Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 1 of 1

Thread: User Review: Sonic and the Black Knight

  1. #1 SP
    Member Leni's Avatar

    User Review: Sonic and the Black Knight

    M-am decis sa scriu review-uri despre jocurile de Wii si DS pe care le detin, si care le-am terminat, dupa motto-ul "daca altii pot, de ce n-am putea si noi". Consider ca putem si noi sa ne exprimam parerea obiectiva despre jocurile care le jucam, asa cum o fac si altii. Voi incerca sa raman obiectiv, sa nu introduc pareri personale foarte banale, si sa raman cat de obiectiv se poate, iar la sfarsit, intr-o rubrica separata sa-mi exprim si impresiile si parerile personale.

    Toti cei care au jucat jocul despre care scriu review-ul sunt invitati sa dezbata parerile si impresiile lor pe thread-ul cu review, sau cine doreste sa adauge un Review propriu, sau mini-review etc. Mentionez ca review-urile facute de mine sunt pur informative, nu reprezinta adevarul absolut, si desi ma straduiesc sa fiu cat se poate de obiectiv, portia de subiectivism inevitabila nu poate lipsi. Review-urile vor avea o forma bine definita, fiind constituite din mai multe subpuncte, dupa cum cere si Regulamentul ConsoleGames de altfel:
    -Story(va contine story-ul jocului, pe scurt, fara spoilere si chestii care trebuie 'traite' in joc, nu citite)
    -Gameplay(despre gameplay, in general, cat e de comod si bine gandit, eventuale glitch-uri si probleme, nivel de greutate al jocului etc.)
    -Sunet(impresii despre soundtrack-ul jocului)
    -Grafica(impresii despre grafica si appearance-ul jocului)
    -Multiplayer(in cazul in care are multiplayer, impresii despre acesta)
    -Nota Finala(va contine impresiile si parerile mele personale, va fi partea cea mai subiectiva a review-ului. Nota finala nu va fi o medie a celorlaltor criterii, si va fi practic nota care consider ca o merita jocul, punand in balanta toate punctele de vedere de la grafica etc. pana la momentele placute si neplacute, surprize etc avute in timpul jocului)

    Story: Avand o poveste mai deosebita, acest joc nu este Sonic-ul clasic, asa cum v-ati astepta. Sonic este adus de catre vrajitoarea Merlina(personaj, evident fictiv, un stranepot al binecunoscutului vrajitor mitic, Merlin), care este vanata de regele Artur(the Black Knight) deorece nu se supune acestuia. Ajuns in taramul mitic, Merlina ii povesteste lui Sonic cum stau lucrurile, si Sonic se pune pe treaba. El cauta (si gaseste) sabia Caliburn, care il va ajuta impotriva regelui. In tot acest timp, oamenii lui Artur, deci cavalerii mesei rotunde (si ei personaje din universul Sonic, adica Knuckles,Shadow si Blaze) il vaneaza pe Sonic in incercarea de a-l opri inainte sa-l 'doboare' pe regele Artur. Povestea ia la un moment dat o intorsura ciudata, si total neasteptata, deci cei care cred ca ei deja stiu cum se va sfarsi povestea inca inainte ca ea sa inceapa, veti avea o surpriza mare. Este genul de story care fie iti place, fie ti se pare prostie. Mie mi-a placut.

    Gameplay: Gameplay-ul este in mare parte ceea la ce te astepti de la un joc Sonic 3D. Este simplu si intuitiv, dar poate deveni foarte repetitiv, deorece pentru a lovi cu sabia, se scutura WiiRemote-ul, si o veti face cam des. De fapt, atat de des incat dupa o vreme veti ajunge mai degraba sa ocoliti si sa sariti peste inamici in loc sa-i loviti cu sabia. Jocul este alcatuit din doua tipuri de stagii: cele classice, in care alergi contra cronometru la finish, si cele in care te lupti cu cate un boss(cavalerii mesei rotunde, Artur...si unul surpriza). La nivele clasice, cred ca nu e mult de spus, practic trebuie sa ajungi la finish, iar pe parcurs apar inamici care trebuie distrusi. Nivele in care lupti sunt mai putine, evident, si la inceput sunt simple. Practic fara sa stii exact ce faci, pot fi batuti cavalerii mesei rotunde la prima intalnire. Artur e un pic mai challenging, dar inarmati cu rabdare si Caliburn veti reusi sa-l bateti dupa cateva incercari. A doua intalnire cu cavalerii mesei rotunde este insa mult mai challenging, daca nu chiar diabolic de grea, ca sa zic asa. Si asta este singura critica care o pot aduce gameplay-ului: desi la inceput stagiile si boss battle-urile sunt simple, chiar banale, practic deodata devin foarte grele, si va veti trezi ca injurati Tv-ul si va vine sa trantiti remote-ul de nervi, pentru ca n-ati avut timpul necesar sa va familiarizati intr-ajuns cu controlul pentru a fi la acelasi nivel cu inamicii care va sunt pusi in fata.

    Sunet: Soundtrack-ul este unul de exceptie, muzica, desi mai rock, se potriveste perfect cu atmosfera creata de joc, se poate spune chiar ca ajuta enorm la crearea ei. Uneori, la stagiile mai grele unde e nevoie de mai multe incercari, poate deveni repetitiva, insa in rest nu i se poate reprosa nimic.
    Grafica: Jocul beneficiaza de o grafica de exceptie, cum era si de asteptat. Cu un enviroment simplu si foarte bine focusat pe tema jocului, practic nici nu avea unde sa dea gresi Sega. Enviromentul este unul simplu, practic alcatuit in tot jocul de padure, sat medieval sau cetate/castel medieval(a). Desi duce lipsa de multe detalii, este foarte bine executat, creand atmosfera la care te astepti de la acest joc, fara compromisuri, pe scurt: simplu si la subiect. Nu va asteptati deci la detalii bine si exact facute, la efecte speciale care sa te lase cu gura cascata, Sega a ales sa nu mearga pe calea perfectionismului, ci sa faca mai putin dar bine.

    Multiplayer: Desi are posibilitatea de joaca in multiplayer, aceasta este practic o colectie (mica) mini-games simple si de care va veti plictisi repede. Sunt genul de joculete care le joci odata cu prietenii 'ca sa jucati Sonic in multi', iar apoi decizi ca mai bine joci Wii Sports care ar fi mai fun.

    Nota finala: Desi nu straluceste si nu este ceva complet inovativ din nici un punct de vedere, este totusi un joc bine gandit si bine facut. Este un fan-game facut pentru a-l testa pe Sonic intr-un nou enviroment, si va va aduce pana la 20 ore de joaca placute, sau chiar mai mult in functie de rabdarea fiecaruia(sunt nivele grele, la care iti pierzi rabdarea si mai bine bagi alt joc). Desi nu este un joc epic, despre care sa se vorbeasca multi ani de acum incolo(gen Zelda sau alte titluri Sonic), este un joc bun, care merita incercat, in special daca esti fan Sega si/sau Sonic.

    Story:10/10
    Gameplay:8/10
    Sunet:9/10
    Grafica:8/10
    Multiplayer:3/10
    Nota Finala: 8.5/10
    Attached Images Attached Images sonic_and_the_black_knight_1.jpg sonic_and_the_black_knight_2.jpg sonic_and_the_black_knight_3.jpg sonic_and_the_black_knight_4.jpg sonic_and_the_black_knight_5.jpg sonic_and_the_black_knight_6.jpg sonic_and_the_black_knight_7.jpg sonic_and_the_black_knight_8.jpg sonic_and_the_black_knight_9.jpg sonic_and_the_black_knight_10.jpg sonic_and_the_black_knight_11.jpg sonic_and_the_black_knight_12.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Review: Shovel Knight (PS4) By paunstefan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 6 Last Post: 18-05-2015, 12:20
  2. User Retro Review: Sonic the Hedgehog By Tom_Cat in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 06-03-2010, 10:24
  3. Sonic Unleashed/Sonic and the Black Knight By Leni in forum Nintendo Wii
    Replies: 11 Last Post: 15-06-2009, 16:17
  4. Sonic & The Black Knight Videos By RonanN1 in forum Videos
    Replies: 1 Last Post: 07-02-2009, 09:23

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts