Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 4 of 4

Thread: User Review: Dead Cells PS4

  1. #1 SP
    Member AzFaust's Avatar

    User Review: Dead Cells PS4

    Inainte sa primesc Dead Cells, aveam o stare care ma facea sa renunt la toate jocurile pe care le incepeam. Chiar nu stiam ce sa mai incep ca sa-l duc pana la capat. Norocul meu cu Dead Cells. M-a prins de mana si nu vrea sa-mi dea drumul. Ba mai mult, deja am in minte ce o sa joc dupa ce termin cu el. Ai aceeasi stare ca mine si iti plac jocurile grele, ce mai astepti maestre? Acesta este antidotul.


    Poveste

    Ne trezim intr-un penitenciar, pe o misterioasa insula fara nume. Ce sunt monstri care ne ataca si de ce este insula parasita? Aflam ca o epidemie s-a abatut asupra oamenilor si regele le-a ordonat gardienilor sa-i stranga pe infectati si sa-i arda. Ca apoi sa deschida laboratoare si sa testeze pe oameni tot felul de antidoturi dubioase care au esuat si i-au transformat in monstri. Povestea este spusa prin mesaje si scrisori lasate de locatari. Din pacate atat am aflat pana la publicarea recenziei. Am observat ca in NG+ incep sa apara mesaje noi si daca asa sta situatia, o sa fie o munca titanica pentru a vedea toate secretele insulei, atat in durata cat si dificultate. Nu este cea mai fericita situatie pentru cei interesati de poveste, dar cine cumpara acest joc pentru poveste?



    Gameplay

    Parasesc centrul de reeducare si ma intalnesc cu primul inamic. O rostogolire, 2-3 dansuri cu sabia pe langa el si este istorie. Urmatorul inamic un arcas, doua intepaturi de sabie, istorie si el. Dupa aproape 5 minute se incheie primul nivel. Nimic de speriat. Daca asa stau lucrurile, jocul asta il termin intr-o zi, ma gandeam eu. Asta pana la urmatorul nivel si primul inamic care arata ceva mai periculos. Si cand am vazut ca o lovitura de la el sterge aproape jumate din bara de viata, m-am panicat, m-am rostogolit si am sarit pana am murit. Si asa am ajuns exact de unde am inceput. Daca nu esti atent, esti pedepsit imediat si pierzi tot ce ai strans pana in acel moment, cu exceptia unei sume modice de bani. Ca sa termin Dead Cells, am avut nevoie de 31 de incercari. Iar un walkthrough dureaza o ora jumate. Iar daca mai eviti si din lupte si ai ca misiune doar sa termini jocul, poate dura si sub o ora.

    Dupa fiecare nivel, avem o mini-camera in care ne reumplem bara HP, intarim armele sau sa le adaugam diferite upgrade-uri cu banii stransi din ramasitele monstrilor intalniti. Este total genial ca o sabie sa otraveasca, sa traga cu o sageata in fata, sa imprastie ulei inflamabil si sa faca din ramasitele inamicilor viermi care ataca tot ce prind. Aceste upgrade-uri ofera rejucabilitate sporita pentru ca nici un walkthrough nu este la fel. Sabiile au si lovituri critice care fac damage masiv, insa trebuie indeplinite anumite conditii pentru fiecare in parte, cum ar fi sa ai sub 50% viata, sa fii in spatele inamicului sau daca ai intrerupt un atac urmatoare lovitura este critica. Exista cate o arma pentru fiecare.

    Pe langa arme mai avem si 'skills' care in principiu includ grenade, capcane pentru lupi(care de fapt tin in loc toti inamicii, lupi nu exista in joc) si arbalete automate. Ce legatura au skills cu capcanele? Abilitatea de a pune capcane? Cea mai buna combinatie de skills pentru inceput este capcana cu arbaleta pentru ca in acest mod poti sa distrugi aproape orice de la distanta. Si dupa ce avem cateva zeci de ore jucate si ne-am familiarizat cu jocul, merita incercate si celelalte abilitati(skills) pentru faptul ca schimba total modul in care joci. Cu arbaleta si capcanele joci mai retras si de la distanta, iar restul, cum ar fi grenadele te indeamna la un joc agresiv.

    Dupa ce ajungi sa ai mai multe arme si abilitati deblocate, Dead Cells devine o placere sa-l joci pentru ca in acel moment deja ai in minte ce combinatii sa faci ca sa fie cat mai mult pe placul tau.

    Ca o indemnare la explorare, in fiecare nivel gasim pergamente care au ca scop imbunatairea barei de viata sau puterea cu care lovim. O data cu explorarea, vedem ca sunt si zone ascunse care nu pot fi accesate. Pentru acest lucru ne trebuie niste rune care sunt scapate de anumiti bossi dupa ce sunt infranti.

    Dupa ce terminam jocul si ne invatam cu toate aspectele lui, putem sa incepem o noua provocare, new game+. Inamici mai multi si mai puternici exact de la inceput, mai putine ocazii sa-ti reintregesti bara HP. Difereanta in dificultate este enorma. Pana acum nu am reusit sa-l termin in NG+, am ajuns doar de 2 ori la ultimul boss si Dead Cells are NG+4.

    Abia astept sa vad ce este pregatit la ultimul +, insa nu stiu daca o sa ajung prea curand.





    Grafica & Sunet

    Este pur si simplu o placere sa te uiti la joc. Practic nu am nimic de reprosat. Cand sunt multi monstri si incepem lupta, ecranul se umple de sange pixelat si particule si pixeli care mai de care mai colorate. Toate locatiile sunt foarte frumos detaliate in aceasta arta pixelata, mai ales cand esti in interiorul unui palat. Dezvoltatorii s-au folosit de un artificiu placut vizual, mai ales pentru un joc 2D si anume lumina dinamica. Razele solare se misca in functie de locatia personajului.

    Coloana sonora a fost aproape de a fi si ea perfecta. Singurele lucruri care nu mi-au placut au fost doua melodii de fundal care nu se potriveau cu atmosfera jocului si mai ales cu ce se intampla pe ecran. Pai este frumos sa te lupti cu 4 inamici intr-un ritm alert si pe fundal sa cante o melodie melancolica?

    Imi place si efectul pe care il scot armele atunci cand reusesti o lovitura critica, pentru ca are un mini-flash si un sunet specific care te fac sa-ti dai seama imeadiat ca ai reusit o lovitura devastatoare.




    Concluzie

    Nu stiam nimic de acest joc si am fost placut surprins. Cu atat de mult arme si abilitati, este imposibil sa nu gasesti ceva care sa se muleze pe stilul tau.

    Jocul este foarte bun, insa pretul mi se pare piperat. Desi ofera garantat zeci de ore de joaca, pentru 110 lei nu pot sa-l recomand tuturor. La pretul actual il recomand doar celor care vor sa se dedice jocului si au de gand sa-l termine in NG+. Cei care sunt interesati doar sa vada cum este jocul si eventual sa-l termine o data, asteptati o reducere consistenta de 50-60 lei.

    Multumesc CG pentru codul primit si Motion Twin pentru jocul excelent.



    Poveste: 8
    Gameplay: 10
    Grafica: 10
    Sunet: 9

    Nota finala: 9.25
    Attached Images Attached Images dead-cells_20180825203900.jpg dead-cells_20180826140655.jpg dead-cells_20180908094911.jpg dead-cells_20180826142743.jpg dead-cells_20180908154247.jpg dead-cells_20180908152613.jpg dead-cells_20180829180829.jpg dead-cells_20180829073511.jpg

  2. #2 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Foarte bun review. Il jucasem cateva ore si l-am abandonat iar dupa ce am citit mai sus, l-am repornit si acum parca-l savurez altfel

  3. #3 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Felicitări pt. recenzie. Când mai fac rost de coduri te anunț printr-un mesaj privat. Nu mai are rost sa postez pe aria dedicata. Am văzut că interesul este mic.

  4. #4 SP
    Member AzFaust's Avatar
    Multumesc! Sper sa va placa si viitoarele recenzii.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Review: The Walking Dead Michonne (Episode 1) [PS4] By OEE in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 1 Last Post: 24-02-2017, 10:52
  2. User Review: Dead Space 2 By naz in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 4 Last Post: 10-01-2012, 18:40
  3. User Review: Red Dead Redemption By paunstefan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 8 Last Post: 09-05-2011, 00:37
  4. User Review: Dead Rising By obidan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 21 Last Post: 16-03-2010, 00:53
  5. User Review: Dead Space (PS3) By istrategie in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 15 Last Post: 22-11-2008, 18:19

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts