Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 7 of 7

Thread: User review: Colin McRae: DiRT 2

  1. #1 SP
    Member Bugghy's Avatar

    Thumbs up User review: Colin McRae: DiRT 2

    Colin McRae: DiRT 2 este cel mai recent joc al celor de la Codemasters si totodata, urmasul lui DiRT, aparut in 2007. Jocul a fost lansat pana acum pe PS3, Xbox360, PSP, Wii si DS si urmeaza sa fie lansat si pentru PC la sfarsitul acestui an. DiRT 2 face uitat semi-esecul ultimului joc de racing publicat de Codemasters, FUEL. Jocul este bazat pe motorul grafic utilizat si in GRID, dar beneficiaza de o optimizare mai buna.

    Chiar de la inceput, suntem intampinati de o grafica extraordinara si de un meniu original, viu colorat. Meniul te face pur si simplu sa traiesti in atmosfera unui turneu. Jocul porneste cand personajul tau se trezeste in rulota si ai de ales intre optiunile meniului, imprastiate de-a lungul camerei.

    In Dirt Tour (Career), avem la dispozitie 8 feluri diferite de curse: Rally, Rallycross, Trailblazer, Landrush, Raid T1, Last Man Standing, Gatecrasher si Domination, la care se adauga 5 World Tours, continand cele mai importante trasee din categoria respectiva. Daca in DiRT cursele erau aranjate sub forma unei piramide, in care crestea dificultatea cu cat te apropiai mai tare de varf, in DiRT 2 gasim o harta a lumii, pusa pe birou. Pe harta, observam 9 orase diferite, fiecare avand cate 3 dificultati de curse: Rookie, Pro si All-star. Fiecare oras si cursa se deblocheaza pe parcursul jocului. Tot in Dirt Tour, observam si un Level, in stanga jos. Dupa fiecare cursa, primesti puncte XP, care maresc level-ul. De fiecare data cand level-ul creste, primesti cadou multe goodies: liveries ptr masina, bani, masini, tot felul de zdronganele pe care sa le agatam de oglinda sau sa le pui pe bordul masinii etc. De asemenea, pe parcursul carierei, te califici la fiecare dintre cele 3 X-Games (Europe, Asia si America), acestea reprezentand un mod foarte usor de a face rost de multe puncte XP si bani.

    Bun, dar sa trecem la curse… La prima cursa, primesti cadou un Subaru Impreza WRX Sti de Grupa N. Inainte de cursa, poti seta optiunile masinii, cum ar fi Ride Height, Differential etc, fiecare afectand comportamentul masinii de-a lungul cursei. Precum am fost obisnuiti de la DiRT 1, traseele sunt foarte complexe, cu bifurcatii de drum, balti, sarituri, obstacole si treceri de pe o suprafata de teren pe alta. Avem la dispozitie 35 de masini, fiecare fiind unica in felul ei. Jocul are si un damage foarte bun, fiecare lovitura afectand masina intr-un anumit fel. La o lovitura foarte puternica, cand masina este distrusa complet, ne este prezentata noua optiune, numita Flashback. Aceasta optiune ne permite sa derulam cateva secunde inainte de impact si sa reluam jocul de acolo. Totusi, avem o limita de maxim 5 Flashback-uri, aceasta limita scazand o data cu cresterea dificultatii. Acum nu mai este nevoie de Restart Race cand lovim masina (Yay!). Controlul masinilor este foarte natural, tipic DiRT, comportamentul acestora schimbandu-se in functie de suprafata pe care conduci.

    In joc regasim personaje celebre in lumea curselor, precum Ken Block, Tanner Foust, Mohammed Ben Sulayem, dar si personaje din lumea BMX-ului, precum Travis Pastrana si Dave Mirra (inca nu m-am prins ce cauta ei in joc, dar in fine). Inca o noutate o reprezinta sistemul de friendship cu fiecare dintre aceste personaje, acesta evoluand de la 0 la best friends.

    Sistemul de Multiplayer este putin complicat la inceput, deoarece te pierzi in optiuni. Odata ajuns in cursa, descoperi cat de amuzant poate fi jocul in MP. Noile moduri de cursa, precum Last man standing (la un anumit interval de timp, jucatorul aflat pe ultimul loc este eliminat) sau Domination (traseul este impartit in mai multe sectoare, iar jucatorii trebuie sa concureze pentru cel mai bun timp scos pe fiecare sector) sunt excelente pentru un party online.

    Soundtrack-ul este foarte bine ales, in ton cu jocul. De asemenea, sunetul produs de motoarele masinilor este foarte natural si agresiv. Cand ne aflam in rulota din meniu, se pot auzi sunetele scoase de spectatorii aflati afara si de boxele care rasuna langa stand. La fel cum ne-a obisnuit si DiRT, co-pilotul din cursele de raliu face o treaba excelenta, limbajul fiind foarte complex.

    Dupa ce l-am jucat, pot afirma ca este un candidat serios la postul de cel mai bun joc de racing din 2009. Codemasters a continuat cu succes seria DiRT!
    PS: Creeaza dependenta!

    R.I.P Colin McRae

    Grafica: 10
    Gameplay: 9.5
    Sunet: 10
    Multiplayer: 9

    Nota finala: 9.6

    Attached Images Attached Images dirt_2_profilelarge.jpg colin_mcrae_dirt_2_all_cod_screenshot_05.jpg colinmcraedirt2_multi_006.jpg original.jpg original2.jpg

  2. #2 SP
    Member collector's Avatar
    buna treaba ! isi merita nota ! , multiplayerul face toti banii !

  3. #3 SP
    Member octav's Avatar
    felicitari pentru review. este extraordinar

  4. #4 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Foarte frumos review! Pentru mine, este mai mult decat un review complet! Congrats

  5. #5 SP
    Senior Member Rasko's Avatar
    Quote Originally Posted by Bugghy View Post
    PS: Creeaza dependenta!
    Oho si inca cum
    Minunat joc!

  6. #6 SP
    Sunt Eco Dj Mo's Avatar
    Pe mine deja ma plictiseste. Nu fac altceva decat sa ma urc intr-o masina, sa dau cu ea de niste pietre si sa termin cursa. Punct si de la capat. Felicitari pentru review.

  7. #7 SP
    Senior Member Rasko's Avatar
    Quote Originally Posted by Dj Mo View Post
    Pe mine deja ma plictiseste. Nu fac altceva decat sa ma urc intr-o masina, sa dau cu ea de niste pietre si sa termin cursa. Punct si de la capat. Felicitari pentru review.
    Hai ma Gabi si nu mai iesi si tu din masina la un gratarel, o bere la PET, niste mititei in ritmuri orientale? Vezi d'aia te plictisesti!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Colin McRae Dirt 2 By Rasko in forum Console Club
    Replies: 207 Last Post: 16-09-2011, 21:23
  2. User Review: Colin MCRae : Dirt By w1sT in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 4 Last Post: 06-08-2008, 08:25

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts