Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 6 of 6

Thread: User Review: Carmageddon: Max Damage

  1. #1 SP
    OEE
    VIP Member OEE's Avatar

    User Review: Carmageddon: Max Damage

    Carmageddon: Max Damage este al 5-lea joc din seria Carmageddon, ma rog - 4.5, deoarece este o versiune updatata la Carmageddon Reincarnation, joc lansat pe PC in 2015. Max Damage a fost lansat pe 8 iulie 2016 cu grafica mai buna, masini mai multe, harti mai mari, etc. (you get the point), fiind disponibil pentru PlayStation 4 si XboxOne, urmand sa apara si pe PC sub forma unui free update. In urmatoarele randuri o sa va povestesc experienta mea cu acest joc si sper sa va ajut in a va forma o idee de baza despre el.

    1. Story:
    There is none, get over it, this is Carmagedon! :P Povestea in acest joc chiar este inexistenta, exista doar un Career mode cu diferite moduri de joc grupate in 16 capitole care se deblocheaza pe masura ce primim XP in cele precedente. Sau ma rog, cine stie ce viata aveau acei pietoni care au devenit un nou strat de vopsea pe masina ta. :evil:

    2. Gameplay:
    Din pacate pe partea asta jocul nu sta prea bine in mare parte datorita miscarii si manevrabilitatii masinilor. Chiar si dupa ce castigi ceva experienta tot este greu sa le menti pe drum, inclusiv in linie dreapta ocazional, de curbe nu mai zic, chiar si facand joc de reverse sau frana de mana tot nu iese miscarea exact cum trebuie. Nu mai zic ca este greu sa menti stabilitatea si sa eviti invartitul fara control chiar si cand lovesti ceva la 10 km la ora. Se poate spune ca manevrabilitatea in acest joc are mintea ei proprie. De asemenea sunt momente in care masina pur si simplu se rastoarna din motive stiute doar de ea. Dar ca in fiecare joc cu masini experimentand si jucand continuu reusesti sa devii destul de decent in a controla masinile.

    Ca moduri de joc avem career (despre care am vorbi mai sus), freeplay care se joaca pe aceleasi harti dar fara un obiectiv anume si multiplayer. Majoritatea hartilor sunt destul de mari, poate chiar prea mari unele dintre ele. Problema cu marimea este ca nu prea ai ce sa faci pe ele, decat sa te plimbi haihui si sa mai lovesti in pieton cae iti iese prin cale sau sa pierzi vremea cautand adversarii, atat. In schimb cele mici sunt destul de ok si distractive, reusind sa faca jocul mai antrenant. Toate aceste curse vin cu diverse obiective, de la a distruge toti oponentii, la cine termina primul toate turele si pana la diverse moduri cu obiective de genul care ajunge primul la unele checkpoints sau omoara anumiti pietoni care se spawneaza random pe harta. O mecanica interesanta la aceste joc este cea de furt care face lucrurile mult mai interesante. Cum functioneaza? Pai sa zicem ca un adversar a facut o tura de harta, daca il distrugi, acea tura devine a ta. La fel si pentru celelalte moduri. Daca vrei poti sa freci menta poti sa astepti ca adversarii sa faca obiectivele si ca un lenes notoriu apoi sa le furi munca.

    Le fel ca si in jocurile anterioare masinile pot gasi diverse puteri pe harta (benefice sau adverse) care pot fi folosite impotriva adversarilor sau a pietonilor si care fac deliciul gameplay-ului. Aceste puteri se pot si cumpara cu punctele obtinute in timpul unei curse. Majoritatea abilitatilor din jocurile vechi se vor regasi si in Max Damage plus multe alte puteri noi. Din pacate, desi avem mai multe setari de dificultate, AI-ul este complet retard. Nu are nici o treaba in joc, de multe ori pur si simplu se multumeste sa se impinga in tine fara nici o relavanta ce face. Mai degraba ai sanse sa mori pt ca ai uitat sa iti dai repair decat sa te distruga o schema a oponentilor.

    Masinile sunt destul de variate in acest joc, numarul lor total fiind peste 30. Primele pe care le deblochezi sunt cam "meh" dar de la jumatatea jocului si pana la final vei debloca multe masini distractive. De multe ori cand vei juca cu unele iti vei pune intrebarea "what the **** were they thinking" si vei muri de ras cand vezi ce creatii apar in joc. De asemenea fiecare masina poate fi upgradata cu armura, putere si damage cu tokenuri care se regasesc pe harti, astfel masina devenind mult mai viabila si mai rezistenta pe parcurs ce ii deblochezi aceste upgradeuri. Pe langa upgrade-urile interne mai putem sa schimbam culoarea si jentile pentru o diversitate desi aceastea sunt limitate doar la culori alternative, neavand o grafica mai deosebita care sa te dea pe spate.

    3. Grafica:
    Well, masinile arata decent, ca sa nu fiu foarte veninos, dar restul lumii nu prea. Ca sa fiu sincer, grafica masinilor poate fi comparata cu un joc de PS3 iar restul graficii undeva la granita dintre PS2 si PS3. Se poate observa cu ochiul liber ca lipsesc multe poligoane de peste tot ca acest joc sa poata fi demn de PS4 si XO. Framerate-ul are si el probleme pe alocuri dar nu chiar atat de grav incat sa nu poata fi jucabil. O alta mare problema este camera, care la randul ei este foarte prost implementata aducand foarte multi nervi, mai ales cand te aproprii de o limita a hartii sau in zonele interioare mai mici. Daca acest joc se lansa acum 10 ani putea fi ceva, dar din pacate vine mult prea tarziu pentru a putea fi laudat singura avansare facuta fiind rezolutia.

    In schimb o animatie foarte frumoasa si satisfacatoare la acest joc este cea de repair. In ce consta asta? Pai sa zicem ca vrei sa te repari, piesele distruse/pierdute nu doar reapar pe tine din neant ci se aduna de pe harta catre masina si deabia atunci incep sa se repare. Poate fi asemanata cu o animatie de reluare de la sfarsit catre inceput.

    Un alt aspect bine implementat este modul de replay care iti permite sa revezi animatii sau diverse faze din joc la fel ca o caseta video cu posbilitatea de a schimba perspectiva camerei si a unghiurilor. Acest mod poate fi accesat din timpul jocului sau din meniul principal si este folositor in a salva sau a revedea fazele cu adevarat epice din timpul gameplay-ului.

    4. Audio:
    Aici jocul chiar straluceste si nu prea ai multe sa ii reprosezi chiar daca nu poti spune ca este o capodopera. Cel mai bine poti descrie totul ca fiind in tema cu seria Carmageddon chiar daca nu te da pe spate. Muzica este o combinatie de dubstep cu heavy metal avand destule melodii incat sa nu te plictisesti prea repede de ele. Sunetele din joc sunt si ele safiscatoare si avem inclusiv un announcer ca in trecut. Per total au facut o treaba buna.

    5. Multiplayer:
    Daca te-ai plictisit sa joci cu AI-ul dobitoc ai posibilitatea sa concurezi cu prieteni si alti jucatori in modul multipalyer al jocului. Acesta poate fi configurat destul de extensiv prin diversele moduri de joc si obiective. In matchmaking nu am intalnit mari probleme sau deconectari dar nici nu pot spune ca am jucat obscen de mult acest mod. Din pacate in MP lipsesc cu desavarsire pietonii scazand partial din imersiune dar tot este fun sa joci cu adversari mult mai decenti decat AI-ul iar daca te strangi cu prietenii probabil iese o sesiune de ras.

    6. Fun factor:
    Desi jocul are multe probleme si poate ca trebuia lansat in aceasta forma prin anul 2006 ca sa fie relevant in vreun fel este totusi foarte distractiv. Mai ales cei care au jucat Carmageddon 1 si Carmageddon 2: Carpocalypse Now se vor bucura sa revina in acest univers cu Max Damage. Poate daca nu era doar un Retribution+ ar fi luat note mai mari, dar aceste este adevarul. Chiar va recomand sa cumparati acest joc, chiar daca doar pentru nostalgie, dar doar in momentul in care va ajunge la o suma foarte modica sau free pe Plus/Live deoarece nu veti avea rabdare sa jucati prea mult din cauza nervilor, ci doar sa incingeti cateva curse in fiecare zi sau poate o mica caterinca in MP.

    Note:
    Poveste: N/A
    Gameplay: 5
    Grafica: 3
    Audio: 7
    MP: 8
    Nota finala: 5,75

    PS: multumesc CG si Dant3 pentru codul de review pentru acest joc.
    Attached Images Attached Images cmd_01.jpg cmd_02.jpg cmd_03.jpg

  2. #2 SP
    OEE
    VIP Member OEE's Avatar
    more ingame pics
    Attached Images Attached Images carmageddon_-max-damage_20160705180436.jpg carmageddon_-max-damage_20160705181105.jpg carmageddon_-max-damage_20160705181220.jpg carmageddon_-max-damage_20160705182442.jpg carmageddon_-max-damage_20160705183442.jpg carmageddon_-max-damage_20160705184139.jpg carmageddon_-max-damage_20160705193236.jpg carmageddon_-max-damage_20160705201000.jpg carmageddon_-max-damage_20160706192120.jpg carmageddon_-max-damage_20160706192618.jpg carmageddon_-max-damage_20160706202107.jpg carmageddon_-max-damage_20160711190340.jpg carmageddon_-max-damage_20160711190737.jpg carmageddon_-max-damage_20160711194139.jpg carmageddon_-max-damage_20160713192410.jpg carmageddon_-max-damage_20160713192926.jpg carmageddon_-max-damage_20160713193210.jpg carmageddon_-max-damage_20160713193530.jpg

  3. #3 SP
    Junior Member mayo92's Avatar
    OEE, pe unde ca vroiam sa te condamn vis'a'vis review-ul facut de tine, mai ales pe grafica, insa mi-am vazut de treaba, ai dreptate in totalitate si inca eu cred ca ai fost poate chiar indulgent. Si cat asteptam o revenire a unui joc din copilarie pe console...

    Multumim pentru efortul depus!

  4. #4 SP
    OEE
    VIP Member OEE's Avatar
    Yeah, I know what you mean. Si eu aveam mari sperante de la el. Dar cum ziceam, merge la un pret foarte mic, deoarece are si parti bune chiar daca multe alte rele. Eu chiar aveam pre-order facut la joc pe amazon inainte sa primesc codul. In continuare sunt de parere ca 1 si 2 sunt cele mai bune din serie. Este pacat ca au facut mult, mult prea putin in atata timp...

    Dar nah, unele lucruri ar mai putea fi imbunatatite la el prin patch-uri, dar momentan inca nu a iesit nimic de la lansare incoa si tare imi este frica ca nu o sa vedem nimic.

  5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar

  6. #6 SP
    Senior Member Einherjar793AD's Avatar
    Mamă ce mizerie de joc. Ca pe vremuri. Trebuie să-l cumpăr!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Carmageddon: Max Damage By Dant3 in forum Console Club
    Replies: 4 Last Post: 13-07-2016, 21:00
  2. Carmageddon: Max Damage amanat pana in Iulie By djleo666 in forum Console News
    Replies: 14 Last Post: 22-06-2016, 15:05
  3. Carmageddon: Max Damage vine pe next-gen By MonkY in forum Console News
    Replies: 11 Last Post: 23-02-2016, 10:13
  4. User Review: Max Payne 3 By x2z in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 17-11-2015, 23:13
  5. User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots Review By istrategie in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 25 Last Post: 05-11-2008, 16:00

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts