Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 5 of 5

Thread: User Preview: Ōkamiden: Chīsaki Taiyō (DS)

  1. #1 SP
    Member Leni's Avatar

    User Preview: Ōkamiden: Chīsaki Taiyō (DS)

    La inceputul lunii septembrie 2009 aparea pe net o stire, potrivit careia Capcom s-a apucat sa dezvolte un sequel pentru capodopera artistica pentru PS2 si Wii numita Okami. Pe cand unora dintre noi nu ne venea sa credem ca stirea e mai mult decat un zvon din cauza vanzarilor slabe ale primului joc, altii au inceput speculatiile: va fi pentru Wii? Sau pentru PS3? Mare a fost supriza tuturor, intr-un fel sau altul, cand in numarul revistei Famitsu (revista de gaming din Japonia) din luna septembrie apare articolul, potrivit caruia este oficial: Okami va avea un sequel, si acesta nu va fi pe niciuna din home console-urile next-gen cum se astepta toata lumea, ci pe bestseller-ul portabil Nintendo DS.

    In acelasi articol apareau primele informatii despre joc: eroul principal va fi un pui de lup numit Chibiterasu, nu eroul primului joc, Amaterasu. Vor reveni toate lucrurile specifice primului joc: Celestial Brush-ul, inamicii care apar sub forma de blesteme cu sistem de bataie in loc restrans, ideea de reinviere a naturii si cu siguranta multe altele. Aceste aspecte fac ca Okamiden sa para ca va fi un joc Okami in toate regula, cu tot ce e necesar pentru a face parte din serie (daca se poate deja numi asa...) si pentru a se deosebi de alte jocuri de acest gen, sequel-ul promitand sa fie la fel de original si deosebit ca si predecesorul. Grafica revine in acelasi stil original japonez, de parca ar fi desenat cu pensula, iar muzica este tot instrumentala japoneza, oferind aceasi atmosfera unica. In privinta story-ului exista doua teorii: una este cea promovata de revista Famitsu in articolul mentionat mai sus, care sustine ca actiunea are loc la cateva luni dupa cele intamplate in Okami si spiritul naturii Sakuya cere din nou ajutorul deitatilor cand monstrii apar din nou in Nipon. A doua varianta, dezvaluita intr-un interview de catre un angajat al Capcom USA, este ca actiunea se petrece la cativa ani dupa finalul primului joc si fiica lui Susano (un personaj important in Okami) cere ajutorul deitatilor cand monstrii revin surprinzator dupa o perioada asa scurta. Cert este, oricare ar fi background-ul, ca in loc de Amaterasu, zeita-lup pe care o cunoastem din Okami, se arata insa Chibiterasu, un pui de lup speculat ca ar fi urmasul eroinei din primul joc. Impreuna cu ajutorul lui Kuninushi (fiica lui Susano) pleaca intr-o aventura pentru a realiza ceea ce realizase si Amaterasu cu ceva timp in urma. Un element nou introdus este posibilitatea de a controla insotitorul, in mod similar cu Zelda: Spirit Tracks va fi posibil cu Phantom-ul partener.

    Poate fi zis ca acest joc va fi pentru Okami, ceea ce este Phantom Hourglass pentru Wind Waker la seria Legend of Zelda. Acelasi joc, acelasi stil, aceasi atmosfera, aceleasi trasaturi care definesc seria, doar ca redus la partile cele mai esentiale, si scurtat pentru a putea fi adaptat consolei portabile.
    La Tokyo Game Show 2009 Capcom a prezentat oficial primul trailer al jocului, si reactiile au fost in general foarte pozitive. Cu siguranta toti cei care au jucat Okami asteapta cu nerabdare mai multe informatii, trailere si mai ales sa fie publicat Okamiden, insa mai avem de asteptat, release date-ul pentru Japonia fiind undeva la Q2 sau Q3 2009, deci nu ne putem astepta sa apara in Europa decat aproximativ peste un an... asta in cazul cel mai fericit.

    Pentru cei interesati review-ul primului joc, Okami pentru Wii, si care inca n-au jucat sau nici nu au auzit de el, va rog sa verificati la sectiunea Reviews a forumului.

    Trailerul complet prezentat la TGS `09 al lui Okamiden il gasiti aici:

    Interviewul cu Senior Community Directorul de la Capcom USA il gasiti aici:

    Articolul celor de la Famitsu il gasiti atasat alaturi de primele arts-uri ale jocului.

    Review-ul primului joc, Okami pentru Wii, il gasiti aici:

    http://www.consolegames.ro/forum/f46...iew-okami-wii/
    Attached Images Attached Images okami_ds_1.jpg okami_ds_2.jpg okami_ds_3.jpg okami_ds_4.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member erik95's Avatar
    Quote Originally Posted by Leni View Post
    Cu siguranta toti cei care au jucat Okami asteapta cu nerabdare mai multe informatii, trailere si mai ales sa fie publicat Okamiden, insa mai avem de asteptat, release date-ul pentru Japonia fiind undeva la Q2 sau Q3 2009, deci nu ne putem astepta sa apara in Europa decat aproximativ peste un an... asta in cazul cel mai fericit.
    Cred ca ai vrut sa zici Q2/Q3 2010.
    Ar fi fost frumos un sequel pe consolele next-gen

  3. #3 SP
    Member Leni's Avatar
    ma scuzati. intr-adevar, Q2/Q3 2010...multumesc ca ai observat, si imi cer scuze ptr neatenie

  4. #4 SP
    Senior Member DonAdryan's Avatar
    Nice news Leni! Unul din jocurile mele preferate va avea un sequel...

  5. #5 SP
    Member Leni's Avatar
    este si unul dintre jocurile mele preferate. trust me, abia astept

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Preview: inFamous 2 By naz in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 9 Last Post: 10-02-2012, 14:11
  2. User Preview: F.3.A.R. By hibrid13 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 7 Last Post: 18-02-2011, 17:27
  3. User Preview: Mindjack By hibrid13 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 02-02-2011, 21:06
  4. User Preview: Portal 2 By Zombozo in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 9 Last Post: 23-12-2010, 00:16
  5. User Preview: Starcraft 2 By DeathWings in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 2 Last Post: 26-09-2010, 12:21

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts