Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 5 of 5

Thread: User Review: Prototype

  1. #1 SP
    Senior Member erik95's Avatar

    User Review: Prototype

    Studiourile Radical au lansat in aceasta vara un action game numit Prototype. Cum acesta este unul dintre cele mai importante jocuri ale verii si cum am reusit sa pun mana pe una dintre cele aproximativ 1.5 milioane de copii voi face un review al jocului, pentru ca merita. Radical si-au propus sa ne ofere un joc pe care sa nu-l uitam prea curand, cu un gameplay si un feeling extraordinar. Oare au reusit acest lucru?

    New York-ul este din nou tinta producatorilor. Dupa ce in acest oras au fost dezlantuiti zombie, extraterestri sau armate, vine randul celor de la Radical sa-si arunce infectatii in acest oras. In Prototype orasul este infectat cu un virus ce-i transforma locuitorii. Apar tot felul de creaturi, unele sunt mai putin dezvoltate, in timp ce altele nu pot fi distruse de armata. Tu esti Alex Mercer, un cercetator pe care s-au facut experimente cu acest virus, iar acum ca ai reusit sa scapi vrei sa afli cine ai fost in trecutul tau, din care nu mai stii nimic. Sunt 20 de zile in care veti lupta cu infectatii sau armata, dupa preferinte. Nu va faceti griji, jocul nu e chiar atat de lung. Defapt Prototype poate fi terminat si in 10-12 ore, dar daca vreti sa explorati tot orasul si sa faceti cateva misiuni secundare va dura ceva mai mult. Odata terminat jocul se va debloca modul New Game+.

    Trecutul lui Alex il puteti afla consumand anumite persoane (cadre militare sau cercetatori). Toate datele pe care le aflati in urma asimilarii acestora vor fi stocate in Web of Intrigue sub forma unor filmulete realizate excelent. E foarte greu sa completezi 100% Web of Intrigue deoarece trebuie sa-ti gasesti tintele intr-o mare de oameni, ceea ce nu e deloc usor.

    Molima are si o parte buna, Mercer a primit niste puteri foarte interesante si devine din ce in ce mai puternic pe zi ce trece. Spre deosebire de alte jocuri, in Prototype nu controlati un erou ce vrea sa salveze lumea. Alex Mercer doreste doar sa-si afle trecutul si sa redevina normal, dar mai mult: armata il considera un pericol din cauza puterilor dobandite, deci nu va fi deloc usor.

    Puterile dobandite de acesta va vor ajuta pe parcursul jocului, fiind imposibil sa termini jocul fara cateva upgradeuri. Upgradeurile ii aduc noi puteri lui Mercer, atacuri speciale (foarte puternice), armura, dar si rezistenta mai mare la focul inamicilor. Inamicii, care sunt de obicei soldatii normali, dar spre final vor aparea si alte tipuri de inamici, folosesc arme clasice precum mitralierele. La nevoie acestea pot fi folosite de Mercer, dar e mult mai placuta si mult mai bine realizata lupta in care folosesti puterile dobandite de cand esti infectat.
    Poti folosi si vehicule, ba chiar unele misiuni iti vor cere acest lucru. Fiecare putere este cea mai potrivita intr-o anumita situatie. De exemplu: Hammerfist este buna in lupta cu tancuri, Whipfist cand ai multi inamici in jurul tau etc.

    Pe parcursul jocului veti intalni si luptele cu bosii (boss battles). Acestea sunt destul de bine realizate si destul de usoare, majoritatea putand fi castigate daca stai la distanta si arunci cu toti ce-ti trece prin mana.

    Un alt element important este devorarea inamicilor. Consumarea acestora iti va aduce viata, dar si posibilitatea de a te deghiza, aspectul lui Mercer fiind identic cu cel al celui pe care tocmai l-a consumat. La inamicii mai mari este putin mai greu. Acestia trebuiesc loviti inainte sa-i consumati. Posibilitatea de a te deghiza in orice soldat pe care l-ai consumat face ca intrarea intr-o baza militara sa fie mult mai usoara.

    Atacurile speciale pot fi folosite doar cand te afli in Critical Mass, acestea distrugand cam tot ce se afla in jurul tau, de la oameni pana la vehicule militare. Abilitatile personajului principal sunt destul de variate, existand abilitati pentru fiecare stil de joc. Interactiunea cu mediul e destul de mare. Alex poate dobori si folosii cam orice gaseste in oras, doar cladirile nu pot fi distruse (cu cateva exceptii cum ar fi bazele militare).

    Un minus al jocului este repetitivitatea. Misiunile principale sunt cam pe acelasi tipar, la fel si cele secundare. Misiunile secundare iti cer sa parcurgi o distanta, sa omori un numar de soldati etc. intr-un anumit timp. In functie de rezultatul obtinut primesti o medalie: bronz, argint, aur sau platina. Repetitivitatea poate fi trecuta cu vedere, avand in vedere ca e o problema pe care o au cam toate jocurile open-world.

    Grafica este destul de slaba. Texturile nu sunt foarte detaliate, iar focul e de-a dreptul oribil. Cateva creaturi din joc sunt facute destul de urat. Desigur asta se observa daca esti atent la aceste detalii, dar daca te concentrezi la actiune nu vei observa niciunul dintre aceste defecte. Producatorii au totusi o scuza pentru grafica: jocul ruleaza impecabil, fara scaderi de framerate, cea ce avand in vedere actiunea haotica cu zeci de inamici pe ecran si alte zeci de oameni si masini in miscare este un lucru incredibil. Miscarile civililor nu sunt foarte bine realizate, dar cand te afli in mijlocul actiuni nu poti fi atent la detalii neinsemnate cum ar fi compotamentul acestora. Muzica e destul de buna, la fel si dialogurile si sunetele exploziilor.

    Jocul poate deveni repetitiv, are o grafica slabuta si o poveste nu foarte originala. Acesta este Prototype, dar are si parti lui bune, printre care se numara feelingul si realizarea orasului. Cu siguranta unul dintre cele mai bune jocuri lansate in aceasta vara. Un joc ce merita un loc in colectie. Radical au reusit tot ce si-au propus: un joc cu un feeling si un gameplay demential. Un joc ce merita in sequel, in care ar putea aparea si un eventual mod multiplayer sau, de ce nu, cooperativ.

    Story: 8
    Gameplay: 9
    Grafica: 8
    Sunet: 8
    Impresie: 9

    Nota finala: 8.4
    Attached Images Attached Images prototype065.jpg 00604040.jpg 01296222.jpg prototype062.jpg prototype-oxcgn-2.jpg prototype-08.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member nameless_fear's Avatar
    un joc foarte bun, trecut cu vederea foarte usor de multi gameri.
    grafica nu e slaba luand in calcul numarul extrem de mare de caractere pe ecran.
    feeling-ul e intr-adevar unul iesit din comun.

    recomand

  3. #3 SP
    Senior Member Walkman's Avatar
    Nu cumva era in Manhattan?

  4. #4 SP
    Senior Member erik95's Avatar
    Quote Originally Posted by walky7 View Post
    Nu cumva era in Manhattan?
    Ba da, dar Manhattan face parte din NY

  5. #5 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    destul de slab review-u, no offence. Aam observat si cateva pasaje luate din alte review-uri dinafara. exprimarea lasa de dorit. grafica nu e slaba si...nu inteleg despre ce "molima" vorbesti. daca e vorba de acea contaminare, trebuia sa pui intre ghilimele.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 0 Last Post: 26-07-2012, 10:03
  2. Replies: 0 Last Post: 25-04-2012, 11:08
  3. Replies: 0 Last Post: 24-04-2012, 09:43
  4. User Review: Battlefield 2 Review By erik95 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 10-03-2010, 00:09
  5. User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots Review By istrategie in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 25 Last Post: 05-11-2008, 16:00

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts