Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 9 of 9

Thread: Review: Immortals Fenyx Rising

  1. #1 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar

    Review: Immortals Fenyx Rising

    Anuntat initial ca Gods & Monsters (un titlu care consider ca ar fi fost mult mai potrivit) la E3 2019 cu lansarea amanata aproape un an si cu numele schimbat complet, jocul parea a fi sortit pentru esec. Din primele filmulete de gameplay nu mi-a starnit interesul desi cumva imi doream sa fie ceva diferit si bun. Prin vara lui 2020, deci la 1 an de la trailer-ul initial, au inceput sa apara hands-on-uri ce au inceput sa cimenteze ideea de Zelda wanabe, dar mai ales de joc de buget, joc care nu merita full price.

    Dar totusi, dupa cat am savurat Zelda Breath of the Wild, am sperat la un joc bun astfel ca nu am stat pe ganduri si l-am pornit imediat ce am primit codul de review si nu l-am mai putut lasa din mana pana nu l-am terminat :)

    Inainte sa incepem, vreau sa subliniez faptul ca acest review este presarat cu tips and tricks descoperite pe parcurs si pe care le consider de mare ajutor, sperand astfel sa va faca experienta mai interesanta de la bun inceput.

    Also, il voi asemana destul de mult cu Zelda BotW, pentru ca se aseamana din punct de vedere grafic, dar si in alte aspecte pe care le voi exemplifica in randurile ce urmeaza.


    Prezentare si Poveste

    Povestea jocului este bazata pe mitologia Greaca, astfel ca Typhone, copilul lui Gaia, este eliberat din inchisoare pentru a-l distruge pe Zeus si a castiga tronul Olympului.
    Vazand acestea, Zeus apeleaza la varul sau, titanul Prometheus, care este legat in lanturi intr-un varf de munte in mijlocului unui viscol cumplit, pentru a-l ajuta sa invinga raul.
    Prometheus accepta sa-l ajute pe Zeus doar daca acesta va castiga un pariu - un muritor il va omora pe Typhone - daca nu, Prometheus il va ajuta pe Zeus in lupta cu Typhone - dar daca da, atunci Zeus il va elibera pe Prometheus.
    Intrucat Zeus considera ca muritorii sunt inutili, accepta pariul si astfel incepe aventura noastra, narata de Prometheus si Zeus intr-un mod destul de amuzant (dar vom discuta separat si acest aspect).

    Astfel ca intram in pielea lui Fenyx, un tanar povestitor care nu a luat parte la nicio batalie pana atunci, care se trezeste singur pe o plaja, dupa ce barca pe care era naufragiaza.
    Explorand insula, descoperim ca toata lumea, inclusiv fratele ei, au fost transformati in piatra iar pentru a-i readuce la viata, va avea nevoie de ajutorul zeilor.

    Pe parcursul calatoriei ne vom ajuta de cateva arme celebre, precum sabia lui Achilles sau arcul cu sageti al lui Odysseus, precum si diverse abilitati ale zeilor precum ciocanul lui Hephaistos, charge attack-ul lui Athena sau abilitatea de a ne bate in aer cu puterea lui Ares.
    Dar cel mai important obiect care ne va ajuta sunt aripile lui Diadalos, care ne vor ajuta sa sarim mai sus (double jump) sau sa facem glide de la orice inaltime.

    Nu vreau sa intru prea mult in detalii cu povestea intrucat mi s-a parut destul de interesanta (desi nu straluceste la niciun capitol si este destul de straight forward) si amuzanta si nu as vrea sa o stric pentru nimeni.
    Pot spune doar ca, nefiind fan al mitologiei Grecesti, m-a prins si m-a motivat sa continui, chiar daca aveam multe alte activitati pe care voiam sa le fac pe langa povestea principala.

    Harta este formata din 5 zone mari, care inconjoara o zona centrala, un vulcan fioros, unde stim ca ne va astepta batalia finala. Si la fel ca in Zelda BotW cu al sau castel central, vulcanul poate fi vazut din orice punct de pe harta, ajutandu-ne la orientare.

    Fiecare zona corespunde unui zeu si prin misiunile aferente zonei, ajutam zeul respectiv sa redevina ce a fost, totodata asigurandu-ne de suportul sau in lupta cu Typhone.


    Grafica si sunet

    Din punct de vedere grafic jocul exceleaza prin stilul artistic fenomenal realizat.
    Astfel ca avem o lume fantastica, cu zei si creaturi mitice, foarte corect reprezentate in culori suprasaturate, o lume care a reusit sa ma surprinda prin stilul ales si care s-a potrivit perfect jocului.
    Este foarte asemanator cu Zelda BotW la acest capitol, lucru pe care-l consider un mare plus.

    Avem parte si de un draw distance foarte bun, cum ne-a obisnuit Ubisoft in ultimii ani, dar care nu lasa detaliile importante sa se vada de la distanta prea mare (gen inamici sau obiecte de colectat).

    Mentionez faptul ca l-am jucat pe PS5 in Performance mode (nici nu am incercat Resolution mode) si nu cred ca a scazut fps-ul sub 60 mai mult de 3-4 ori pe parcursul a ~40h cat mi-a luat sa-l termin, iar asta doar in combat cu foarte multi inamici.

    Pe de alta parte, personajele arata deficitar, ca de ceara, sunt lipsite de detalii (nu stiu daca intentionat sau nu) si de expresii faciale si uneori sunt probleme cu lip sync-ul.
    Totodata, unele texturi sunt pur si simplu oribile si foarte intinse, dar sunt cazuri rare si overall arata foarte bine si odata ce te-ai pierdut in lumea lui, nu mai dai importanta minusurilor.

    Pe partea de sunet, avem 2 aspecte importante:
    1. vocile personajelor, care in mare parte fac o treaba buna, vorbesc cu accent interesant si sunt amuzanti in anumite situatii.
    Dar a fost primul joc in care am putut sa aleg intre personaj masculin si feminin si am decis sa joc tot jocul cu personaj feminin, intrucat mi s-a parut ca vocea aleasa pentru barbat nu se potriveste deloc cu personajul si cu stilul de joc si nu am rezistat mai mult de 5 minute inainte sa schimb.
    Also, personajele mi se pare ca nu au pic de emotie in voce, astfel ca nu reusesc sa transmita importanta situatiei cand este cazul.

    Tot aici mentionez schimbul de replici uneori amuzante dintre Zeus si Prometheus, care nareaza povestea intr-un mod interesant, dar care parca nu au avut prea multe linii inregistrate, pentru ca am simtit de multe ori momente perfecte pentru comentarii, care au intarziat sa apara.
    Acestea sunt cam cel mai bine jucate personaje si mi-a placut cum au folosit expresii actuale intr-un mediu atat de vechi, facand paralele amuzante, tipice perioadei.

    2. muzica si sunetele sunt excelente si, again, foarte asemanatoare cu Zelda BotW.
    Astfel ca avem sunete specifice fiecarui inamic, fiecarei activitati, stim cand deblocam ceva sau cand ceva nu a reusit, ne dam seama cand suntem in preajma unei activitati noi sau unui collectible.
    Am jucat o mare parte de timp cu castile si mi s-a parut destul de reusit pe partea de 3D audio, atat in combat, unde stiam cine si cand ma ataca, dar si pozitia lor (inclusiv daca e in aer sau nu), dar si in explorare, unde cand loveam un copac pentru a darama fructe, imi dadeam seama imediat daca a cazut in spate mai jos sau mai sus (in functie de inclinarea terenului).

    Totodata, am observat ca fiecare regiune are propria “coloana sonora”, iar totul se schimba firesc in muzica de combat sau de puzzles. Iar melodiile instrumentale sunt excelent realizate, nu deranjeaza niciodata si-ti lasa timp de respiro in explorare, ca sa poti auzi natura si animalele din lume.


    Gameplay

    Inceputul mi s-a parut destul de ambiguu, fiind ghidat doar de tutorial si de indicatoare, neintelegand de ce trebuie sa fac ce fac sau de ce gasesc anumite abilitati, care este povestea din spatele lor, intrucat simteam ca le deblocam doar ca sa le am.
    In primele ore nu-mi era prea clar cum sa fac upgrade sau ce anume trebuie sa colectez si pentru ce anume si nici cum sa abordez anumite puzzles.
    Mai tarziu am realizat ca se ofera multe explicatii in loading screens, care, jucat pe PS5, sunt aproape inexistente (2-3s) astfel ca nu apuci sa citesti ce scrie.

    Voi separa sectiunea de gameplay in 3 parti:

    1. Explorare si World traversal:
    Avem parte de o lume foarte mare, cu clasicul quick travel (desi sunt doar 2-3 locatii per zona) cu multe lucruri de facut.
    In principiu mergi intr-o regiune noua, te urci pe cea mai inalta statuie pentru a inlatura norii de pe harta si apoi ai de ales daca stai sa scanezi zona pentru a vedea ce activitati exista in zona respectiva, sau poti sa o iei la pas si sa descoperi (nu este obligatoriu sa scanezi, cum am vazut in unele reviews, care au si depunctat jocul din motivul asta).

    Pentru deplasare putem alege sa mergem/alergam (folosind stamina), sa calarim (nu avem cal initial, dar putem imblanzi cu usurinta - desi nu este explicat nicaieri cum se face, sau eu nu am gasit, astfel ca mi-a luat 3-4 incercari pana am reusit sa prind, pierzand si un unicorn mov peste care nu am mai dat) astfel ca ne putem deplasa mai repede, sau chiar sa ne urcam pe unde gasim si sa folosim glide pentru deplasare pe distante mai lungi (sau cat ne tine stamina).

    Stamina functioneaza exact ca in Zelda BotW. Orice actiune inafara de mers si sarit normal, foloseste stamina - alergare, catarare, double jump, atac cu armele sau abilitatile, glide, samd.
    Dar faptul ca te poti catara pe aproape orice suprafata, cat timp iti ajunge stamina, este un punct forte. De retinut faptul ca putem consuma potiuni sau ciuperci pentru a ne creste stamina si in timp ce o folosim (ex: in timp ce ne cataram), astfel ca putem mari distanta de deplasare considerabil.

    In mijlocul primei zone avem un hub central numit Hall of the Gods.

    In acest hub putem sa-i upgradam abilitatile lui Fenyx astfel:
    - Viata o crestem cu Ambrosia, pe care o gasim de obicei prin punctele inalte
    - Stamina o crestem cu Lightning Bolts of Zeus pe care le colectam din Vaults of Tartaros
    - Skills si Fight Moves se pot invata folosind Coins of Charon pe care le castigam facand diverse feluri de puzzles
    - Upgrade la arme, armuri, potiuni se fac folosind Shards of Adamantine de diverse culori, pe care le gasim prin Chests (pazite de inamici sau de puzzles)
    - Pe langa upgrade, mai putem customiza si personajul principal (care se poate schimba oricand intre Barbat si Femeie), calul si pasarea care ne ajuta.

    2. Combat:
    Definitia oficiala pentru combat este - an acrobatic, airborne, over-the-top mythological experience.

    Pe partea de combat mi se pare destul de asemanator cu God of War-urile vechi si avem lupte cu destul de multi inamici in acelasi timp, diferite clase care ataca diferit si pe care trebuie sa-i atacam la randul nostru, diferit.
    Si putem folosi jump sau double jump in combat, putem sa ne tragem spre un inamic in aer sau putem sa-l culcam la pamant si sa-l lovim acolo.
    Totul este incredibil de fluid si responsive, inclusiv dodge-ul, astfel ca putem ajunge la niste combo-uri foarte mari, crescand astfel puterea loviturilor.

    Iar pentru atac avem light attack cu Sabia lui Achilles si heavy attack cu Toporul lui Atalanta, dar ne putem folosi si de Arcul lui Odysseus atat pentru atac normal, cat si pentru a-l ataca cu sageata controlata personal, care upgradata, poate ajunge sa faca damage considerabil.
    De mentionat ca light attack ia doar din viata, in timp ce heavy attack este folosit si pentru a incarca o linie suplimentara pe langa viata la inamici, linie care odata incarcata ii da stun, dar si pentru a distruge scuturile inamicilor.
    Also, sagetile se regenereaza si daca ramanem fara, trebuie doar sa asteptam cateva secunde pana se regenereaza una :)

    Astfel ca avem un combat bazat pe combo-uri, pe multipliers, pe dodge la momentul potrivit pentru a se activa un slow time care ne permite sa atacam sau sa ne repozitionam fata de inamic, iar toata aceasta diversitate ne asigura niste lupte intense, de care nu ne plictisim prea curand.

    Ce nu am inteles este de ce ne intereseaza valorile care “ies” din inamici cand ii lovim (pe care le-am si dezactivat destul de repede) si de ce avem inamici care se tot respawn-eaza la infinit in zonele prin care am trecut, daca nu avem un sistem de XP care sa ne ajute sa upgradam personajul.
    Am inteles ca desi ne putem duce oriunde, oricand, putem da peste inamici mai puternici pe care sa-i lovim si sa nu le scada deloc viata, dar mi se pare ca au facut treaba doar pe jumatate, cat timp nu avem si noi un character level care sa te motiveze sa nu ocolesti inamicii.


    3. Activitati si puzzles:
    Pe harta gasim foarte multe lucruri de facut si desi cea mai mare parte din timp am petrecut-o facand diverse activitati, nu am reusit sa ma plictisesc de ele.

    - Putem colecta ingrediente pentru diverse upgrades
    - Putem gasi chests pazite de inamici sau chiar nepazite, care pentru a fi deschise, trebuie sa facem un mic puzzle de genul - apasat cateva patrate cu diverse greutati (putem folosi cuburi de metal daca gasim, pietre sau chiar trunchiuri de copaci pe care-i taiem cu toporul), sau aprins niste torte, sau chiar apasat cateva butoane intr-o anumita ordine si multe altele.
    - Putem gasi puzzles formate din 4 patrate pe care trebuie sa le mutam ca sa creeam o imagine.
    - Pe langa astea, mai avem si puzzles mai mari - Constelatii - in care trebuie sa punem niste sfere colorate in gaurile de pe o plansa, dar pentru fiecare sfera avem cate un mic puzzle pe care trebuie sa-l facem pentru a o debloca - acele puzzles uneori pot fi rezolvate doar cu alte sfere pe care sa le punem in locasele speciale pentru a deschide alte usi, iar sferele nu sunt neaparat in imediata vecinatate a puzzle-ului, astfel ca trebuie sa ne plimbam putin prin zona pentru a gasi toate ingredientele necesare.
    In fiecare regiune gasim si o Harpa mare la care putem canta tragand cu sageti in corzi. Iar pentru a debloca Coins of Charon, trebuie sa gasim niste Harpe mai mici pe care cand le activam, canta o melodie si trebuie sa retinem ce corzi si in ce ordine sa le apasam, iar apoi sa ne intoarcem la Harpa mare pentru a o canta.

    Avem si 2 feluri de challenges:
    - Navigation, in care trebui sa ajungem din punctul A in puctul B cat mai rapid posibil
    - Odysseus, in care trebuie sa trecem sageata pe care o controlam, prin cateva cercuri, pentru a aprinde o flacara la final.

    Dar de departe cele mai interesante mi s-au parut acele Vaults of Tartaros, asemanatoare cu Dungeons din Zelda BotW.
    Fiecare Vault are 2 lucruri de colectat, un cufar si acel Bolt of Zeus si de cele mai multe ori, trebuie sa fim foarte atenti la rute alternative daca vrem sa gasim si cufarul.
    De mentionat faptul ca putem termina Vault-ul si doar cu Bolt of Zeus colectat, dar nu se va inchide ci isi va schimba culoarea in Galben si-l vom putea revizita oricand pentru a gasi acel cufar, dar va trebui sa o luam de la inceput.

    Si oh boy, sunt fenomenal facute :D
    A fost pur si simplu un deliciu sa vizitez fiecare Vault si sa rezolv puzzle-ul aferent si daca ar mai fi fost inca 100, nu m-ar fi deranjat.

    Nu sunt cele mai grele puzzles facute vreodata, nu am intampinat niciunu la care sa ma blochez si sa vreau sa caut rezolvare pe internet, dar nu sunt nici usoare si reusesc sa te faca sa te simti bine cand reusesti sa rezolvi ce-ti arunca in fata, folosind tehnicile invatate pe parcursul jocului.

    Totodata, mai exista cateva vaults la fiecare final de zona, unde trebuie sa rezolvam cateva puzzles pana ajungem sa ne batem cu “boss-ul”, toate facute foarte bine si diferite.


    Concluzie

    Mentionez aici faptul ca da, jocul are microtranzactii estetice, dar nu am avut acces la store pe parcursul playthrough-ului (ori ceva eroare de la ei, ori era blocat pana la lansare), dar din ce am vazut pe internet, e vorba doar de anumite skin-uri/armuri care nu au o prea mare importanta si fara de care va puteti bucura de joc la fel.
    Nu sunt deranjante dar exista si am vrut sa le mentionez, desi nu au influentat deloc nota finala.

    Jocul este incredibil de fun si odata ce te pornesti, cu greu il poti lasa din mana. Eu am lasat AC Valhalla si WD Legion si nu m-am mai gandit deloc la ele pana nu am terminat joculetul asta.

    Desi initial ziceam ca ar trebui sa coste maxim 40$, este un joc AAA excelent realizat si pe care-l recomand cu drag tuturor celor care au indragit Zelda BotW, dar nu numai.
    Este un joc atat de bine inchegat, lipsit de probleme tehnice, bugs and glitches si orice altceva ar putea strica experienta, incat e pacat sa-l ratati acum sau la o viitoare reducere.

    Consider ca este cel mai bun joc lansat de Ubisoft anul asta, desi as putea merge chiar mai departe si spune ca este unu din cele mai bune jocuri lansate vreodata de Ubisoft si totodata, pentru mine este surpriza anului.

    Multumesc celor de la Ubisoft pentru codul de review oferit pentru consolegames.ro =D>


    Poveste - 8
    Gameplay - 10
    Grafica - 9
    Sunet - 9
    Fun Factor - 10

    Nota Finala - 9
    Attached Images Attached Images wallpaper-ifr.jpg immortals-fenyx-rising-_20201125135115.jpg immortals-fenyx-rising-_20201202113227-copy.jpg immortals-fenyx-rising-_20201202113259-copy.jpg immortals-fenyx-rising-_20201202113309-copy.jpg immortals-fenyx-rising-_20201202113325-copy.jpg immortals-fenyx-rising-_20201202113345-copy.jpg immortals-fenyx-rising-_20201202113357-copy.jpg immortals-fenyx-rising-_20201202113403-copy.jpg immortals-fenyx-rising-_20201202113413-copy.jpg immortals-fenyx-rising-_20201202113433-copy.jpg immortals-fenyx-rising-_20201202113441-copy.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Comparatia cu combatul din God of War m-a convins sa il cumpar, iar descrierea activitatilor m-a convins sa astept o mica reducere substantiala. Pentru o clipa am sperat ca odata cu reinventarea grafica a jocului Ubisoft si-au schimbat si filosofia de design, dar din ce ai scris pare ca tot un fel de collectathon ca seria AC e. Ai enumerat o lista de activitati si in fiecare verbul principal e un sinonim pentru a colecta ceva.

  3. #3 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Asta este o chestie de gusturi. Pentru mine, toate acele activitati (mai putin colectatul de ciupercute sau fructe, care oricum nu este deranjant si nu te abati de la drum) sunt plusuri tocmai pentru ca toate implica un oarecare puzzle (mai usor sau mai greu) si as fi considerat ca merita jocul chiar si fara sistemul de combat bun

    Nu m-am mai distrat de la Zelda atat de bine, facand puzzles si incercand sa-mi dau seama cum reusesc sa-l termin ca sa pot deschide acel chest sau sa iau acea resursa, ca sa pot upgrada ceva de care am nevoie.

  4. #4 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Stiu ce zici, dar mie mi se par lucruri repetitive si m-am plictisit de atatea jocuri open world fara substanta. Stiu si ca Zelda este foarte ludat, dar eu l-am abandonat dupa 3 ore pentru ca nu i-am gasit scopul. Probabil cei ca mine care prefera jocurile scurte si lineare sunt pe cale de disparitie, ca in ultimul timp vad tot mai multe care se intind (de cele mai multe ori artificial) la peste 30 de ore de gameplay.

  5. #5 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Sunt fix de aceeasi parere cand e vorba de collectibles care nu aduc niciun plus (gen colectat pagini purtate de vant sau alte balarii de umplutura) si consider ca pentru un joc de genul asta, trebuie sa ai mind set-ul potrivit si sa vrei sa te distrezi.
    Personal, m-au surprins fff mult puzzles aici, pe care nu le asteptam (cel putin nu atat de bine facute si in numar atat de mare) dar si usurinta de a face orice, oricand.

    Dar da si eu sunt oricand pentru un joc story driven liniar decat pentru ceva atat de open, dar cred ca s-a nimerit la fix si l-am savurat din plin

  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Thanks for the review!

  7. #7 SP
    Junior Member samll's Avatar
    Great review
    never heard about this game before
    looks like Zelda on steroids=)

  8. #8 SP
    Banned Bootcamper's Avatar
    In ciuda graficii si repetivitatii , am devenit dependent si obsedat dupa jocul asta. Chiar imi place.

  9. #9 SP
    Junior Member Alexjames's Avatar
    Thanks for the review mate.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Immortals: Fenyx Rising By paul in forum Console Club
    Replies: 120 Last Post: 25-01-2024, 16:32
  2. Replies: 0 Last Post: 26-02-2013, 08:54
  3. Replies: 0 Last Post: 19-02-2013, 22:56
  4. User Review: Dead Rising By obidan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 21 Last Post: 16-03-2010, 00:53
  5. User Review: Operation Flashpoint: Dragon Rising By al'tair in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 4 Last Post: 27-10-2009, 12:54

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts