asa ca felicitari inca o data.

  4. #4 SP
    Member LeicaBogdan's Avatar
    undeva intre... 2D si 3D il consider eu....

  5. #5 SP
    Junior Member victrix's Avatar
    Interesant, o sa il incerc

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. The Book of Unwritten Tales 2 By Dant3 in forum Console Club
    Replies: 0 Last Post: 15-09-2015, 02:38
  2. User Review: Tales from the Borderlans Ep 1&2 By raduadelin in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 27-03-2015, 18:44
  3. Replies: 0 Last Post: 13-11-2012, 10:29
  4. User Review: Battlefield 2 Review By erik95 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 10-03-2010, 00:09
  5. User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots Review By istrategie in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 25 Last Post: 05-11-2008, 16:00

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts